U bevindt zich hier: Home » Beroepen » .NET Developer

.NET Developer worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een .NET Developer? Lees de functieomschrijving.

Een .NET Developer houdt zich bezig met de programmeertaal van desktopapplicaties, serverapplicaties, smartphones en pda's. C# is een door Microsoft ontwikkelde programmeertaal en is onderdeel van het .NET-initiatief.

Het werk bestaat uit het schrijven van soms heel ingewikkelde programmeertaal dat omgezet moet worden in specifieke soft- en hardware. Zo kan nieuwe soft- en hardware ontwikkeld worden en bestaande worden verbeterd. Vaak betekent het dat de .NET Developer wordt ingezet door een bedrijf om een oplossing te zoeken voor een specifiek IT-probleem.

Een .NET Developer kan zelfstandig en in teamverband ingezet worden bij het bedrijf of, en dat komt steeds vaker voor, werken vanaf een andere werkplek, soms helemaal aan de andere kant van de wereld. .NET Developers werken vaak op projectbasis.

 

Mensen vonden ons op: Job .NET Developer, Baan .NET Developer, .NET Developer Worden, Functie-eisen .NET Developer, Verantwoordelijkheden .NET Developer, Functieprofiel .NET Developer, Wat doet een .NET Developer, Werken als .NET Developer.

.NET Developer worden: Opleiding tot .NET Developer

Een .NET Developer kan op verschillende niveau's actief zijn. De basis van de programmeertaal valt te leren door een cursus te volgen van enkele dagen, of zelfs door zelfstudie. Daarnaast zijn er bachelors en masters aan de universiteit voor het schrijven van meer ingewikkelde programmeertaal. Studenten leren op maat software te ontwikkelen voor desktopapplicaties, serverapplicaties, smartphones en pda's.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor .NET Developer, .NET Developer Worden, Opleidingsniveau .NET Developer, Scholing .NET Developer, Studie .NET Developer, Bijscholing .NET Developer, Omscholing .NET Developer.

Organisaties waar een .NET Developer doorgaans werkzaam is

Iedereen maakt gebruik van soft- en hardware: overheden, bedrijven en particulieren. Een .NET Developer kan met alle type organisaties te maken krijgen. Wel huren overheden meestal bedrijven in om hun ICT problemen op te lossen, dus werken .NET Developers meestal alleen indirect voor overheden.

Mensen vonden ons op: Studeren voor .NET Developer, .NET Developer Worden, Opleidingsniveau .NET Developer, Scholing .NET Developer, Studie .NET Developer, Bijscholing .NET Developer, Omscholing .NET Developer.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden .NET Developer

De arbeidsvoorwaarden van een .NET Developer zijn erg afhankelijk van de werkzaamheden en werkgever, naast ervaring en opleidingsniveau. Omdat het niveau van een .NET Developer zo kan verschillen, van iemand die de basis van de programmeertaal kan lezen en iemand die hele ingewikkelde software schrijft voor een groot bedrijf, verschillen de arbeidsvoorwaarden ook enorm. Bovendien werkt de ene .NET Developer thuis op freelance basis en de andere op projectbasis of in teamverband in een bedrijfsomgeving.

Het loon is afhankelijk van de CAO van de werkgever.

Mogelijke secundaire voorwaarden zijn: een vakantietoeslag van 8% op het gemiddelde maandinkomen, studiedagen, studiekostenregeling, een collectief pensioen en een collectieve ziektekostenverzekering met aanvullende verzekeringen.

Mensen vonden ons op: Salaris .NET Developer, Loon .NET Developer, Wat verdien je als .NET Developer, Salarisschaal .NET Developer, Salarisindicatie .NET Developer, Bonus .NET Developer, CAO .NET Developer, Brutoloon .NET Developer, Nettoloon .NET Developer, Vakantiedagen .NET Developer, Pensioen .NET Developer.

Competenties, skills & vaardigheden .net developer

 • Analytisch
 • Creativiteit
 • Conceptueel denken
 • Innovatief
 • Omgaan met details
Mensen vonden ons op: Kennis .NET Developer, Vaardigheden .NET Developer, Attitude .NET Developer, Kwalificaties .NET Developer, Competentieprofiel .NET Developer.

Boeken voor het beroep .net developer

Wil je meer weten over het beroep .net developer? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je .net developer bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken .net developer te komen.

Hands-On TypeScript for C# and .NET Core Developers | Francesco Abbruzzese

Transition from C# to TypeScript 3.1 and build applications with ASP.NET Core 2 - Engels | E-book | 9781789133325

Discover how TypeScript allows you to build modern client-rich applications, thanks to its object-oriented capabilities and third-party tools like Angular and Web APIs Key Features Make a seamless transition to using TypeScript 3.1 in your development sta...

Essential Angular for ASP.NET Core MVC | Adam Freeman

A Developer's Guide - Engels | Druk: 1st ed. | Paperback | 9781484229156 | 297 pagina's

Angular 5 and .NET Core 2 updates for this book are now available. Follow the Download Source Code link for this book on the Apress website. Discover Angular, the leading client-side web framework, from the point of view of an ASP.NET Core MVC developer. ...

Essential Angular for ASP.NET Core MVC | Adam Freeman

A Developer's Guide - Engels | E-book | 9781484229163

.NET Core 2 updates for this book are now available. Follow the Download Source Code link for this book on the Apress website.Discover Angular, the leading client-side web framework, from the point of view of an ASP.NET Core MVC developer. Best-selling au...

Mensen vonden ons op: boeken voor .NET Developer, .NET Developer ebooks, boek .NET Developer.

Persoonstypen .NET Developer

Een .NET Developer is iemand die veel met computertaal bezig is en heel precies moet werken. Elke spatie en elk leesteken moet op de juiste plaats staan. Daarnaast is het van belang creatief te zijn en conceptueel te denken. Hoe zet ik de programmeertal om in de juiste op maat gesneden toepassingen?

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid .NET Developer, Karakter .NET Developer.

Netwerk .NET Developer

Als een .NET Developer in teamverband werkt, krijgt hij / zij te maken met andere programmaontwikkelaars en een afdelingschef of manager. Daarnaast zal een .NET Developer in contact kunnen komen met gebruikers van de software die ontwikkeld wordt.

Mensen vonden ons op: Collega’s .NET Developer, Medewerkers .NET Developer.

Is het beroep .NET Developer iets voor jou?

Zou je graag .NET Developer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als .NET Developer bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze .NET Developer, beroepskeuzetest .NET Developer, beroep .NET Developer kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden .NET Developer

Met een vast dienstverband zijn er doorgroeimogelijkheden, door bijvoorbeeld een keer een project te leiden en door interne of externe opleidingen te volgen (specialisatie, verdieping). Wat heel gebruikelijk is in de ICT-wereld, is een eigen bedrijf starten en je door andere bedrijven laten inhuren. Dan zijn de mogelijkheden maar ook de risico's veel groter.

Het perspectief op de arbeidsmarkt is heel erg goed voor alle type developers, er zijn ontzettend veel vacatures in de ICT. Er is een groot tekort aan software ontwikkelaars en programmeurs, dus je kansen zijn groot wanneer je wilt werken als .NET developer

Mensen vonden ons op: Vooruitzichten .NET Developer, Promotie mogelijkheden .NET Developer, Carriere .NET Developer.

Solliciteren op de functie .NET Developer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als .NET Developer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor .NET Developer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als .NET Developer. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als .NET Developer, CV .NET Developer, sollicitatie .NET Developer.

Interviews met .NET Developer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen .NET Developer

 • - C++ Developer
 • - Software ontwikkelaar
 • - ICT-er

Overzicht

Vacatures .net developer

Op zoek naar een nieuwe baan als .NET Developer? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor .NET Developer. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een .NET Developer houdt zich bezig met de programmeertaal van desktopapplicaties, serverapplicaties, smartphones en pda's. C# is een door Microsoft ontwikkelde programmeertaal en is onderdeel van het .

Beoordeling .NET Developer

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep .NET Developer' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep .NET Developer

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Je kan mooie vacatures vinden op http://www.itmediair.nl/

Door: Tymen

Ook bij Springest is er volop keus.Gr.

Door: Henri

Voor vacatureswil ik de NationaleVacaturebank aanbevelen.Ik heb er mijn huidige baan aan te danken.Gr.

Door: Eddy

Reageer op dit beroep