Audit Director Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Audit Director? Lees de functieomschrijving.

De Audit Director geeft leiding aan een gehele groep van auditors. Een auditor onderzoekt interne passages, processen, organisatie, financiële processen etc. Ook onderzoekt hij ethische kwesties in een bedrijf, zoals arbeidsomstandigheden en veiligheid. De Audit Director is meestal in dienst van grote instellingen, de overheid of andere grote bedrijven. Het komt vaak voor dat de Audit Director in het bestuur zit; hij heeft een van de hoogste rangen in een bedrijf. Dit is mede omdat zijn conclusies en adviezen essentieel zijn voor een bedrijf. Zijn doel is dan ook om effectiviteit en efficiency te verhogen en risico's te beperken.

De inzet van auditors is verplicht in de bankenwereld,  dus daar zul je een Auditor Director vaak aantreffen, evenals bij het rijk. Bij een normaal bedrijf zijn de auditors niet verplicht, tenzij ze aandelen op de beurs van Wall Street hebben (de NYSE). De Auditor Directors zijn vaak lid van een organisatie die de gedragscode opstelt voor het beroep van auditor, al is dit niet verplicht. Organisaties als deze zijn Internal Auditors Nederland (IIA), Koninklijk Nederlands Instituut van Register Accountants (NIVRA), de Nederlandse Orde van EDP Register Accountants (NOREA) of Stichting Verenigde Register Operational Auditors (VRO).

Je hebt een Internal Audit Director en een External Audit Director. Het verschil is dat een Internal Audit Director op de loonlijst van het bedrijf staat, terwijl de External Audit Director met zijn team wordt ingehuurd.

Wil je werken als Audit Director?

Werk je al als Audit Director en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Audit Director worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Audit Director, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Audit Director in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Bestuur
 • Auditor
 • Accountant
 • Klant

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €3500 tot €9000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

2


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Audit Director

Wat verdient een Audit Director?

Salarissen hangen zowel af van de grootte van het bedrijf als van de ervaring van de Audit Director. De salarissen variëren tussen de €3500 en €9000. Bonussen maken regelmatig deel uit van de arbeidsvoorwaarden.  Leasecontracten met betrekking tot telefonie, laptops en auto zijn eveneens niet ongebruikelijk.

Salarisschaal Audit Director

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Audit Director

Op zoek naar een nieuwe baan als Audit Director? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Audit Director. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Audit Director vacatures

Audit Manager - General Audit
BSM Group
Responsibilities: Plan and execute the audit Manage an audit team across a portfolio of projects Be the main point of contact for the client You will work with other stakeholders …
Audit Manager, Banking and Global Markets (Amsterdam)
Paritas Recruitment Audit
A well placed global financial services institution whom have a growing presence within the Amsterdam markets are looking for an individual to join them and work within global banking and …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Audit Director

Hoe goed is de toekomst voor de Audit Director? 

Het arbeidsmartkperspectief is redelijk voor een Audit Director. Benodigde werkervaring en opleidingsniveau maken dat er relatief weinig kandidaten zjn voor de functie. Voor een Audit Director zijn de doorgroeimogelijkheden wel beperkt. Een Audit Director heeft een van de hoogste functies in een bedrijf en zal dus op zijn eigen vakgebied weinig doorgroeien.

Baankans Audit Director

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

2


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Audit Director worden: Opleidingen tot Audit Director

Hoe word je een Audit Director? 

Voor het beroep van Audit Director is een WO Master in Bedrijfskunde of Accounting een vereiste. Ook vijf tot tien jaar werkervaring als internal of external auditor wordt meestal geëist om in aanmerking te komen voor de baan. Gezien er vaak vele buitenlandse reizen bij het beroep horen, is het spreken, luisteren en schrijven van de Engelse taal een vereiste. Ook een goede omgang met programma's als Word, Excel en boekhoudkundige programma's is noodzakelijk.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Audit Director

Meer opleidingen Audit Director

Weet je nog niet of je Audit Director wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Audit Director of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Audit Director

Met wie werkt een Audit Director samen? 

De Auditor Director komt voornamelijk in contact met zijn eigen staf van auditors, waarmee hij samen het bedrijf bestudeert, en het bestuur van het bedrijf, waaraan hij rapporteert. Mocht je een External Audit Director zijn kom je ook veel met klanten in contact die het team in dienst nemen. Accountants en auditors werken ook veel samen, omdat hun beroepen elkaar op sommige vlakken raken en omdat de auditors ook de financiële kant van het bedrijf moeten onderzoeken.


 • Bestuur
 • Auditor
 • Accountant
 • Klant
Audit Director


Organisaties waar een Audit Director werkzaam is

Waar werkt een Audit Director meestal? 

Een Audit Director werkt voor zowel non-profit organisaties, zoals de overheid, als in commerciële bedrijven, zoals banken. Overheidsinstanties en banken zijn namelijk verplicht om auditors in dienst te nemen, maar ook in andere bedrijven ziet men auditors.

Meer weten over werken in de Management & Business?

Bekijk werken in Management & Business

Best beoordeelde werkgevers Audit Director

Waar kun je het beste werken als Audit Director? Hieronder vindt je de best door de Audit Director beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Audit Director.

Competenties, Skills en Vaardigheden Audit Director:

Welke competenties heeft een een Audit Director nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Audit Director

Wat voor persoonlijkheid heb je als Audit Director nodig? 

Een Audit Director is de leider en heeft gezag over de groep. Hij is erg aanwezig, maar wel loyaal naar zijn groep, die hij niet zal afvallen tegenover het bestuur. Als baas heeft hij veel energie en zelfvertrouwen, kwaliteiten die nodig zijn in zo’n belangrijk functie (Baas). Hij is ook volhardend, wat in discussies met het overige bestuur noodzakelijk is. Ook heeft hij een goed analytisch vermogen en is hij objectief. Af en toe is hij koppig, maar dit is noodzakelijk om het bedrijf te helpen en voor zijn functie (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Audit Director


Baas


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Audit Director

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Audit Director

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Audit Director

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Audit Director

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Audit Director dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Audit Director belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Audit Director. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Audit Director iets voor je?

Zou je graag Audit Director willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Audit Director bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Audit Director

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar