Medewerker Douane Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Medewerker Douane? Lees de functieomschrijving.

Nederland is een echt handelsland. Het geldt als de poort van Europa met de haven in Rotterdam, luchthaven Schiphol en de haven van Amsterdam. Dagelijks gaan er miljoenen goederen Nederland in en uit. Als Medewerker van de Douane controleer je deze goederen. De Douane houdt zich hierbij aan wetten die deels Europees en deels nationaal zijn bepaald.

De Douane heeft drie kerntaken. De eerste is het zogeheten stoppen van goederen. Bepaalde producten mogen het land niet in of uit. Hierbij gaat het over wapens, munitie, drugs, ziektes etc. Hier wordt gebruik gemaakt van de modernse technieken om zo snel mogelijk te controleren, zodat de handel niet aangetast wordt. De tweede taak bestaat uit bewaking. Hier worden de goederen van de invoer gecontroleerd waarover nog geen invoerbelasting is betaald. Ook wordt er gecontroleerd of schepen echt Nederland verlaten, zodat ze eventueel hun belasting kunnen terugkrijgen. De derde taak van een Medewerker van de Douane is het heffen en innen van belastingen. De belastingen die ze innen zijn onder andere invoerbelastingen (over de genoemde gecontroleerde goederen), maar de Medewerkers innen ook accijzen en verbruiksbelastingen.

Tot 1 januari 2010 was het heffen van belasting op personenauto’s en motorrijwielen (de BPM) ook een taak van de Douane, maar deze is sindsdien overgedragen aan de belastingdienst.

Wil je werken als Medewerker Douane?

Werk je al als Medewerker Douane en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Medewerker Douane worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Medewerker Douane, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Medewerker Douane in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Medewerker Douane
  • Klanten

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1467 tot €8541

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

2


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Medewerker Douane

Wat verdient een Medewerker Douane?

Het salarismodel van de Douane is hetzelfde als dat van de Belastingdienst. Het kan heel erg verschillen en is afhankelijk van functie, opleiding en ervaring. Er is bij de Douane een schaalindeling voor de salarissen waar niet van wordt afgeweken. Het bruto salaris ligt tussen de €1467 en €8541. Daarbuiten heeft de Douane nog vele andere vergoedingen. Er is bijvoorbeeld standaard een vakantievergoeding van 8% van het brutoloon en een eindejaarsuitkering van 8,3%. Woon-werkverkeer wordt vergoed, tot een maximaal bedrag weliswaar, en soms wordt er ook een verhuisvergoeding gegeven. Als fulltime medewerker heeft men een 36-urige werkweek en 20 dagen vakantie, er is echter de mogelijkheid tot meer vrije dagen door oftewel 40 uur per week te werken of door vrije dagen bij te kopen. Vrije dagen die men overhoudt kunnen verkocht worden.

Salarisschaal Medewerker Douane

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Medewerker Douane

Op zoek naar een nieuwe baan als Medewerker Douane? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Medewerker Douane. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Medewerker Douane vacatures

Douane medewerker AGF
Page Personnel
Behandelen van documenten voor de aangiften, certificaten en keuringsaanvragenBehandelen van douane aangiftes voor lucht-, zee- en wegtransportOmschrijvingMaken van in- en uitvoer aangiftenAanvragen van certificaten en keuringsvragenVerwerken van deze …
Administratief Medewerker Douane
B&S international
Ben jij een ervaren speler in de logistieke sector en vind je het leuk om je verder te verdiepen in het douaneproces? Ben je administratief sterk aangelegd en ga jij …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Medewerker Douane

Hoe goed is de toekomst voor de Medewerker Douane? 

Het arbeidsmarktperspectief is niet goed. Er zijn weinig vacatures, terwijl er genoeg aanbod is. Ook de verplaatsing van enkele taken (naar de Belastingdienst) en het wegvallen van grensbewaking is de beroepstak niet ten goede gekomen. De doorgroeimogelijkheden zijn wel redelijk; na lang werken kan er via het schaalmodel een leuke positie bereikt worden met een goed salaris.

Baankans Medewerker Douane

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

2


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Medewerker Douane worden: Opleidingen tot Medewerker Douane

Hoe word je een Medewerker Douane? 

Voor de functie van Medewerker van de Douane is een MBO opleiding in fiscale richting genoeg. Vaak is het wel verstandig om nog een cursus te volgen bij Douaneopleidingen Nederland, om je te specialiseren in het beroep. Hierdoor krijg je een groter stempel van betrouwbaarheid en leer je meer over het beroep zelf.

De 1 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Medewerker Douane

Bedrijfscorrespondentie in: Nederlands, Duits of Engels.
Door internet staat de wereld voor ons open, we moeten dus kunnen communiceren met die hele grote wereld! Zakelijke correspondentie is bedoeld voor de administratief medewerker(ster), die veel zakelijke contacten …
Meer opleidingen Medewerker Douane

Weet je nog niet of je Medewerker Douane wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Medewerker Douane of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Medewerker Douane

Met wie werkt een Medewerker Douane samen? 

Als Medewerker van de Douane komt men veel in contact met andere Medewerkers, maar vooral heel veel met de (handelaren, reizigers en andere personen die de grenzen oversteken. Bij het vliegveld komt men dagelijks in contact met vele personen, evenals in de havens, waar dagelijks miljoenen goederen vervoerd worden. Dagelijks komt een Medewerker nieuwe mensen tegen op de vliegvelden, havens en eventueel bij de landgrenzen. Dat laatste komt vaker voor in andere landen, die niet in de EU zitten.


  • Medewerker Douane
  • Klanten
Medewerker Douane


Organisaties waar een Medewerker Douane werkzaam is

Waar werkt een Medewerker Douane meestal? 

De Douane hoort bij de Belastingdienst en is een overheidsinstelling. Hun doel is om goederen te controleren, niet om winst te maken.

Meer weten over werken in de Beveiliging & Bewaking?

Bekijk werken in Beveiliging & Bewaking

Best beoordeelde werkgevers Medewerker Douane

Waar kun je het beste werken als Medewerker Douane? Hieronder vindt je de best door de Medewerker Douane beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Medewerker Douane.

Competenties, Skills en Vaardigheden Medewerker Douane:

Welke competenties heeft een een Medewerker Douane nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Medewerker Douane

Wat voor persoonlijkheid heb je als Medewerker Douane nodig? 

Een Medewerker van de Douane is betrouwbaar en heeft een groot verantwoordelijksheidsgevoel. Hij is loyaal, maar wel achterdochtig. Dat is als Medewerker van de Douane echter prettig, omdat hij leugens eerder doorziet dan anderen (Loyalist). Hij heeft veel discipline en is kritisch. Hij is een perfectionist die fouten niet toestaat, omdat hij weet dat dit in zijn functie niet kan (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Medewerker Douane


Loyalist


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Medewerker Douane

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Medewerker Douane

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Medewerker Douane

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Medewerker Douane

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Medewerker Douane dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Medewerker Douane belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Medewerker Douane. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Medewerker Douane iets voor je?

Zou je graag Medewerker Douane willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Medewerker Douane bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Medewerker Douane

nitraatje

klinkt intressant

ilias

Waar verdien je als douanier 1467€/8541€ want in belgië is dat rond de 3/4000€

Rik

Ze hebben je niet de juiste info verstrekt,Ilias.H.gr.

cherry

Ik wil graag komen werken bij de douane maar heb totaal geen ervaring in beveiliging of iets dergelijks hoe kan ik het beste hiervoor soliciteren? Of een opleiding ervoor doen waar moet ik dan zijn? Cherryorgers@hotmail.nl Mvg cherry

douane

Beste Cherry,met beveiligen heeft het niet zoveel te maken.Het is verstandig om eerst enkele cursussen te gaan volgen.Kijk eens bij SPRINGEST.nl .Op deze site,worden enkele cursussen aangeboden.Sucses

Samantha

Ik wil werken bij de douane. En ben benieuwd welke opleiding je dan als beste kunt volgen. En wanneer je de hogere salaris ontvangt. Ik wil graag meer informatie. 

medewerker douane

Beste Albert en Samantha,hierboven staat de goede informatie om jullie verder te helpen goed lezen endan actie.M.Vr.Gr.

Albert vorswijk

Hallo, ik zou graag de opleiding douanne willen doen. Op dit moment ben ik werkzaam als beveiliger, maar dit is niet wat ik voor altijd zal willen en kunnen doen. Dus ben ik opzoek naar iets nieuws zoals douane, alleen ben ik al echter enige tijd opzoek naar een instelling of school die mij kan helpen met deze opleiding.?? iemand ening idee waar ik dat kan doen? graag mailen naar  aa_m88@hotmail.com Met vriendelijke groet, A. Vorswijk

Albert vorswijk

Hallo, ik zou graag de opleiding douanne willen doen. Op dit moment ben ik werkzaam als beveiliger, maar dit is niet wat ik voor altijd zal willen en kunnen doen. Dus ben ik opzoek naar iets nieuws zoals douane, alleen ben ik al echter enige tijd opzoek naar een instelling of school die mij kan helpen met deze opleiding.?? iemand ening idee waar ik dat kan doen? graag mailen naar  aa_m88@hotmail.com Met vriendelijke groet, A. Vorswijk

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar