Organisatieadviseur Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Organisatieadviseur? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep organisatieadviseur. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je organisatieadviseur wordt.

 

Wat is een Organisatieadviseur?

De Organisatieadviseur adviseert bedrijven en instanties over hun beleid en/of organisatie. Als een Organisatieadviseur ingeschakeld wordt doet deze eerst grondig onderzoek op de functionele gebieden die door de opdrachtgever aangewezen worden. Als de problemen in de organisatie voldoende geanalyseerd zijn gaat de Organisatieadviseur slag met het bedenken van aanpassingen en oplossingen en bekijkt de mogelijke consequenties van interventies. Dit alles legt hij voor aan de opdrachtgever. Als de aangedragen oplossingen goedgekeurd worden moet de Organisatieadviseur methodes ontwikkelen om ze te implementeren. Alle methodes en procedures rond het implementatieproces worden door hem in de gaten gehouden.

De Organisatieadviseur moet zelf veelkennis bezitten om de opdrachtgever kunnen informeren en adviseren.

Verder is mensenkennis belangrijk, om ook vast te kunnen stellendat mensen het obstakel vormen voor organisatorische veranderingen. De Organisatieadviseur moet strategisch met deze mensen om kunnen gaan, evenals met de opdrachtgever. De Organisatieadviseur moet in een organisatie tactisch spreken om successen te behalen en zo toekomstige opdrachten te veilig te stellen. Wil je werken als Organisatieadviseur?

Werk je al als Organisatieadviseur en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Organisatieadviseur worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Organisatieadviseur, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Organisatieadviseur in één oogopslag

Netwerk:

  • Opdrachtgever
  • Personeel
  • Consultants

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2300 tot €5400

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

1


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Organisatieadviseur

Wat verdient een Organisatieadviseur?

Het salaris van eenOorganisatieadviseur is afhankelijk van de prestaties die geleverd worden. Dit betekent dat het loon ongeveer tussen de €2300 en €5400 ligt, maar dat het dus ook anders uit kan pakken. Vaak krijgt de Organisatieadviseur verder nog ruimte en geld voor persoonlijke ontwikkeling, zoals opleidingen naast het werk.

Salarisschaal Organisatieadviseur

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Organisatieadviseur

Op zoek naar een nieuwe baan als Organisatieadviseur? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Organisatieadviseur. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Organisatieadviseur vacatures

Organisatieadviseur
PWN Waterleidingbedrijf Noord Holland
Organisatieadviseur Velserbroek, fulltime Wat ga je doen? Met het oog op de toekomst blijft PWN zich continu ontwikkelen. Als organisatieadviseur sta je het management daarin bij. Je geeft strategisch advies …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Organisatieadviseur

Wat is de toekomst van Organisatieadviseur?

Een Organisatieadviseur wordt men meestal na een aantal jaar ervaring te hebben opgedaan in soortgelijke functies, waarin vaak ook de nodige contacten zijn opgedaan die de toegang vormen naar een positie in deze functie. De openbare arbeidsmarkt is dan ook niet geheel nuttig voor een Organisatieadviseur. Als consultant kan men vanuit dit beroep verder doorgroeien naar managementfuncties of in het bedrijfsbestuur terecht komen.

Baankans Organisatieadviseur

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

1


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Organisatieadviseur worden: Opleidingen tot Organisatieadviseur

Wil je organisatieadviseur worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Organisatieadviseur? 

Om als Organisatieadviseur aan het werk te kunnen heeft men meestal een academische opleiding nodig, in de richting van Management of Bedrijfskunde.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Organisatieadviseur

Servant-Leadership in Business; Dienend-Leiderschap voor coaches en organisatieadviseurs
Ben jij een ervaren trainer, businesscoach of organisatieadviseur? Wil jij organisaties effectief begeleiden bij duurzame transities waarbij professionals de ruimte krijgen voor eigen initiatief en (zelf)leiderschap? Wil jij beschikken over …
Onboarding coaching
Verandering van baan is altijd een spannende periode voor managers en andere professionals. De eerste 100 dagen zijn cruciaal. In deze tijd vormt de organisatie zich een beeld van je, wat …
Seminar Veranderdynamiek
Over dit seminar 7 oktober 2020 In onze dynamische wereld heb je niet zoveel aan planmatig veranderen. Want dynamiek laat zich niet vangen in vaste faseringen en verandermethoden. Een dynamische …
Basis workshop Rake Vragen
Ontdek hoe jouw vragen moeiteloos succes brengen De basis van Rake Vragen om direct toe te passen met heel veel praktische tips en manieren om de vragen te gebruiken. Het …
Post HBO Intern kwaliteits en organisatieadviseur
InleidingIn de Post HBO opleiding Intern kwaliteits en organisatieadviseur leert u zonder macht mensen uit de organisatie in beweging te krijgen. De opleiding heeft het doel om u de …
Meer opleidingen Organisatieadviseur

Weet je nog niet of je Organisatieadviseur wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Organisatieadviseur of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Organisatieadviseur

Met wie werkt een Organisatieadviseur samen? 

De Organisatieadviseur moet goed contact hebben met zijn opdrachtgevers om toekomstig werk veilig te stellen. Verder is het voor onderzoek belangrijk om te kunnen communiceren met het personeel in het bedrijf waar men in consulteert, om zo een volledig beeld te kunnen krijgen. Voor hulp en verwijzingen kan de Organisatieadviseur verder bij andere consultants terecht.


  • Opdrachtgever
  • Personeel
  • Consultants
Organisatieadviseur


Organisaties waar een Organisatieadviseur werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Organisatieadviseur meestal werkt.

Waar werkt een Organisatieadviseur?

De Organisatieadviseur kan bij elke soort organisatie komen te werken dat een voldoende complexe organisatiestructuur om een adviseur nodig te hebben.

Meer weten over werken in de Beleid & Organisatie?

Bekijk werken in Beleid & Organisatie

Best beoordeelde werkgevers Organisatieadviseur

Waar kun je het beste werken als Organisatieadviseur? Hieronder vind je de best door de Organisatieadviseur beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Trainingskampen.nl

Locatie: Zuid-Holland

Openstaande vacatures: 0


Competenties, Skills en Vaardigheden Organisatieadviseur:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Organisatieadviseur.

Welke competenties heeft een Organisatieadviseur nodig?

Een Organisatieadviseur heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Organisatieadviseur

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Organisatieadviseur passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Organisatieadviseur nodig? 

De Organisatieadviseur moet zich fexibel op kunnen stellen om de aanpassingen die hij aandraagt ook doorgevoerd te kunnen krijgen. Er zijn meerdere belangengroepen in een bedrijf en die hebben vaak tegenstrijdige doelen. De Organisatieadviseur moet deze zien te overbruggen in het opstellen van een plan van aanpak (Bemiddelaar). Verder is het natuurlijk belangrijk om het doel niet uit het oog te verliezen. De Organisatieadviseur moet er altijd naar blijven streven om met zijn advies de organisatie te verbeteren (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Organisatieadviseur


Bemiddelaar


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Organisatieadviseur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Organisatieadviseur

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Organisatieadviseur

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Organisatieadviseur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Organisatieadviseur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Organisatieadviseur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Organisatieadviseur. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Organisatieadviseur iets voor je?

Zou je graag Organisatieadviseur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Organisatieadviseur bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Organisatieadviseur

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar