Loodgieter Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Loodgieter? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep loodgieter. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je loodgieter wordt.

 

Wat is een Loodgieter?

Een Loodgieter installeert, onderhoudt en repareert installaties met leidingen, zoals verwarmingssystemen of sanitair. Hiervoor moet hij om te beginnen de situatie goed inschatten en luisteren naar de eisen die de klant stelt. Opdrachten kunnen enorme installaties betreffen, maar ook een verstopte gootsteen. Als duidelijk is wat er gedaan moet worden selecteert de Loodgieter de goede materialen en apparatuur om het werk mee te kunnen doen. Soms is het hierbij nodig om in de rol van verkoper verschillende opties in kranen, CV-ketels of douches aan de klant voor te leggen, voordat er iets besteld kan worden.

Pas als de benodigde materialen en gereedschappen op locatie zijn begint het echte werk van de Loodgieter. Alles moet stevig en nauwkeurig in elkaar gezet worden om lekkage te voorkomen en de Loodgieter moet hierbij veilig en efficiënt werken. Het doel is optimaal leidingwerk te leveren. Als er later toch problemen ontstaan wordt de Loodgieter ingeroepen voor reparatiewerkzaamheden. Als alles goed gaat hoeft hij alleen voor onderhoud langs te komen.

Bij grote projecten is het handig om met meerdere mensen te werken en vaak brengt de Loodgieter een leerling-loodgieter mee die hij opleidt. Zowel voor het opleiden, als in omgang met de klant, is het nodig dat de Loodgieter communicatieve vaardigheden bezit en taken of mogelijkheden duidelijk over kan brengen.Wil je werken als Loodgieter?

Werk je al als Loodgieter en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Loodgieter worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Loodgieter, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Loodgieter in één oogopslag

Sector:

Netwerk:

  • Klant
  • Aannemer
  • Loodgieters

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1400 tot €2500

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

358


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Loodgieter

Wat verdient een Loodgieter?

Het salaris van een Loodgieter ligt tussen de €1400 en €2500. Een hoger salaris krijgt men door te specialiseren of door het opzetten van een succesvol loodgietersbedrijf. Omdat een Loodgieter meestal zelfstandig werkt geeft hij zelf inhoud aan arbeidsvoorwaarden.

Salarisschaal Loodgieter

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil jij weten of je genoeg verdient?

Vergelijk jouw salaris met dat van anderen in de salaris benchmark
Vacatures Loodgieter

Op zoek naar een nieuwe baan als Loodgieter? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Loodgieter. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Loodgieter vacatures

Vacature Loodgieter
Xelvin B.V.
Organisatie De organisatie is werkzaam op het gebied van gebouwgebonden installaties binnen de retail, horeca en utiliteit. Het bedrijf leeft onder het motto: Kan niet, bestaat niet en afspraak is …
Vacature Loodgieter Jachtbouw
Xelvin B.V.
Functiebeschrijving Als Loodgieter in de jachtbouw ben je verantwoordelijk voor het inbouwen van leidingsystemen gerelateerd aan werktuigbouwkundige systemen aan boord van de jachten. Deze werkzaamheden voer je uit in de …
Vacature Loodgieter
Luba Groep
Bedrijfsomschrijving Jouw toekomstige werkgever is zijn positie in Noord-Holland flink aan het uitbreiden en zoekt uitbreiding in de vorm van een nieuwe ervaren loodgieter met daarnaast kennis van cv's. Er …
Vacature Loodgieter/ installatiemonteur
Intermediair Uitzendbureau
Breed installatiewerk voor 99% in de buurt. De werkzaamheden variëren van loodgieterswerk, stukje dakwerk, zink, dakgoten, cv aansluiten, leidingen leggen, stukje electro e.d. Brede functie waar veel mogelijk is en …
Vacature Loodgieter
Maatt
Vind jij het leuk om afwisselend en veelzijdig werk te doen? Heb je ervaring met service en reparatie klussen? Elke dag een nieuwe uitdaging vind je leuk én je laat …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Loodgieter

Wat is de toekomst van Loodgieter?

Er is veel werk voor Loodgieters, omdat er over het algemeen maar weinig Loodgieters zijn. Vooral voor de meer ingewikkelde of specialistische klussen is er haast geen concurrentie. Als Loodgieter kan men, naast specialiseren, ook doorgroeien door een eigen bedrijf op te zetten en daarbij steeds meer Loodgieters in dienst te nemen.

Baankans Loodgieter

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

358


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Loodgieter worden: Opleidingen tot Loodgieter

Wil je Loodgieter worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Loodgieter.

Hoe word je een Loodgieter? 

Er bestaat geen specifieke opleiding tot Loodgieter meer. In plaats daarvan kan men op een regionale opleiding in de Installatietechniek de specialisatie Loodgieter kiezen of bij een werkbedrijf in de leer gaan.

Ook worden er cursussen aangeboden.

De 3 best beoordeelde opleidingen tot Loodgieter

Cursus loodgieter (3-daagse cursus)
Cursus / workshop Loodgieter / Installatietechniek Of het nu gaat om het monteren van een kraan of het aanleggen van een complete badkamer… na het volgen van de cursus loodgieter bij …
Cursus loodgieter (3-daagse cursus)
Start je eigen bouwbedrijf
Heb je een opleiding als metselaar, loodgieter, stukadoor, schilder, elektricien of een ander vakgebied in de bouw? En droom je ervan om met je eigen bouwbedrijf de concurrentie aan te …
Start je eigen bouwbedrijf
Start je eigen klussenbedrijf
Mensen krijgen het steeds drukker. Bij veel gezinnen hebben beide ouders een baan, en blijft er daardoor niet veel tijd meer over om samen met het gezin door te brengen. …
Start je eigen klussenbedrijf

Omscholen of doorgroeien tot Loodgieter

Als je Loodgieter wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Loodgieter zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Loodgieter

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Loodgieter?

Competenties en Vaardigheden Loodgieter

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Loodgieter nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Loodgieter nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Loodgieter

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Leervermogen
Leervermogen
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Zelfsturing
Zelfsturing

Persoonlijkheid van een Loodgieter

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Loodgieter. Als Loodgieter wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Loodgieter:


zie volledige beschrijving persoonstype Loodgieter

Vakkennis voor een Loodgieter

Het is voor een Loodgieter ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Loodgieter zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Loodgieter


Werkervaring Loodgieter

Het is voor een startend Loodgieter die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Loodgieter is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Timmerman, Lasser .

Iets anders leren?

Is Loodgieter het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Loodgieter

Met wie werkt een Loodgieter samen? 

De Loodgieter overlegt met de klant of aannemer over wat er precies gebeuren moe, en werkt indien nodig samen met andere Loodgieters of leerling-loodgieters om het werk af te maken. Leerling-loodgieters moet de Loodgieter begeleiden.


  • Klant
  • Aannemer
  • Loodgieters
Loodgieter


Organisaties waar een Loodgieter werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Loodgieter meestal werkt.

Waar werkt een Loodgieter?

Een Loodgieter werkt voor een Loodgietersbedrijf of als zelfstandig ondernemer. Het is daarnaast ook mogelijk om in de bouw terecht te komen, al is het in die branche moeilijker om een vaste baan te krijgen.

Meer weten over werken in de Installatie, Onderhoud & Reparatie?

Bekijk werken in Installatie, Onderhoud & Reparatie

Best beoordeelde werkgevers Loodgieter

Waar kun je het beste werken als Loodgieter? Hieronder vind je de best door de Loodgieter beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Loodgieter.

Competenties, Skills en Vaardigheden Loodgieter:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Loodgieter.

Welke competenties heeft een Loodgieter nodig?

Een Loodgieter heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Loodgieter

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Loodgieter passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Loodgieter nodig? 

Een installatie, vooral op het gebied van afvoer en verwarming, moet nauwkeurig en goed in elkaar zitten om te werken. Een Loodgieter moet dan ook steeds hoge kwaliteit leveren en niet weggaan voordat de installatie of reparatie helemaal klaar is en er geen problemen meer zijn (Perfectionist). Hierbij geldt dat men wel efficiënt moet werken en niet te lang over een klus kan doen. Er moet binnen korte tijd resultaat geleverd worden (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Loodgieter


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Loodgieter

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Loodgieter

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Loodgieter

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Loodgieter

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Loodgieter dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Loodgieter belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Loodgieter. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Loodgieter iets voor je?

Zou je graag Loodgieter willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Loodgieter bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Niet actief op zoek naar een nieuwe baan als Loodgieter?

Zou je best een andere baan willen maar ben je niet actief op zoek? Ongeveer 70 procent van de Nederlandse beroepsbevolking zou een andere baan aannemen indien ze een goed aanbod krijgen. Jij ook? Plaats dan je CV bij onze vacaturepartners en misschien word je wel benaderd voor een nieuwe job!

Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Meest recente vacatures Loodgieter

Vacature Loodgieter woningbouw
Maatt
Per direct loodgieters gezocht voor mooi werk in de woningbouw Je nieuwe baan Voor deze functie zijn wij op zoek naar allround loodgieters die van A tot Z al het …
Vacature Zelfstandig loodgieter
Maatt
Werk jij graag in Zeeland ? en ben je wel toe aan een frisse start in 2021? of een sterk project als zzp’er ? Bel mij dan even, stuur een …
Vacature ZZP loodgieter/ installatiemonteur
Maatt
ZZP loodgieter/installatiemonteur Je nieuwe baan Onze opdrachtgever, werkzaam voornamelijk in Noord-Brabant, is op zoek naar een betrouwbare en zelfstandig-werkend zzp-er voor woningbouw projecten in de nieuwbouw. Omgeving Den Bosch Jouw …
Vacature Loodgieter
Maatt
Loodgieter Je nieuwe baan Als loodgieter wordt je verantwoordelijk voor het installeren, onderhouden, repareren en renoveren van sanitaire- en verwarmingsinstallaties. Dit geldt ook voor gas-, riolering-, en zinkwerk. Over het …
Vacature Zelfstandig loodgieter
Maatt
Begin het nieuwe jaar fris bij een nieuwe werkgever of start als zzp’er op een passend project Je nieuwe baan In deze functie als loodgieter ga jij veelzijdig te werk. …

Actuele blogposts


reacties op Loodgieter

Erik Richardson

Verantwoordelijk werk ivm gas water lekkage mede cool monoxide.Ondanks dit is geen verantwoordelijke betalingen hoge werkdruk ondermaatse cao en loon.

RG

http://aannemersbedrijf-brabant.nl/  

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar