Supply chain engineer: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Supply chain engineer: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep Supply chain engineer. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een Supply chain engineer nodig heeft.Wat doet een Supply chain engineer? Lees de functieomschrijving.

Wat is een Supply chain engineer?

Een Supply Chain Engineer is iemand die de productieketen verbetert en opnieuw inricht. 

Supply Chain is de Engelse term voor productieketen. Een productieketen is het economische proces tussen de grondstof en de eindgebruiker, een continu doorgaand proces van delving, transport, fabricage, inkoop en verkoop. De ene productieketen kent meer tussenstappen, de andere minder. Maar bij iedere productieketen zijn veel mensen betrokken, sommige met maar een deel van het proces, sommige met de gehele keten.

‘Supply chain engineer’ wordt soms inwisselbaar met Supply Chain Manager gebruikt, maar meestal voor iemand die binnen de productieketen alleen of in een team een bepaald proces uitvoert.

Meestal heeft dit te maken met inkoop, verkoop of logistiek. Binnen de supply chain is supply chain engineer waarschijnlijk de minst helder gedefiniëerde functie: de ene supply chain engineer zal meerdere stappen van de productieketen controleren, terwijl de andere supply chain engineer zich op de inkoop van één bepaald onderdeel zal focussen.

De grote gemene deler is het "engineeren van de supply chain" en niet het "managen van de supply chain". Dit geeft aan wat het focus verschil is tussen deze beroepen.

Past het beroep Supply chain engineer bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wat doet een Supply chain engineer?

De Supply Chain Engineer analyseert supply chain procedures, adviseert en implementeert verbeteringen in het proces en bepaalt de supply chain KPI's.

Een ervaren supply chain engineer weet zijn of haar expertise te vertalen in gestroomlijnde en kosteneffectieve supply chain processen en activiteiten.

Taken en Verantwoordelijkheden van de Supply Chain Engineer:

 • De evaluatie van de bestaande supply chain-processen om verbeterpunten te identificeren
 • Het ontwikkelen en implementeren van een integrale supply chain strategie
 • Samenwerken aan de supply chain-procedures, zoals voorraadbeheer, warehousing, automatisering, systeemintegratie en distributie.
 • Het verzamelen en interpreteren van de analytise data om supply chain KPI's te bepalen.
 • Supply chain procesverbeteringen aanbevelen en implementeren, evenals het documenteren van processen
 • Het aanpassen en implementeren van efficiënte supply chain management software
 • Het opbouwen en onderhouden van goede relaties met de leveranciers en distributeurs
 • Op de hoogte blijven van ontwikkelingen op het gebied van supply chain engineering

 


Vacatures Supply chain engineer

Op zoek naar een nieuwe baan als Supply chain engineer? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Supply chain engineer. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

Nationale Beroepengids

Vacatures laden...

Vacatures Supply chain engineer per ervaringsniveau

junior Supply chain engineer vacatures startend Supply chain engineer vacatures senior Supply chain engineer vacatures beginnend Supply chain engineer vacatures trainee Supply chain engineer vacatures leidinggevend Supply chain engineer vacatures medior Supply chain engineer vacatures aankomend Supply chain engineer vacatures ervaren Supply chain engineer vacatures leerling Supply chain engineer vacatures vacatures omscholen tot Supply chain engineer vacatures opleiding tot Supply chain engineer

Salaris en Arbeidsvoorwaarden Supply chain engineer

Wat verdient een Supply chain engineer?

Het salaris van een supply chain engineer zal ergens tussen de 2000 en de 2400 per maand beginnen, afhankelijk van opleiding en werkervaring. De meeste bedrijven bieden uiteindelijk een salaris van tussen de 400 en de 5000 als maximum.

Salarisschaal Supply chain engineer

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Meer weten over het salaris Supply chain engineer

Bekijk dan de verdere salaris informatie zoals gemiddeld jaarsalaris en uurloon Supply chain engineer


Bekijk het salaris Supply chain engineer per ervaringsniveau

Salaris junior Supply chain engineer Wat verdient een startend Supply chain engineer? Wat is het loon senior Supply chain engineer? beginnend Supply chain engineer salaris Maximaal salaris trainee Supply chain engineer Hoeveel verdient een leidinggevend Supply chain engineer? Wat is het salaris van een medior Supply chain engineer? Salaris aankomend Supply chain engineer Wat verdient een ervaren Supply chain engineer? Welk salaris krijgt een leerling Supply chain engineer?


Supply chain engineer worden: Opleidingen tot Supply chain engineer

Wil je Supply chain engineer worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Supply chain engineer.

Hoe word je een Supply chain engineer? 

De supply chain engineer heeft minimaal een HBO-opleiding, soms een universitaire  opleiding. Dit hangt van de grootte van de productieketen en van de verantwoordelijkheid van de functie af. Welke richting ligt daarmee nog open, omdat supply chain engineers in principe in bijna alle sectoren werkzaam kunnen zijn. De supply chain engineer moet in ieder geval wel een zeker financiëel bewustzijn hebben en enigszins verstand hebben van logistieke processen.

Opleidingen Supply chain engineer

Applicatie Developer naar Blockchain Solutions Architect - Deel 3 Blockchain Engineer
Met Blockchain kan je ervoor zorgen dat jouw organisatie zich onderscheidt van de concurrentie met veilige distributie voor supply chain management, medische dossiers, productie, detailhandel en meer. Daarom zijn Blockchain …
Applicatie Developer naar Blockchain Solutions Architect - Deel 3 Blockchain EngineerSupply chain engineer worden: Omscholen tot Supply chain engineer

Als je je wilt omscholen tot Supply chain engineer is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Supply chain engineer zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Supply chain engineer dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Traineeship vacatures Supply chain engineer

Vacature Trainee Junior Supply Chain Management en Logistiek Consultant
IT Equals 3
Supply Chain Planning Team works with clients to implement SCM software and industry standard processes with the aim of reducing costs increasing customer service, and creating frameworks for enhanced collaboration …

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Supply chain engineer

Als je Supply chain engineer wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Supply chain engineer zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Supply chain engineer

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Supply chain engineer?


Competenties en Vaardigheden Supply chain engineer:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Supply chain engineer.

Welke competenties heeft een Supply chain engineer nodig?

Een Supply chain engineer heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.

Financieel bewustzijn
Financieel bewustzijn

Steekwoorden: cijfers, onderhandelen, geld, bewustzijn, creativiteit

Omschrijving

Deze mensen hebben een goed beeld van de cijfers. Zij weten bijvoorbeeld wat de inkomsten en uitgaven zijn van de organisatie. Zij kunnen de waarden van geld realistisch schatten en weten ook hoe ze dit toe kunnen passen in hun werkzaamheden. Ze weten hoe ze de financiële situatie kunnen verbeteren.

Sterke punten
Mensen die financieel bewust zijn, zijn vaak ook creatief. Zij weten de waarde van geld en wat ze daarvoor kunnen krijgen. Op een creatieve manier proberen zij zoveel mogelijk voor een bepaald bedrag te krijgen. Bij deze competentie passen ook de competenties ‘overtuigen’ en ‘onderhandelen’. Over geld wordt altijd gepraat en deze personen willen zoveel mogelijk waar voor hun geld. Ze willen onderhandelen en de ander overtuigen van hun standpunten. Ook weten ze waar ze op kunnen besparen en waar winsten te behalen zijn. 

Zwakke punten
Mensen die teveel met cijfers bezig zijn, kunnen de aandacht voor andere zaken verliezen. Zo kan het gebeuren dat zij geen ruimte meer overlaten voor andere creatieve ideeën. Ook kunnen zij zodanig streven naar winst, dat bijvoorbeeld het welzijn van de werknemers wordt ondergesneeuwd.

Klantgerichtheid
Klantgerichtheid

Steekwoorden: servicegericht, relatiegericht, luisteren, begripvol, helpend

Omschrijving

Mensen die beschikken over deze competentie kunnen goed inspelen op de verwachtingen en behoeften van klanten. Dit kunnen zowel uitgesproken als onuitgesproken behoeften zijn. Dit is dan ook aan deze persoon om dit uit te zoeken. Zij voelen zich betrokken bij de klant en zetten zich vaak voor 100% in voor deze klant. Tevens toont deze persoon respect naar de klant. Een bekend spreekwoord wat past bij deze competentie is ‘De klant is koning’. Verder weet deze persoon de verschillende groepen klanten en hun behoeften te onderscheiden.

Sterke punten
Een sterk punt van deze klantgerichte persoon is de betrokkenheid. Deze mensen zullen altijd actief op zoek gaan naar datgene wat de klant wilt hebben. Ze hebben inlevingsvermogen en kunnen goed luisteren. Daarnaast kunnen deze mensen meestal goed overtuigen.

Zwakke punten
Sommige klantgerichte mensen verliezen het resultaat uit het oog. Ze zijn zo gefocust op de klant, dat het resultaat wordt vergeten. Ook te veel willen kan een valkuil zijn voor deze mensen, ze willen dan zo graag helpen dat ze zich opdringen bij klanten. Of er zijn meerdere klanten en deze moeten lang wachten voordat ze geholpen worden.

Onderhandelen
Onderhandelen

Steekwoorden: overtuigen, luisteren, creativiteit, durf, bemiddelen

Omschrijving

In bepaalde situaties is het nodig dat er onderhandeld wordt. Onderhandelaars proberen op een bepaalde manier te onderhandelen zodat het voor beide partijen een win-winsituatie is. Zij maken hierbij gebruik van argumenten, maar luisteren ook naar het verhaal van anderen. Tijdens onderhandelingen komt deze persoon met verschillende ideeën die het conflict op een goede manier kan oplossen.

Sterke punten
Onderhandelaars kunnen goed overtuigen, maar ook luisteren. Zij proberen voor beide partijen de beste oplossing te zoeken. Verder zijn deze mensen vaak creatief en durven ze ideeën te opperen.

Zwakke punten
Teveel willen onderhandelen, kan leiden tot frustratie. Er zijn onderhandelaars die overal een onderhandeling/wedstrijd van maken. Hierdoor kan het lijken alsof ze niet luisteren of niets aannemen van andere mensen. Dit wekt irritaties op. Tevens kunnen tijdens een onderhandeling de spanningen nog weleens oplopen, waardoor het kan zijn dat een onderhandelaar ‘op de man gaat spelen’. Hij wil inspelen op de emoties om zo de ander te overtuigen van zijn gelijk.

Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid

Steekwoorden: doorzetters, zorgvuldig, eigenwijs, ambitieus

Omschrijving

Bij deze mensen staat het resultaat centraal. Zij spannen zich in om dit resultaat te behalen. Zij laten zich niet van de wijs brengen door extra werk, tegenvallers of tijdsdruk. Onderweg weten ze problemen op te lossen en daarbij het resultaat voor ogen te houden.

Sterke punten
Deze mensen gaan net zo lang door totdat ze hun doel behaald hebben. Ze werken accuraat en zorgvuldig. Deze mensen hebben vaak ook veel discipline en doorzettingsvermogen, ze voelen zich goed wanneer het beoogde doel behaald is. Deze personen hebben een bepaalde mate van prestatiedrang, hierdoor kunnen ze zowel zichzelf als anderen goed motiveren.

Zwakke punten
De manier waarop deze mensen tot het resultaat komen is niet zo belangrijk. Hierdoor kunnen er wel fouten gemaakt worden. Andere mensen kunnen door deze persoon ook benadeeld worden. Deze resultaatgerichte mensen zijn teveel met het resultaat bezig, zodat ze hun omgeving vergeten. Maar ook bij henzelf kan de prestatiedrang leiden tot problemen. Zij willen zo graag presteren dat ze een verhoogd risico lopen op bijvoorbeeld een burn-out. 

Samenwerken
Samenwerken

Steekwoorden: samenwerken, resultaten, assertiviteit

Omschrijving

Goed samenwerken is bijdragen aan het samenwerkingsproces, de resultaten en de harmonie binnen een team. Deze personen willen niet alleen een goede bijdrage leveren aan de opdracht, maar ook aan de sfeer binnen het team. Onder deze competentie vallen verschillende aspecten: respect hebben voor andere groepsgenoten, elkaar helpen met taken en meedenken.

Sterke punten
Een sterk punt is dat deze personen vaak een goede mensenkennis hebben, zij kunnen anderen goed inschatten en houden daarbij het resultaat en de taken in het achterhoofd. Deze mensen zijn vaak assertief, zij houden hun persoonlijke doel en het doel van de ander goed in de gaten. Ook goed kunnen netwerken is te benoemen als sterk punt.

Zwakke punten
Mensen die teveel samenwerken, kunnen hun onafhankelijkheid verliezen. Ze vinden het moeilijk om nog alleen te werken, omdat ze altijd reactie/feedback krijgen van groepsgenoten. Ook zijn de relaties van deze mensen soms belangrijker dan de werkzaamheden. Het moet vooral gezellig zijn.

Vaardigheden Supply chain engineer

 • Bemiddelen
 • Overtuigingskracht
 • Creativiteit
 • Sensitiviteit
 • Gezamenlijk resultaat
 • Budgetteren
 • Onderhandelen
 • Rekenen
 • Klantvriendelijkheid
 • Begripvol
 • Dienstverlenend
 • Doelgericht
 • Vasthoudendheid
 • Ambitie

Persoonlijkheid en Eigenschappen Supply chain engineer

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Supply chain engineer passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Supply chain engineer nodig? 

Het beroep van supply chain engineer is redelijk goed in te vullen vanuit meerdere persoonstypen. De Succesvolle werker zou vanwege zijn resultaatgerichtheid een goede supply chain engineer kunnen zijn, maar hetzelfde geldt voor de Bemiddelaar. De supply chain engineer is immers veel bezig met bemiddelen tussen partijen, met inkoop en verkoop. Omdat de supply chain engineer altijd in opdracht van iemand anders (meestal de supply chain manager) werkt is het daarnaast belangrijk dat deze de wensen van zijn (of haar) meerdere goed verstaat, iets waar de Loyalist goed in is.

Bekijk de persoonstypen voor Supply chain engineer


Eigenschappen Supply chain engineer

 • Empathie
 • Diplomatiek
 • Zorgzaamheid
 • Trouw
 • Integriteit
 • Punctueel
 • Enthousiast
 • Zelfverzekerd
 • OndernemendArbeidsmarktperspectief Supply chain engineer

Wat zijn de baankansen voor een Supply chain engineer?

Het arbeidsmarktperspectief voor supply chain engineers is momenteel redelijk tot goed. De meeste bedrijven die vragen om supply chain engineers zijn daarnaast grote bedrijven die de doorgroeimogelijkheden klaar hebben liggen, dus wat dat betreft zit het ook goed, mits een supply chain engineer natuurlijk de vaardigheden en de motivatie heeft om door te groeien.

De actuele kans op werk voor een Supply chain engineer

Het beroep Supply chain engineer is onderdeel van de beroepsfamilie Bedrijfskundigen en organisatieadviseurs. De kans op werk voor de beroepsfamilie Bedrijfskundigen en organisatieadviseurs is in de huidige periode goed

Huidige aantal vacatures

14

Baankans Supply chain engineer

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Ben je benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Zet heel eenvoudig jouw CV op Monsterboard en wordt benaderd voor nieuwe banen!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard

Doorgroei mogelijkheden Supply chain engineer

Je kunt als Supply chain engineer een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.

Het beroep Supply chain engineer is onderdeel van de beroepsfamilie Bedrijfskundigen en organisatieadviseurs. Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een Supply chain engineer


Organisaties waar een Supply chain engineer werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Supply chain engineer meestal werkt.

Waar werkt een Supply chain engineer?

De supply chain engineer werkt voor een bedrijf dat een productieketen of een deel van een productieketen controleert. Dit zijn dus vrijwel altijd grote bedrijven in de profit-sector. Soms zal dit gaan om een bedrijf in de elektrotechniek, soms om een bedrijf in de staalindustrie, soms om een bedrijf in de voedselproductie; er zijn veel verschillende sectoren waarin een supply chain engineer werkzaam kan zijn.


Netwerk Supply chain engineer

Met wie werkt een Supply chain engineer samen? 

Een supply chain engineer is veel in contact met verkopers, inkopers, leveranciers, logistiek medewerkers, enzovoorts. Zijn beroep houdt veel contact met andere beroepen in, en is dan ook bijzonder geschikt voor het aanleggen van een netwerk.


 • Inkoper
 • Verkoper
 • Leverancier
 • Logistiek medewerker
 • Supply chain manager
Supply chain engineer

Interview met een Supply chain engineer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Verwante beroepen Supply chain engineer:

Er zijn best wel wat beroepen die op elkaar lijken of tot dezelfde "beroepsfamilie" of beroepsgroep horen. Bekijk hieronder aam wat voor beroepen een Supply chain engineer verwant is.

Wat zijn soortgelijke beroepen als Supply chain engineer?

De beroepen die verwant zijn aan Supply chain engineer zijn:
Logistiek Medewerker
Salaris: €1350 tot €2200
Opleiding: Geen MBO
Baankans: Goed

Baankans

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep %1$s. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een %1$s nodig heeft.
Inkoper
Salaris: €2000 tot €4000
Opleiding: HBO WO
Baankans: Zeer goed

Baankans

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep %1$s. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een %1$s nodig heeft.
Supply Chain Manager
Salaris: €2500 tot €9000
Opleiding: HBO
Baankans: Zeer goed

Baankans

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep %1$s. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een %1$s nodig heeft.

Alles over het beroep Supply chain engineer in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

 • Inkoper
 • Verkoper
 • Leverancier
 • Logistiek medewerker
 • Supply chain manager

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2000 tot €3700

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

14Ga direct naar