Internal Audit Manager Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Internal Audit Manager? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep internal audit manager. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je internal audit manager wordt.

 

Wat is een Internal Audit Manager?

Een Internal Audit Manager is de leider van het team van Internal Auditors. Het team onderzoekt de interne passages, processen en financiële verslagen van een organisatie. Ook ethische kwesties als arbeidsomstandigheden en veiligheid worden gecontroleerd. Een Internal Audit Manager is meestal in dienst bij grote instellingen als overheidsinstanties of grote bedrijven. Hij bekleedt meestal een van de hoogste rangen in een bedrijf, omdat zijn adviezen en conclusies zwaar wegen. Het doel van zijn werk is het beperken of zelfs wegnemen van risico's.  Een ander doel is het verhogen van efficiency en effectiviteit.

Internal Auditors moeten verplicht worden ingezet in de bankenwereld en bij het Rijk, maar niet bij normale bedrijven. Tenzij die bedrijven aandelen hebben op de beurs van New York (de NYSE). Dan zijn ze volgens de Amerikaanse wet verplicht een Internal Auditor in dienst te nemen. De meeste Internal Audit Managers zij lid van een organisatie die gedragdscodes opstelt voor het beroep, bijvoorbeeld het Instituut van Internal Auditors Nederland (IIA), het Koninklijk Nederlands Instituut van Register Accountants (NIVRA), de Nederlandse Orde van EDP Register Accountants (NOREA) of de Stichting Verenigde Register Operational Auditors (VRO). Hierdoor is de controle op Internal Audit Managers en zo ook de effectiviteit en efficiency verbeterd.Wil je werken als Internal Audit Manager?

Werk je al als Internal Audit Manager en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Internal Audit Manager worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Internal Audit Manager, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Internal Audit Manager in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Baas
  • Auditor
  • Accountant

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €3167 tot €8333

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Internal Audit Manager

Wat verdient een Internal Audit Manager?

Salarissen hangen zowel af van de groote van het bedrijf als van de ervaring van de Internal Audit Manager. De salarissen variëren van €3167 tot €8333. Bonussen en andere voordelen komen vaak voor. Leasecontracten met betrekking tot telefonie, laptops en auto zijn eveneens gebruikelijk.

Salarisschaal Internal Audit Manager

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Internal Audit Manager

Er zijn geen vacatures Internal Audit Manager aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Internal Audit Manager in werkt.

Meer weten over de sector waar een Internal Audit Manager in werkt

Bekijk werken in Finance

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Internal Audit Manager

Wat is de toekomst van Internal Audit Manager?

Het perspectief is aardig, ook omdat er relatief weinig concurrentie met ander functiegroepen bestaat. Dit komt door het hoge niveau en de vele ervaring die vereist is. Doorgroeimogelijkheden zijn beperkt, het lijkt erop dat de Internal Audit Manager zijn top heeft bereikt, hoewel zijn salaris nog kan stijgen, eventueel door de uitkering van bonussen.

Baankans Internal Audit Manager

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Internal Audit Manager worden: Opleidingen tot Internal Audit Manager

Wil je internal audit manager worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Internal Audit Manager? 

Voor de functie van Internal Audit Manager moet je een Master in Bedrijfskunde of Accounting bezitten (WO). Werkervaring als Internal of External Auditor is vereist. Het spreken, luisteren en schrijven van Engels is meestal ook vereist, evenals een goede behendigheid in Excel, Word en boekhoudkundige programma's.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Internal Audit Manager

Administering Microsoft 365 Built-in Compliance
Internal policies and external requirements for data retention and investigation may be necessary for your organization. In this course you will learn about archiving and retention in Microsoft 365 as …
Certified Internal Auditor Training NEW maart/april 2020
Certified Internal Auditor NIEUW maart-april 2020                       Examentraining voor professionele internal auditors Voorbereiding voor het 3 Parts examen. Inleiding Het CIA examen toetst kennis en vaardigheid in internal auditing en is …
Certified Internal Auditor training 3
Certified Internal Auditor deel 1 én 2                            Examentraining voor professionele internal auditors Voorbereiding voor het 3 …
ISO in the Sun: ISO/IEC 20000 Service Management System (SMS) Lead Auditor
This five day course provides an overview to the structure of a Service Management System (SMS) based on ISO/IEC 20000-1:2018, and how to audit the same internally or in the …
ISO in the Sun: ISO/IEC 27001 Information Security Management System (ISMS) Lead Auditor
This five day course provides an overview to the structure of an Information Security Management System (ISMS) based on ISO/IEC 27001:2013, and how to audit the same internally or in …
Meer opleidingen Internal Audit Manager

Weet je nog niet of je Internal Audit Manager wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Internal Audit Manager of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Internal Audit Manager

Met wie werkt een Internal Audit Manager samen? 

Een Internal Audit Manager komt voornamelijk in contact met de leiding van het bedrijf, waaraan hij rapporteert en met zijn eigen staf van auditors. Omdat Internal Auditors echt in dienst van het bedrijf zijn, komen ze relatief weinig klanten tegen. Een Internal Audit Manager komt in contact met externe accountants en auditors die eenzelfde analyse maken, alleen dan nog onafhankelijker.


  • Baas
  • Auditor
  • Accountant
Internal Audit Manager


Organisaties waar een Internal Audit Manager werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Internal Audit Manager meestal werkt.

Waar werkt een Internal Audit Manager?

Zowel bij commerciële bedrijven als bij non-profit bedrijven zijn Internal Audit Managers in dienst. Zowel banken als overheidsbedrijven zijn verplicht om hen aan te nemen.

Meer weten over werken in de Management & Business?

Bekijk werken in Management & Business

Best beoordeelde werkgevers Internal Audit Manager

Waar kun je het beste werken als Internal Audit Manager? Hieronder vind je de best door de Internal Audit Manager beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Internal Audit Manager.

Competenties, Skills en Vaardigheden Internal Audit Manager:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Internal Audit Manager.

Welke competenties heeft een Internal Audit Manager nodig?

Een Internal Audit Manager heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Internal Audit Manager

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Internal Audit Manager passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Internal Audit Manager nodig? 

Een Internal Audit Manager is de leider van de groep en heeft gezaghebbende kwaliteiten. Hierdoor luistert een groep naar hem en doen ze wat hij zegt. De Internal Audit Manager heeft vertrouwen in eigen kunnenen is energiek, waardoor hij zijn ondergeschikten weet te motiveren (Baas). De aard van zijn functie maakt dat hij onafhankelijk moet zijn. Hij is analytisch sterk en zijn kritische blik zorgt voor betere resultaten. Hij is volhardend in de discussies met de raad van bestuur en zal zijn groep nooit afvallen. Een Internal Audit Manager is scherp en zal ten alle tijden onpartijdig blijven (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Internal Audit Manager


Baas


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Internal Audit Manager

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Internal Audit Manager

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Internal Audit Manager

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Internal Audit Manager

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Internal Audit Manager dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Internal Audit Manager belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Internal Audit Manager. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Internal Audit Manager iets voor je?

Zou je graag Internal Audit Manager willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Internal Audit Manager bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Internal Audit Manager

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar