Internal Audit Manager Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Internal Audit Manager? Lees de functieomschrijving.

Een Internal Audit Manager is de leider van het team van Internal Auditors. Het team onderzoekt de interne passages, processen en financiële verslagen van een organisatie. Ook ethische kwesties als arbeidsomstandigheden en veiligheid worden gecontroleerd. Een Internal Audit Manager is meestal in dienst bij grote instellingen als overheidsinstanties of grote bedrijven. Hij bekleedt meestal een van de hoogste rangen in een bedrijf, omdat zijn adviezen en conclusies zwaar wegen. Het doel van zijn werk is het beperken of zelfs wegnemen van risico's.  Een ander doel is het verhogen van efficiency en effectiviteit.

Internal Auditors moeten verplicht worden ingezet in de bankenwereld en bij het Rijk, maar niet bij normale bedrijven. Tenzij die bedrijven aandelen hebben op de beurs van New York (de NYSE). Dan zijn ze volgens de Amerikaanse wet verplicht een Internal Auditor in dienst te nemen. De meeste Internal Audit Managers zij lid van een organisatie die gedragdscodes opstelt voor het beroep, bijvoorbeeld het Instituut van Internal Auditors Nederland (IIA), het Koninklijk Nederlands Instituut van Register Accountants (NIVRA), de Nederlandse Orde van EDP Register Accountants (NOREA) of de Stichting Verenigde Register Operational Auditors (VRO). Hierdoor is de controle op Internal Audit Managers en zo ook de effectiviteit en efficiency verbeterd.

Wil je werken als Internal Audit Manager?

Werk je al als Internal Audit Manager en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Internal Audit Manager worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Internal Audit Manager, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Internal Audit Manager in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Baas
  • Auditor
  • Accountant

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €3167 tot €8333

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

1


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Internal Audit Manager

Wat verdient een Internal Audit Manager?

Salarissen hangen zowel af van de groote van het bedrijf als van de ervaring van de Internal Audit Manager. De salarissen variëren van €3167 tot €8333. Bonussen en andere voordelen komen vaak voor. Leasecontracten met betrekking tot telefonie, laptops en auto zijn eveneens gebruikelijk.

Salarisschaal Internal Audit Manager

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Internal Audit Manager

Op zoek naar een nieuwe baan als Internal Audit Manager? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Internal Audit Manager. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Internal Audit Manager vacatures

Internal Audit Manager
Michael Page International Netherlands SA
Working with the Senior Managers Internal Audit, the Manager Internal Audit is responsible for planning, executing and reporting on operational, financial, regulatory and compliance related audits/reviews of Upfield. Client Details …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Internal Audit Manager

Hoe goed is de toekomst voor de Internal Audit Manager? 

Het perspectief is aardig, ook omdat er relatief weinig concurrentie met ander functiegroepen bestaat. Dit komt door het hoge niveau en de vele ervaring die vereist is. Doorgroeimogelijkheden zijn beperkt, het lijkt erop dat de Internal Audit Manager zijn top heeft bereikt, hoewel zijn salaris nog kan stijgen, eventueel door de uitkering van bonussen.

Baankans Internal Audit Manager

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

1


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Internal Audit Manager worden: Opleidingen tot Internal Audit Manager

Hoe word je een Internal Audit Manager? 

Voor de functie van Internal Audit Manager moet je een Master in Bedrijfskunde of Accounting bezitten (WO). Werkervaring als Internal of External Auditor is vereist. Het spreken, luisteren en schrijven van Engels is meestal ook vereist, evenals een goede behendigheid in Excel, Word en boekhoudkundige programma's.

De 3 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Internal Audit Manager

Certified Internal Auditor training deel 1&2
Certified Internal Auditor deel 1 én 2, NIEUW september 2019.                             Examentraining voor professionele internal auditors Voorbereiding voor het 3 Parts examen. Inleiding Het CIA examen toetst kennis en vaardigheid …
Secure SAP System Management [ADM950]
OVERVIEW Participants of this course will gain knowledge on how to secure an SAP system. Data protection, Security monitoring, SAP GRC Access Control, SAP role maintenance and change management mechanisms …
Administering Microsoft 365 Built-in Compliance
Internal policies and external requirements for data retention and investigation may be necessary for your organization. In this course you will learn about archiving and retention in Microsoft 365 as …
Meer opleidingen Internal Audit Manager

Weet je nog niet of je Internal Audit Manager wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Internal Audit Manager of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Internal Audit Manager

Met wie werkt een Internal Audit Manager samen? 

Een Internal Audit Manager komt voornamelijk in contact met de leiding van het bedrijf, waaraan hij rapporteert en met zijn eigen staf van auditors. Omdat Internal Auditors echt in dienst van het bedrijf zijn, komen ze relatief weinig klanten tegen. Een Internal Audit Manager komt in contact met externe accountants en auditors die eenzelfde analyse maken, alleen dan nog onafhankelijker.


  • Baas
  • Auditor
  • Accountant
Internal Audit Manager


Organisaties waar een Internal Audit Manager werkzaam is

Waar werkt een Internal Audit Manager meestal? 

Zowel bij commerciële bedrijven als bij non-profit bedrijven zijn Internal Audit Managers in dienst. Zowel banken als overheidsbedrijven zijn verplicht om hen aan te nemen.

Meer weten over werken in de Management & Business?

Bekijk werken in Management & Business

Best beoordeelde werkgevers Internal Audit Manager

Waar kun je het beste werken als Internal Audit Manager? Hieronder vindt je de best door de Internal Audit Manager beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Internal Audit Manager.

Competenties, Skills en Vaardigheden Internal Audit Manager:

Welke competenties heeft een een Internal Audit Manager nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Internal Audit Manager

Wat voor persoonlijkheid heb je als Internal Audit Manager nodig? 

Een Internal Audit Manager is de leider van de groep en heeft gezaghebbende kwaliteiten. Hierdoor luistert een groep naar hem en doen ze wat hij zegt. De Internal Audit Manager heeft vertrouwen in eigen kunnenen is energiek, waardoor hij zijn ondergeschikten weet te motiveren (Baas). De aard van zijn functie maakt dat hij onafhankelijk moet zijn. Hij is analytisch sterk en zijn kritische blik zorgt voor betere resultaten. Hij is volhardend in de discussies met de raad van bestuur en zal zijn groep nooit afvallen. Een Internal Audit Manager is scherp en zal ten alle tijden onpartijdig blijven (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Internal Audit Manager


Baas


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Internal Audit Manager

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Internal Audit Manager

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Internal Audit Manager

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Internal Audit Manager

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Internal Audit Manager dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Internal Audit Manager belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Internal Audit Manager. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Internal Audit Manager iets voor je?

Zou je graag Internal Audit Manager willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Internal Audit Manager bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Internal Audit Manager

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar