Audit Director Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Audit Director? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep audit director. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je audit director wordt.

 

Wat is een Audit Director?

De Audit Director geeft leiding aan een gehele groep van auditors. Een auditor onderzoekt interne passages, processen, organisatie, financiële processen etc. Ook onderzoekt hij ethische kwesties in een bedrijf, zoals arbeidsomstandigheden en veiligheid. De Audit Director is meestal in dienst van grote instellingen, de overheid of andere grote bedrijven. Het komt vaak voor dat de Audit Director in het bestuur zit; hij heeft een van de hoogste rangen in een bedrijf. Dit is mede omdat zijn conclusies en adviezen essentieel zijn voor een bedrijf. Zijn doel is dan ook om effectiviteit en efficiency te verhogen en risico's te beperken.

De inzet van auditors is verplicht in de bankenwereld,  dus daar zul je een Auditor Director vaak aantreffen, evenals bij het rijk. Bij een normaal bedrijf zijn de auditors niet verplicht, tenzij ze aandelen op de beurs van Wall Street hebben (de NYSE). De Auditor Directors zijn vaak lid van een organisatie die de gedragscode opstelt voor het beroep van auditor, al is dit niet verplicht. Organisaties als deze zijn Internal Auditors Nederland (IIA), Koninklijk Nederlands Instituut van Register Accountants (NIVRA), de Nederlandse Orde van EDP Register Accountants (NOREA) of Stichting Verenigde Register Operational Auditors (VRO).

Je hebt een Internal Audit Director en een External Audit Director. Het verschil is dat een Internal Audit Director op de loonlijst van het bedrijf staat, terwijl de External Audit Director met zijn team wordt ingehuurd.

Vind kansrijke banen die bij jouw persoonlijkheid en competenties passen

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kan ervoor kiezen om kansrijke banen en ook omschoolvacatures de voorrang te geven. Na 3 stappen krijg je gelijk jouw unieke baansuggesties te zien die horen bij jouw persoonlijke baanprofiel. Doe nu inspiratie op voor de ontwikkeling van jouw loopbaan!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wil je werken als Audit Director?

Werk je al als Audit Director en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Audit Director worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Audit Director, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Audit Director in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Bestuur
 • Auditor
 • Accountant
 • Klant

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €3500 tot €9000

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

24


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Audit Director

Wat verdient een Audit Director?

Salarissen hangen zowel af van de grootte van het bedrijf als van de ervaring van de Audit Director. De salarissen variëren tussen de €3500 en €9000. Bonussen maken regelmatig deel uit van de arbeidsvoorwaarden.  Leasecontracten met betrekking tot telefonie, laptops en auto zijn eveneens niet ongebruikelijk.

Salarisschaal Audit Director

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil je jouw salaris verhogen?

Bekijk dan welke banen echt bij jouw passen met onze tool BaansuggestieVacatures Audit Director

Op zoek naar een nieuwe baan als Audit Director? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Audit Director. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Audit Director vacatures

Vacature Senior Audit Manager
Horlings
De werkzaamheden van de Senior Manager richten zich op het begeleiden van de uitvoering van de controles, de samenstelwerkzaamheden en de administratieve dienstverlening door de betreffende teams en het geven …
Vacature Audit Manager Onderwijs
Horlings
De werkzaamheden van een manager van het Onderwijs team richt zich op het (laten) uitvoeren van controleopdrachten, het onderhouden van de relatie met het bestuur en het adviseren van besturen …
Vacature Audit Manager Onderwijs, Amsterdam
Horlings
De werkzaamheden van een manager van het Onderwijs team richt zich op het (laten) uitvoeren van controleopdrachten, het onderhouden van de relatie met het bestuur en het adviseren van besturen …
Vacature Senior Audit Manager, Amsterdam
Horlings
De werkzaamheden van de Senior Manager richten zich op het begeleiden van de uitvoering van de controles, de samenstelwerkzaamheden en de administratieve dienstverlening door de betreffende teams en het geven …
Vacature quality audit manager
Acerta Career Center
Wij zoeken een Quality & Audit manager Je wil deel uitmaken van een onderneming die samen wil werken aan een betere toekomst voor de ouders en hun kinderen. En die …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Audit Director

Wat zijn de baankansen voor een Audit Director?

Het arbeidsmartkperspectief is redelijk voor een Audit Director. Benodigde werkervaring en opleidingsniveau maken dat er relatief weinig kandidaten zjn voor de functie. Voor een Audit Director zijn de doorgroeimogelijkheden wel beperkt. Een Audit Director heeft een van de hoogste functies in een bedrijf en zal dus op zijn eigen vakgebied weinig doorgroeien.

De actuele kans op werk voor een Audit Director

Het beroep Audit Director is onderdeel van de beroepsfamilie Managers financiën en administratie. De kans op werk voor de beroepsfamilie Managers financiën en administratie is in de huidige periode gemiddeld

Huidige aantal vacatures

24

Baankans Audit Director

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Audit Director worden: Opleidingen tot Audit Director

Wil je Audit Director worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Audit Director.

Hoe word je een Audit Director? 

Voor het beroep van Audit Director is een WO Master in Bedrijfskunde of Accounting een vereiste. Ook vijf tot tien jaar werkervaring als internal of external auditor wordt meestal geëist om in aanmerking te komen voor de baan. Gezien er vaak vele buitenlandse reizen bij het beroep horen, is het spreken, luisteren en schrijven van de Engelse taal een vereiste. Ook een goede omgang met programma's als Word, Excel en boekhoudkundige programma's is noodzakelijk.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Audit Director

Er zijn geen opleidingen Audit Director aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Audit Director in werkt

Bekijk alle opleidingen Finance

Omscholen tot Audit Director

Als je je wilt omscholen tot Audit Director is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Audit Director zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Audit Director dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Audit Director

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Audit Director

Als je Audit Director wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Audit Director zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Audit Director

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Audit Director?

Competenties en Vaardigheden Audit Director

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Audit Director nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Audit Director nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Audit Director

Trainingen & cursussen Delegeren
Delegeren
Trainingen & cursussen Financieel bewustzijn
Financieel bewustzijn
Trainingen & cursussen Leiderschap
Leiderschap
Trainingen & cursussen Motiveren
Motiveren
Trainingen & cursussen Onafhankelijkheid
Onafhankelijkheid

Persoonlijkheid van een Audit Director

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Audit Director. Als Audit Director wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Audit Director:


zie volledige beschrijving persoonstype Audit Director

Vakkennis voor een Audit Director

Het is voor een Audit Director ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Audit Director zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Audit Director


Werkervaring Audit Director

Het is voor een startend Audit Director die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Audit Director is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Controller .

Iets anders leren?

Is Audit Director het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Audit Director

Met wie werkt een Audit Director samen? 

De Auditor Director komt voornamelijk in contact met zijn eigen staf van auditors, waarmee hij samen het bedrijf bestudeert, en het bestuur van het bedrijf, waaraan hij rapporteert. Mocht je een External Audit Director zijn kom je ook veel met klanten in contact die het team in dienst nemen. Accountants en auditors werken ook veel samen, omdat hun beroepen elkaar op sommige vlakken raken en omdat de auditors ook de financiële kant van het bedrijf moeten onderzoeken.


 • Bestuur
 • Auditor
 • Accountant
 • Klant
Audit Director


Organisaties waar een Audit Director werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Audit Director meestal werkt.

Waar werkt een Audit Director?

Een Audit Director werkt voor zowel non-profit organisaties, zoals de overheid, als in commerciële bedrijven, zoals banken. Overheidsinstanties en banken zijn namelijk verplicht om auditors in dienst te nemen, maar ook in andere bedrijven ziet men auditors.

Meer weten over werken in de Management & Business?

Bekijk werken in Management & Business

Best beoordeelde werkgevers Audit Director

Waar kun je het beste werken als Audit Director? Hieronder vind je de best door de Audit Director beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Audit Director.

Competenties, Skills en Vaardigheden Audit Director:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Audit Director.

Welke competenties heeft een Audit Director nodig?

Een Audit Director heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Audit Director

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Audit Director passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Audit Director nodig? 

Een Audit Director is de leider en heeft gezag over de groep. Hij is erg aanwezig, maar wel loyaal naar zijn groep, die hij niet zal afvallen tegenover het bestuur. Als baas heeft hij veel energie en zelfvertrouwen, kwaliteiten die nodig zijn in zo’n belangrijk functie (Baas). Hij is ook volhardend, wat in discussies met het overige bestuur noodzakelijk is. Ook heeft hij een goed analytisch vermogen en is hij objectief. Af en toe is hij koppig, maar dit is noodzakelijk om het bedrijf te helpen en voor zijn functie (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Audit Director


Baas


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Audit Director

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Audit Director

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Audit Director

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Audit Director

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Audit Director dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Audit Director belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Audit Director. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Audit Director iets voor je?

Zou je graag Audit Director willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Audit Director bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Audit Director

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar