Vind ieder beroep: duizenden beroepen op nationaleberoepengids.nl

 Je kan beroepen zoeken per sector, beroepsgroep, op salaris, op baankans, op meest gezocht, op alfabet, beroepen met de beste omschoolmogelijkheden, en nog meer.

Zoek informatie over duizenden beroepen.

 

Beroepen per sector

Een veel voorkomende manier om beroepen te zoeken en of te kiezen is op basis van sector. Op nationaleberoepengids.nl hebben wij duizenden beroepen gesorteerd per sector. We hebben in totaal 28 sectoren waarvan je de meest voorkomende beroepen kunt vinden.

Zoek beroepen per sector

Beroepen per beroepgroep

Een andere manier op beroepen te zoeken is op basis van beroepsgroep. Een beroepsgroep is een groep beroepen die op basis van inhoud op elkaar lijken. Zoals bijvoorbeeld gezondheidszorg beroepen, of IT-beroepen. Wanneer je een beetje weet wat je leuk vindt kan je kijken welke beroepen daarbinnen vallen.

Zoek beroepen per beroepsgroep

Beroepen per salarisschaal

We hebben ook onze beroepen gesorteerd per salarisschaal. Op die manier kan jij bijvoorbeeld kijken wat de best verdienende beroepen zijn, of welk beroep een modaal salaris heeft. We onderscheiden 9 salarisschalen, beginnend bij beroepen met minimum loon.

Bekijk beroepen per salarisschaal

De beste omschoolberoepen

Omscholen is een heel erg actuele manier geworden om naar een ander beroep over te stappen. Je kan alleen niet zomaar naar ieder beroep omscholen. Wij van nationaleberoepengids.nl hebben de beroepen geselecteerd die de beste omschoolmogelijkheden hebben. Dit zijn vooral de beroepen waarvoor je kunt omscholen met baangarantie en salaris.

Bekijk de beste omschoolberoepen

Beroepen per opleidingsniveau

Een andere manier om beroepen te zoeken is op het opleidingsniveau. Wanneer je bijvoorbeeld wordt ingeschat op HBO-niveau is het wel goed om te weten welke beroepen daarbinnen vallen. Dus klik op de button en bekijk welke beroepen binnen jouw opleidingsniveau vallen.

Bekijk beroepen per opleidingsniveau

Beroepen per competentie

Ben je heel erg creatief? Ben je heel erg sociaal? Of heb je een andere competentie waar je uitgesproken sterk in bent? Dan is het goed om op basis van deze competentie naar beroepen te zoeken. Vook veel van onze beroepen hebben we minimaal 5 competenties gedefinieerd.

Bekijk beroepen per competentie

Beroepen per persoontype

Heb je een uitgeproken persoonlijkheid? Er zijn bepaalde beroepen die goed bij een specifiek persoonstype horen. Daarom hebben wij de mogelijkheid gemaakt om per persoontype te kijken welke beroepen hierbij passen. We onderscheiden 9 persoontypes gebaseerd op het Enneagram.

Bekijk beroepen per persoonstype

Beroepen met de beste baanbansen en veel werk

Wat zijn de beroepen met de beste baankansen? In 2023 is het beroep monteur, of eigenlijk de beroepsgroep monteurs het beroep met de meeste vacatures. Van Elektromonteur, Installatiemonteur, Zonnepanelenmonteur, Glasvezelmonteur, tot Servicemonteur en nog vele andere type monteurs. 

Veel beroepen in de ICT hebben ook erg goede baankansen, maar ook voor bouwberoepen zoals Schilder en Timmerman zijn de baankansen erg goed.

Uiteraard zijn de baankansen in de gezondheidzorg erg goed. Zoals Helpende Zorg, Verzorgende IG en Verpleegkundige.

Bekijk de meest gevraagde beroepen

Meest gezochte beroepen van 2023

Wat zijn de meest op nationaleberoepengids.nl gezochte beroepen van 2023?

1. architect
2. advocaat
3. psycholoog
4. verpleegkundige
5. politie
6. project manager
7. accountant
8. docent
9. ict
10. piloot
11. tandarts
13. controller
14. projectleider
15. headhunter
16. correpetitor
17. engineer
18. consultant
19. dramaturg
20. huisarts
21. marketing
22. makelaar
23. manager
24. timmerman
25. chirurg
27. arts
28. fysiotherapeut
29. acquisiteur
30. kapper
31. leraar
32. grafisch vormgever
33. dierenarts
34. maatschappelijk werker
35. museummedewerker
36. office manager
37. recruiter
38. accountmanager
39. coach
40. HR adviseur
42. activiteitenbegeleider
43. kok
44. administratief medewerker
45. boekhouder
46. orthopedagoog
47. inkoper
48. journalist
49. onderwijsassistent
50. criminoloog

 


Zoek een ander beroep