Juridisch Medewerker Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Juridisch Medewerker? Lees de functieomschrijving.

Als Juridisch Medewerker ben je vaak werkzaam bij gemeenten, vluchtelingenorganisaties en andere openbare instellingen. Je werkterreinen zijn vaak ruimtelijke ordening en milieu, maar je werkt vaak ook op het gebied van bezwaar. Werk je bij de overheid als Juridische Medewerker dan word je vaak Juridisch Beleidsmedewerker genoemd. Dan voer je de juridische kant van een zeker beleid (bijv. Handhaving) uit en doet suggesties voor veranderingen in of vernieuwing van dit beleid. Ook kun je werkzaam zijn voor uitzendbureaus en deurwaarderskantoren.

Als Juridisch Medewerker verricht je tal van juridische werkzaamheden. Deze lopen uiteen van het maken van dossiers tot het uitzoeken van een juridisch vraagstuk of het te woord staan van mensen met juridische problemen. Ook kun je als Juridisch Medewerker aan de slag bij een van de gerechtshoven in Nederland. Je bereidt dan, net als de gerechtssecretaris, zaken voor voor de rechters. Ook zoek je bepaalde juridische vraagstukken uit en verzorg je de opleiding en inwerking van nieuwe medewerkers.

Wil je werken als Juridisch Medewerker?

Werk je al als Juridisch Medewerker en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Juridisch Medewerker worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Juridisch Medewerker, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Juridisch Medewerker in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1500 tot €2707

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

34


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Juridisch Medewerker

Wat verdient een Juridisch Medewerker?

Voor een Juridisch Medewerker op MBO niveau ligt het salaris tussen de €1500 en de €1650 bruto per maand.

Als Juridisch Medewerker met een HBO opleiding verdien je gemiddeld €2160 bruto per maand. Ben je op Universitiar niveau opgeleid dan ligt dit salaris al snel een stuk hoger, rond de €2707 bruto per maand. De salarissen zijn wel sterk afhankelijk van werkgever en ervaring. Dit geldt ook voor de secundaire arbeidsvoorwaarden, deze kunnen sterk verschillen tussen de verschillende bedrijven en organisaties.

Salarisschaal Juridisch Medewerker

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Juridisch Medewerker

Op zoek naar een nieuwe baan als Juridisch Medewerker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Juridisch Medewerker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Juridisch Medewerker vacatures

Intellectual Property Specialist
Huhtamaki Fiber Technology
Het is 2 januari als jij vol ongeloof naar het journaal kijkt. Tientallen containers drijven in de Noord- en Waddenzee, de stranden zijn bezaaid met plastic. Jij weet wat de
Juridisch medewerker
Maandag
Voor diverse opdrachtgevers in Zeeland en West-Brabant is Maandag® Middelburg doorlopend op zoek naar een juridisch medewerker. Dit kan bijvoorbeeld zijn op het gebied van vergunningen en handhaving. Als Juridisch …
Juridisch medewerker
Maandag Enschede
Je bent toe aan een nieuwe uitdaging! Dan hebben we goed nieuws, Maandag® is op zoek naar een Juridisch medewerker. Als Juridisch medewerker kun je op rekenen dat je een …
Assistent bewindvoerder
Plangroep
Heb jij een MBO niveau 4 sociaal juridisch / maatschappelijke dienstverlening diploma, vind jij het leuk om in teamverband te werken en cliënten financieel/administratief te ondersteunen? Dan leren wij jou …
Vergunningverlener
Langhenkel-Talenter
Ben jij een Vergunningverlener Wabo die vast bij ons in dienst wil komen, op projectbasis wil werken én wil meeprofiteren van aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden?Lees dan onderstaande tekst!WAT JIJ GAAT DOENJe gaat …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Juridisch Medewerker

Hoe goed is de toekomst voor de Juridisch Medewerker? 

De vraag naar Juridische Medewerkers is groot. Er zijn altijd wel bedrijven of instellingen op zoek naar personeel die hen kunnen assisteren bij juridische vraagstukken of bij het helpen van cliënten en het voorbereiden van zaken. De doorgroeimogelijkheden van een Juridisch Medewerker zijn vrij breed en afhankelijk van het soort organisatie waar hij werkt. Zo kun je doorstromen als Juridisch Medewerker naar de interne opleiding van rechter maar kun je ook griffier of  parketsecretaris worden.

Kortom, de doorgroeimogelijkheden zijn talrijk binnen de juridische beroepsgroep. Vaak zul je voor deze functies wel nog een extra opleiding nodig hebben of een bijscholing of curus moeten volgen. Deze opleidingen volg je dan vaak naast je werk.

Baankans Juridisch Medewerker

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

34


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Juridisch Medewerker worden: Opleidingen tot Juridisch Medewerker

Hoe word je een Juridisch Medewerker? 

Om Juridisch Medewerker te worden moet je de MBO niveau 4 opleiding Juridische Medewerker in een van de volgende richtingen hebben afgerond:  Zakelijke Dienstverlening, Openbaar Bestuur, Arbeidsvoorziening & Personeelswerk en Sociale Zekerheid. Wil je als Juridisch Medewerker bij een gerechtshof aan de slag? Dan heb je vaak een Universitaire of HBO opleiding Rechten nodig, die beide vier jaar duren. Voor de functie van Juridisch Beleidsmedewerker wordt eveneens minimaal HBO gevraagd.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Juridisch Medewerker

Juridisch Medewerker
Ben je gefascineerd door de wereld der raadgeving? Wil je de raadselen van wet en rechtspraak ontrafelen? Dan is dit de opleiding voor jou! Als juridisch medewerker ondersteun jij Ben …
Cursus Medewerker Brandpreventie
Inhoud cursus De cursus is met name gericht op de brandveiligheidsvoorschriften zoals deze zijn opgenomen in het Bouwbesluit 2012. Onderwerpen zoals compartimentering, veilig vluchten, materiaaltoepassing, brandbeveiligingsinstallaties en het brandveilig gebruik …
Leergang Medewerker BGT
Leergang Medewerker BGT Deze cursus duurt 4 dagen en kost €1195,-. Om de gegevens te kunnen delen, zet de Nederlandse overheid een Stelsel van Basisregistraties op. In het kader van de …
Juridisch Dienstverlening - Juridisch Medewerker (Beroepsopleiding KBC - Den Haag)
Beroep De juridisch medewerker verstrekt en verzamelt informatie met betrekking tot bijvoorbeeld een klantdossier of het verloop van een juridische procedure. Hij controleert gegevens en bewijsstukken, onderzoekt de juistheid, volledigheid …
Juridisch Dienstverlening - Juridisch Medewerker (Kwalificerend MBO4 - Den Haag)
Beroep De juridisch dienstverlener verstrekt en verzamelt informatie met betrekking tot bijvoorbeeld een klantdossier of het verloop van een juridische procedure. Hij controleert gegevens en bewijsstukken, onderzoekt de juistheid, volledigheid …
Meer opleidingen Juridisch Medewerker

Weet je nog niet of je Juridisch Medewerker wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Juridisch Medewerker of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Juridisch Medewerker

Met wie werkt een Juridisch Medewerker samen? 

Als Juridisch Medewerker kom je met heel veel soorten mensen in aanraking. Je hebt bijvoorbeeld met  klanten te maken maar ook met advocaten of andere Juridische Medewerkers. Je netwerk is  sterk afhankelijk van het type organisatie waarvoor je werkt.


Juridisch Medewerker


Organisaties waar een Juridisch Medewerker werkzaam is

Waar werkt een Juridisch Medewerker meestal? 

Als Juridisch Medewerker kun je binnen heel veel organisaties aan de slag. Je kunt werkzaam zijn voor een groot bedrijf en dus werken in de profit sector maar je kunt ook werken voor een gemeente of provincie. De overheid behoort tot de publieke of non-profit sector.

Meer weten over werken in de Juridisch?

Bekijk werken in Juridisch

Best beoordeelde werkgevers Juridisch Medewerker

Waar kun je het beste werken als Juridisch Medewerker? Hieronder vindt je de best door de Juridisch Medewerker beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Juridisch Medewerker.

Competenties, Skills en Vaardigheden Juridisch Medewerker:

Welke competenties heeft een een Juridisch Medewerker nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Juridisch Medewerker

Wat voor persoonlijkheid heb je als Juridisch Medewerker nodig? 

Als Juridisch Medewerker is het belangrijk dat je ijverig en gedreven bent. Je moet zorgen dat alle stukken in orde zijn en dat je werk van hoge kwaliteit is. Dit is weer van belang voor de kwaliteit van bijvoorbeeld de dossiers en overige juridische stukken en derhalve het functioneren van anderen (Succesvolle werker).  

Het is daarbij tevens belangrijk dat je ordelijk bent om te zorgen dat alle aantekeningen kloppen en dat je ook dus goed onderscheid kunt maken tussen alle verschillende stukken en documenten en overzicht houdt. Productief zijn is ook erg belangrijk omdat je vaak veel werk voorgeschoteld krijgt dat op redelijk korte termijn af moet zijn (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Juridisch Medewerker


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Juridisch Medewerker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Juridisch Medewerker

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Juridisch Medewerker

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Juridisch Medewerker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Juridisch Medewerker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Juridisch Medewerker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Juridisch Medewerker. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Juridisch Medewerker iets voor je?

Zou je graag Juridisch Medewerker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Juridisch Medewerker bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Juridisch Medewerker

Senna

Hoi, ik ben 30 jaar en wil mij graag omscholen van Mbo Detailhandel verkoopspecialist niveau 3 naar Juridisch medewerker niveau 4. Ik ben op zoek naar een betaalbare goede thuisopleiding / avond opleiding voor volwassenen in Amsterdam , liefst een 1 jarige opleiding hiervan. Wat raadt u mij aan? En betreft stage, gaat het mij meer moeite kosten omdat ik ouder ben of maakt dat niets uit. 

Kelly

Hallo Senna,kijk eens op de site van Springest of neem contact met ze op.Ik heb veel aan Springsest te danken,sucses.M.vr.gr.

Radeloos !!

Hoi, ik moet al kiezen welke opleiding ik later ga doen. Eerst had ik MWD (Maatschappelijk Werk en Dienstverlening) in gedachten, maar de kans op werk is super klein! Dus ik kreeg van iedereen het advies om de Juridische kant op te gaan, nu is mijn vraag: Is er daar ook een soort sociale kant van? En hoe groot is de kans op werk (zowel mbo 4 als hbo)? Alvast bedankt!

Pierre

Om je eerste vraag te beantwoorden,ja,er zit zeker een sociale kant.De sociale kant moet ook wel een beetje in je zitten.De arbeidsmarkt is toch wel aantrekkelijk voor een j.m..Kijk op de Nationale Vacaturebank.Gr.

Viënna

Hallo, ik volg nu bijna 1 jaar de opleiding interieuradviseur maar het is totaal niet wat k wil, het is rommelig en ik ben iemand die alles perfect moet hebben. Ik vraag me alleen af hoe ik het beroep voor me moet zien. Kan ik misschien meer informatie krijgen? 

Nancy

Hallo Vienna,over welk beroep wil je meer informatie?Op deze site,staan,geloof ik,meer dan 2500 beroepen.Gr.

interieurstyliste

Haqllo Vienna,ik denk dat je beter een ander vak kan kiezen.Ik wilje wel verzekeren dat het vak niet rommelig is,maar je moet wel kunnen fantaseren en open staan voor ideeen en toch creatief zijn.Gr.

koezina

Als je ooit te maken hebt gehad met de politie. Zou je nog iets richting de juridische richting kunnen studeren of heeft dat weinig zin omdat je in aanraking bent geweest met de politie is dat niet meer mogelijk???  Ik ben ooit in aanraking geweest met de politie toen k nog geen 18 jaar was. Wordt dat meegeteld??  Heeft dit effect op mijn toekomst plannen om advocaat te studeren?

jur.medew.

beste anoniem,je wilt graag jur.medew.worden,even nadenken waarom.Dit weet je en dat noemen ze motivatie.Dt zetje op papier en als di niet lukt een ande beroep kiezen.P S..,alle informatie diejij zoekt staat hierbovenheel goed omschreven.Gr.

jurist

Kop op Koezina,dit mag absoluut geen invloed hebben op je toekomstplannen.Sucses

anoniem

Heyy, Ik wil heel graag de opleiding juridisch medewerker gaan doen volgend jaar na me vmbo .. het trekt mij heel erg aan. Ik moet een solicitatie brief schrijven voor een Roc, maar weet iemand misschien een motivatie om juridisch medewerker te gaan doen? Wat doe je allemaal als juridisch medewerker kort samengevat ?? Bye :)

Unknown

Ik zit in mijn laatste jaar van MMZ ( maatschappelijke  medewerker zorg). Ik wil graag meer  de zakelijke kant in en kwam uit op dit beroep. Mijn intresse liggen vooral bij de wetten en regels die je hierbij leert. Zou ik als MMZ'er voldoende capiciteiten bezitten met mijn vooropleiding als ik hieraan zou beginnen? Het is wel totaal iets anders maar ik wil graag de zorg uit door de nieuwe invoering van bepaalde werkzaamheden.Is deze opleiding ook intern te volgen? Of zit je 4 jaar lang 5 dagen p.w op school? Ik ben dan ook benieuwd of er voldoende uitdagingen in de opleiding zitten zodat ik er niet snel op uitkijk.  Is het dan een aanrader of een afrader?  

Pierre

Beste Unknow,ik denk dat je voldoende capiciteiten hebt om aan deze opl. te beginnen M.aar capiciteiten alleen is niet voldoende,als je begint met de studie is doorzetingsvermogen net zo belangrijk.Hierboven staat heel goede informatie en Springest heeft veel informatie over de explicite cursussen staan.Aanrader of af rader?Aanrader  

Virgil Hardjosemito

Ik volg op dit moment de opleiding Juridisch ZD en werk nu tijdens de vakantie op kantoor, hoewel ik dit leuk vindt lijkt het mij toch niet uitdagend genoeg om dit tot mijn 67e te doen. Zijn er verwante beroepen waar de Juridisch ZD opleiding voldoende voor is om in aanmerking voor te komen waarbij je toch wat actiever (fysiek) bezig bent met eventueel wat meer afwisseling, momenteel zit ik nu dus in het KCC, aan de balie en doe ik back office werkzaamheden, zelf had ik al gedacht aan het leger (juridische kant), deurwaarder of douane beroepen waar je toch ook wat meer op pad bent, rond loopt oid. Bijleren t/m max HBO is ook een optie voor mij als ik maar niet de hele dag op één plek hoef te zitten.

John

Leren en nog eens leren,geeft uiteindelijk de meeste vrijheid.Mogelijkheden genoeg.Zie Springest

ANONIEM

Ik zit op het laaste jaar van mijn middelbare school jaar. Mijn vraag is of het silm is om juridische te gaan volgen. Aanraden of afraden?

Anoniem

Dat ligt aan je eigen interesses. We kunnen je niet iets aanraden als we niet weten wat je leuk vindt. Als jij graag met dieren werkt of graag kookt zou ik geen juridische opleiding gaan volgen. Als jij wetten en regels intressant vindt kan een juridische opleiding best leuk zijn.

Laila

Ik had een vraag over als je juridisch mederwerker wil worden is het tegenwoordig beter om HBO te gaan doen of WO. Ik hoor vaak van mensen dat HBO afgestudeerden sneller worden aangenomen als juridische medewerkers omdat zij meer praktijk ervaring hebben. Is dit waar?

Marja

Dit is niet waar.wel is het zo dat HBOers wat lager ingeschaald worden en dat is vooral in deze tijd een belangrijke afweging,vooral bij overheidsinstellingen,zoals gemeenten waar veel jur.medewerkers werkzaam zijn.Maar het is meer uitzondering dan regel.Met vr.gr.Marja     d Dit is niet waar.

Laila

Ik had een vraag over als je juridisch mederwerker wil worden is het tegenwoordig beter om HBO te gaan doen of WO. Ik hoor vaak van mensen dat HBO afgestudeerden sneller worden aangenomen als juridische medewerkers omdat zij meer praktijk ervaring hebben. Is dit waar?

Marja

Dit is niet waar.wel is het zo dat HBOers wat lager ingeschaald worden en dat is vooral in deze tijd een belangrijke afweging,vooral bij overheidsinstellingen,zoals gemeenten waar veel jur.medewerkers werkzaam zijn.Maar het is meer uitzondering dan regel.Met vr.gr.Marja     d Dit is niet waar.

ANONIEM

Ik zit op het laaste jaar van mijn middelbare school jaar. Mijn vraag is of het silm is om juridische te gaan volgen. Aanraden of afraden?

Anoniem

Dat ligt aan je eigen interesses. We kunnen je niet iets aanraden als we niet weten wat je leuk vindt. Als jij graag met dieren werkt of graag kookt zou ik geen juridische opleiding gaan volgen. Als jij wetten en regels intressant vindt kan een juridische opleiding best leuk zijn.

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar