Loodgieter Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Loodgieter? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep loodgieter. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je loodgieter wordt.

 

Wat is een Loodgieter?

Een Loodgieter installeert, onderhoudt en repareert installaties met leidingen, zoals verwarmingssystemen of sanitair. Hiervoor moet hij om te beginnen de situatie goed inschatten en luisteren naar de eisen die de klant stelt. Opdrachten kunnen enorme installaties betreffen, maar ook een verstopte gootsteen. Als duidelijk is wat er gedaan moet worden selecteert de Loodgieter de goede materialen en apparatuur om het werk mee te kunnen doen. Soms is het hierbij nodig om in de rol van verkoper verschillende opties in kranen, CV-ketels of douches aan de klant voor te leggen, voordat er iets besteld kan worden.

Pas als de benodigde materialen en gereedschappen op locatie zijn begint het echte werk van de Loodgieter. Alles moet stevig en nauwkeurig in elkaar gezet worden om lekkage te voorkomen en de Loodgieter moet hierbij veilig en efficiënt werken. Het doel is optimaal leidingwerk te leveren. Als er later toch problemen ontstaan wordt de Loodgieter ingeroepen voor reparatiewerkzaamheden. Als alles goed gaat hoeft hij alleen voor onderhoud langs te komen.

Bij grote projecten is het handig om met meerdere mensen te werken en vaak brengt de Loodgieter een leerling-loodgieter mee die hij opleidt. Zowel voor het opleiden, als in omgang met de klant, is het nodig dat de Loodgieter communicatieve vaardigheden bezit en taken of mogelijkheden duidelijk over kan brengen.Wil je werken als Loodgieter?

Werk je al als Loodgieter en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Loodgieter worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Loodgieter, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Loodgieter in één oogopslag

Sector:

Netwerk:

  • Klant
  • Aannemer
  • Loodgieters

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1400 tot €2500

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

150


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Loodgieter

Wat verdient een Loodgieter?

Het salaris van een Loodgieter ligt tussen de €1400 en €2500. Een hoger salaris krijgt men door te specialiseren of door het opzetten van een succesvol loodgietersbedrijf. Omdat een Loodgieter meestal zelfstandig werkt geeft hij zelf inhoud aan arbeidsvoorwaarden.

Salarisschaal Loodgieter

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Loodgieter

Op zoek naar een nieuwe baan als Loodgieter? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Loodgieter. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Loodgieter vacatures

Installatiemonteur / Loodgieter (ook starters)
AB Vakwerk
Voor onze opdrachtgever zijn op zoek naar hulp-monteurs en loodgieters (W-Monteur) Wij zijn op zoek naar medewerkers die plezier hebben in hun werk, naar diegene die niet bang is om …
Loodgieter Luxe Jachtbouw
AB Vakwerk
Als loodgieter jachtbouw werk je aan luxe jachten die in aanbouw zijn op de werf. Je draagt jouw steentje bij aan de inbouw van werktuigbouwkundige systemen aan boord. Heb je …
Loodgieter / CV monteur
Heating Service Installatietechniek
Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als loodgieter en/of CV-monteur in de woningbouw en utiliteitsbouw? Een goed salaris, een bedrijfswagen en een leuk team van collega’s? Kom dan …
Loodgieter Renovatie - Landelijk
Jansen Huybregts Onderhoud Renovatie b.v.
Ben jij een superhandige Loodgieter met ervaring in renovatiewerkzaamheden? Elke dag een nieuwe uitdaging vind je leuk. Alleen werken of samen met collega’s is voor jou beide geen probleem. Jij …
Chef monteur (loodgieter)
Lou Buijs BV
Lou Buijs BV is sinds 1931 een toonaangevend bedrijf op het gebied van loodgieters-, sanitair-, CV- en bitumineuze dakdekkerswerkzaamheden. Wegens sterke uitbreiding van onze werkzaamheden hebben wij heden de volgende …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Loodgieter

Wat is de toekomst van Loodgieter?

Er is veel werk voor Loodgieters, omdat er over het algemeen maar weinig Loodgieters zijn. Vooral voor de meer ingewikkelde of specialistische klussen is er haast geen concurrentie. Als Loodgieter kan men, naast specialiseren, ook doorgroeien door een eigen bedrijf op te zetten en daarbij steeds meer Loodgieters in dienst te nemen.

Baankans Loodgieter

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

150


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Loodgieter worden: Opleidingen tot Loodgieter

Wil je loodgieter worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Loodgieter? 

Er bestaat geen specifieke opleiding tot Loodgieter meer. In plaats daarvan kan men op een regionale opleiding in de Installatietechniek de specialisatie Loodgieter kiezen of bij een werkbedrijf in de leer gaan.

Ook worden er cursussen aangeboden.

De 4 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Loodgieter

Loodgieter (Allround)
Voel jij je thuis in de bouw- en technieksector en werk je het liefst met je handen? Is Handige Harry of Harriet jouw middelste naam? Dan is deze opleiding tot …
Loodgieter (Sanitaire Installaties)
Duurzaam bouwen wordt steeds belangrijker. Als Loodgieter Sanitaire Installaties is het dan ook noodzakelijk om te weten wat er allemaal wel en niet mag gebeuren. Na deze thuisstudie Duurzaam bouwen …
Loodgieter (CV en Gas)
Een installateur van centrale verwarmingen doet meer dan enkel verwarmingstoestellen plaatsen, herstellen en onderhouden. Door de stijgende energieprijzen neemt het belang van goede Een installateur van centrale verwarmingen doet meer …
Cursus loodgieter (3-daagse cursus)
Cursus / workshop Loodgieter / Installatietechniek Of het nu gaat om het monteren van een kraan of het aanleggen van een complete badkamer… na het volgen van de cursus loodgieter bij …
Meer opleidingen Loodgieter

Weet je nog niet of je Loodgieter wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Loodgieter of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Loodgieter

Met wie werkt een Loodgieter samen? 

De Loodgieter overlegt met de klant of aannemer over wat er precies gebeuren moe, en werkt indien nodig samen met andere Loodgieters of leerling-loodgieters om het werk af te maken. Leerling-loodgieters moet de Loodgieter begeleiden.


  • Klant
  • Aannemer
  • Loodgieters
Loodgieter


Organisaties waar een Loodgieter werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Loodgieter meestal werkt.

Waar werkt een Loodgieter?

Een Loodgieter werkt voor een Loodgietersbedrijf of als zelfstandig ondernemer. Het is daarnaast ook mogelijk om in de bouw terecht te komen, al is het in die branche moeilijker om een vaste baan te krijgen.

Meer weten over werken in de Installatie, Onderhoud & Reparatie?

Bekijk werken in Installatie, Onderhoud & Reparatie

Best beoordeelde werkgevers Loodgieter

Waar kun je het beste werken als Loodgieter? Hieronder vind je de best door de Loodgieter beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Loodgieter.

Competenties, Skills en Vaardigheden Loodgieter:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Loodgieter.

Welke competenties heeft een Loodgieter nodig?

Een Loodgieter heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Loodgieter

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Loodgieter passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Loodgieter nodig? 

Een installatie, vooral op het gebied van afvoer en verwarming, moet nauwkeurig en goed in elkaar zitten om te werken. Een Loodgieter moet dan ook steeds hoge kwaliteit leveren en niet weggaan voordat de installatie of reparatie helemaal klaar is en er geen problemen meer zijn (Perfectionist). Hierbij geldt dat men wel efficiënt moet werken en niet te lang over een klus kan doen. Er moet binnen korte tijd resultaat geleverd worden (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Loodgieter


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Loodgieter

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Loodgieter

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Loodgieter

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Loodgieter

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Loodgieter dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Loodgieter belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Loodgieter. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Loodgieter iets voor je?

Zou je graag Loodgieter willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Loodgieter bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Loodgieter

Erik Richardson

Verantwoordelijk werk ivm gas water lekkage mede cool monoxide.Ondanks dit is geen verantwoordelijke betalingen hoge werkdruk ondermaatse cao en loon.

RG

http://aannemersbedrijf-brabant.nl/  

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar