Teamcoach Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Teamcoach? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep teamcoach. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je teamcoach wordt.

 

Wat is een Teamcoach?

Een Teamcoach is iemand die ervoor zorgt dat teamleden optimaal samenwerken, zodat de werknemers tevreden zijn en er goede bedrijfsresultaten worden geboekt.

Een Teamcoach wordt ingeschakeld als het niet lekker loopt in een team. Hij analyseert de patronen in het team en bedenkt oplossingen voor de problemen. De Teamcoach bekijkt dus wat de ongewenste situatie in stand houdt en hoe het team weer in beweging kan worden gebracht. De Teamcoach hoopt door middel van gesprekken met de leden (onderling en in de groep) en oefeningen/opdrachten op meer begrip en commitment binnen het team. Het uiteindelijke doel is het team met meer mogelijkheden, resultaat en plezier te laten samenwerken.

Managers kunnen een cursus Taalcoaching volgen, maar er zijn ook bedrijven die zich hierin hebben gespecialiseerd en kunnen worden ingeschakeld.Wil je werken als Teamcoach?

Werk je al als Teamcoach en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Teamcoach worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Teamcoach, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Teamcoach in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Teamleden
  • Leidinggevende

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

2


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Teamcoach

Wat verdient een Teamcoach?

Hoeveel een Teamcoach verdient, is moeilijk te zeggen. Een Manager die een cursus Teamcoaching heeft gevolgd, zal bovenop zijn salaris een maandelijkse vergoeding krijgen.

Een Teamcoach met een eigen bedrijf dat cursussen aanbiedt, zal een heel wisselend bedrag per maand ontvangen. De ene maand zal er niks in het laatje komen, in de andere maand een paar duizend euro.

Salarisschaal Teamcoach

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil jij weten of je genoeg verdient?

Vergelijk jouw salaris met dat van anderen in de salaris benchmark
Vacatures Teamcoach

Op zoek naar een nieuwe baan als Teamcoach? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Teamcoach. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Teamcoach vacatures

Vacature Teamleider/ Teamcoach | People manager | ploegen
Burg Operations
Wat wordt jou geboden?Salarisindicatie: € - € bruto per maand (obv uur) excl. % ploegentoeslagGoede pensioenregelingEen functie bij een groeiend bedrijf waar eigen input en initiatief wordt gewaardeerdGoede doorgroeimogelijkheden …
Vacature Teamcoach
Woonzorgcentrum Vredenoord
Woonzorgcentrum Vredenoord zoekt een Teamcoach te Huis ter Heide HBO geplaatst op 06-02-2021 Teamcoach (32-36 uur / week) Wil jij werken in een gezellige, kleinschalige locatie met korte lijnen, grote …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Teamcoach

Wat is de toekomst van Teamcoach?

De arbeidsmarkt voor een Teamcoach is goed. Er wordt steeds meer belang gehecht aan effectieve samenwerking. Een goede samenwerking is essentieel voor tevreden werknemers en goede bedrijfsresultaten. Daarom schakelen steeds meer bedrijven een Teamcoach in of laten Managers een cursus Teamcoaching volgen.

Eventueel kan een Teamcoach zelf een bedrijf oprichten dat zich specialiseert in teamcoaching.

Huidige aantal vacatures

2


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Teamcoach worden: Opleidingen tot Teamcoach

Wil je Teamcoach worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Teamcoach.

Hoe word je een Teamcoach? 

Een Manager (of een andere werknemer) die Teamcoach wil worden, kan een cursus Teamcoaching volgen. Deze zijn voor professionals die zich willen ontwikkelen in het coachen van teams. Er wordt in deze cursus aandacht besteed aan processen die zich afspelen in teams en aan het versterken van teams opdat zij betere resultaten behalen.

Wil je een eigen teamcoachingbedrijf oprichten, dan is een opleiding als Bedrijfskunde geschikt. 

De 5 best beoordeelde opleidingen tot Teamcoach

Training Coachend leiderschap / Agile Teamcoach
Coachend leiderschap - Agile Teamcoach Wil jij meer uit teams halen? Werkt jouw organisaite al Agile? Ben je al bezig met de ontwikkeling van teams maar mis voldoende basis voor …
Training Coachend leiderschap / Agile Teamcoach
Teamcoach
Goede samenhang in een groep is belangrijk. In teams of groepen kunnen allerlei situaties ontstaan. De leden van een groep kunnen elkaar bijvoorbeeld versterken en daardoor goed presteren. Echter komt …
Teamcoach
Praktisch leidinggeven aan professionals met Dienend Leiderschap - Van Teamlid naar Teamcoach
Met deze training leer je het beste uit je medewerkers te halen en je bewust te worden van jouw leiderschapsstijl. Wil je manager worden of ben je net manager geworden?
Praktisch leidinggeven aan professionals met Dienend Leiderschap - Van Teamlid naar Teamcoach
Teamcoach-opleidingen
De opleiding tot Teamcoach De wereld om ons heen is flink in beweging en ik las dat er de komende 10 jaar net zoveel veranderingen zullen plaatsvinden als in de …
Teamcoach-opleidingen
Interim teamcoach zelforganisatie
Teamcoach Zelforganisatie a.i. Van steeds meer teams  en individuen wordt verwacht dat ze zelf hun boontjes doppen. We noemen dat zelfsturing of zelforganisatie. (foei, ik gebruik deze woorden door elkaar, …
Interim teamcoach zelforganisatie

Omscholen of doorgroeien tot Teamcoach

Als je Teamcoach wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Teamcoach zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Teamcoach

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Teamcoach?

Competenties en Vaardigheden Teamcoach

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Teamcoach nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Teamcoach nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Teamcoach

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Coachen
Coachen
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken

Persoonlijkheid van een Teamcoach

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Teamcoach. Als Teamcoach wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Teamcoach:


zie volledige beschrijving persoonstype Teamcoach

Vakkennis voor een Teamcoach

Het is voor een Teamcoach ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Teamcoach zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Teamcoach


Werkervaring Teamcoach

Het is voor een startend Teamcoach die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Teamcoach is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Manager .

Iets anders leren?

Is Teamcoach het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Teamcoach

Met wie werkt een Teamcoach samen? 

Een Teamcoach heeft uiteraard veel contact met de Teamleden en de leden van andere teams. Tevens zal hij rapporteren aan zijn leidinggevende. Ook bij vragen en problemen kan de Teamcoach bij zijn leidinggevende terecht.


  • Teamleden
  • Leidinggevende
Teamcoach


Organisaties waar een Teamcoach werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Teamcoach meestal werkt.

Waar werkt een Teamcoach?

Een Teamcoach kan zowel in de profit- als in de non-profitsector werkzaam zijn. Eigenlijk kan een Teamcoach bij bijna alle (middel)grote bedrijven (profit) terecht. Soms werkt een Teamcoach bij bijvoorbeeld een gemeente of ziekenhuis (non-profit).

Een Teamcoach met een eigen bedrijf kan ook door allerlei organisaties in de profit- en non-profitsector ingeschakeld worden. 

Meer weten over werken in de Management & Business?

Bekijk werken in Management & Business

Best beoordeelde werkgevers Teamcoach

Waar kun je het beste werken als Teamcoach? Hieronder vind je de best door de Teamcoach beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Teamcoach.

Competenties, Skills en Vaardigheden Teamcoach:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Teamcoach.

Welke competenties heeft een Teamcoach nodig?

Een Teamcoach heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Teamcoach

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Teamcoach passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Teamcoach nodig? 

Persoonstypen die passen bij een Teamcoach zijn Waarnemer en Baas.

Het is van belang dat een Teamcoach goed kan observeren. Hij moet de kleinste veranderingen of problemen opmerken en daar adequaat op reageren (Waarnemer).

Natuurlijk moet een Teamcoach goed leiding kunnen geven. Hij staat open voor opmerkingen en suggesties, maar staat ook stevig in zijn schoenen en is direct en onafhankelijk (Baas).

Bekijk de persoonstypen voor Teamcoach


Baas


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Teamcoach

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Teamcoach

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Teamcoach

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Teamcoach

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Teamcoach dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Teamcoach belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Teamcoach. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Teamcoach iets voor je?

Zou je graag Teamcoach willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Teamcoach bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Teamcoach

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar