Business Consultant Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Business Consultant? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep business consultant. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je business consultant wordt.

 

Wat is een Business Consultant?

Een business consultant is een consultant die gespecialiseerd is in het geven van bedrijfskundige adviezen. Net zoals een reguliere consultant stelt een business consultant zichzelf beschikbaar aan een bedrijf om met kennis en inzicht van buitenaf het bedrijf te verbeteren of om een bepaald vraagstuk op te lossen. Bij een business consultant gaat het echter specifiek om bedrijfskundige adviezen. Dit zijn adviezen die betrekking kunnen hebben op de organisatie, marktomgeving en het management van een bedrijf. Een business consultant moet daarom thuis zijn in diverse vakgebieden. Vakgebieden zoals bijvoorbeeld marketing, organisatie en personeelsmanagement. Een business consultant moet deze kennis in huis hebben om te kunnen adviseren bij diverse soorten vraagstukken. Vraagstukken zoals bijvoorbeeld hoe een organisatorische verandering in een bedrijf door te voeren of welke stappen een bedrijf dient te nemen om internationaal marktaandeel te veroveren. Een business consultant is doorgaands in dienst van een advies- of consultancybureau of als zelfstandige.

 
 
 
 


Wil je werken als Business Consultant?

Werk je al als Business Consultant en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Business Consultant worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Business Consultant, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Business Consultant in één oogopslag

Sector:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2000 tot €8000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Business Consultant

Wat verdient een Business Consultant?

Een business consultant verdient doorgaands hetzelfde als een algemene consultant en dat is circa 2.000 euro per maand als starter (junior) wat kan oplopen tot circa 8.000 euro per maand voor een consultant met meer ervaring. Secundaire arbeidsvoorwaarden kunnen een auto en telefoon van de zaak zijn. Doordat een business consultant doorgaands veel reist komen deze secundaire arbeidsvoorwaarden vaak voor.

 
 
 
 

Salarisschaal Business Consultant

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Business Consultant

Er zijn geen vacatures Business Consultant aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Business Consultant in werkt.

Meer weten over de sector waar een Business Consultant in werkt

Bekijk werken in Algemeen

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Business Consultant

Wat is de toekomst van Business Consultant?

Het arbeidsperspectief van een business consultant is gelieerd aan het economische klimaat. Op het moment dat het economisch minder gaat zijn veel bedrijven geneigd om vraagstukken intern i.p.v. extern door een consultant op te laten lossen. Dit is natuurlijk van invloed op de vraag naar business consultants. Maar over het algemeen is het arbeidsperspectief van een business consultant redelijk tot goed te noemen. Een goede business consultant worden is echter niet gemakkelijk. Naast het volgen van een relevante opleiding dient een business consultant ook veel praktijk ervaring op te doen en bovendien over overtuigende en leidinggevende kwaliteiten te beschikken. Daarnaast is het hebben van een charismatische persoonlijkheid vaak ook een vereiste.

 

 
 
 
 

Baankans Business Consultant

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Business Consultant worden: Opleidingen tot Business Consultant

Wil je Business Consultant worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Business Consultant.

Hoe word je een Business Consultant? 

Een business consultant heeft doorgaands een bedrijfskundige of management studie gevolgd. Deze studies zijn zowel op HBO als WO niveau te volgen. Hierbij valt te denken aan studies zoals bedrijfskunde, marketing management, organisatiepsychologie en bedrijfswetenschappen. Dit zijn veel voorkomende studies die over het algemeen aan bijna alle hogescholen en universiteiten in Nederland gegeven worden. 

 

 
 
 
 

De 5 best beoordeelde opleidingen tot Business Consultant

Management Consultant Thuisstudie
Bedrijven adviseren met management-inzichten? Word management consultant Bedrijven weer op het goede spoor krijgen? Heb je ruime ervaring als manager en is het adviseursvak je op het lijf geschreven? Volg …
Management Consultant Thuisstudie
BI & Datawarehousing Essentials
Door deze tweedaagse cursus krijg je inzicht in de mogelijkheden van BI & Datawarehousing en verbreed je je algemene en actuele kennis waarbij je een fundament creëert om verder te …
BI & Datawarehousing Essentials
Enterprise Design Foundation
Korte beschrijving: De Enterprise Design aanpak, zorgt er voor dat verschillende disciplines vanaf een gedeeld beeld samen een geintegreerde Digital Transformation neerzetten - van grof naar fijn, agile en iteratief.
Enterprise Design Foundation
Management Consultant E-Learning
Bedrijven adviseren met management-inzichten? Word management consultant Bedrijven weer op het goede spoor krijgen? Heb je ruime ervaring als manager en is het adviseursvak je op het lijf geschreven? Volg …
Management Consultant E-Learning
BiSL3® Foundation inclusief examen voucher
Korte beschrijving: Business Information Services Library (BiSL3®), helpt om de business processen en de onderlinge afstemming van de business en de IT te verbeteren. Leer hoe en bereid je voor …
BiSL3® Foundation inclusief examen voucher

Omscholen of doorgroeien tot Business Consultant

Als je Business Consultant wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Business Consultant zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Business Consultant

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Business Consultant?

Competenties en Vaardigheden Business Consultant

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Business Consultant nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Business Consultant nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Business Consultant

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid
Trainingen & cursussen Overtuigen
Overtuigen
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Persoonlijkheid van een Business Consultant

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Business Consultant. Als Business Consultant wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Business Consultant:


zie volledige beschrijving persoonstype Business Consultant

Vakkennis voor een Business Consultant

Het is voor een Business Consultant ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Business Consultant zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Business Consultant

Management Consultant E-Learning
Bedrijven adviseren met management-inzichten? Word management consultant Bedrijven weer op het goede spoor krijgen? Heb je ruime ervaring als manager en is het adviseursvak je op het lijf geschreven? Volg …
Management Consultant E-Learning
HBO Leergang Business IT & Management - E-learning
Je wilt je strategische bedrijfskundige kennis en inzichten vergroten binnen het vakgebied IT. Je bent bijvoorbeeld IT-manager, IT-consultant, functioneel beheerder of IT-professional. IT neemt een strategische rol in binnen veel organisaties …
HBO Leergang Business IT & Management - E-learning
HBO Business IT & Management - 1 jaar - E-learning
Je wilt je op HBO-niveau verder ontwikkelen op het gebied van bedrijfskundige informatica. Dit programma bereidt je voor op de rol als informatiemanager, business consultant, informatiearchitect, i... Ben je geïnteresseerd …
HBO Business IT & Management - 1 jaar - E-learning
Master Management van IT (MMIT) specialisatie Business intelligence en big data - E-learning
Deze Masteropleiding wordt voornamelijk gevolgd door hoger opgeleide professionals die werkzaam zijn als IT-architect, IT-consultant, IT-manager of een functie ambiëren van IT-directeur. Je bent ve... Met deze Masterspecialisatie van onze …
Master Management van IT (MMIT) specialisatie Business intelligence en big data - E-learning
Masterclass Cloud Strategie - E-learning
Je bent business- of IT-manager, business process manager, riskmanager, infrastructuurspecialist, securitymanager, developer, architect, IT-consultant of systems integrator. De ontwikkelingen op het gebied van cloudmanagement gaan razendsnel. De Masterclass Cloud Strategie …
Masterclass Cloud Strategie - E-learning

Werkervaring Business Consultant

Het is voor een startend Business Consultant die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Business Consultant is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Consultant, Bedrijfskundige, Bedrijfsadviseur .

Iets anders leren?

Is Business Consultant het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Business Consultant

Met wie werkt een Business Consultant samen? 

Een business consultant heeft het meeste contact met de mensen en functionarissen van het bedrijf waar de business consultant op dat moment voor werkt. Doordat een business consultant vaak “op locatie” werkzaam is zijn dit de meest voorkomende contacten. In het geval een bedrijf een groot vraagstuk heeft dat niet door een business consultant opgelost kan worden kan het voorkomen dat er een team geassembleerd moet worden. In dit geval werkt de business consultant dan samen met zijn collega consultants.

 

 
 
 
 

Business Consultant


Organisaties waar een Business Consultant werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Business Consultant meestal werkt.

Waar werkt een Business Consultant?

Een business consultant is doorgaands in dienst van een consultancy- of adviesbureau. Dit zijn profit organisaties. Een business consultant kan natuurlijk wel door een non-profit organisatie ingehuurd worden zoals bijvoorbeeld door de overheid. 

 

 
 
 
 

Meer weten over werken in de Accountancy & Finance?

Bekijk werken in Accountancy & Finance

Best beoordeelde werkgevers Business Consultant

Waar kun je het beste werken als Business Consultant? Hieronder vind je de best door de Business Consultant beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Vivat

Locatie: Noord-Holland

Openstaande vacatures: 0


Competenties, Skills en Vaardigheden Business Consultant:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Business Consultant.

Welke competenties heeft een Business Consultant nodig?

Een Business Consultant heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Business Consultant

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Business Consultant passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Business Consultant nodig? 

Een business consultant wordt door een bedrijf binnen gehaald om een bepaald vraagstuk op te lossen. Daarom moet een business consultant een goed waarnemingsvermogen hebben om zo snel en accuraat mogelijk naar de kern van het vraagstuk te kunnen komen. Een goed probleemoplossend vermogen en management skills zijn dan ook een vereiste van een business consultant. Dit zijn eigenschappen die passen bij het persoonstype de waarnemer. Naast het analyseren van een situatie dient een business consultant ook advies te geven. Een business consultant heeft daarom ook overreding en overtuigingskracht nodig. Dit zijn eigenschappen die passen bij het persoonstype de baas.

 

 
 
 
 

Bekijk de persoonstypen voor Business Consultant


Baas


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Business Consultant

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Business Consultant

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Business Consultant

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Business Consultant

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Business Consultant dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Business Consultant belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Business Consultant. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Business Consultant iets voor je?

Zou je graag Business Consultant willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Business Consultant bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Business Consultant

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar