Supply chain engineer Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Supply chain engineer? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep supply chain engineer. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je supply chain engineer wordt.

 

Wat is een Supply chain engineer?

Supply Chain is de Engelse term voor productieketen. Waarom er in functieomschrijvingen vaker gebruik gemaakt wordt van de Engelse vertaling is niet precies te zeggen, maar mogelijk heeft het te maken met het internationale karakter van het beroep. In principe maakt het verder namelijk niet veel uit. Een productieketen is het economische proces tussen de grondstof en de eindgebruiker, een continu doorgaand proces van delving, transport, fabricage, inkoop en verkoop. De ene productieketen kent meer tussenstappen, de andere minder. Maar bij iedere productieketen zijn veel mensen betrokken, sommige met maar een deel van het proces, sommige met de gehele keten.

‘Supply chain engineer’ wordt soms inwisselbaar met supply chain manager gebruikt, maar meestal voor iemand die binnen de productieketen alleen of in een team een bepaald proces uitvoert. Meestal heeft dit te maken met inkoop, verkoop of logistiek. Binnen de supply chain is supply chain engineer waarschijnlijk de minst helder gedefiniëerde functie: de ene supply chain engineer zal meerdere stappen van de productieketen controleren, terwijl de andere supply chain engineer zich op de inkoop van één bepaald onderdeel zal focussen.Wil je werken als Supply chain engineer?

Werk je al als Supply chain engineer en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Supply chain engineer worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Supply chain engineer, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Supply chain engineer in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

 • Inkoper
 • Verkoper
 • Leverancier
 • Logistiek medewerker
 • Supply chain manager

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2000 tot €3700

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

15


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Supply chain engineer

Wat verdient een Supply chain engineer?

Het salaris van een supply chain engineer zal ergens tussen de 2000 en de 2400 per maand beginnen, afhankelijk van opleiding en werkervaring. De meeste bedrijven bieden uiteindelijk een salaris van tussen de 3500 en de 4000 als maximum.

Salarisschaal Supply chain engineer

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Supply chain engineer

Op zoek naar een nieuwe baan als Supply chain engineer? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Supply chain engineer. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Supply chain engineer vacatures

NPI Engineer / Supply Chain Engineer (Bsc en Msc Electronics)
Trinamics
Technical Supply Chain Engineer / NPI Engineer / Production Engineer ( Bsc, MSc, Electronics , Mechanics or Electro-mechanics, Lean Six Sigma Green or Black belt) Organization For one of our …
Supply Chain Planner
People 2 Partner
Als Supply Chain Planner ben je samen met je collega’s verantwoordelijk voor een optimale voorraad in een multi-warehouse omgeving. Je signaleert op een proactieve en gestructureerde wijze tijdig mogelijke uitloop …
Supply Chain Engineer
REEF
Voor een concreet project zijn wij op zoek naar een Supply Chain Engineer. Jij bent verantwoordelijk voor de ontwikkeling en verbetering van LEAN supply chains om te zorgen voor een …
Logistieke Young Professional
AXS Logistiek
Ben jij een starter met een logistieke achtergrond? Ben je echt toe aan een uitdaging waarbij je alles eruit haalt wat erin zit?!Heb jij:  Een afgeronde hbo opleiding; Uitstekende kennis …
Commercieel administratief medewerker
People 2 Partner
In deze functie ben je medeverantwoordelijk voor een volledige en efficiënte registratie, verwerking en verzending van de verkooporders. Daarnaast voer je ondersteunende werkzaamheden uit op het gebied van de complete …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Supply chain engineer

Wat is de toekomst van Supply chain engineer?

Het arbeidsmarktperspectief voor supply chain engineers is momenteel redelijk tot goed. De meeste bedrijven die vragen om supply chain engineers zijn daarnaast grote bedrijven die de doorgroeimogelijkheden klaar hebben liggen, dus wat dat betreft zit het ook goed, mits een supply chain engineer natuurlijk de vaardigheden en de motivatie heeft om door te groeien.

Baankans Supply chain engineer

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

15


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Supply chain engineer worden: Opleidingen tot Supply chain engineer

Wil je supply chain engineer worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Supply chain engineer? 

De supply chain engineer heeft minimaal een mbo+-opleiding, soms een hbo-opleiding. Dit hangt van de grootte van de productieketen en van de verantwoordelijkheid van de functie af. Welke richting ligt daarmee nog open, omdat supply chain engineers in principe in bijna alle sectoren werkzaam kunnen zijn. De supply chain engineer moet in ieder geval wel een zeker financiëel bewustzijn hebben en enigszins verstand hebben van logistieke processen.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Supply chain engineer

Er zijn geen opleidingen Supply chain engineer aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Supply chain engineer in werkt

Bekijk alle opleidingen Industrie & Productie


Netwerk Supply chain engineer

Met wie werkt een Supply chain engineer samen? 

Een supply chain engineer is veel in contact met verkopers, inkopers, leveranciers, logistiek medewerkers, enzovoorts. Zijn beroep houdt veel contact met andere beroepen in, en is dan ook bijzonder geschikt voor het aanleggen van een netwerk.


 • Inkoper
 • Verkoper
 • Leverancier
 • Logistiek medewerker
 • Supply chain manager
Supply chain engineer


Organisaties waar een Supply chain engineer werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Supply chain engineer meestal werkt.

Waar werkt een Supply chain engineer?

De supply chain engineer werkt voor een bedrijf dat een productieketen of een deel van een productieketen controleert. Dit zijn dus vrijwel altijd grote bedrijven in de profit-sector. Soms zal dit gaan om een bedrijf in de elektrotechniek, soms om een bedrijf in de staalindustrie, soms om een bedrijf in de voedselproductie; er zijn veel verschillende sectoren waarin een supply chain engineer werkzaam kan zijn.


Best beoordeelde werkgevers Supply chain engineer

Waar kun je het beste werken als Supply chain engineer? Hieronder vind je de best door de Supply chain engineer beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Supply chain engineer.

Competenties, Skills en Vaardigheden Supply chain engineer:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Supply chain engineer.

Welke competenties heeft een Supply chain engineer nodig?

Een Supply chain engineer heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Supply chain engineer

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Supply chain engineer passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Supply chain engineer nodig? 

Het beroep van supply chain engineer is redelijk goed in te vullen vanuit meerdere persoonstypen. De Succesvolle werker zou vanwege zijn resultaatgerichtheid een goede supply chain engineer kunnen zijn, maar hetzelfde geldt voor de Bemiddelaar. De supply chain engineer is immers veel bezig met bemiddelen tussen partijen, met inkoop en verkoop. Omdat de supply chain engineer altijd in opdracht van iemand anders (meestal de supply chain manager) werkt is het daarnaast belangrijk dat deze de wensen van zijn (of haar) meerdere goed verstaat, iets waar de Loyalist goed in is.

Bekijk de persoonstypen voor Supply chain engineer


Bemiddelaar


Lees meer

Loyalist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Supply chain engineer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Supply chain engineer

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Supply chain engineer

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Supply chain engineer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Supply chain engineer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Supply chain engineer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Supply chain engineer. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Supply chain engineer iets voor je?

Zou je graag Supply chain engineer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Supply chain engineer bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Supply chain engineer

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar