Management Consultant Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Management Consultant? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep management consultant. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je management consultant wordt.

 

Wat is een Management Consultant?

De Management Consultant adviseert bij de invoering van een nieuw management bij een bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan twee bedrijven die gaan fuseren en een nieuw managementplan moeten opstellen. Het is dan aan de Management Consultant om ervoor te zorgen dat het personeel van een bedrijf de veranderingen accepteert en daadwerkelijk in de praktijk brengt.

Medewerking van het personeel, is essentieel om een bedrijfsproces met succes te veranderen. Medewerkers moeten meegevoerd en overtuigd worden, om te voorkomen dat het bedrijf stilstaat. De Management Consultant adviseert de managers en directie over communicatie en de samenvoeging van kennis om hen te helpen de houding van het personeel aan te passen.

Om een goede veranderstrategie te kunnen ontwikkelen moet de Management Consultant inventariseren wie de voorstanders van verandering zijn, en wie het tegenwerken. Soms zijn er slechts een paar tegenstanders, die meestal in tweede instantie toch makkelijk overtuigd kunnen worden of te weinig invloed hebben om de boel te frustreren. Het komt echter vaak voor dat er één of meerdere groepen in de organisatie zijn die verandering willen saboteren. Deze tegenwerking komt voort uit bijvoorbeeld angst, een machtsstrijd- of spel of diepgewortelde gewoontes (eigenlijk onvermogen).

Het is de taak van de Management Consultant om partijen en motieven uitgebreid in kaart te brengen en op basis van deze informatie een plan op te stellen dat voorziet in de oplossing van geschillen en andere middelen om personeel en directie/management weer op één lijn te krijgen. Pas wanneer alle weerstand is omgezet in medewerking of is geneutraliseerd en het veranderingsproces loopt, is de Management Consultant succesvol geweest. De Management Consultant staat steeds weer voor een uitdaging. Bij elk bedrijf werkt een andere strategie. Het is aan de Management Consultant een juiste strategie te bedenken.

 Wil je werken als Management Consultant?

Werk je al als Management Consultant en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Management Consultant worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Management Consultant, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Management Consultant in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Bestuurslid
  • Manager
  • Consultant

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2000 tot €5000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

21


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Management Consultant

Wat verdient een Management Consultant?

De Management Consultant verdient zo tussen de €2000 en €5000 bruto per maand, afhankelijk van de opdracht(gever) en werkervaring. 

De secundaire arbeidsvoorwaarden hangen af van het bedrijf waar de Management Consultant werkt, maar voorbeelden zijn een werktelefoon, een reiskostenvergoeding en een dertiende maand.

Salarisschaal Management Consultant

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Management Consultant

Op zoek naar een nieuwe baan als Management Consultant? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Management Consultant. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Management Consultant vacatures

EAM - Enterprise Asset Management Implementatie Consultant
IT Equals 3
ITEquals  is gespecialiseerd in  werving & selectie  (oftewel recruitment) binnen de ICT.Sinds onze oprichting in november hebben wij vele kandidaten ondersteund bij het vinden van een nieuwe uitdaging binnen een …
Management Consultant Gezondheidszorg
AIM4 B.V.
Organisatie Pragus (www.pragus.nl) is een advies-/projectenbureau dat haar klanten ondersteunt bij het optimaal inrichten van patiëntgerichte organisaties en zorgnetwerken. Pragus heeft als doel het optimaliseren van de kwaliteit van zorg …
(Junior) Management Consultant Data, Finance, Risk and Regulatory
Capgemini Nederland
Jouw uitdaging als Management Consultant Data, Finance, Risk & Regulatory Data is onmisbaar geworden in het dagelijks reilen en zeilen van financiële instellingen. Je gaat aan de slag met de …
Senior Management Consultant AI & Automation
Capgemini Nederland
Robotisering en kunstmatige intelligentie is niet meer weg te denken uit het bedrijfsleven. En veel organisaties staan te springen om hiermee aan de slag te gaan of verder door te …
(Junior) Management Consultant Data Science & Analytics
Capgemini Nederland
Jouw uitdaging als Management Consultant Data Science & Analytics The best way to predict the future is to invent it Wij helpen klanten met het beantwoorden van belangrijke en complexe …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Management Consultant

Wat is de toekomst van Management Consultant?

Het kan moeilijk zijn om als starter een baan te vinden als Management Consultant. Het is voor klanten belangrijk dat een Management Consultant echt weet waar hij mee bezig is en veel ervaring heeft. De Management Consultant heeft namelijk een heel verantwoordelijke baan. Bedrijven zullen dus niet snel een onervaren Management Consultant aannemen. 

Een Management Consultant kan steeds inhoudelijk interessantere klussen krijgen bij grotere bedrijven. Het is wel belangrijk dat hij een goed netwerk opbouwt.

Baankans Management Consultant

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

21


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Management Consultant worden: Opleidingen tot Management Consultant

Wil je management consultant worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Management Consultant? 

De opleidingsachtergrond van een Management Consultant ligt meestal in de richting van Management of Bedrijfkunde (afstuurrichting van Economie). Bovenop deze academische opleiding volgt men soms een cursus of opleiding in een specifiek vakgebied, zoals Financiën of IT, ook om meer ervaring op te doen. Vaak is werkervaring nodig om Management Consultant te kunnen worden.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Management Consultant

Management Consultant Thuisstudie
Bedrijven adviseren met management-inzichten? Word management consultant Bedrijven weer op het goede spoor krijgen? Heb je ruime ervaring als manager en is het adviseursvak je op het lijf geschreven? Volg …
Management Consultant E-Learning
Bedrijven adviseren met management-inzichten? Word management consultant Bedrijven weer op het goede spoor krijgen? Heb je ruime ervaring als manager en is het adviseursvak je op het lijf geschreven? Volg …
Lean training Orange Belt
Lean training (Orange Belt) De lean training die wij geven zit vol met actiegericht leren. Geen “powerpoint”-trainingen, maar met veel gebruik van flip-overs en tekeningen en een game.  Deze inspirerende …
BCM Essentials ICT Professionals
DoelstellingDe opleiding is een ‘getting acqainted’ in hetkunnen vertalen van continuïteitsvraagstukken naarde eigen ICT omgeving. Door inzicht te verkrijgenin de reikwijdte van het organisatiebrede procesBCM, zult u in staat zijn …
Kanban Management Professional (KMP II)
Tijdelijk 33% korting op alle Virtual Classroom trainingen in april en mei: Claim hier jouw 33% Word Kanban Management Professional Kanban schrijft specifieke stappen voor om je processen beter in …
Meer opleidingen Management Consultant

Weet je nog niet of je Management Consultant wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Management Consultant of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Management Consultant

Met wie werkt een Management Consultant samen? 

Een goed netwerk is heel belangrijk voor de Management Consultant. Zo moet hij goed met bestuursleden en Managers kunnen omgaan om een opdracht uit te voeren en om nieuwe opdrachten binnen te krijgen. Natuurlijk komt een Management Consultant ook in aanraking met andere werknemers van organisaties die hij helpt. Als een bedrijf door een grote verandering gaat, worden er vaak meerdere Consultants ingeschakeld. De Management Consultant werkt dus met hen samen.

 


  • Bestuurslid
  • Manager
  • Consultant
Management Consultant


Organisaties waar een Management Consultant werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Management Consultant meestal werkt.

Waar werkt een Management Consultant?

Een Management Consultant kan aan het werk bij een Consultancy Bureau in de profitsecor. Ook kan hij als ZZP'er aan de slag en zelf projecten aantrekken.

Meer weten over werken in de Management & Business?

Bekijk werken in Management & Business

Best beoordeelde werkgevers Management Consultant

Waar kun je het beste werken als Management Consultant? Hieronder vind je de best door de Management Consultant beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Management Consultant.

Competenties, Skills en Vaardigheden Management Consultant:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Management Consultant.

Welke competenties heeft een Management Consultant nodig?

Een Management Consultant heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Management Consultant

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Management Consultant passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Management Consultant nodig? 

Persoonstypen die goed passen bij een Management Consultant zijn Bemiddelaar en Waarnemer.

De Management Consultant verplaatst zich in de verschillende standpunten, probeert uiteindelijk een advies uit te brengen dat voor iedereen acceptabel is (Bemiddelaar).

Verder is het belangrijk dat een Management Consultant goed kan waarnemen. Hij moet de organisatie snel leren kennen en zien waar verbeterpunten liggen (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Management Consultant


Bemiddelaar


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Management Consultant

Tim Krechting is management consultant.

Ben je benieuwd wat een management consultant allemaal doet op een dag? Tim Krechting vertelt je er alles over!

Lees de rest van het interview met een Management Consultant

Beoordeling van het beroep Management Consultant

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Management Consultant

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Management Consultant

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Management Consultant dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Management Consultant belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Management Consultant. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Management Consultant iets voor je?

Zou je graag Management Consultant willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Management Consultant bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Management Consultant

Bas van Stapelberg

Het is verkopen van veel gebakken lucht. En een flinke tekortkoming van ondernemers om deze lui in te huren.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar