U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Manager Kwaliteit

Manager Kwaliteit worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een manager Kwaliteit? Lees de functieomschrijving.

De Manager Kwaliteit zorgt ervoor dat de kwaliteit van de diensten die een bedrijf aanbiedt optimaal is. Hierbij heeft de Manager Kwaliteit vaak ook leiding over andere onderdelen van het proces en zal hij vaak de 'Manager Kwaliteit en ...' zijn. Voorbeelden zijn Manager Kwaliteit en Service, Manager Kwaliteit en Communicatie of Manager Kwaliteit en Milieu.

Er zijn meerdere manieren om kwaliteit binnen een organisatie te waarborgen, afhankelijk van het product (of de producten) of de dienst en het precieze takenpakket van de Manager Kwaliteit. Zo kan het zijn dat hij zich moet ontfermen over het productieproces, maar kan hij ook kritisch naar de organisatie zelf moeten kijken. Zo is elke positie weer anders, al blijven verbetering en kwaliteitswaarborging altijd voorop staan.

Een Manager Kwaliteit zal altijd samen moeten werken om een oplossing doorgevoerd te krijgen en heeft dus goede coördinerende vaardigheden nodig, zoals het behouden van overzicht. Daarnaast is het belangrijk dat de Manager Kwaliteit goed doorheeft wat er allemaal speelt in de organisatie, wat de consequenties van bepaalde acties zijn en hoe de toekomst er voor het bedrijf uit kan of zal zien. Hij heeft zowel brede als specialistische kennis nodig om verandering te kunnen brengen in processen..

Om de kwaliteit hoog te houden, is de Manager Kwaliteit constant aan het analyseren en inschatten wat er moet gebeuren. Het is van belang om binnen de organisatie draagvlak te hebben of creëren voor plannen om ze door te kunnen voeren. Tot slot moeten de veranderingen gemonitord worden, om zo hun effect te kunnen meten. 

Mensen vonden ons op: Job Manager Kwaliteit, Baan Manager Kwaliteit, Manager Kwaliteit Worden, Functie-eisen Manager Kwaliteit, Verantwoordelijkheden Manager Kwaliteit, Functieprofiel Manager Kwaliteit, Wat doet een Manager Kwaliteit, Werken als Manager Kwaliteit.

Manager Kwaliteit worden: Opleiding tot manager Kwaliteit

Om Manager Kwaliteit te worden moet je een opleiding volgen op HBO of WO niveau. Het is mogelijk om Bedrijfskunde of Management te studeren en zo in kwaliteitsmanagement terecht te komen, maar ook om een opleiding te doen die specifiek op een sector gericht is en in de kwaliteitszorg van die sector aan het werk gaan. Bij sommige functies is dit zelfs een veel betere manier om aan werk te komen.

Er zijn zo dus veel mogelijke opleidingsrichtingen die naar werk als Manager Kwaliteit leiden en de keuze in opleiding bepaalt de sector waarin je komt te werken.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Manager Kwaliteit, Manager Kwaliteit Worden, Opleidingsniveau Manager Kwaliteit, Scholing Manager Kwaliteit, Studie Manager Kwaliteit, Bijscholing Manager Kwaliteit, Omscholing Manager Kwaliteit.

Organisaties waar een manager Kwaliteit doorgaans werkzaam is

De Manager Kwaliteit werkt bij een commercieel bedrijf dat ofwel groot genoeg is om een Manager voor kwaliteit nodig te hebben of een productie-proces heeft waarbij kwaliteitsmonitoring constant nodig is, zoals in de voedselindustrie.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Manager Kwaliteit, Manager Kwaliteit Worden, Opleidingsniveau Manager Kwaliteit, Scholing Manager Kwaliteit, Studie Manager Kwaliteit, Bijscholing Manager Kwaliteit, Omscholing Manager Kwaliteit.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden manager Kwaliteit

Het salaris van een Manager Kwaliteit ligt tussen de €3400 en €6250 per maand, afhankelijk van de positie en verantwoordelijkheden. Omdat er zo veel mogelijke invullingen van de baan zijn, zullen de arbeidsvoorwaarden ook per sector, of zelfs functie, verschillen.

Mensen vonden ons op: Salaris Manager Kwaliteit, Loon Manager Kwaliteit, Wat verdien je als Manager Kwaliteit, Salarisschaal Manager Kwaliteit, Salarisindicatie Manager Kwaliteit, Bonus Manager Kwaliteit, CAO Manager Kwaliteit, Brutoloon Manager Kwaliteit, Nettoloon Manager Kwaliteit, Vakantiedagen Manager Kwaliteit, Pensioen Manager Kwaliteit.

Competenties, skills & vaardigheden manager kwaliteit

 • Analytisch
 • Resultaatgerichtheid
 • Kritisch
 • Oordeelsvorming
 • Anticiperen
 • Communicatief vaardig
 • Inzicht in bedrijfsprocessen
 • Toekomstgericht
Mensen vonden ons op: Kennis Manager Kwaliteit, Vaardigheden Manager Kwaliteit, Attitude Manager Kwaliteit, Kwalificaties Manager Kwaliteit, Competentieprofiel Manager Kwaliteit.

Boeken voor het beroep manager kwaliteit

Wil je meer weten over het beroep manager kwaliteit? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je manager kwaliteit bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken manager kwaliteit te komen.

Waardering Door Klanten | J-P.R. Thomassen

Klantmanagement Als Fundament Voor Totale Kwaliteit - Nederlands | Druk: 3 | Paperback | 9789014089720 | 301 pagina's

Klantgerichtheid, klanttevredenheid, klantentrouw, klantenwaarde. De klant wordt steeds meer erkend als één van de belangrijkste succesfactoren van de onderneming. Zeer tevreden klanten zijn immers terugkomende klanten! Nu is de theorie rondom klanttevred...

Kwaliteit & beheer | J.Th. Kedzierski

instrumenten voor de manager in de zorg - Nederlands | Druk: 4th 2001 ed. | Paperback | 9789031328147 | 254 pagina's

Kwaliteit & beheer 4e druk is een boek van J.Th. Kedzierski uitgegeven bij Bohn Stafleu van Loghum. ISBN 9789031328147 Managers in de zorg staan dagelijks voor uitdagingen. Zij zijn het die de strategie en het beleid van de instelling waar zij werken hand...

KWALITEIT EN BEHEER, INSTRUMENTEN VR DE MANAGER IN DE ZORG | J.Th. Kedzierski

instrumenten voor de manager in de zorg - Nederlands | Druk: 3 | Paperback | 9789031318469 | 332 pagina's

"De oude en vertrouwde ""hoofdzuster"" bestaat niet meer. Het leidinggeven aan werkeenheden binnen de zorg is dermate complex geworden dat een alleswetende en allesregelende hoofdzuster niet meer kan bestaan. De manager in de zorg heeft niet het geven van...

Mensen vonden ons op: boeken voor Manager Kwaliteit, Manager Kwaliteit ebooks, boek Manager Kwaliteit.

Persoonstypen manager Kwaliteit

Een Manager Kwaliteit is er steeds op gericht om de processen in het bedrijf te optimaliseren en dus steeds veranderingen aan te brengen die de organisatie meer succesvol zullen maken. Hierbij denkt hij vooral vanuit het oogpunt van de klant en hoe er meer winst uit deze klant gehaald kan worden (Succesvolle werker). Om goed de kwalitatieve mogelijkheden en knelpunten in het bedrijf te kunnen ontdekken is het belangrijk dat de Manager Kwaliteit goed let op wat er allemaal gebeurt in de processen. Vanuit deze waarnemingen kan hij de verbeterpunten vinden, waarbij niet alleen aan winst moet worden gedacht, maar de kwaliteit van de producten  (Waarnemer).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Manager Kwaliteit, Karakter Manager Kwaliteit.

Netwerk manager Kwaliteit

De Manager Kwaliteit heeft over het algemeen niet veel interactie met de klant, maar moet wel steeds de klant in gedachten houden bij elke verandering in het bedrijfsproces. Waar de Manager Kwaliteit wel veel mee samenwerkt zijn de medewerkers, zowel die van zijn eigen afdeling als ook medewerkers binnen het bedrijf die vanuit hun eigen ervaring inzicht kunnen geven op de bedrijfsprocessen. Omdat er veel automatisch gaat tegenwoordig, is het vaak zo dat er overleg met de ICT'ers van het bedrijf nodig is, omdat er in de ICT vaak al veel positieve veranderingen doorgevoerd kunnen worden.

De Manager Kwaliteit is er verder ook verantwoordelijk voor om met de Auditors te overleggen wanneer die bij de organisatie langskomen om een oordeel te vellen. Dan is het ook weer de taak van de Manager Kwaliteit om zijn adviezen of eisen te implementeren in de bedrijfsstructuur.

Mensen vonden ons op: Collega’s Manager Kwaliteit, Medewerkers Manager Kwaliteit.

Is het beroep manager Kwaliteit iets voor jou?

Zou je graag manager Kwaliteit willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als manager Kwaliteit bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Manager Kwaliteit, beroepskeuzetest Manager Kwaliteit, beroep Manager Kwaliteit kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden manager Kwaliteit

Met voldoende ervaring is het goed mogelijk om een baan als Manager Kwaliteit te krijgen, al zal men zich over het algemeen eerst moeten bewijzen om een vaste of hogere positie te kunnen krijgen. Als men eenmaal in vast dienstverband werkt is het goed mogelijk om door te groeien naar steeds hogere managementposities of om over te stappen naar een groter bedrijf. Ook zou men ervoor kunnen kiezen om kwaliteitsconsultant te worden en zo als zelfstandig ondernemer aan het werk te gaan.

Arbeidsmarktperspectief score manager Kwaliteit

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep manager Kwaliteit. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Manager Kwaliteit, Promotie mogelijkheden Manager Kwaliteit, Carriere Manager Kwaliteit.

Solliciteren op de functie manager Kwaliteit

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als manager Kwaliteit dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor manager Kwaliteit belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als manager Kwaliteit. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Manager Kwaliteit, CV Manager Kwaliteit, sollicitatie Manager Kwaliteit.

Interviews met manager Kwaliteit

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen manager Kwaliteit

Vacatures manager kwaliteit

Op zoek naar een nieuwe baan als Manager Kwaliteit? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Manager Kwaliteit. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Manager Kwaliteit zorgt ervoor dat de kwaliteit van de diensten die een bedrijf aanbiedt optimaal is. Hierbij heeft de Manager Kwaliteit vaak ook leiding over andere onderdelen van het proces en zal hij vaak de 'Manager Kwaliteit en ...' zijn.

Beoordeling Manager Kwaliteit

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Manager Kwaliteit' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Manager Kwaliteit

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep