Organisatieadviseur Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Organisatieadviseur? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep organisatieadviseur. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je organisatieadviseur wordt.

 

Wat is een Organisatieadviseur?

De Organisatieadviseur adviseert bedrijven en instanties over hun beleid en/of organisatie. Als een Organisatieadviseur ingeschakeld wordt doet deze eerst grondig onderzoek op de functionele gebieden die door de opdrachtgever aangewezen worden. Als de problemen in de organisatie voldoende geanalyseerd zijn gaat de Organisatieadviseur slag met het bedenken van aanpassingen en oplossingen en bekijkt de mogelijke consequenties van interventies. Dit alles legt hij voor aan de opdrachtgever. Als de aangedragen oplossingen goedgekeurd worden moet de Organisatieadviseur methodes ontwikkelen om ze te implementeren. Alle methodes en procedures rond het implementatieproces worden door hem in de gaten gehouden.

De Organisatieadviseur moet zelf veelkennis bezitten om de opdrachtgever kunnen informeren en adviseren.

Verder is mensenkennis belangrijk, om ook vast te kunnen stellendat mensen het obstakel vormen voor organisatorische veranderingen. De Organisatieadviseur moet strategisch met deze mensen om kunnen gaan, evenals met de opdrachtgever. De Organisatieadviseur moet in een organisatie tactisch spreken om successen te behalen en zo toekomstige opdrachten te veilig te stellen. Wil je werken als Organisatieadviseur?

Werk je al als Organisatieadviseur en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Organisatieadviseur worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Organisatieadviseur, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Organisatieadviseur in één oogopslag

Netwerk:

  • Opdrachtgever
  • Personeel
  • Consultants

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €2300 tot €5400

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Organisatieadviseur

Wat verdient een Organisatieadviseur?

Het salaris van eenOorganisatieadviseur is afhankelijk van de prestaties die geleverd worden. Dit betekent dat het loon ongeveer tussen de €2300 en €5400 ligt, maar dat het dus ook anders uit kan pakken. Vaak krijgt de Organisatieadviseur verder nog ruimte en geld voor persoonlijke ontwikkeling, zoals opleidingen naast het werk.

Salarisschaal Organisatieadviseur

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Organisatieadviseur

Er zijn geen vacatures Organisatieadviseur aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Organisatieadviseur in werkt.

Meer weten over de sector waar een Organisatieadviseur in werkt

Bekijk werken in Algemeen

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Organisatieadviseur

Wat is de toekomst van Organisatieadviseur?

Een Organisatieadviseur wordt men meestal na een aantal jaar ervaring te hebben opgedaan in soortgelijke functies, waarin vaak ook de nodige contacten zijn opgedaan die de toegang vormen naar een positie in deze functie. De openbare arbeidsmarkt is dan ook niet geheel nuttig voor een Organisatieadviseur. Als consultant kan men vanuit dit beroep verder doorgroeien naar managementfuncties of in het bedrijfsbestuur terecht komen.

Baankans Organisatieadviseur

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Organisatieadviseur worden: Opleidingen tot Organisatieadviseur

Wil je Organisatieadviseur worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Organisatieadviseur.

Hoe word je een Organisatieadviseur? 

Om als Organisatieadviseur aan het werk te kunnen heeft men meestal een academische opleiding nodig, in de richting van Management of Bedrijfskunde.

De 5 best beoordeelde opleidingen tot Organisatieadviseur

Post HBO Intern kwaliteits en organisatieadviseur
Inleiding In de Post HBO opleiding Intern kwaliteits en organisatieadviseur leert u zonder macht mensen uit de organisatie in beweging te krijgen. De opleiding heeft het doel om u de …
Post HBO Intern kwaliteits en organisatieadviseur
Training: "De ambtelijk secretaris als adviseur van de OR"
Training: "De ambtelijk secretaris als adviseur van de OR" Als ambtelijk secretaris wilt u de OR goed ondersteunen, maar u loopt tegen allerlei problemen aan die het functioneren van de …
Training:
Opleiding Kwaliteitsmanager
Opleiding kwaliteitsmanager voor uitvoering van de functie Deze praktijkopleiding is voor kwaliteitsmanagers, die zich willen ontwikkelen in hun functie. Deze specialist werkt typisch in een middelgrote organisatie en doet meer …
Opleiding Kwaliteitsmanager
Servant-Leadership in Business; Dienend-Leiderschap voor coaches en organisatieadviseurs
Ben jij een ervaren trainer, businesscoach of organisatieadviseur? Wil jij organisaties effectief begeleiden bij duurzame transities waarbij professionals de ruimte krijgen voor eigen initiatief en (zelf)leiderschap? Wil jij beschikken over …
Servant-Leadership in Business; Dienend-Leiderschap voor coaches en organisatieadviseurs
Professioneel adviseren
Resultaat Je kent de rollen, fasen en interventies in het adviesproces Je kiest je eigen rol en zet passende interventies en stijlen in Je reflecteert op de keuzes die je …
Professioneel adviseren

Omscholen of doorgroeien tot Organisatieadviseur

Als je Organisatieadviseur wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Organisatieadviseur zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Organisatieadviseur

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Organisatieadviseur?

Competenties en Vaardigheden Organisatieadviseur

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Organisatieadviseur nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Organisatieadviseur nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Organisatieadviseur

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Conceptueel denken
Conceptueel denken
Trainingen & cursussen Onafhankelijkheid
Onafhankelijkheid
Trainingen & cursussen Oordeelsvorming
Oordeelsvorming
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Persoonlijkheid van een Organisatieadviseur

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Organisatieadviseur. Als Organisatieadviseur wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Organisatieadviseur:


zie volledige beschrijving persoonstype Organisatieadviseur

Vakkennis voor een Organisatieadviseur

Het is voor een Organisatieadviseur ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Organisatieadviseur zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Organisatieadviseur


Werkervaring Organisatieadviseur

Het is voor een startend Organisatieadviseur die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Organisatieadviseur is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Consultant .

Iets anders leren?

Is Organisatieadviseur het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Organisatieadviseur

Met wie werkt een Organisatieadviseur samen? 

De Organisatieadviseur moet goed contact hebben met zijn opdrachtgevers om toekomstig werk veilig te stellen. Verder is het voor onderzoek belangrijk om te kunnen communiceren met het personeel in het bedrijf waar men in consulteert, om zo een volledig beeld te kunnen krijgen. Voor hulp en verwijzingen kan de Organisatieadviseur verder bij andere consultants terecht.


  • Opdrachtgever
  • Personeel
  • Consultants
Organisatieadviseur


Organisaties waar een Organisatieadviseur werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Organisatieadviseur meestal werkt.

Waar werkt een Organisatieadviseur?

De Organisatieadviseur kan bij elke soort organisatie komen te werken dat een voldoende complexe organisatiestructuur om een adviseur nodig te hebben.

Meer weten over werken in de Beleid & Organisatie?

Bekijk werken in Beleid & Organisatie

Best beoordeelde werkgevers Organisatieadviseur

Waar kun je het beste werken als Organisatieadviseur? Hieronder vind je de best door de Organisatieadviseur beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Trainingskampen.nl

Locatie: Zuid-Holland

Openstaande vacatures: 0


Competenties, Skills en Vaardigheden Organisatieadviseur:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Organisatieadviseur.

Welke competenties heeft een Organisatieadviseur nodig?

Een Organisatieadviseur heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Organisatieadviseur

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Organisatieadviseur passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Organisatieadviseur nodig? 

De Organisatieadviseur moet zich fexibel op kunnen stellen om de aanpassingen die hij aandraagt ook doorgevoerd te kunnen krijgen. Er zijn meerdere belangengroepen in een bedrijf en die hebben vaak tegenstrijdige doelen. De Organisatieadviseur moet deze zien te overbruggen in het opstellen van een plan van aanpak (Bemiddelaar). Verder is het natuurlijk belangrijk om het doel niet uit het oog te verliezen. De Organisatieadviseur moet er altijd naar blijven streven om met zijn advies de organisatie te verbeteren (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Organisatieadviseur


Bemiddelaar


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Organisatieadviseur

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Organisatieadviseur

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Organisatieadviseur

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Organisatieadviseur

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Organisatieadviseur dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Organisatieadviseur belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Organisatieadviseur. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Organisatieadviseur iets voor je?

Zou je graag Organisatieadviseur willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Organisatieadviseur bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Organisatieadviseur

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar