Internal Audit Manager Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Internal Audit Manager? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep internal audit manager. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je internal audit manager wordt.

 

Wat is een Internal Audit Manager?

Een Internal Audit Manager is de leider van het team van Internal Auditors. Het team onderzoekt de interne passages, processen en financiële verslagen van een organisatie. Ook ethische kwesties als arbeidsomstandigheden en veiligheid worden gecontroleerd. Een Internal Audit Manager is meestal in dienst bij grote instellingen als overheidsinstanties of grote bedrijven. Hij bekleedt meestal een van de hoogste rangen in een bedrijf, omdat zijn adviezen en conclusies zwaar wegen. Het doel van zijn werk is het beperken of zelfs wegnemen van risico's.  Een ander doel is het verhogen van efficiency en effectiviteit.

Internal Auditors moeten verplicht worden ingezet in de bankenwereld en bij het Rijk, maar niet bij normale bedrijven. Tenzij die bedrijven aandelen hebben op de beurs van New York (de NYSE). Dan zijn ze volgens de Amerikaanse wet verplicht een Internal Auditor in dienst te nemen. De meeste Internal Audit Managers zij lid van een organisatie die gedragdscodes opstelt voor het beroep, bijvoorbeeld het Instituut van Internal Auditors Nederland (IIA), het Koninklijk Nederlands Instituut van Register Accountants (NIVRA), de Nederlandse Orde van EDP Register Accountants (NOREA) of de Stichting Verenigde Register Operational Auditors (VRO). Hierdoor is de controle op Internal Audit Managers en zo ook de effectiviteit en efficiency verbeterd.Wil je werken als Internal Audit Manager?

Werk je al als Internal Audit Manager en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Internal Audit Manager worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Internal Audit Manager, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Internal Audit Manager in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Baas
  • Auditor
  • Accountant

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €3167 tot €8333

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Internal Audit Manager

Wat verdient een Internal Audit Manager?

Salarissen hangen zowel af van de groote van het bedrijf als van de ervaring van de Internal Audit Manager. De salarissen variëren van €3167 tot €8333. Bonussen en andere voordelen komen vaak voor. Leasecontracten met betrekking tot telefonie, laptops en auto zijn eveneens gebruikelijk.

Salarisschaal Internal Audit Manager

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Internal Audit Manager

Er zijn geen vacatures Internal Audit Manager aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Internal Audit Manager in werkt.

Meer weten over de sector waar een Internal Audit Manager in werkt

Bekijk werken in Finance

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Internal Audit Manager

Wat is de toekomst van Internal Audit Manager?

Het perspectief is aardig, ook omdat er relatief weinig concurrentie met ander functiegroepen bestaat. Dit komt door het hoge niveau en de vele ervaring die vereist is. Doorgroeimogelijkheden zijn beperkt, het lijkt erop dat de Internal Audit Manager zijn top heeft bereikt, hoewel zijn salaris nog kan stijgen, eventueel door de uitkering van bonussen.

Baankans Internal Audit Manager

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Internal Audit Manager worden: Opleidingen tot Internal Audit Manager

Wil je Internal Audit Manager worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Internal Audit Manager.

Hoe word je een Internal Audit Manager? 

Voor de functie van Internal Audit Manager moet je een Master in Bedrijfskunde of Accounting bezitten (WO). Werkervaring als Internal of External Auditor is vereist. Het spreken, luisteren en schrijven van Engels is meestal ook vereist, evenals een goede behendigheid in Excel, Word en boekhoudkundige programma's.

De 5 best beoordeelde opleidingen tot Internal Audit Manager

IBM OpenPages - Internal Audit Management (v7.1)
Overview Contains: instructional and interactive content, demonstrations and hands-on simulated exercises. This course is intended for IBM OpenPages GRC Platform Internal Audit Management solution users and administrators. The students will …
IBM OpenPages - Internal Audit Management (v7.1)
Certified Internal Auditor training deel 3
Certified Internal Auditor deel 3                            Examentraining voor professionele internal auditors Voorbereiding voor het 3 Parts examen. …
Certified Internal Auditor training deel 3
Certified Internal Auditor training deel 1&2
Certified Internal Auditor deel 1 én 2                            Examentraining voor professionele internal auditors Voorbereiding voor het 3 …
Certified Internal Auditor training deel 1&2
Certified Internal Auditor Training NEW september 2020
Certified Internal Auditor NIEUW september 2020                       Examentraining voor professionele internal auditors Voorbereiding voor het 3 Parts examen. Inleiding Het CIA examen toetst kennis en vaardigheid in internal auditing en is …
Certified Internal Auditor Training NEW september 2020
ISO in the Sun: ISO/IEC 20000 Service Management System Lead Auditor
This five-day course provides an overview to the structure of a Service Management System (SMS) based on ISO/IEC 20000-1:2018, and how to audit the same internally or in the context …
ISO in the Sun: ISO/IEC 20000 Service Management System Lead Auditor

Omscholen of doorgroeien tot Internal Audit Manager

Als je Internal Audit Manager wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Internal Audit Manager zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Internal Audit Manager

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Internal Audit Manager?

Competenties en Vaardigheden Internal Audit Manager

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Internal Audit Manager nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Internal Audit Manager nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Internal Audit Manager

Trainingen & cursussen Delegeren
Delegeren
Trainingen & cursussen Financieel bewustzijn
Financieel bewustzijn
Trainingen & cursussen Leiderschap
Leiderschap
Trainingen & cursussen Motiveren
Motiveren
Trainingen & cursussen Onafhankelijkheid
Onafhankelijkheid

Persoonlijkheid van een Internal Audit Manager

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Internal Audit Manager. Als Internal Audit Manager wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Internal Audit Manager:


zie volledige beschrijving persoonstype Internal Audit Manager

Vakkennis voor een Internal Audit Manager

Het is voor een Internal Audit Manager ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Internal Audit Manager zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Internal Audit Manager

IBM OpenPages - Internal Audit Management (v7.1)
Overview Contains: instructional and interactive content, demonstrations and hands-on simulated exercises. This course is intended for IBM OpenPages GRC Platform Internal Audit Management solution users and administrators. The students will …
IBM OpenPages - Internal Audit Management (v7.1)

Werkervaring Internal Audit Manager

Het is voor een startend Internal Audit Manager die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Internal Audit Manager is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Controller .

Iets anders leren?

Is Internal Audit Manager het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Internal Audit Manager

Met wie werkt een Internal Audit Manager samen? 

Een Internal Audit Manager komt voornamelijk in contact met de leiding van het bedrijf, waaraan hij rapporteert en met zijn eigen staf van auditors. Omdat Internal Auditors echt in dienst van het bedrijf zijn, komen ze relatief weinig klanten tegen. Een Internal Audit Manager komt in contact met externe accountants en auditors die eenzelfde analyse maken, alleen dan nog onafhankelijker.


  • Baas
  • Auditor
  • Accountant
Internal Audit Manager


Organisaties waar een Internal Audit Manager werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Internal Audit Manager meestal werkt.

Waar werkt een Internal Audit Manager?

Zowel bij commerciële bedrijven als bij non-profit bedrijven zijn Internal Audit Managers in dienst. Zowel banken als overheidsbedrijven zijn verplicht om hen aan te nemen.

Meer weten over werken in de Management & Business?

Bekijk werken in Management & Business

Best beoordeelde werkgevers Internal Audit Manager

Waar kun je het beste werken als Internal Audit Manager? Hieronder vind je de best door de Internal Audit Manager beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Internal Audit Manager.

Competenties, Skills en Vaardigheden Internal Audit Manager:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Internal Audit Manager.

Welke competenties heeft een Internal Audit Manager nodig?

Een Internal Audit Manager heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Internal Audit Manager

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Internal Audit Manager passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Internal Audit Manager nodig? 

Een Internal Audit Manager is de leider van de groep en heeft gezaghebbende kwaliteiten. Hierdoor luistert een groep naar hem en doen ze wat hij zegt. De Internal Audit Manager heeft vertrouwen in eigen kunnenen is energiek, waardoor hij zijn ondergeschikten weet te motiveren (Baas). De aard van zijn functie maakt dat hij onafhankelijk moet zijn. Hij is analytisch sterk en zijn kritische blik zorgt voor betere resultaten. Hij is volhardend in de discussies met de raad van bestuur en zal zijn groep nooit afvallen. Een Internal Audit Manager is scherp en zal ten alle tijden onpartijdig blijven (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Internal Audit Manager


Baas


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Internal Audit Manager

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Internal Audit Manager

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Internal Audit Manager

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Internal Audit Manager

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Internal Audit Manager dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Internal Audit Manager belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Internal Audit Manager. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Internal Audit Manager iets voor je?

Zou je graag Internal Audit Manager willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Internal Audit Manager bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Internal Audit Manager

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar