Procesmanager Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Procesmanager? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep procesmanager. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je procesmanager wordt.

 

Wat is een Procesmanager?

De Procesmanager is verantwoordelijk voor het verloop van een bepaald proces. Dit proces kan in een fabriek plaatsvinden, maar ook in een organisatie. Dit zijn heel verschillende processen, maar ze hebben allemaal iemand nodig die zorg draagt voor een goed verloop. Hoe meer stappen er in een bepaald proces zitten, des te meer een Procesmanager nodig is. Naast het goede verloop van een proces verzorgt de Procesmanager ook verbeteringen in het proces of zet hij nieuwe processen op. Efficiëntie staat hierin voorop.

Om het werk goed te kunnen doen moet de Procesmanager personeel goed aan kunnen sturen, omdat het vaak het personeel is dat een proces draaiende houdt (zeker als het gaat om het organisatieproces). Veranderingen moeten doorgesproken worden met het betrokken personeel  en alle nodige ondersteuning moet geboden worden. De (voorstellen voor) aanpassingen komen vaak van hogerhand. De Procesmanager heeft echter vaak de ruimte om eigen veranderinge te implementeren. Bij de vrijheid om het proces aan te passen komt ook de verantwoordelijkheid voor die veranderingen. De Procesmanager moet dus altijd goed in de gaten houden wat de consequenties zijn van het implementeren van een bepaalde verandering of het opstarten van een nieuw proces en hoe deze zichverhouden tot de winstgeving van het bedrijf.

Zo moet de Procesmanager het gehele proces overzien en toch de verschillende losse elementen op functionaliteit kunnen controleren.

Wil je werken als Procesmanager?

Werk je al als Procesmanager en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Procesmanager worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Procesmanager, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Procesmanager in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Procesoperator
  • Collega
  • Baas

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1900 tot €5000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

16


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Procesmanager

Wat verdient een Procesmanager?

Een startende Procesmanager kan een salaris van minimaal €1900 verwachten. Dit kan met ervaring oplopen tot rond de €4000 en bij zeer complexe processen zoals Juridische procesvoering zelfs tot €5000 per maand. Binnen een baan worden vaak ontwikkelingsmogelijkheden geboden.

Salarisschaal Procesmanager

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Procesmanager

Op zoek naar een nieuwe baan als Procesmanager? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Procesmanager. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Procesmanager vacatures

Technisch Procesmanager
Michael Page
In deze brede projectmanager functie ben je eindverantwoordelijk voor het gehele proces van demontage -assemblage en onderhoud van elektromotoren en generatoren. Omschrijving Je bent verantwoordelijk voor de directe aansturing van …
Junior procesmanager techniek
Ansinger
Procesmanager – het klinkt mooi maar wat is het eigenlijk precies? Als junior procesmanager infrastructuur ben je met name betrokken bij projecten in de voor bijvoorbeeld Waterschappen, Rijkswaterstaat, Provincies of
Senior Procesmanager | Regio Amsterdam
Movares
Als senior procesmanager ben jij verantwoordelijk voor de procesmatige aanpak van projecten die Movares met de opdrachtgever afsluit. Vanuit het proces en de inhoud voer jij het gesprek met je …
Senior Procesmanager Ruimte, Mobiliteit en Infra | Regio Noordoost
Movares
Movares is een top 10 advies- en ingenieursbureau. Onze focus ligt op het werkveld ruimte & infrastructuur. Daarin zijn we excellent, herkenbaar en succesvol. Wij investeren veel in kennisontwikkeling, waardoor …
Procesmanager Openbare Ruimte
Eminent Groep
Als procesmanager openbare ruimte heb jij een veelzijdige rol binnen verschillende projecten op het gebied van ruimtelijke vraagstukken waar deze opdrachtgever zich mee bezig houdt. Al vanaf het prille begin …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Procesmanager

Wat is de toekomst van Procesmanager?

Voor een functie als Procesmanager wordt meestal om relevante werkervaring gevraagd, waardoor men na een tijd makkelijk door kan stromen tot Procesmanager. Als men verder de goede beslissingen blijft nemen, is er kans om een steeds hogere functie te krijgen en daarbij steeds meer processen te managen. De functieomschrijving blijft dan meestal wel hetzelfde.

Baankans Procesmanager

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

16


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Procesmanager worden: Opleidingen tot Procesmanager

Wil je procesmanager worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Procesmanager? 

Om als Procesmanager aan de slag te kunnen gaan, is het belangrijk om een opleiding op HBO of WO niveau gevolgd te hebben. Deze opleiding kan in de richting van Technische Bedrijfskunde zijn, maar ook in Procestechnologie of Management, afhankelijk van de sector waarin men met processen aan de weer gaat. Verder is het mogelijk om een MBA in Kwaliteits- en Procesmanagement te volgen. Ook bestaan er cursussen die na de opleiding gevolgd kunnen worden om nog meer specifieke kennis op te doen.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Procesmanager

ITIL® Capability Stream: Operational Support and Analysis (ook Live Online)
Inhoud van de trainingDe ITIL® Intermediate Operational Support and Analysis cursus bouwt voort op de basiskennis die tijdens de ITIL® Foundation cursus is verkregen. Het is een praktijkgerichte opleiding …
ITIL® Release, Control and Validation (ook Live Online)
De ITIL®  Intermediate Release, Control and Validation training bouwt voort op de basiskennis die tijdens de ITIL®  Foundation cursus is verkregen. Het is een praktijkgerichte opleiding voor deelnemers die willen …
ITIL Operational Support and Analysis (ook Live Online)
De ITIL® v3 Intermediate Operational Support and Analysis cursus bouwt voort op de basiskennis die tijdens de ITIL® v3 Foundation cursus is verkregen. Het is een praktijkgerichte opleiding voor deelnemers die willen …
ITIL Capability Stream - Release, Control and Validation
Samenvatting De ITIL® Intermediate Release, Control and Validation training bouwt voort op de basiskennis die tijdens de ITIL® Foundation cursus is verkregen. Het is een praktijkgerichte opleiding voor deelnemers die
ITIL Capability Stream - Operational Support and Analysis
Samenvatting De ITIL® Intermediate Operational Support and Analysis cursus bouwt voort op de basiskennis die tijdens de ITIL® Foundation cursus is verkregen. Het is een praktijkgerichte opleiding voor deelnemers die
Meer opleidingen Procesmanager

Weet je nog niet of je Procesmanager wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Procesmanager of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Procesmanager

Met wie werkt een Procesmanager samen? 

Als Procesmanager heeft men meestal de leiding over een tiental procesoperators of collega's. Hoe deze mensen ook genoemd worden, het is belangrijk om ze goed leiding te geven en aan te sturen. De Procesmanager wordt zelf door een leidinggevende aangestuurd en moet daarmee dus ook goed contact houden. Bij sommige processen is het verder mogelijk om met mensen buiten de organisatie samen te werken, zoals bijvoorbeeld procesontwerpers, maar hiermee heeft niet iedere Procesmanager te maken.


  • Procesoperator
  • Collega
  • Baas
Procesmanager


Organisaties waar een Procesmanager werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Procesmanager meestal werkt.

Waar werkt een Procesmanager?

De Procesmanager kan bij vele verschillende processen terecht komen en daardoor dus net zo goed in een kantoor werken als in een fabriek of loods.

Meer weten over werken in de Management & Business?

Bekijk werken in Management & Business

Best beoordeelde werkgevers Procesmanager

Waar kun je het beste werken als Procesmanager? Hieronder vind je de best door de Procesmanager beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Procesmanager.

Competenties, Skills en Vaardigheden Procesmanager:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Procesmanager.

Welke competenties heeft een Procesmanager nodig?

Een Procesmanager heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Procesmanager

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Procesmanager passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Procesmanager nodig? 

De Procesmanager heeft de leiding over het personeel dat het proces faciliteert en moet daarom goed leiding kunnen geven en het personeel steeds kunnen overtuigen om anders en beter te werken. Hier hoort ook het bedenken en implementeren van veranderingen in het proces, omdat  hij ook hier daadkracht moet tonen (Baas). Verder is het natuurlijk belangrijk om in het najagen van doelstellingen steeds hogere eisen aan het proces te stellen en zo ervoor te zorgen dat het proces zo optimaal mogelijk blijft werken (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Procesmanager


Baas


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Procesmanager

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Procesmanager

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Procesmanager

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Procesmanager

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Procesmanager dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Procesmanager belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Procesmanager. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Procesmanager iets voor je?

Zou je graag Procesmanager willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Procesmanager bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Procesmanager

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar