Procesmanager: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Procesmanager: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep Procesmanager. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een Procesmanager nodig heeft.Wat doet een Procesmanager? Lees de functieomschrijving.

Wat is een Procesmanager?

De Procesmanager is verantwoordelijk voor het verloop van een bepaald proces. Dit proces kan in een fabriek plaatsvinden, maar ook in een organisatie. Dit zijn heel verschillende processen, maar ze hebben allemaal iemand nodig die zorg draagt voor een goed verloop. Hoe meer stappen er in een bepaald proces zitten, des te meer een Procesmanager nodig is. Naast het goede verloop van een proces verzorgt de Procesmanager ook verbeteringen in het proces of zet hij nieuwe processen op. Efficiëntie staat hierin voorop.

 

Past het beroep Procesmanager bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wat doet een Procesmanager?

Om het werk goed te kunnen doen moet de Procesmanager personeel goed aan kunnen sturen, omdat het vaak het personeel is dat een proces draaiende houdt (zeker als het gaat om het organisatieproces). Veranderingen moeten doorgesproken worden met het betrokken personeel  en alle nodige ondersteuning moet geboden worden. De (voorstellen voor) aanpassingen komen vaak van hogerhand. De Procesmanager heeft echter vaak de ruimte om eigen veranderinge te implementeren. Bij de vrijheid om het proces aan te passen komt ook de verantwoordelijkheid voor die veranderingen. De Procesmanager moet dus altijd goed in de gaten houden wat de consequenties zijn van het implementeren van een bepaalde verandering of het opstarten van een nieuw proces en hoe deze zichverhouden tot de winstgeving van het bedrijf.

Zo moet de Procesmanager het gehele proces overzien en toch de verschillende losse elementen op functionaliteit kunnen controleren.

Andere namen het beroep Procesmanager

Andere namen die voor dit beroep gebruikt worden zijn: Proces Manager


Vacatures Procesmanager

Op zoek naar een nieuwe baan als Procesmanager? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Procesmanager. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

Nationale Beroepengids

Vacatures laden...

Vacatures Procesmanager per ervaringsniveau en/of stad

Vind vacatures Procesmanager op alle werkniveau's. Leerling/omscholing-, junior-niveau, medior-niveau en senior-vacatures. Bekijk ook de vacatures Procesmanager in Rotterdam of 60 andere steden.

Vacatures Procesmanager per stad

Vacatures Procesmanager Alkmaar

Vacatures Procesmanager Almelo

Vacatures Procesmanager Almere

Vacatures Procesmanager Alphen aan den Rijn

Vacatures Procesmanager Amersfoort

Vacatures Procesmanager Amstelveen

Vacatures Procesmanager Amsterdam

Vacatures Procesmanager Apeldoorn

Vacatures Procesmanager Arnhem

Vacatures Procesmanager Assen

Vacatures Procesmanager Bergen op Zoom

Vacatures Procesmanager Breda

Vacatures Procesmanager Capelle aan den IJssel

Vacatures Procesmanager Delft

Vacatures Procesmanager Den Bosch

Vacatures Procesmanager Den Haag

Vacatures Procesmanager Den Helder

Vacatures Procesmanager Deventer

Vacatures Procesmanager Doetinchem

Vacatures Procesmanager Dordrecht

Vacatures Procesmanager Ede

Vacatures Procesmanager Eindhoven

Vacatures Procesmanager Emmen

Vacatures Procesmanager Enschede

Vacatures Procesmanager Gouda

Vacatures Procesmanager Groningen

Vacatures Procesmanager Haarlem

Vacatures Procesmanager Haarlemmermeer

Vacatures Procesmanager Heerlen

Vacatures Procesmanager Helmond

Vacatures Procesmanager Hengelo

Vacatures Procesmanager Hilversum

Vacatures Procesmanager Hoogeveen

Vacatures Procesmanager Hoorn

Vacatures Procesmanager Katwijk

Vacatures Procesmanager Leeuwarden

Vacatures Procesmanager Leiden

Vacatures Procesmanager Lelystad

Vacatures Procesmanager Maastricht

Vacatures Procesmanager Middelburg

Vacatures Procesmanager Nieuwegein

Vacatures Procesmanager Nijmegen

Vacatures Procesmanager Oss

Vacatures Procesmanager Purmerend

Vacatures Procesmanager Roermond

Vacatures Procesmanager Roosendaal

Vacatures Procesmanager Rotterdam

Vacatures Procesmanager Schiedam

Vacatures Procesmanager Spijkenisse

Vacatures Procesmanager Terneuzen

Vacatures Procesmanager Tilburg

Vacatures Procesmanager Utrecht

Vacatures Procesmanager Veenendaal

Vacatures Procesmanager Venlo

Vacatures Procesmanager Vlaardingen

Vacatures Procesmanager Westland

Vacatures Procesmanager Zaanstad

Vacatures Procesmanager Zeist

Vacatures Procesmanager Zoetermeer

Vacatures Procesmanager Zwolle

Meer steden Minder steden

Salaris en Arbeidsvoorwaarden Procesmanager

Wat verdient een Procesmanager?

Een startende Procesmanager kan een salaris van minimaal €1900 verwachten. Dit kan met ervaring oplopen tot rond de €4000 en bij zeer complexe processen zoals Juridische procesvoering zelfs tot €5000 per maand. Binnen een baan worden vaak ontwikkelingsmogelijkheden geboden.

Salarisschaal Procesmanager

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Meer weten over het salaris Procesmanager

Bekijk dan de verdere salaris informatie zoals gemiddeld jaarsalaris en uurloon Procesmanager


Bekijk het salaris Procesmanager per ervaringsniveau

Salaris junior Procesmanager Wat verdient een startend Procesmanager? Wat is het loon senior Procesmanager? beginnend Procesmanager salaris Maximaal salaris trainee Procesmanager Hoeveel verdient een leidinggevend Procesmanager? Wat is het salaris van een medior Procesmanager? Salaris aankomend Procesmanager Wat verdient een ervaren Procesmanager? Welk salaris krijgt een leerling Procesmanager?


Procesmanager worden: Opleidingen tot Procesmanager

Wil je Procesmanager worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Procesmanager.

Hoe word je een Procesmanager? 

Om als Procesmanager aan de slag te kunnen gaan, is het belangrijk om een opleiding op HBO of WO niveau gevolgd te hebben. Deze opleiding kan in de richting van Technische Bedrijfskunde zijn, maar ook in Procestechnologie of Management, afhankelijk van de sector waarin men met processen aan de weer gaat. Verder is het mogelijk om een MBA in Kwaliteits- en Procesmanagement te volgen. Ook bestaan er cursussen die na de opleiding gevolgd kunnen worden om nog meer specifieke kennis op te doen.

Opleidingen Procesmanager

Post HBO Procesmanagement
Post HBO Procesmanagement De opleiding Post HBO Procesmanagement is een zeer praktijkgerichte opleiding waarin u leert om in uw organisatie op strategisch, tactisch en operationeel niveau de beleidsprocessen, planningsprocessen en …
Post HBO Procesmanagement
Masterclass Agile Procesmanagement
Masterclass Agile Procesmanagement Inhoud training In deze professionele en praktijkgerichte masterclass komen de volgende onderwerpen aan bod: • Hoe formuleert u doelen voor de procesinrichting? • Welke requirements stelt u …
Masterclass Agile Procesmanagement
Post HBO Procesmanagement voor Overheid
Post HBO Procesmanagement voor Overheid De opleiding Post HBO Procesmanagement voor Overheid is een zeer praktijkgerichte opleiding waarin u leert om in uw organisatie op strategisch, tactisch en operationeel niveau …
Post HBO Procesmanagement voor Overheid
Kwaliteits- en Proces Management (post-hbo)
Uitgebreid De post-hbo opleiding Kwaliteits- en Procesmanagement geeft je kennis van en inzicht in de betekenis van kwaliteits- en procesmanagement voor jouw organisatie. Ook ontwikkel je de vaardigheden om de …
Kwaliteits- en Proces Management (post-hbo)
Lean & Process Management (Cursus)
De cursus ‘Lean- & Process Management’ duurt ongeveer 2 maanden en omvat 5 colleges van 3 uur. U volgt de cursus met ongeveer 10-15 deelnemers op locatie. U wilt als …
Lean & Process Management (Cursus)Procesmanager worden: Omscholen tot Procesmanager

Als je je wilt omscholen tot Procesmanager is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Procesmanager zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Procesmanager dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Procesmanager

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Procesmanager

Als je Procesmanager wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Procesmanager zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Procesmanager

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Procesmanager?


Competenties en Vaardigheden Procesmanager:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Procesmanager.

Welke competenties heeft een Procesmanager nodig?

Een Procesmanager heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.

Analytisch
Analytisch

Steekwoorden Competentie Analytisch:

analyseren, systematisch denken, problemen bekijken vanuit verschillende oogpunten, kritisch 

Omschrijving

Hoofd- en bijzaken van elkaar scheiden, dat ligt deze mensen wel. Zij pakken de kern van het probleem aan en bekijken dit vanuit verschillende oogpunten. Daarnaast leggen zij verbanden tussen deze verschillende perspectieven. Deze analytische mensen beginnen bij de hoofdzaak en pakken vervolgens de bijzaken aan. Hierbij worden gevolgen op korte en op lange termijn in de gaten gehouden. Uiteindelijk komen zij met een duidelijke conclusie.

Sterke punten
Deze mensen zijn vaak pro-actief. Als zij een probleem constateren, pakken zij dit aan en proberen dit op een goede manier op te lossen. Verder zijn deze mensen vaak gestructureerd. Ze bekijken eerst de hoofdlijnen, de details komen later aan bod. Daarnaast zijn deze mensen in staat om zaken duidelijk te beoordelen. Ze bekijken problemen vanuit verschillende perspectieven en trekken daaruit een heldere conclusie.  

Zwakke punten
Een valkuil kan de hoeveelheid aan hoofd- en bijzaken zijn. Soms kunnen deze personen dan door de bomen het bos niet meer zien. Daarnaast kan de hoeveelheid aan analyses teveel zijn, deze analist verliest dan het resultaat uit het oog. Als laatste kan deze persoon behoorlijk theoretisch zijn, dit kan soms leiden tot een langdradig verhaal met lange stukken tekst.

Anticiperen
Anticiperen

Steekwoorden: analytisch vermogen, initiatief ontplooien, inzicht in omgeving, inlevingsvermogen

Omschrijving

Deze personen lopen vaak voorop en herkennen situaties. Ze weten vervolgens hoe ze deze het beste kunnen aanpakken. Deze personen leggen verbanden tussen verleden, heden en proberen hier in de toekomst op in te spelen.

Sterke punten
Deze personen hebben over het algemeen een sterk ontwikkeld analytisch vermogen. Ze leggen verbanden en scheiden hoofd- en bijzaken. Daarnaast nemen deze personen vaak initiatief en proberen ze zich in te leven in de situatie en andere personen.

Zwakke punten
Doordat deze personen veel van te voren weren, kan ze voorspelbaar overkomen. Door sommige mensen wordt dit als saai ervaren. Verder kan deze competentie de creativiteit beperken. Doordat veel zaken van tevoren vast liggen, is er minder ruimte voor creatieve oplossingen.

Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid

Steekwoorden: beslissingen, argumenten, overtuigen, durf

Omschrijving

Deze personen durven beslissingen te nemen. Dit doen ze bijvoorbeeld door een bepaalde actie uit te voeren of een regel in te stellen. Deze besluitvaardige personen stellen hun beslissingen niet uit tot ze alle informatie hebben, zij proberen zo snel mogelijk de knoop door te maken. Bij eventuele consequenties kan hij terugkomen op de beslissing en een andere keuze maken. De persoon weet de beslissingen op een goede manier te onderbouwen.

Sterke punten
Deze personen weten anderen te overtuigen van hun besluit, ze gebruiken hierbij verschillende argumenten die passen bij hun standpunt. Voor het nemen van besluiten is lef nodig, hierover beschikt deze besluitvaardige persoon dan ook.

Zwakke punten
Aan het nemen van beslissingen zitten risico’s en deze risico’s kunnen gevolgen hebben. Op het moment dat deze persoon te snel teveel beslissingen neemt, kan hij roekeloos worden en zijn oog voor het resultaat verliezen. Het is dan ook van belang dat deze persoon op het juiste moment de juiste beslissing neemt en goed nadenkt over de voor- en nadelen ervan.

Conceptueel denken
Conceptueel denken

Steekwoorden: creativiteit, analytisch vermogen, legt verbanden, concepten

Omschrijving

Deze mensen hebben het vermogen om in concepten te denken. Bij een probleem zien zij vrijwel meteen verschillende oplossingen en vormen ze hierbij een duidelijk beeld. Zij bekijken het probleem vanuit verschillende oogpunten en komen met die informatie tot de beste oplossing. Naderhand evalueren zij deze oplossing grondig en kijken ze wat er eventueel nog meer mogelijk is. Ze bedenken constant nieuwe concepten voor verschillende problemen.

Sterke punten
Een sterk punt van deze mensen is hun creativiteit. Daarnaast hebben ze over het algemeen een goed ontwikkeld analytisch vermogen. Zij bekijken het probleem vanuit verschillende hoeken en komen dan met meerdere creatieve oplossingen.

Zwakke punten
De creatieve ideeën die deze mensen hebben, kunnen onpraktisch zijn. Zij hebben veel verschillende oplossingen en concepten in hun hoofd, maar deze zijn niet altijd uitvoerbaar. Deze creativiteit kan ook er ook voor zorgen dat deze mensen ‘zweverig’ overkomen.

Initiatief ontplooien
Initiatief ontplooien

Steekwoorden: proactief, ondernemend, toekomst, ambitieus

Omschrijving

Deze personen komen zelf met oplossingen of nieuwe ideeën. Ze zien bepaalde kansen en proberen hierop in te spelen. Met het oplossen van problemen of het maken van taken reageren deze personen proactief. Ze staan vooraan om iets te ondernemen.

Sterke punten
Proactiviteit is een eigenschap die direct wordt gekoppeld aan initiatiefnemende personen. Ze zijn ook ambitieus. Ze willen dingen verbeteren, problemen oplossen, doelen stellen en die ook bereiken. Daarnaast komen ze vaak met creatieve ideeën en kijken daarbij optimistisch naar de toekomst.

Zwakke punten
Deze personen kunnen overijverig overkomen. Ze hebben altijd ideeën en oplossingen. Deze competentie wordt dan ook weleens gekoppeld aan de term bemoeial. Een idee opperen wanneer dit niet gewenst is, kan voor veel mensen frustrerend zijn. Daarnaast kunnen iniatiefnemers betweterig overkomen, omdat zij altijd vooraan staan. Anderen krijgen dan minder kans hun ideeën op tafel te leggen.

 

Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving

Steekwoorden: luisteren, doelstellingen, motiveren, zelfontwikkeling, resultaatgericht

Omschrijving

Deze personen zijn op de hoogte van alle ontwikkelingen binnen de organisatie en proberen hun kennis in te zetten waar dat mogelijk is.

Sterke punten
Mensen die inzicht hebben in de omgeving kunnen weloverwogen beslissingen nemen. Ze zijn resultaatgericht en maken beslissingen die helpen het doel te bereiken. Ze ontwikkelen zichtzelf en kunnen anderen motiveren zich ook te ontwikkelen. 

Zwakke punten
Soms hebben mensen zoveel informatie over hun omgeving, dat ze moeite hebben hoofd- en bijzaken te scheiden. Ze kunnen zich dan verliezen in details en geen heldere beslissingen nemen.  

Kritisch
Kritisch

Steekwoorden: analytisch vermogen, overtuigen, vragen stellen, accuratesse 

Omschrijving

Deze mensen beoordelen en analyseren opdrachten op hun eigen manier. Ze leggen een lijst met criteria langs de opdracht en bekijken zo bijvoorbeeld de haalbaarheid van de opdracht. Bij iedere taak stellen zij zichzelf verschillende vragen en plaatsen vervolgens kanttekeningen. Over het algemeen beschikken deze mensen over een brede kennis en zijn ze goed op de hoogte van hun omgeving.

Sterke punten
Deze mensen kunnen vaak ook goed analyseren. Omdat ze erg precies zijn, bekijken ze taken vanuit verschillende perspectieven. Daarnaast werken kritische mensen accuraat en netjes. Ook overtuigen is een eigenschap die past bij kritisch zijn. Kritische mensen bekijken opdrachten vanuit verschillende perspectieven en stellen vervolgens argumenten op. Deze argumenten gebruiken ze vervolgens om anderen op een goede manier te overtuigen.

Zwakke punten
Mensen die te kritisch zijn, kunnen overkomen als de zogenaamde ‘pietlutten’. Verder kunnen deze mensen weleens star overkomen. Zij zijn te kritisch en willen hun mening niet bijstellen. Hierdoor kan een discussie weleens lastig zijn.

Leiderschap
Leiderschap

Steekwoorden: delegeren, luisteren, overtuigen, taken verdelen

Omschrijving

Deze mensen kunnen individuen en groepen aansturen. De leiders maken een goede balans tussen delegeren en bijvoorbeeld regels opleggen. Deze personen leggen anderen uit wat er van hen wordt verwacht. Op die manier kunnen zij een project sturen. Daarbij kunnen leiders de verantwoordelijkheden bij anderen neerleggen.

Sterke punten
Een goede leider kan luisteren, iemand opfleuren, maar ook overtuigen. De leider maakt beslissingen en probeert ervoor iedereen het beste uit te halen. Een goede leider laat dingen los, maar probeert ook overzicht te houden. Ook kan een goede leider anderen inspireren en motiveren om gezamenlijk een doel te bereiken. Hij neemt hierbij het resultaat als uitgangspunt.

Zwakke punten
Sommige leiders willen teveel zelf doen, hierdoor krijgen werknemers niet de kans om zich te ontwikkelen. Ook kan dit voor frustratie en stress zorgen. Ook kunnen leiders het resultaat zo voorop stellen dat de omgeving wegvalt. 

Luisteren
Luisteren

Steekwoorden: inzicht in omgeving, overtuigen, motiveren, onderhandelen

Omschrijving

Deze mensen luisteren goed naar andere mensen. Ze zijn oprecht geïnteresseerd en willen anderen graag helpen. Ze zijn overal van op de hoogte en hebben dus overzicht. Ook luisteren deze mensen goed naar de taken die zij krijgen toegewezen en voeren deze daarom meestal goed uit. 

Sterke punten
Goede luisteraars stellen vaak goede vragen of geven feedback op de verkregen informatie. Daarnaast kunnen zij met de verkregen informatie anderen overtuigen en eventueel onderhandelen over verschillende zaken. Een goede luisteraar houdt ook rekening met de dingen die juist niet worden gezegd, de zogenaamde non-verbale communicatie. Ook hier kan hij informatie uithalen.

Zwakke punten
Goed luisteren betekent niet dat je niets mag zeggen. Mensen die alleen maar luisteren kunnen verlegen of teruggetrokken overkomen. Sommige mensen luisteren enkel om dingen voor elkaar te krijgen, zij proberen hun voordeel te doen met de informatie die ze krijgen. Het ontbreekt hen dan aan oprechte interesse.

Presenteren
Presenteren

Steekwoorden: boodschap, structureel, publiek, resultaatgericht

Omschrijving

Deze mensen kunnen op een duidelijke en heldere manier hun boodschap overbrengen. Zij stemmen hun presentatie af op het publiek. Deze presentatoren maken hierbij vaak gebruik van middelen als PowerPoint, hand-outs of digitale beelden. Deze middelen sluiten goed aan bij het verhaal en op deze manier wordt de boodschap overgebracht op het publiek.

Sterke punten
Goede presentatoren kunnen gestructureerd een verhaal vertellen, maar ook spontaan reageren op onverwachte situaties. Daarnaast zijn ze resultaatgericht: ze willen de boodschap overbrengen. Ook hebben deze mensen vaak weinig last van zenuwen.

Zwakke punten
Mensen die teveel willen presenteren kunnen gemaakt overkomen. Zij hebben soms een onnatuurlijke houding en reageren op een verkeerde manier op onverwachte situaties. 

Vaardigheden Procesmanager

 • Analytisch vermogen
 • Luisteren
 • Verbanden leggen
 • Vragen stellen
 • Beoordelen
 • Geduld
 • Verbeeldingskracht
 • Creatief denken
 • Aandacht voor details
 • Voorspellen
 • Initiatief
 • Methodisch werken
 • Kritisch denken
 • Plannen
 • Enthousiasme
 • Motiveren
 • Effectief communiceren
 • Proactief
 • Leiding geven
 • Oplossingsgericht
 • Ondernemend
 • Zelfvertrouwen
 • Keuzes maken
 • Beslissen
 • Improvisatie
Bekijk meer Bekijk minder

Persoonlijkheid en Eigenschappen Procesmanager

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Procesmanager passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Procesmanager nodig? 

De Procesmanager heeft de leiding over het personeel dat het proces faciliteert en moet daarom goed leiding kunnen geven en het personeel steeds kunnen overtuigen om anders en beter te werken. Hier hoort ook het bedenken en implementeren van veranderingen in het proces, omdat  hij ook hier daadkracht moet tonen (Baas). Verder is het natuurlijk belangrijk om in het najagen van doelstellingen steeds hogere eisen aan het proces te stellen en zo ervoor te zorgen dat het proces zo optimaal mogelijk blijft werken (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Procesmanager


Eigenschappen Procesmanager

 • Overwicht
 • Gedrevenheid
 • Zelfverzekerd
 • Idealistisch
 • Gedisciplineerd
 • PunctueelArbeidsmarktperspectief Procesmanager

Wat zijn de baankansen voor een Procesmanager?

Voor een functie als Procesmanager wordt meestal om relevante werkervaring gevraagd, waardoor men na een tijd makkelijk door kan stromen tot Procesmanager. Als men verder de goede beslissingen blijft nemen, is er kans om een steeds hogere functie te krijgen en daarbij steeds meer processen te managen. De functieomschrijving blijft dan meestal wel hetzelfde.

De actuele kans op werk voor een Procesmanager

Het beroep Procesmanager is onderdeel van de beroepsfamilie Bedrijfskundigen en organisatieadviseurs. De kans op werk voor de beroepsfamilie Bedrijfskundigen en organisatieadviseurs is in de huidige periode goed

Huidige aantal vacatures

48

Baankans Procesmanager

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Ben je benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Zet heel eenvoudig jouw CV op Monsterboard en wordt benaderd voor nieuwe banen!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard

Doorgroei mogelijkheden Procesmanager

Je kunt als Procesmanager een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.

Het beroep Procesmanager is onderdeel van de beroepsfamilie Bedrijfskundigen en organisatieadviseurs. Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een Procesmanager


Organisaties waar een Procesmanager werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Procesmanager meestal werkt.

Waar werkt een Procesmanager?

De Procesmanager kan bij vele verschillende processen terecht komen en daardoor dus net zo goed in een kantoor werken als in een fabriek of loods.

Meer weten over werken in de Management & Business?

Bekijk werken in Management & Business

Netwerk Procesmanager

Met wie werkt een Procesmanager samen? 

Als Procesmanager heeft men meestal de leiding over een tiental procesoperators of collega's. Hoe deze mensen ook genoemd worden, het is belangrijk om ze goed leiding te geven en aan te sturen. De Procesmanager wordt zelf door een leidinggevende aangestuurd en moet daarmee dus ook goed contact houden. Bij sommige processen is het verder mogelijk om met mensen buiten de organisatie samen te werken, zoals bijvoorbeeld procesontwerpers, maar hiermee heeft niet iedere Procesmanager te maken.


 • Procesoperator
 • Collega
 • Baas
Procesmanager

Interview met een Procesmanager

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Verwante beroepen Procesmanager:

Er zijn best wel wat beroepen die op elkaar lijken of tot dezelfde "beroepsfamilie" of beroepsgroep horen. Bekijk hieronder aam wat voor beroepen een Procesmanager verwant is.

Wat zijn soortgelijke beroepen als Procesmanager?

De beroepen die verwant zijn aan Procesmanager zijn:
Procesoperator
Salaris: €1900 tot €4200
Opleiding: MBO
Baankans: Onbekend

Baankans

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep %1$s. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een %1$s nodig heeft.

Alles over het beroep Procesmanager in één oogopslag

Persoonstype:

Netwerk:

 • Procesoperator
 • Collega
 • Baas

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1900 tot €5000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

48Ga direct naar