Requirements Engineer Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Requirements Engineer? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep requirements engineer. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je requirements engineer wordt.

 

Wat is een Requirements Engineer?

Een Requirements Engineer houdt zich bezig met het identificeren en documenteren van de wensen van gebruikers van informatiesystemen. De Requirements Engineer bekijkt hierbij de wensen op het gebied van functionaliteit en kwaliteit. Bij de functionaliteit brengt de Requirements Engineer in kaart wat de gebruikers van het systeem verwachten. Bij de kwaliteit brengt de Requirements Engineer in kaart hoe snel het systeem moet zijn, hoe betrouwbaar het moet zijn en hoe privacygevoelige informatie beschermd kan worden.

De Requirements Engineer analyseert en beschrijft de huidige informatiesystemen en stelt vast hoe die aangepast kunnen worden, zodat ze aansluiten bij de wensen van klanten. De Requirements Engineer zoekt dus naar een (geautomatiseerde) oplossing voor de problemen die aan het licht komen. De Requirements Engineer geeft hierbij aan welke methodes en technieken gebruikt kunnen worden. De Requirements Engineer ondersteunt zijn voorstellen door middel van onder andere gegevensmodellen, procesmodellen en functiebeschrijvingen.

Vervolgens plant de Requirements Engineer het vervolgtraject. Hij draagt het voorstel over aan ontwerpers en begeleidt hen bij het ontwerpen van een beter informatiesysteem dat aansluit bij de wensen van gebruikers.Wil je werken als Requirements Engineer?

Werk je al als Requirements Engineer en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Requirements Engineer worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Requirements Engineer, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Requirements Engineer in één oogopslag

Sector:

Netwerk:

 • Klanten
 • Manager
 • IT’ers
 • Ontwerpers

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2100 tot €4000

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Requirements Engineer

Wat verdient een Requirements Engineer?

 

Een Requirements Engineer kan rekenen op zo’n €2100,- tot €4000,- bruto per maand bij een fulltime functie. Het precieze bedrag hangt af van leeftijd, genoten opleiding, werkgever en jaren werkervaring.

Vaak gelden secundaire arbeidsvoorwaarden als 25 vakantiedagen per jaar en een dertiende maand.

Salarisschaal Requirements Engineer

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Requirements Engineer

Er zijn geen vacatures Requirements Engineer aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Requirements Engineer in werkt.

Meer weten over de sector waar een Requirements Engineer in werkt

Bekijk werken in ICT

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Requirements Engineer

Wat is de toekomst van Requirements Engineer?

 

Er zijn niet heel veel vacatures voor een Requirements Engineer. Het kan zijn dat bedrijven niet iemand aannemen die zich specifiek bezighoudt met het in kaart brengen van de wensen van klanten. Ze laten dit werk dan doen door iemand anders, die er niet fulltime mee bezig is.

Eventueel kan een Requirements Engineer steeds meer verantwoordelijkheden krijgen en leidinggevende taken krijgen toegewezen. Hij kan dan Manager worden.

Baankans Requirements Engineer

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Requirements Engineer worden: Opleidingen tot Requirements Engineer

Wil je requirements engineer worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Requirements Engineer? 

 

Om Requirements Engineer te worden, dien je in het bezit te zijn van een diploma richting informatietechnologie, zoals Informatica of Elektrotechniek op HBO- of WO-niveau.

Meestal vragen werknemers om enkele jaren relevante werkervaring.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Requirements Engineer

Werken als requirement engineer (geen risico)
Geen Corona risico! Dus volg je opleidingaspiratie! (individueel les of in een kleine groep maximaal 3 met voldoende tussenruimte). Bij het werken in omgevingen waar producten worden ontwikkeld heeft …
Requirements Engineering (masterclass)
Requirements zijn een kritische succesfactor voor ieder project. Deze Praktijktraining Requirements Engineering is een introductie in het vakgebied van Requirements Engineering. In 1 dag tijd wordt u bekend gemaakt met …
Certified IREB Professional traject
Requirements engineering training Het eenduidig definiëren en bijhouden van wensen en eisen is cruciaal voor elk ontwikkelproject. De kwaliteit van requirements engineering voorspelt namelijk in hoge mate het succes. Doe …
Onderhandelingsvaardigheden, elicitatie en consultancy skills.
Bij business analyse, requirements engineering, informatieanalyse, enzovoorts, verzamel je wensen en eisen van stakeholders over een te maken product of dienst. Regelmatig loop je daarbij tegen stakeholders aan die verschillende …
Designing an Azure Data Solution (DP-201)
Lesmethode : Klassikaal Algemeen : In this course, the students will design various data platform technologies into solutions that are in line with business and technical requirements. This can include …
Meer opleidingen Requirements Engineer

Weet je nog niet of je Requirements Engineer wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Requirements Engineer of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Requirements Engineer

Met wie werkt een Requirements Engineer samen? 

Een Requirements Engineer onderzoekt wat de klanten vinden van het huidige informatiesysteem en probeert deze te verbeteren. De Requirements Engineer komt dus veel in aanraking met gebruikers. Ook komt hij in aanraking met een manager, die hem aanstuurt. De Requirements Engineer legt zijn ideeën over technieken en methoden uit aan IT’ers. Vervolgens legt de Requirement Engineer zijn bevindingen voor aan ontwerpers, die de ideeën verwerken in een ontwerp.
 


 • Klanten
 • Manager
 • IT’ers
 • Ontwerpers
Requirements Engineer


Organisaties waar een Requirements Engineer werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Requirements Engineer meestal werkt.

Waar werkt een Requirements Engineer?

 

Een Requirements Engineer kan aan de slag bij een (groot) bedrijf dat zijn informatiesystemen optimaal aan wil laten sluiten bij de wensen van klanten. Een Requirements Engineer komt bijvoorbeeld aan het werk bij een bedrijf in de IT. Deze bedrijven streven naar winst en behoren daardoor tot de profitsector.

Meer weten over werken in de IT & Software Development?

Bekijk werken in IT & Software Development

Best beoordeelde werkgevers Requirements Engineer

Waar kun je het beste werken als Requirements Engineer? Hieronder vind je de best door de Requirements Engineer beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Requirements Engineer.

Competenties, Skills en Vaardigheden Requirements Engineer:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Requirements Engineer.

Welke competenties heeft een Requirements Engineer nodig?

Een Requirements Engineer heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Requirements Engineer

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Requirements Engineer passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Requirements Engineer nodig? 

 

Persoonstypen die passen bij een Requirements Engineer zijn Waarnemer en Succesvolle Werker.

Een Requirements Engineer is analytisch en heeft veel inzicht in informatiesystemen. Hij ziet waar verbeterpunten zitten en kan deze problemen omzetten in oplossingen (Waarnemer).

Ook is een Requirements Engineer gedreven, zelfverzekerd en doelgericht. Een Requirements Engineer streeft naar informatiesystemen die zo goed mogelijk aansluiten bij de wensen van klanten en doet er alles aan dit voor elkaar te krijgen (Succesvolle Werker). 

Bekijk de persoonstypen voor Requirements Engineer


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Requirements Engineer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Requirements Engineer

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Requirements Engineer

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Requirements Engineer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Requirements Engineer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Requirements Engineer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Requirements Engineer. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Requirements Engineer iets voor je?

Zou je graag Requirements Engineer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Requirements Engineer bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Requirements Engineer

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar