Juridisch Medewerker Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Juridisch Medewerker? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep juridisch medewerker. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je juridisch medewerker wordt.

 

Wat is een Juridisch Medewerker?

Een Juridisch Medewerker is iemand die bij de overheid, een instelling of een bedrijf werkzaamheden verricht op juridisch gebied. Er zijn verschillende soorten Juridisch Medewerkers en hun werkzaamheden verschillen redelijk van inhoud, afhankelijk van het niveau waarop ze actief zijn en de organisatie waar de Juridisch Medewerker voor werkt.

Veel Juridisch Medewerkers zijn de ondersteuners van juristen, maar sommigen werken zelfstandiger aan de uitwerking van een bepaald beleid (Juridisch beleidsmedewerker)

Er zijn drie soorten Juridisch Medewerkers

 • Juridisch administratief medewerker openbaar bestuur
 • Juridisch beleidsmedewerker
 • Juridisch medewerker (zakelijke) dienstverlening

  

Vind kansrijke banen die bij jouw persoonlijkheid en competenties passen

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kan ervoor kiezen om kansrijke banen en ook omschoolvacatures de voorrang te geven. Na 3 stappen krijg je gelijk jouw unieke baansuggesties te zien die horen bij jouw persoonlijke baanprofiel. Doe nu inspiratie op voor de ontwikkeling van jouw loopbaan!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wat doet een Juridisch Medewerker?

Een Juridisch Medewerker doet verschillende juridische inhoudelijke werkzaamheden. Deze lopen uiteen van het maken van dossiers tot het uitzoeken van een juridisch vraagstuk, of het te woord staan van mensen met juridische problemen. Juridisch medewerkers bij de overheid werken de juridische kanten van een bepaald beleid uit, of ze verlenen vergunningen. 

Wat doet een Juridisch administratief medewerker openbaar bestuur?

Een Juridisch administratief mederwerker openbaar bestuur werkt bij de overheid en gemeenten. Hij of zij houdt zicht bezig met het verlenen van vergunningen, of werkt vaak ook op het gebied van bezwaar.

de taken van deze juridisch medewerker zijn onder andere 
 • Dossieronderzoek verrichten
 • Bewijsstukken voor de vergunningen controleren
 • De dossiergegevens aanvullen, orderen en controleren op juistheid en volledigheid
 • Correspondentie met de vergunningsaanvrager
 • Inwinnen van additoneel advies
 • Literatuuronderzoek doen
 • Het verlenen van de vergunning
 • Een uitspraak over het bezwaar doen  

 

Wat doet een Juridisch beleidsmedewerker?

Een Juridisch Beleidsmedewerker houdt zich bezig met de uitvoering van een bepaald overheids- of gemeentelijk beleid. Dit type Juridisch Medewerker werkt vaak samen met juristen en andere ambtenaren en heeft daarin een ondersteundende, maar vaak ook adviserende rol. De Jurisch beleidsmedewerker doet suggesties voor veranderingen in of vernieuwing van dit beleid. 

Wat doet een Juridisch medewerker (zakelijke) dienstverlening?

Een Juridisch medewerker zakelijke dienstverlening kan een hele grote verschiedenheid aan taken hebben. Hij of zij heeft of een uitvoerende functie waarbij de Juridisch Medewerker te cliëntdossiers behandeld en de cliënt indien nodig adviseert. Dit vaak bij uitzendbureaus en deurwaarderskantoren.

Een Juridisch Mederwerker kan ook echt ondersteunende rol hebben. Hij ondersteunt dan de advocaten en juristen. Hij zoekt ook bepaalde juridische vraagstukken uit die nodig zijn in de behandeling van een zaak.

Ook kan een Juridisch Medewerker bij een van de gerechtshoven in Nederland werken. Hij of zij bereidt dan, net als de gerechtssecretaris, zaken voor voor de rechters.  

Wil je werken als Juridisch Medewerker?

Werk je al als Juridisch Medewerker en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Juridisch Medewerker worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Juridisch Medewerker, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Juridisch Medewerker in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Netwerk:

 • Jurist
 • Cliënt
 • Beleidsmaker
 • Handhaver

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2000 tot €4600

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

206


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Juridisch Medewerker

Wat verdient een Juridisch Medewerker?

Het salaris Juridisch Medewerker verschilt afhankelijk van het niveau van werk.

Voor een Juridisch Medewerker op MBO niveau begint het salaris tussen de €1900 en de €2000 bruto per maand. Dit loopt op naarmate hij/zij meer ervaring krijgt. Als Juridisch Medewerker met een HBO opleiding verdien je vanaf €2800 bruto per maand. Ben je op Universitiar niveau opgeleid dan ligt dit salaris al snel een stuk hoger.

Salaris Juridisch Beleidsmedewerker

Het salaris van een Juridisch Beleidsmedewerker is goed. Het kan zelfs oplopen tot €4600 per maand.

De salarissen zijn wel sterk afhankelijk van werkgever en ervaring. Dit geldt ook voor de secundaire arbeidsvoorwaarden, deze kunnen sterk verschillen tussen de verschillende bedrijven en organisaties.

Salarisschaal Juridisch Medewerker

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil je jouw salaris verhogen?

Bekijk dan welke banen echt bij jouw passen met onze tool BaansuggestieVacatures Juridisch Medewerker

Op zoek naar een nieuwe baan als Juridisch Medewerker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Juridisch Medewerker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Juridisch Medewerker vacatures

Vacature Juridisch Secretaresse
Page Personnel
Voor een vooraanstaand Advocatenkantoor in Utrecht, zoek ik per direct een Juridisch Secretaresse. Deze persoon gaat zich bezighouden met het ondersteunen van een aantal Advocaten op een van de praktijken …
Vacature Administratief-juridisch medewerker, UWV
UWV
Deze vacature wordt vervuld in samenwerking met Randstad. Ben jij geïnteresseerd en wil je solliciteren? Klik dan op 'solliciteren op werkgever site'. Je wordt dan direct doorgestuurd naar Functieomschrijving Ziek, …
Vacature Ervaren juridisch secretaresse (m/ v), 24-36 uur
Jaeger Advocaten-belastingkundigen
Kunnen wij jouw zomer nog leuker maken? Misschien ben jij onze nieuwe collega als: Ervaren juridisch secretaresse (m/v), 24-36 uur Over Jaeger advocaten-belastingkundigenDe advocaten van Jaeger zijn gespecialiseerd in …
Vacature Administratief juridisch medewerker, UWV
UWV
Deze vacature wordt vervuld in samenwerking met Randstad. Ben jij geïnteresseerd en wil je solliciteren? Klik dan op 'solliciteren op werkgever site'. Je wordt dan direct doorgestuurd naar Functieomschrijving Na …
Vacature Juridisch medewerker
Tempo-Team
Functieomschrijving Zoek jij een baan waarin je jezelf fiscaal kan ontwikkelen, een baan waarbij geen dag hetzelfde is, dan is deze functie wellicht iets voor jou. De Belastingdienst is op …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Juridisch Medewerker

Wat zijn de baankansen voor een Juridisch Medewerker?

De Baankansen voor een Juridisch Medewerker zijn goed. De vraag naar Juridische Medewerkers is groot. Er zijn altijd wel bedrijven of instellingen op zoek naar personeel die hen kunnen assisteren bij juridische vraagstukken of bij het helpen van cliënten en het voorbereiden van zaken, dus er zijn veel vacatures Juridisch Medewerker

De doorgroeimogelijkheden van een Juridisch Medewerker zijn vrij breed en afhankelijk van het soort organisatie waar hij werkt. Zo kun je doorstromen als Juridisch Medewerker naar de interne opleiding van rechter maar kun je ook griffier of  parketsecretaris worden.

Kortom, de doorgroeimogelijkheden zijn talrijk binnen de juridische beroepsgroep. Vaak zul je voor deze functies wel nog een extra opleiding nodig hebben of een bijscholing of curus moeten volgen. Deze opleidingen volg je dan vaak naast je werk.

De actuele kans op werk voor een Juridisch Medewerker

Het beroep Juridisch Medewerker is onderdeel van de beroepsfamilie Notarieel en juridisch assistenten. De kans op werk voor de beroepsfamilie Notarieel en juridisch assistenten is in de huidige periode gemiddeld

Huidige aantal vacatures

206

Baankans Juridisch Medewerker

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Juridisch Medewerker worden: Opleidingen tot Juridisch Medewerker

Wil je Juridisch Medewerker worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Juridisch Medewerker.

Hoe word je een Juridisch Medewerker? 

Om Juridisch Medewerker te worden moet je de MBO niveau 4 opleiding Juridisch Medewerker in een van de volgende richtingen hebben afgerond:  Zakelijke Dienstverlening, Openbaar Bestuur, Arbeidsvoorziening & Personeelswerk en Sociale Zekerheid.

Opleiding Juridisch Beleidsmedewerker

Wil je als Juridisch Medewerker bij een gerechtshof aan de slag? Dan heb je vaak een Universitaire of HBO opleiding Rechten nodig, die beide vier jaar duren. Voor de functie van Juridisch Beleidsmedewerker wordt eveneens minimaal HBO gevraagd.

De 5 best beoordeelde opleidingen tot Juridisch Medewerker

Juridisch Dienstverlening - Juridisch Medewerker (Deeltijd MBO4 - Den Haag)
Beroep De juridisch dienstverlener verstrekt en verzamelt informatie met betrekking tot bijvoorbeeld een klantdossier of het verloop van een juridische procedure. Hij controleert gegevens en bewijsstukken, onderzoekt de juistheid, volledigheid …
Juridisch Dienstverlening - Juridisch Medewerker (Deeltijd MBO4 - Den Haag)
Opleiding Juridisch secretaresse
OPLEIDING JURIDISCH SECRETARESSE Wil je een opleiding Juridisch Secretaresse volgen om aan de slag te kunnen in deze functie? Bij De Kantooropleider kun je direct starten! De opleiding Juridisch Secretaresse …
Opleiding Juridisch secretaresse
Juridisch Dienstverlening - Juridisch Medewerker (Beroepsopleiding KBC - Den Haag)
Beroep De juridisch medewerker verstrekt en verzamelt informatie met betrekking tot bijvoorbeeld een klantdossier of het verloop van een juridische procedure. Hij controleert gegevens en bewijsstukken, onderzoekt de juistheid, volledigheid …
Juridisch Dienstverlening - Juridisch Medewerker (Beroepsopleiding KBC - Den Haag)
Processtukken schrijven
Het schrijven van juridische stukken voor een kritisch, taalgevoelig rechterlijk publiek vraagt specifieke kennis, aandachtspunten en vaardigheden. Deze training geeft inzicht in de essenties van juridisch argumenteren en helder en …
Processtukken schrijven
HBO Bedrijfsjuridisch Medewerker
Ben jij binnen jouw organisatie verantwoordelijk voor diverse juridische aspecten? Om de juiste juridische beslissingen te kunnen maken, is het noodzakelijk om veel kennis te hebben van de juiste rechtsgebieden. …
HBO Bedrijfsjuridisch Medewerker

Omscholen tot Juridisch Medewerker

Als je je wilt omscholen tot Juridisch Medewerker is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Juridisch Medewerker zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Juridisch Medewerker dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Traineeship vacatures Juridisch Medewerker

Vacature Traineeship Juridisch Medewerker
Careermaker
Wat ga je doenBen jij net afgestudeerd op hbo niveau in juridische richting en zoek jij een leerzame fulltime job? Wil jij veel afwisseling door te werken in verschillende gemeentes? …
Vacature Traineeship administratief juridisch medewerker
Actief Werkt! Uitzendbureau
Ben jij net klaar met je opleiding of heb je al werkervaring, maar ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Heb je affiniteit met wet- en regelgeving, administratie en/of belastingen? …
Vacature Traineeship Juridisch Medewerker
Careermaker
Ben jij net afgestudeerd op mbo- niveau in juridische richting en zoek jij een leerzame fulltime job? Wil jij veel afwisseling door te werken in verschillende gemeentes? Lees dan vooral …

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Juridisch Medewerker

Als je Juridisch Medewerker wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Juridisch Medewerker zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Juridisch Medewerker

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Juridisch Medewerker?

Competenties en Vaardigheden Juridisch Medewerker

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Juridisch Medewerker nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Juridisch Medewerker nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Juridisch Medewerker

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Discipline
Discipline
Trainingen & cursussen Klantgerichtheid
Klantgerichtheid
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Resultaatgerichtheid
Resultaatgerichtheid
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid

Persoonlijkheid van een Juridisch Medewerker

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Juridisch Medewerker. Als Juridisch Medewerker wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Juridisch Medewerker:


zie volledige beschrijving persoonstype Juridisch Medewerker

Vakkennis voor een Juridisch Medewerker

Het is voor een Juridisch Medewerker ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Juridisch Medewerker zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Juridisch Medewerker

Opleiding Juridisch secretaresse
OPLEIDING JURIDISCH SECRETARESSE Wil je een opleiding Juridisch Secretaresse volgen om aan de slag te kunnen in deze functie? Bij De Kantooropleider kun je direct starten! De opleiding Juridisch Secretaresse …
Opleiding Juridisch secretaresse
HBO Bedrijfsjuridisch Medewerker
Bent u binnen de organisatie verantwoordelijk voor verschillende juridische aspecten? Om de juiste juridische afwegingen te kunnen maken binnen een organisatie, is veel kennis van de juridisch medewerker noodzakelijk. Deze …
HBO Bedrijfsjuridisch Medewerker
HBO Bedrijfsjuridisch Medewerker (1 jaar)
Bent u binnen de organisatie verantwoordelijk voor verschillende juridische aspecten? Om de juiste juridische afwegingen te kunnen maken binnen een organisatie, is veel kennis van de juridisch medewerker noodzakelijk. Deze …
HBO Bedrijfsjuridisch Medewerker (1 jaar)
HBO Bedrijfsjuridisch Medewerker
Bent u binnen de organisatie verantwoordelijk voor verschillende juridische aspecten? Om de juiste juridische afwegingen te kunnen maken binnen een organisatie, is veel kennis van de juridisch medewerker noodzakelijk. Deze …
HBO Bedrijfsjuridisch Medewerker
HBO Bedrijfsjuridisch Medewerker (1 jaar)
Bent u binnen de organisatie verantwoordelijk voor verschillende juridische aspecten? Om de juiste juridische afwegingen te kunnen maken binnen een organisatie, is veel kennis van de juridisch medewerker noodzakelijk. Deze …
HBO Bedrijfsjuridisch Medewerker (1 jaar)

Werkervaring Juridisch Medewerker

Het is voor een startend Juridisch Medewerker die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Juridisch Medewerker is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Juridisch Secretaresse, Juridisch Adviseur Telecommunicatie .

Iets anders leren?

Is Juridisch Medewerker het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Juridisch Medewerker

Met wie werkt een Juridisch Medewerker samen? 

Als Juridisch Medewerker kom je met heel veel soorten mensen in aanraking. Je hebt bijvoorbeeld met  klanten te maken maar ook met advocaten of andere Juridische Medewerkers. Je netwerk is  sterk afhankelijk van het type organisatie waarvoor je werkt.


 • Jurist
 • Cliënt
 • Beleidsmaker
 • Handhaver
Juridisch Medewerker


Organisaties waar een Juridisch Medewerker werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Juridisch Medewerker meestal werkt.

Waar werkt een Juridisch Medewerker?

Als Juridisch Medewerker kun je binnen heel veel organisaties aan de slag. Je kunt werkzaam zijn voor een groot bedrijf en dus werken in de profit sector maar je kunt ook werken voor een gemeente of provincie. De overheid behoort tot de publieke of non-profit sector.

Meer weten over werken in de Juridisch?

Bekijk werken in Juridisch

Best beoordeelde werkgevers Juridisch Medewerker

Waar kun je het beste werken als Juridisch Medewerker? Hieronder vind je de best door de Juridisch Medewerker beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Drost Letselschade

Locatie: Overijssel

Openstaande vacatures: 0


Competenties, Skills en Vaardigheden Juridisch Medewerker:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Juridisch Medewerker.

Welke competenties heeft een Juridisch Medewerker nodig?

Een Juridisch Medewerker heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Juridisch Medewerker

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Juridisch Medewerker passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Juridisch Medewerker nodig? 

Als Juridisch Medewerker is het belangrijk dat je ijverig en gedreven bent. Je moet zorgen dat alle stukken in orde zijn en dat je werk van hoge kwaliteit is. Dit is weer van belang voor de kwaliteit van bijvoorbeeld de dossiers en overige juridische stukken en derhalve het functioneren van anderen (Succesvolle werker).  

Het is daarbij tevens belangrijk dat je ordelijk bent om te zorgen dat alle aantekeningen kloppen en dat je ook dus goed onderscheid kunt maken tussen alle verschillende stukken en documenten en overzicht houdt. Productief zijn is ook erg belangrijk omdat je vaak veel werk voorgeschoteld krijgt dat op redelijk korte termijn af moet zijn (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Juridisch Medewerker


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Juridisch Medewerker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Juridisch Medewerker

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Juridisch Medewerker

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Juridisch Medewerker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Juridisch Medewerker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Juridisch Medewerker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Juridisch Medewerker. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Juridisch Medewerker iets voor je?

Zou je graag Juridisch Medewerker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Juridisch Medewerker bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Juridisch Medewerker

Senna

Hoi, ik ben 30 jaar en wil mij graag omscholen van Mbo Detailhandel verkoopspecialist niveau 3 naar Juridisch medewerker niveau 4. Ik ben op zoek naar een betaalbare goede thuisopleiding / avond opleiding voor volwassenen in Amsterdam , liefst een 1 jarige opleiding hiervan. Wat raadt u mij aan? En betreft stage, gaat het mij meer moeite kosten omdat ik ouder ben of maakt dat niets uit. 

Kelly

Hallo Senna,kijk eens op de site van Springest of neem contact met ze op.Ik heb veel aan Springsest te danken,sucses.M.vr.gr.

Radeloos !!

Hoi, ik moet al kiezen welke opleiding ik later ga doen. Eerst had ik MWD (Maatschappelijk Werk en Dienstverlening) in gedachten, maar de kans op werk is super klein! Dus ik kreeg van iedereen het advies om de Juridische kant op te gaan, nu is mijn vraag: Is er daar ook een soort sociale kant van? En hoe groot is de kans op werk (zowel mbo 4 als hbo)? Alvast bedankt!

Pierre

Om je eerste vraag te beantwoorden,ja,er zit zeker een sociale kant.De sociale kant moet ook wel een beetje in je zitten.De arbeidsmarkt is toch wel aantrekkelijk voor een j.m..Kijk op de Nationale Vacaturebank.Gr.

Viënna

Hallo, ik volg nu bijna 1 jaar de opleiding interieuradviseur maar het is totaal niet wat k wil, het is rommelig en ik ben iemand die alles perfect moet hebben. Ik vraag me alleen af hoe ik het beroep voor me moet zien. Kan ik misschien meer informatie krijgen? 

Nancy

Hallo Vienna,over welk beroep wil je meer informatie?Op deze site,staan,geloof ik,meer dan 2500 beroepen.Gr.

interieurstyliste

Haqllo Vienna,ik denk dat je beter een ander vak kan kiezen.Ik wilje wel verzekeren dat het vak niet rommelig is,maar je moet wel kunnen fantaseren en open staan voor ideeen en toch creatief zijn.Gr.

koezina

Als je ooit te maken hebt gehad met de politie. Zou je nog iets richting de juridische richting kunnen studeren of heeft dat weinig zin omdat je in aanraking bent geweest met de politie is dat niet meer mogelijk???  Ik ben ooit in aanraking geweest met de politie toen k nog geen 18 jaar was. Wordt dat meegeteld??  Heeft dit effect op mijn toekomst plannen om advocaat te studeren?

jur.medew.

beste anoniem,je wilt graag jur.medew.worden,even nadenken waarom.Dit weet je en dat noemen ze motivatie.Dt zetje op papier en als di niet lukt een ande beroep kiezen.P S..,alle informatie diejij zoekt staat hierbovenheel goed omschreven.Gr.

jurist

Kop op Koezina,dit mag absoluut geen invloed hebben op je toekomstplannen.Sucses

anoniem

Heyy, Ik wil heel graag de opleiding juridisch medewerker gaan doen volgend jaar na me vmbo .. het trekt mij heel erg aan. Ik moet een solicitatie brief schrijven voor een Roc, maar weet iemand misschien een motivatie om juridisch medewerker te gaan doen? Wat doe je allemaal als juridisch medewerker kort samengevat ?? Bye :)

Unknown

Ik zit in mijn laatste jaar van MMZ ( maatschappelijke  medewerker zorg). Ik wil graag meer  de zakelijke kant in en kwam uit op dit beroep. Mijn intresse liggen vooral bij de wetten en regels die je hierbij leert. Zou ik als MMZ'er voldoende capiciteiten bezitten met mijn vooropleiding als ik hieraan zou beginnen? Het is wel totaal iets anders maar ik wil graag de zorg uit door de nieuwe invoering van bepaalde werkzaamheden.Is deze opleiding ook intern te volgen? Of zit je 4 jaar lang 5 dagen p.w op school? Ik ben dan ook benieuwd of er voldoende uitdagingen in de opleiding zitten zodat ik er niet snel op uitkijk.  Is het dan een aanrader of een afrader?  

Pierre

Beste Unknow,ik denk dat je voldoende capiciteiten hebt om aan deze opl. te beginnen M.aar capiciteiten alleen is niet voldoende,als je begint met de studie is doorzetingsvermogen net zo belangrijk.Hierboven staat heel goede informatie en Springest heeft veel informatie over de explicite cursussen staan.Aanrader of af rader?Aanrader  

Virgil Hardjosemito

Ik volg op dit moment de opleiding Juridisch ZD en werk nu tijdens de vakantie op kantoor, hoewel ik dit leuk vindt lijkt het mij toch niet uitdagend genoeg om dit tot mijn 67e te doen. Zijn er verwante beroepen waar de Juridisch ZD opleiding voldoende voor is om in aanmerking voor te komen waarbij je toch wat actiever (fysiek) bezig bent met eventueel wat meer afwisseling, momenteel zit ik nu dus in het KCC, aan de balie en doe ik back office werkzaamheden, zelf had ik al gedacht aan het leger (juridische kant), deurwaarder of douane beroepen waar je toch ook wat meer op pad bent, rond loopt oid. Bijleren t/m max HBO is ook een optie voor mij als ik maar niet de hele dag op één plek hoef te zitten.

John

Leren en nog eens leren,geeft uiteindelijk de meeste vrijheid.Mogelijkheden genoeg.Zie Springest

ANONIEM

Ik zit op het laaste jaar van mijn middelbare school jaar. Mijn vraag is of het silm is om juridische te gaan volgen. Aanraden of afraden?

Anoniem

Dat ligt aan je eigen interesses. We kunnen je niet iets aanraden als we niet weten wat je leuk vindt. Als jij graag met dieren werkt of graag kookt zou ik geen juridische opleiding gaan volgen. Als jij wetten en regels intressant vindt kan een juridische opleiding best leuk zijn.

Laila

Ik had een vraag over als je juridisch mederwerker wil worden is het tegenwoordig beter om HBO te gaan doen of WO. Ik hoor vaak van mensen dat HBO afgestudeerden sneller worden aangenomen als juridische medewerkers omdat zij meer praktijk ervaring hebben. Is dit waar?

Marja

Dit is niet waar.wel is het zo dat HBOers wat lager ingeschaald worden en dat is vooral in deze tijd een belangrijke afweging,vooral bij overheidsinstellingen,zoals gemeenten waar veel jur.medewerkers werkzaam zijn.Maar het is meer uitzondering dan regel.Met vr.gr.Marja     d Dit is niet waar.

Laila

Ik had een vraag over als je juridisch mederwerker wil worden is het tegenwoordig beter om HBO te gaan doen of WO. Ik hoor vaak van mensen dat HBO afgestudeerden sneller worden aangenomen als juridische medewerkers omdat zij meer praktijk ervaring hebben. Is dit waar?

Marja

Dit is niet waar.wel is het zo dat HBOers wat lager ingeschaald worden en dat is vooral in deze tijd een belangrijke afweging,vooral bij overheidsinstellingen,zoals gemeenten waar veel jur.medewerkers werkzaam zijn.Maar het is meer uitzondering dan regel.Met vr.gr.Marja     d Dit is niet waar.

ANONIEM

Ik zit op het laaste jaar van mijn middelbare school jaar. Mijn vraag is of het silm is om juridische te gaan volgen. Aanraden of afraden?

Anoniem

Dat ligt aan je eigen interesses. We kunnen je niet iets aanraden als we niet weten wat je leuk vindt. Als jij graag met dieren werkt of graag kookt zou ik geen juridische opleiding gaan volgen. Als jij wetten en regels intressant vindt kan een juridische opleiding best leuk zijn.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar