Management Consultant Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Management Consultant? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep management consultant. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je management consultant wordt.

 

Wat is een Management Consultant?

De Management Consultant adviseert bij de invoering van een nieuw management bij een bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan twee bedrijven die gaan fuseren en een nieuw managementplan moeten opstellen. Het is dan aan de Management Consultant om ervoor te zorgen dat het personeel van een bedrijf de veranderingen accepteert en daadwerkelijk in de praktijk brengt.

Medewerking van het personeel, is essentieel om een bedrijfsproces met succes te veranderen. Medewerkers moeten meegevoerd en overtuigd worden, om te voorkomen dat het bedrijf stilstaat. De Management Consultant adviseert de managers en directie over communicatie en de samenvoeging van kennis om hen te helpen de houding van het personeel aan te passen.

Om een goede veranderstrategie te kunnen ontwikkelen moet de Management Consultant inventariseren wie de voorstanders van verandering zijn, en wie het tegenwerken. Soms zijn er slechts een paar tegenstanders, die meestal in tweede instantie toch makkelijk overtuigd kunnen worden of te weinig invloed hebben om de boel te frustreren. Het komt echter vaak voor dat er één of meerdere groepen in de organisatie zijn die verandering willen saboteren. Deze tegenwerking komt voort uit bijvoorbeeld angst, een machtsstrijd- of spel of diepgewortelde gewoontes (eigenlijk onvermogen).

Het is de taak van de Management Consultant om partijen en motieven uitgebreid in kaart te brengen en op basis van deze informatie een plan op te stellen dat voorziet in de oplossing van geschillen en andere middelen om personeel en directie/management weer op één lijn te krijgen. Pas wanneer alle weerstand is omgezet in medewerking of is geneutraliseerd en het veranderingsproces loopt, is de Management Consultant succesvol geweest. De Management Consultant staat steeds weer voor een uitdaging. Bij elk bedrijf werkt een andere strategie. Het is aan de Management Consultant een juiste strategie te bedenken.

 Wil je werken als Management Consultant?

Werk je al als Management Consultant en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Management Consultant worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Management Consultant, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Management Consultant in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Bestuurslid
  • Manager
  • Consultant

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2000 tot €5000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

16


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Management Consultant

Wat verdient een Management Consultant?

De Management Consultant verdient zo tussen de €2000 en €5000 bruto per maand, afhankelijk van de opdracht(gever) en werkervaring. 

De secundaire arbeidsvoorwaarden hangen af van het bedrijf waar de Management Consultant werkt, maar voorbeelden zijn een werktelefoon, een reiskostenvergoeding en een dertiende maand.

Salarisschaal Management Consultant

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Management Consultant

Op zoek naar een nieuwe baan als Management Consultant? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Management Consultant. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Management Consultant vacatures

Vacature Senior Change Management Consultant
Wipro Technologies
Role: Talent & Change Management ConsultantExperience: 8- 15 years of experienceLocation: We are open to locations within Netherlands - preferrably Eindhoven or AmsterdamLanguage: German and English Wipro …
Vacature Master Data Management Consultant
VDL
Lijkt het jou iets om met slimme IT-oplossingen bedrijfsprocessen te verbeteren? Dan is deze uitdaging wellicht iets voor jou! Samen staan we aan het begin van een digitale reis: het …
Vacature Management Consultant
Walters People
Heb jij een recente afgeronde master? Wil jij een kickstart geven aan jouw professionele loopbaan in de rol van management consultant? Lees dan snel verder!OmschrijvingVoor een opdrachtgever in …
Vacature BI Consultant met finance ervaring - Corporate Performance Management Consultant
IT Equals 3
FunctieomschrijvingAls BI consultant wordt je verantwoordelijk voor het ontwikkelen en vervolgens onderhouden van de datawarehouses en datalakes evenals business intelligence en management rapportages.Als consultant wordt je na een inwerk …
Vacature Managing Consultant
Xelvin
Managing Consultant Ben jij commercieel, gedreven, en is verbinden jouw de natuur? Dan ben jij de persoon die wij zoeken! Voor ons kantoor in Eindhoven zoeken wij een nieuwe collega …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Management Consultant

Wat is de toekomst van Management Consultant?

Het kan moeilijk zijn om als starter een baan te vinden als Management Consultant. Het is voor klanten belangrijk dat een Management Consultant echt weet waar hij mee bezig is en veel ervaring heeft. De Management Consultant heeft namelijk een heel verantwoordelijke baan. Bedrijven zullen dus niet snel een onervaren Management Consultant aannemen. 

Een Management Consultant kan steeds inhoudelijk interessantere klussen krijgen bij grotere bedrijven. Het is wel belangrijk dat hij een goed netwerk opbouwt.

Baankans Management Consultant

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

16


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Management Consultant worden: Opleidingen tot Management Consultant

Wil je Management Consultant worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Management Consultant.

Hoe word je een Management Consultant? 

De opleidingsachtergrond van een Management Consultant ligt meestal in de richting van Management of Bedrijfkunde (afstuurrichting van Economie). Bovenop deze academische opleiding volgt men soms een cursus of opleiding in een specifiek vakgebied, zoals Financiën of IT, ook om meer ervaring op te doen. Vaak is werkervaring nodig om Management Consultant te kunnen worden.

De 5 best beoordeelde opleidingen tot Management Consultant

Management consultant
Bedrijven komen in de loop van de jaren steeds voor nieuwe uitdagingen te staan. De wetgeving verandert, de wereld wordt steeds digitaler, het belang van klimaatneutraal produceren wordt steeds groter, …
Management consultant
Management Consultant Thuisstudie
Bedrijven adviseren met management-inzichten? Word management consultant Bedrijven weer op het goede spoor krijgen? Heb je ruime ervaring als manager en is het adviseursvak je op het lijf geschreven? Volg …
Management Consultant Thuisstudie
Management Consultant E-Learning
Bedrijven adviseren met management-inzichten? Word management consultant Bedrijven weer op het goede spoor krijgen? Heb je ruime ervaring als manager en is het adviseursvak je op het lijf geschreven? Volg …
Management Consultant E-Learning
Compensation & Benefits Consultant (CBC)
Inleiding Voor deskundigen op het gebied van beloningsvraagstukken is de opleiding CBC een must. Deze opleiding richt zich op het adviseren van uw management als het gaat om arbeid, belonen …
Compensation & Benefits Consultant (CBC)
Enterprise Design
Korte beschrijving: De Enterprise Design aanpak, zorgt er voor dat verschillende disciplines vanaf een gedeeld beeld samen een geintegreerde Digital Transformation neerzetten - van grof naar fijn, agile en iteratief.
Enterprise Design

Omscholen of doorgroeien tot Management Consultant

Voor mensen die willen of moeten omscholen heeft de overheid tijdelijk de NL Leert Door Subsidie in het leven geroepen.

Dit is gratis loopbaanadvies ter waarde van € 700 een erkende loopbaancoach. Dit traject moet je aanvragen voor 1 december!!!

Omscholen met NL leert door subsidie

 

Als je Management Consultant wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Management Consultant zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Management Consultant

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Management Consultant?

Competenties en Vaardigheden Management Consultant

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Management Consultant nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Management Consultant nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Management Consultant

Trainingen & cursussen Flexibiliteit
Flexibiliteit
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Onderhandelen
Onderhandelen
Trainingen & cursussen Ondernemerschap
Ondernemerschap
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Persoonlijkheid van een Management Consultant

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Management Consultant. Als Management Consultant wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Management Consultant:


zie volledige beschrijving persoonstype Management Consultant

Vakkennis voor een Management Consultant

Het is voor een Management Consultant ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Management Consultant zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Management Consultant

Management Consultant E-Learning
Bedrijven adviseren met management-inzichten? Word management consultant Bedrijven weer op het goede spoor krijgen? Heb je ruime ervaring als manager en is het adviseursvak je op het lijf geschreven? Volg …
Management Consultant E-Learning
Management
Studdy® 🔹All you can learn🔹 500+ cursussen, audioboeken, kranten 🔹Certificaat🔹 24/7 PC, mobiel, tablet Management (Samenvatting) Wat is management nou eigenlijk? Waar richt het zich op? Is het nodig? Peter …
Management
Management
Volg nu Management en heb een jaar lang gratis toegang tot HP/de Tijd en nog 700+ andere cursussen en media op HOBP zakelijk leren. Management (Samenvatting) Wat is management nou …
Management
Leiden op Afstand | Verandermanagement | Organisatieontwikkeling | Persoonlijk leiderschap | Leiderschapstraining
Op donderdag 26 november om 10:00 uur vertelt Jos Rovers, coach en consultant, in een inspirerende online workshop over de verschillende theorieën die jij kunt toepassen in jouw team. Hoe …
Leiden op Afstand | Verandermanagement | Organisatieontwikkeling | Persoonlijk leiderschap | Leiderschapstraining
MOC On Demand MB-330: Dynamics 365 for Finance and Operations, Supply Chain Management (inclusief examen) - Dag
Je bent functioneel consultant die verantwoordelijk is voor het analyseren van zakelijke vereisten. Je weet dit te vertalen in gerealiseerde bedrijfsprocessen. Steeds meer organisaties werken met Dynamics 365. Maar wanneer …
MOC On Demand MB-330: Dynamics 365 for Finance and Operations, Supply Chain Management (inclusief examen) - Dag

Werkervaring Management Consultant

Het is voor een startend Management Consultant die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Management Consultant is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Consultant, Senior Consultant .

Iets anders leren?

Is Management Consultant het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Management Consultant

Met wie werkt een Management Consultant samen? 

Een goed netwerk is heel belangrijk voor de Management Consultant. Zo moet hij goed met bestuursleden en Managers kunnen omgaan om een opdracht uit te voeren en om nieuwe opdrachten binnen te krijgen. Natuurlijk komt een Management Consultant ook in aanraking met andere werknemers van organisaties die hij helpt. Als een bedrijf door een grote verandering gaat, worden er vaak meerdere Consultants ingeschakeld. De Management Consultant werkt dus met hen samen.

 


  • Bestuurslid
  • Manager
  • Consultant
Management Consultant


Organisaties waar een Management Consultant werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Management Consultant meestal werkt.

Waar werkt een Management Consultant?

Een Management Consultant kan aan het werk bij een Consultancy Bureau in de profitsecor. Ook kan hij als ZZP'er aan de slag en zelf projecten aantrekken.

Meer weten over werken in de Management & Business?

Bekijk werken in Management & Business

Best beoordeelde werkgevers Management Consultant

Waar kun je het beste werken als Management Consultant? Hieronder vind je de best door de Management Consultant beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Management Consultant.

Competenties, Skills en Vaardigheden Management Consultant:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Management Consultant.

Welke competenties heeft een Management Consultant nodig?

Een Management Consultant heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Management Consultant

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Management Consultant passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Management Consultant nodig? 

Persoonstypen die goed passen bij een Management Consultant zijn Bemiddelaar en Waarnemer.

De Management Consultant verplaatst zich in de verschillende standpunten, probeert uiteindelijk een advies uit te brengen dat voor iedereen acceptabel is (Bemiddelaar).

Verder is het belangrijk dat een Management Consultant goed kan waarnemen. Hij moet de organisatie snel leren kennen en zien waar verbeterpunten liggen (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Management Consultant


Bemiddelaar


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Management Consultant

Tim Krechting is management consultant.

Ben je benieuwd wat een management consultant allemaal doet op een dag? Tim Krechting vertelt je er alles over!

Lees de rest van het interview met een Management Consultant

Beoordeling van het beroep Management Consultant

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Management Consultant

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Management Consultant

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Management Consultant dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Management Consultant belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Management Consultant. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Management Consultant iets voor je?

Zou je graag Management Consultant willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Management Consultant bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Management Consultant?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Management Consultant

Vacature (Junior) Management Consultant Data, Finance, Risk and Regulatory
Capgemini Nederland
Jouw uitdaging als Management Consultant Data, Finance, Risk & Regulatory Data is onmisbaar geworden in het dagelijks reilen en zeilen van financiële instellingen. Je gaat aan de slag met de …
Vacature Senior Management Consultant AI & Automation
Capgemini Nederland
Robotisering en kunstmatige intelligentie is niet meer weg te denken uit het bedrijfsleven. En veel organisaties staan te springen om hiermee aan de slag te gaan of verder door te …
Vacature (Junior) Management Consultant Data Science & Analytics
Capgemini Nederland
Jouw uitdaging als Management Consultant Data Science & Analytics The best way to predict the future is to invent it Wij helpen klanten met het beantwoorden van belangrijke en complexe …
Vacature (Junior) Management Consultant AI & Automation Strategy
Capgemini Nederland
Jouw uitdaging als Management consultant AI & Automation Strategy Standaard taken bestaan niet. Geen project of vraagstuk is hetzelfde en dat houdt jouw werk uitdagend en afwisselend. Wat al deze …
Vacature (Junior) Management Consultant Insights Driven Public Innovation
Capgemini Nederland
Jouw uitdaging als Management Consultant Insights Driven Public Innovation Wij helpen Europese, nationale en regionale overheden om de publieke waarde van hun beleid te verbeteren in een omgeving die voortdurend …

Actuele blogposts


reacties op Management Consultant

Bas van Stapelberg

Het is verkopen van veel gebakken lucht. En een flinke tekortkoming van ondernemers om deze lui in te huren.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar