Loodgieter: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Loodgieter: Salaris, Opleiding, Taken & Vaardigheden

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep Loodgieter. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een Loodgieter nodig heeft.Wat doet een Loodgieter? Lees de functieomschrijving.

Wat is een Loodgieter?

Een Loodgieter installeert, onderhoudt en repareert installaties met leidingen, zoals verwarmingssystemen of sanitair. Hiervoor moet hij om te beginnen de situatie goed inschatten en luisteren naar de eisen die de klant stelt. Opdrachten kunnen enorme installaties betreffen, maar ook een verstopte gootsteen. Als duidelijk is wat er gedaan moet worden selecteert de Loodgieter de goede materialen en apparatuur om het werk mee te kunnen doen. Soms is het hierbij nodig om in de rol van verkoper verschillende opties in kranen, CV-ketels of douches aan de klant voor te leggen, voordat er iets besteld kan worden.

Pas als de benodigde materialen en gereedschappen op locatie zijn begint het echte werk van de Loodgieter. Alles moet stevig en nauwkeurig in elkaar gezet worden om lekkage te voorkomen en de Loodgieter moet hierbij veilig en efficiënt werken. Het doel is optimaal leidingwerk te leveren. Als er later toch problemen ontstaan wordt de Loodgieter ingeroepen voor reparatiewerkzaamheden. Als alles goed gaat hoeft hij alleen voor onderhoud langs te komen.

Bij grote projecten is het handig om met meerdere mensen te werken en vaak brengt de Loodgieter een leerling-loodgieter mee die hij opleidt. Zowel voor het opleiden, als in omgang met de klant, is het nodig dat de Loodgieter communicatieve vaardigheden bezit en taken of mogelijkheden duidelijk over kan brengen.

Past het beroep Loodgieter bij jou?

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kunt Kansrijke banen en omschoolvacatures de voorrang geven. Na 3 stappen zie je gelijk jouw unieke baansuggesties op basis van jouw baanprofiel!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Andere namen het beroep Loodgieter

Andere namen die voor dit beroep gebruikt worden zijn: allround loodgieter


Vacatures Loodgieter

Op zoek naar een nieuwe baan als Loodgieter? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Loodgieter. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

Nationale Beroepengids

Vacatures laden...

Vacatures Loodgieter per ervaringsniveau en/of stad

Vind vacatures Loodgieter op alle werkniveau's. Leerling/omscholing-, junior-niveau, medior-niveau en senior-vacatures. Bekijk ook de vacatures Loodgieter in Rotterdam of 60 andere steden.

Vacatures Loodgieter per stad

Vacatures Loodgieter Alkmaar

Vacatures Loodgieter Almelo

Vacatures Loodgieter Almere

Vacatures Loodgieter Alphen aan den Rijn

Vacatures Loodgieter Amersfoort

Vacatures Loodgieter Amstelveen

Vacatures Loodgieter Amsterdam

Vacatures Loodgieter Apeldoorn

Vacatures Loodgieter Arnhem

Vacatures Loodgieter Assen

Vacatures Loodgieter Bergen op Zoom

Vacatures Loodgieter Breda

Vacatures Loodgieter Capelle aan den IJssel

Vacatures Loodgieter Delft

Vacatures Loodgieter Den Bosch

Vacatures Loodgieter Den Haag

Vacatures Loodgieter Den Helder

Vacatures Loodgieter Deventer

Vacatures Loodgieter Doetinchem

Vacatures Loodgieter Dordrecht

Vacatures Loodgieter Ede

Vacatures Loodgieter Eindhoven

Vacatures Loodgieter Emmen

Vacatures Loodgieter Enschede

Vacatures Loodgieter Gouda

Vacatures Loodgieter Groningen

Vacatures Loodgieter Haarlem

Vacatures Loodgieter Haarlemmermeer

Vacatures Loodgieter Heerlen

Vacatures Loodgieter Helmond

Vacatures Loodgieter Hengelo

Vacatures Loodgieter Hilversum

Vacatures Loodgieter Hoogeveen

Vacatures Loodgieter Hoorn

Vacatures Loodgieter Katwijk

Vacatures Loodgieter Leeuwarden

Vacatures Loodgieter Leiden

Vacatures Loodgieter Lelystad

Vacatures Loodgieter Maastricht

Vacatures Loodgieter Middelburg

Vacatures Loodgieter Nieuwegein

Vacatures Loodgieter Nijmegen

Vacatures Loodgieter Oss

Vacatures Loodgieter Purmerend

Vacatures Loodgieter Roermond

Vacatures Loodgieter Roosendaal

Vacatures Loodgieter Rotterdam

Vacatures Loodgieter Schiedam

Vacatures Loodgieter Spijkenisse

Vacatures Loodgieter Terneuzen

Vacatures Loodgieter Tilburg

Vacatures Loodgieter Utrecht

Vacatures Loodgieter Veenendaal

Vacatures Loodgieter Venlo

Vacatures Loodgieter Vlaardingen

Vacatures Loodgieter Westland

Vacatures Loodgieter Zaanstad

Vacatures Loodgieter Zeist

Vacatures Loodgieter Zoetermeer

Vacatures Loodgieter Zwolle

Meer steden Minder steden

Salaris en Arbeidsvoorwaarden Loodgieter

Wat verdient een Loodgieter?

Het salaris van een Loodgieter ligt tussen de €1400 en €2500. Een hoger salaris krijgt men door te specialiseren of door het opzetten van een succesvol loodgietersbedrijf. Omdat een Loodgieter meestal zelfstandig werkt geeft hij zelf inhoud aan arbeidsvoorwaarden.

Salarisschaal Loodgieter

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Meer weten over het salaris Loodgieter

Bekijk dan de verdere salaris informatie zoals gemiddeld jaarsalaris en uurloon Loodgieter


Bekijk het salaris Loodgieter per ervaringsniveau

Salaris junior Loodgieter Wat verdient een startend Loodgieter? Wat is het loon senior Loodgieter? beginnend Loodgieter salaris Maximaal salaris trainee Loodgieter Hoeveel verdient een leidinggevend Loodgieter? Wat is het salaris van een medior Loodgieter? Salaris aankomend Loodgieter Wat verdient een ervaren Loodgieter? Welk salaris krijgt een leerling Loodgieter?


Loodgieter worden: Opleidingen tot Loodgieter

Wil je Loodgieter worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Loodgieter.

Hoe word je een Loodgieter? 

Er bestaat geen specifieke opleiding tot Loodgieter meer. In plaats daarvan kan men op een regionale opleiding in de Installatietechniek de specialisatie Loodgieter kiezen of bij een werkbedrijf in de leer gaan.

Ook worden er cursussen aangeboden.

Opleidingen Loodgieter

Start je eigen bouwbedrijf
Heb je een opleiding als metselaar, loodgieter, stukadoor, schilder, elektricien of een ander vakgebied in de bouw? En droom je ervan om met je eigen bouwbedrijf de concurrentie aan te …
Start je eigen bouwbedrijf
Start je eigen klussenbedrijf
Mensen krijgen het steeds drukker. Bij veel gezinnen hebben beide ouders een baan, en blijft er daardoor niet veel tijd meer over om samen met het gezin door te brengen. …
Start je eigen klussenbedrijf
Kitten in de bouwpraktijk
In deze training wordt uiteengezet waar de verschillende kitsoorten geschikt voor zijn, waar de ondergronden aan moeten voldoen en hoe primers en kitten moeten worden aanbracht en afgewerkt. In de …
Kitten in de bouwpraktijk
Loodgieter Sanitair
Duurzaam bouwen wordt steeds belangrijker. Als Loodgieter Sanitaire Installaties is het dan ook noodzakelijk om te weten wat er allemaal wel en niet mag gebeuren. Na deze thuisstudie Duurzaam bouwen …
Loodgieter Sanitair
Cursus loodgieter (3-daagse cursus)
Cursus / workshop Loodgieter / Installatietechniek Of het nu gaat om het monteren van een kraan of het aanleggen van een complete badkamer… na het volgen van de cursus loodgieter bij …
Cursus loodgieter (3-daagse cursus)Loodgieter worden: Omscholen tot Loodgieter

Als je je wilt omscholen tot Loodgieter is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Loodgieter zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Loodgieter dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Leerling vacatures Loodgieter

Vacature Leerling Loodgieter
Verdo Werkt
Ben je net klaar met school en sta je aan het begin van je carrière of heb je op dit moment al een baan en wil je juist iets heel …
Vacature Leerling loodgieter
Verdo Werkt
Loodgieters, die hebben we hard nodig in Nederland! Doordat er een groot tekort is aan deze vakmannen en vakvrouwen zijn we op zoek naar jou. Voor jou is dit grote …
Vacature Leerling Loodgieter
DIT Personeel
Over de functie Werk als Leerling Loodgieter voor DIT Personeel en groei uit tot een ervaren vak professional! Als Leerling Loodgieter assisteer jij ervaren monteurs bij de aanleg van waterleidingen, …

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Loodgieter

Als je Loodgieter wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Loodgieter zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Loodgieter

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Loodgieter?


Competenties en Vaardigheden Loodgieter:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Loodgieter.

Welke competenties heeft een Loodgieter nodig?

Een Loodgieter heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.

Accuratesse
Accuratesse

Steekwoorden Competentie Accuratesse:

precies, netjes, oog voor detail, kritisch, perfectionisme

Omschrijving

Deze mensen leveren werk waarin geen fouten naar voren komen. Deze mensen werken gestructureerd en corrigeren meerdere malen het werk. In het werk van anderen, zien deze personen ook vaak de fouten. Deze personen hebben vaak oog voor detail en zien snel verbanden tussen zaken. Ook onder werkdruk blijven deze mensen accuraat werken.

Sterke punten
Hun oog voor detail zorgt voor foutloze documenten en goed voorbereide taken en gebeurtenissen.

Zwakke punten
Accuraat werken zorgt voor foutloos werk, maar kan ook veel tijd kosten. Dit kan voor de omgeving frustrerend zijn. Daarnaast wordt deze competentie weleens gekoppeld aan de term ‘muggenziften’.

 

Analytisch
Analytisch

Steekwoorden Competentie Analytisch:

analyseren, systematisch denken, problemen bekijken vanuit verschillende oogpunten, kritisch 

Omschrijving

Hoofd- en bijzaken van elkaar scheiden, dat ligt deze mensen wel. Zij pakken de kern van het probleem aan en bekijken dit vanuit verschillende oogpunten. Daarnaast leggen zij verbanden tussen deze verschillende perspectieven. Deze analytische mensen beginnen bij de hoofdzaak en pakken vervolgens de bijzaken aan. Hierbij worden gevolgen op korte en op lange termijn in de gaten gehouden. Uiteindelijk komen zij met een duidelijke conclusie.

Sterke punten
Deze mensen zijn vaak pro-actief. Als zij een probleem constateren, pakken zij dit aan en proberen dit op een goede manier op te lossen. Verder zijn deze mensen vaak gestructureerd. Ze bekijken eerst de hoofdlijnen, de details komen later aan bod. Daarnaast zijn deze mensen in staat om zaken duidelijk te beoordelen. Ze bekijken problemen vanuit verschillende perspectieven en trekken daaruit een heldere conclusie.  

Zwakke punten
Een valkuil kan de hoeveelheid aan hoofd- en bijzaken zijn. Soms kunnen deze personen dan door de bomen het bos niet meer zien. Daarnaast kan de hoeveelheid aan analyses teveel zijn, deze analist verliest dan het resultaat uit het oog. Als laatste kan deze persoon behoorlijk theoretisch zijn, dit kan soms leiden tot een langdradig verhaal met lange stukken tekst.

Creativiteit
Creativiteit

Steekwoorden: durf, lateraal denken, initiatief, verfrissend

Omschrijving

Bij een project of opdracht is het handig om er een creatieveling bij te hebben. Deze mensen komen vaak met verfrissende ideeën input. Wanneer werkzaamheden vastlopen, kan deze creatieveling met goede oplossingen komen. Creatievelingen kunnen omspringen met veranderende omstandigheden op de werkvloer.

Sterke punten
Deze mensen zijn goed in out-of-the-box denken, zij kunnen vaste patronen of ideeën loslaten en komen met een compleet nieuw perspectief. Deze mensen hebben vaak lef en zijn initiatiefrijk. Zij komen vaak zelf met andere oplossingen.

Zwakke punten
Creatieve mensen hebben vaak veel verschillende ideeën, maar dit kunnen er ook teveel zijn. Deze mensen kunnen dan ook vaker nogal chaotisch overkomen. Hun ideeën bestaan voor het overgrote deel uit losse flodders en duidelijkheid ontbreekt dan. Deze mensen hebben vaak wel een goede sfeer of inspiratie nodig. Ontbreekt het hieraan, dan kan de creatieveling nog weleens vastlopen. Bepaalde creatievelingen kunnen erg eigenwijs zijn, zij hebben dan het idee dat hun plan het beste is.

Flexibiliteit
Flexibiliteit

Steekwoorden competentie Flexibiliteit:

aanpassingsvermogen, assertiviteit, inlevingsvermogen, luisteren, omgaan met verandering

Omschrijving

Deze mensen passen zich aan aan veranderende omstandigheden. Een verandering in de werkzaamheden wordt vlot geaccepteerd door deze personen. Zij kunnen hun eigen denkpatronen loslaten en zich inleven in de gedachten van anderen. Tijdens discussies zijn flexibele personen vaak objectief en proberen ze de standpunten helder te krijgen.

Sterke punten
Deze mensen kunnen zich goed inleven in personen en zich aanpassen aan situaties. Verder zijn deze mensen assertief, zij hebben zelf een bepaald doel, maar kijken ook naar de doelen van anderen. Luisteren en analyseren zijn ook eigenschappen die passen bij de competentie flexibiliteit. Flexibele personen proberen te luisteren naar de meningen van anderen en kunnen deze vervolgens analyseren.

Zwakke punten
Iemand die te flexibel zijn, wordt ook weleens besluiteloos genoemd. Zij vinden alles goed en gaan overal mee akkoord. Er wordt dan snel vanuit gegaan dat deze persoon geen mening heeft en hij kan hierdoor buitengesloten worden.

Leervermogen
Leervermogen

Steekwoorden: analytisch, zelfontwikkeling, zelfsturing, resultaatgericht, netwerken

Omschrijving

Deze personen weten op een effectieve manier nieuwe informatie tot zich te nemen. Hierbij maken ze gebruik van verschillende middelen, zoals eigen ervaring, informatie van hun netwerk en theoretische kennis. Verder leggen ze verbanden tussen de verschillende informatiestromen. Ze houden zich bezig met veranderingen en de oorzaken en de gevolgen daarvan.

Sterke punten
Deze mensen werken zelfstandig en zijn dan ook onafhankelijk. Ze hebben een duidelijk doel voor ogen en ze kunnen deze nieuwe informatie tot zich nemen en toepassen. Deze personen beschikken dan ook over voldoende zelfontwikkeling en zelfsturing. Deze personen weten wat ze kunnen en wat ze niet kunnen en werken aan verbetering.

Zwakke punten
Mensen die teveel leren kunnen zich verliezen in details en de belangrijke zaken en prioriteiten daardoor uit het oog verliezen.

Plannen en organiseren
Plannen en organiseren

Steekwoorden: structureel, kritisch, resultaat- en taakgericht, prioriteiten

Omschrijving

Voordat deze mensen beginnen aan de uitvoer van een bepaalde taak, hebben zij een goede werkplanning gemaakt. De complete opdracht staat structureel uitgewerkt in een plan van aanpak. Hierbij gebruiken deze mensen het doel van de opdracht als uitgangspunt, vervolgens hangen zij hier de verschillende taken aan op plus de daarbij behorende prioriteiten.

Sterke punten
Deze mensen werken structureel en kunnen hoofd- en bijzaken goed van elkaar scheiden. Deze mensen zijn zowel resultaat- als taakgericht. Prioriteiten worden hierbij scherp in de gaten gehouden. Deze mensen zijn dan ook vaak kritisch en kijken afzonderlijk naar de verschillende deeltaken.

Zwakke punten
Mensen die teveel plannen en organiseren verliezen soms hun spontaniteit, hierdoor kan ook de creativiteit achteruit gaan. Het kan voor deze mensen moeilijk zijn om hun eigen ideeën los te laten en ook anderen input te laten geven. Daarnaast kunnen sommige mensen die van plannen en organiseren houden niet goed tegen verandering. Zij laten zich dan nog weleens van de wijs brengen. 

Zelfsturing
Zelfsturing

Steekwoorden: processen, ontwikkeling, ambitieus, flexibel

Wat is Zelfsturing?

Deze mensen willen graag op de hoogte blijven van voor hen relevante ontwikkelingen. Zij zoeken proactief naar nieuwe informatie. Zij voelen zichzelf verantwoordelijk voor hun ontwikkeling of een bepaald proces. Deze mensen kijken hierbij naar het resultaat dat ze willen behalen.

Sterke punten
Deze mensen zijn vaak ambitieus en resultaatgericht. Ze stellen voor zichzelf doelen op en proberen deze doelen te behalen. Daarbij zijn deze mensen vaak flexibel, ze zijn verantwoordelijk voor zichzelf en kunnen zich aanpassen aan de situatie en de omgeving. Hierbij houden ze hun doelstellingen voor ogen. Daarbij hebben deze mensen vaak een goede zelfkennis. Ze weten hun zwakke en sterke kanten te benoemen en houden nemen deze dan ook mee in het maken van beslissingen of het stellen van doelen.

Zwakke punten              
Mensen die zichzelf teveel proberen te sturen, worden soms bestempeld als star. Zij wijken niet af van hun ideeën en hierdoor wordt de spontaniteit aangetast. Zij hebben precies uitgestippeld waar ze naar toe willen en spontane (creatieve) uitspattingen worden ontweken.

Vaardigheden Loodgieter

 • Methodisch werken
 • Wendbaarheid
 • Proactief
 • Prioriteiten stellen
 • Voorbereiden
 • Flexibel gedrag
 • Inlevingsvermogen
 • Kritisch denken
 • Analytisch vermogen
 • Punctueel
 • Aandacht voor details
 • Doelgericht
 • Out of the box denken
 • Durf
 • Nieuwe oplossingen bedenken
 • Zelfontwikkeling
 • Concentratie
 • Resultaatgerichtheid
Bekijk meer Bekijk minder

Persoonlijkheid en Eigenschappen Loodgieter

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Loodgieter passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Loodgieter nodig? 

Een installatie, vooral op het gebied van afvoer en verwarming, moet nauwkeurig en goed in elkaar zitten om te werken. Een Loodgieter moet dan ook steeds hoge kwaliteit leveren en niet weggaan voordat de installatie of reparatie helemaal klaar is en er geen problemen meer zijn (Perfectionist). Hierbij geldt dat men wel efficiënt moet werken en niet te lang over een klus kan doen. Er moet binnen korte tijd resultaat geleverd worden (Succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Loodgieter


Eigenschappen Loodgieter

 • Idealistisch
 • Gedisciplineerd
 • Punctueel
 • Enthousiast
 • Zelfverzekerd
 • OndernemendArbeidsmarktperspectief Loodgieter

Wat zijn de baankansen voor een Loodgieter?

Er is veel werk voor Loodgieters, omdat er over het algemeen maar weinig Loodgieters zijn. Vooral voor de meer ingewikkelde of specialistische klussen is er haast geen concurrentie. Als Loodgieter kan men, naast specialiseren, ook doorgroeien door een eigen bedrijf op te zetten en daarbij steeds meer Loodgieters in dienst te nemen.

De actuele kans op werk voor een Loodgieter

Het beroep Loodgieter is onderdeel van de beroepsfamilie Loodgieters, installateurs gawalo. De kans op werk voor de beroepsfamilie Loodgieters, installateurs gawalo is in de huidige periode zeer goed

Huidige aantal vacatures

258

Baankans Loodgieter

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Ben je benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Zet heel eenvoudig jouw CV op Monsterboard en wordt benaderd voor nieuwe banen!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard

Doorgroei mogelijkheden Loodgieter

Je kunt als Loodgieter een beter salaris verdienen wanneer je doorgroeit binnen jouw beroepsgroep. Je kunt stapsgewijs doorgroeien naar beroepen die dichtbij jou beroep liggen door steeds kleine stappen bij te leren.

Het beroep Loodgieter is onderdeel van de beroepsfamilie Loodgieters, installateurs gawalo. Hieronder vind je verschillende dichtbij liggende doorgroeimogelijkheden voor een Loodgieter

Doorgroei beroepen voor een Loodgieter

Pijpfitter industriële montage

flensmonteur

pijpenbewerker industriële montage

pijpenbewerker metaal

pijpenbuiger metaal

buiger metalen buizen

pijpfitter petrochemie

buiger lichtmetalen pijpen

pijpfitter-bankwerker

pijpfitter-monteur ketel-, scheeps-, vliegtuigbouw

pijpfitter-lasser

pijpfitter buizen, pijpleidingen

pijpenmonteur metaal

instrumentatiefitter

shopfitter

Monteur centrale verwarming woningbouw

assistent verwarmingsmonteur dunwandig

assistent verwarmingsmonteur woningbouw

monteur cv

cv-monteur

Monteur centrale verwarming utiliteitsbouw

assistent verwarmingsmonteur dikwandig

assistent verwarmingsmonteur utiliteitsbouw

stookoliemonteur cv

Hoofdmonteur centrale verwarming utiliteitsbouw

chef monteur cv utiliteitsbouw

chef technicus cv dikwandig

Hoofdmonteur centrale verwarming woningbouw

chef monteur cv woningbouw

chef technicus cv dunwandig

Eerste monteur gas / water (leidinglegger)

hoofdmonteur gas/water (leidinglegger)

voorman leidinglegger gas/water

Eerste monteur warmte (leidinglegger)

eerste monteur stadsverwarming

eerste monteur warmtedistributie

voorman leidinglegger warmte

Monteur gas / water (leidinglegger)

monteur water (leidinglegger)

buizensteller

leidinglegger (gas en water)

monteur gas (leidinglegger)

vakman buisleidingen (gas en water)

buizenlegger gas- en waterleiding

pijp- en buizenlegger (grondwerk)

pijpleidinglegger riool, water, gas

gasleidinglegger

put- en brongraver: gasleidinglegger

gasbuizenlegger

pijpenlegger bouwnijverheid

Monteur warmte (leidinglegger)

monteur stadsverwarming (leidinglegger)

monteur warmtedistributie (leidinglegger)

vakman warmtedistributie (leidinglegger)

Distributiemonteur gas / water (transportleidingen)

gasmeterplaatser

watermeterplaatser

hogedrukpijpenmonteur

Hoofdmonteur distributietechniek gas / water (transportleidingen)

chef monteur distributietechniek gas/water (transportleidingen)

Voorman rioleringsmedewerker

Rioleringsmedewerker

rioollegger

hulprioolwerker

rioleerder

rioolstukkenzetter

rioolaanlegger

rioleringsmonteur

Rioolreparateur

storingsmonteur rioleringen

servicemonteur rioleringen

Meer steden Minder steden

Organisaties waar een Loodgieter werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Loodgieter meestal werkt.

Waar werkt een Loodgieter?

Een Loodgieter werkt voor een Loodgietersbedrijf of als zelfstandig ondernemer. Het is daarnaast ook mogelijk om in de bouw terecht te komen, al is het in die branche moeilijker om een vaste baan te krijgen.

Meer weten over werken in de Installatie, Onderhoud & Reparatie?

Bekijk werken in Installatie, Onderhoud & Reparatie

Netwerk Loodgieter

Met wie werkt een Loodgieter samen? 

De Loodgieter overlegt met de klant of aannemer over wat er precies gebeuren moe, en werkt indien nodig samen met andere Loodgieters of leerling-loodgieters om het werk af te maken. Leerling-loodgieters moet de Loodgieter begeleiden.


 • Klant
 • Aannemer
 • Loodgieters
Loodgieter

Interview met een Loodgieter

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Verwante beroepen Loodgieter:

Er zijn best wel wat beroepen die op elkaar lijken of tot dezelfde "beroepsfamilie" of beroepsgroep horen. Bekijk hieronder aam wat voor beroepen een Loodgieter verwant is.

Wat zijn soortgelijke beroepen als Loodgieter?

De beroepen die verwant zijn aan Loodgieter zijn:
Timmerman
Salaris: €2300 tot €3500
Opleiding: Cursus / Bijscholing MBO
Baankans: Zeer goed

Baankans

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep %1$s. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een %1$s nodig heeft.
Lasser
Salaris: €900 tot €2500
Opleiding: Cursus / Bijscholing
Baankans: Zeer goed

Baankans

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep %1$s. Je vindt ook de vaardigheden, competenties en eigenschappen die een %1$s nodig heeft.

Alles over het beroep Loodgieter in één oogopslag

Sector:

Netwerk:

 • Klant
 • Aannemer
 • Loodgieters

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1400 tot €2500

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

258Ga direct naar