Manager Kwaliteit Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Manager Kwaliteit? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep manager kwaliteit. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je manager kwaliteit wordt.

 

Wat is een Manager Kwaliteit?

De Manager Kwaliteit zorgt ervoor dat de kwaliteit van de diensten die een bedrijf aanbiedt optimaal is. Hierbij heeft de Manager Kwaliteit vaak ook leiding over andere onderdelen van het proces en zal hij vaak de 'Manager Kwaliteit en ...' zijn. Voorbeelden zijn Manager Kwaliteit en Service, Manager Kwaliteit en Communicatie of Manager Kwaliteit en Milieu.

Er zijn meerdere manieren om kwaliteit binnen een organisatie te waarborgen, afhankelijk van het product (of de producten) of de dienst en het precieze takenpakket van de Manager Kwaliteit. Zo kan het zijn dat hij zich moet ontfermen over het productieproces, maar kan hij ook kritisch naar de organisatie zelf moeten kijken. Zo is elke positie weer anders, al blijven verbetering en kwaliteitswaarborging altijd voorop staan.

Een Manager Kwaliteit zal altijd samen moeten werken om een oplossing doorgevoerd te krijgen en heeft dus goede coördinerende vaardigheden nodig, zoals het behouden van overzicht. Daarnaast is het belangrijk dat de Manager Kwaliteit goed doorheeft wat er allemaal speelt in de organisatie, wat de consequenties van bepaalde acties zijn en hoe de toekomst er voor het bedrijf uit kan of zal zien. Hij heeft zowel brede als specialistische kennis nodig om verandering te kunnen brengen in processen..

Om de kwaliteit hoog te houden, is de Manager Kwaliteit constant aan het analyseren en inschatten wat er moet gebeuren. Het is van belang om binnen de organisatie draagvlak te hebben of creëren voor plannen om ze door te kunnen voeren. Tot slot moeten de veranderingen gemonitord worden, om zo hun effect te kunnen meten. 

Wil je werken als Manager Kwaliteit?

Werk je al als Manager Kwaliteit en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Manager Kwaliteit worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Manager Kwaliteit, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Manager Kwaliteit in één oogopslag

Beroepsgroep:

Netwerk:

 • Klant
 • Medewerker
 • ICT'er
 • Auditor

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €3400 tot €6250

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

10


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Manager Kwaliteit

Wat verdient een Manager Kwaliteit?

Het salaris van een Manager Kwaliteit ligt tussen de €3400 en €6250 per maand, afhankelijk van de positie en verantwoordelijkheden. Omdat er zo veel mogelijke invullingen van de baan zijn, zullen de arbeidsvoorwaarden ook per sector, of zelfs functie, verschillen.

Salarisschaal Manager Kwaliteit

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Manager Kwaliteit

Op zoek naar een nieuwe baan als Manager Kwaliteit? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Manager Kwaliteit. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Manager Kwaliteit vacatures

Quality Engineer
Tim Marcelissen
Je bent verantwoordelijk voor het oplossen en analyseren van productie- en klantenproblemen. Je bent in staat om product processen te optimaliseren. Je voert ingang-, tussentijdse en eindcontroles van goederen uit …
Kwaliteitsmanager 1Bite Foods
1Bite B.V.
1Bite B.V. zoekt een Kwaliteitsmanager 1Bite Foods te Katwijk HBO geplaatst op 26-05-2020 Kwaliteitsmanager 1Bite Foods (m/v) (fulltime) 1Bite Foods is op zoek naar een kwaliteitsmanager. 1Bite Foods levert onder …
Manager Kwaliteit & Veiligheid | Terneuzen
Burg Recruitment
Op exclusieve basis werken wij samen met één van onze klanten bij het vinden van een Manager Kwaliteit en Veiligheid. Je komt te werken bij een erg professioneel gerunde organisatie …
Medewerker specificatiebeheer
Luba Uitzendbureau Tilburg
In deze functie maak je deel uit van het centrale team Specificatiebeheer ( personen) en beheer je groepsbreed de specificaties van o.a. grondstoffen, hulpstoffen, inkoopartikelen en eindartikelen voor onze accounts. …
Kwaliteitsmanager
Uitzendbureau.nl
Over de functie Als QA manager ben je verantwoordelijk voor het opzetten en inrichten van een professionele QA afdeling. Hierbij houd je het kwaliteitssysteem up to date zodat producten geproduceerd …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Manager Kwaliteit

Wat is de toekomst van Manager Kwaliteit?

Met voldoende ervaring is het goed mogelijk om een baan als Manager Kwaliteit te krijgen, al zal men zich over het algemeen eerst moeten bewijzen om een vaste of hogere positie te kunnen krijgen. Als men eenmaal in vast dienstverband werkt is het goed mogelijk om door te groeien naar steeds hogere managementposities of om over te stappen naar een groter bedrijf. Ook zou men ervoor kunnen kiezen om kwaliteitsconsultant te worden en zo als zelfstandig ondernemer aan het werk te gaan.

Baankans Manager Kwaliteit

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

10


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Manager Kwaliteit worden: Opleidingen tot Manager Kwaliteit

Wil je manager kwaliteit worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Manager Kwaliteit? 

Om Manager Kwaliteit te worden moet je een opleiding volgen op HBO of WO niveau. Het is mogelijk om Bedrijfskunde of Management te studeren en zo in kwaliteitsmanagement terecht te komen, maar ook om een opleiding te doen die specifiek op een sector gericht is en in de kwaliteitszorg van die sector aan het werk gaan. Bij sommige functies is dit zelfs een veel betere manier om aan werk te komen.

Er zijn zo dus veel mogelijke opleidingsrichtingen die naar werk als Manager Kwaliteit leiden en de keuze in opleiding bepaalt de sector waarin je komt te werken.

De 5 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Manager Kwaliteit

Stress management training
Stress management “We hebben het te druk en onvoldoende tijd voor elkaar waardoor we ontevreden zijn over de samenwerking. Terwijl we allemaal zo ons best doen. De druk die op …
Hoe mensen beter te begrijpen│Leidinggeven│Management│Assertiviteit│Mensenkennis│Communicatie│Conflict
Wilt u meer inzicht in uzelf en anderen? Hoe kunt u iemand sneller en beter inschatten? Hoe krijgt u uw mensen gemotiveerd? Hoe brengt u nieuwe ideeën over op mensen?
ISO 55001: Assetmanagement in de praktijk
U gaat binnen uw organisatie aan de slag met assetmanagement. Welke stappen moet u nemen zodat het systeem goed aansluit op uw bedrijfsvoering en resulteert in een optimale balans tussen …
Training projectmanagement
Omschrijving Leer alle ins en outs van projecten tijdens een training projectmanagement. Tijdens projecten moet je met veel factoren rekening houden. Denk hierbij aan de betrokkenheid en inspraak van projectleden, …
Data Management training
Vanwege COVID-19 bieden wij al onze trainingen online aan. Wil jij informatiegestuurd gaan werken? Is de kwaliteit van de data daarvoor goed genoeg? Is jouw organisatie klaar om daar mee …
Meer opleidingen Manager Kwaliteit

Weet je nog niet of je Manager Kwaliteit wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Manager Kwaliteit of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen
Netwerk Manager Kwaliteit

Met wie werkt een Manager Kwaliteit samen? 

De Manager Kwaliteit heeft over het algemeen niet veel interactie met de klant, maar moet wel steeds de klant in gedachten houden bij elke verandering in het bedrijfsproces. Waar de Manager Kwaliteit wel veel mee samenwerkt zijn de medewerkers, zowel die van zijn eigen afdeling als ook medewerkers binnen het bedrijf die vanuit hun eigen ervaring inzicht kunnen geven op de bedrijfsprocessen. Omdat er veel automatisch gaat tegenwoordig, is het vaak zo dat er overleg met de ICT'ers van het bedrijf nodig is, omdat er in de ICT vaak al veel positieve veranderingen doorgevoerd kunnen worden.

De Manager Kwaliteit is er verder ook verantwoordelijk voor om met de Auditors te overleggen wanneer die bij de organisatie langskomen om een oordeel te vellen. Dan is het ook weer de taak van de Manager Kwaliteit om zijn adviezen of eisen te implementeren in de bedrijfsstructuur.


 • Klant
 • Medewerker
 • ICT'er
 • Auditor
Manager Kwaliteit


Organisaties waar een Manager Kwaliteit werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Manager Kwaliteit meestal werkt.

Waar werkt een Manager Kwaliteit?

De Manager Kwaliteit werkt bij een commercieel bedrijf dat ofwel groot genoeg is om een Manager voor kwaliteit nodig te hebben of een productie-proces heeft waarbij kwaliteitsmonitoring constant nodig is, zoals in de voedselindustrie.

Meer weten over werken in de Management & Business?

Bekijk werken in Management & Business

Best beoordeelde werkgevers Manager Kwaliteit

Waar kun je het beste werken als Manager Kwaliteit? Hieronder vind je de best door de Manager Kwaliteit beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Manager Kwaliteit.

Competenties, Skills en Vaardigheden Manager Kwaliteit:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Manager Kwaliteit.

Welke competenties heeft een Manager Kwaliteit nodig?

Een Manager Kwaliteit heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Manager Kwaliteit

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Manager Kwaliteit passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Manager Kwaliteit nodig? 

Een Manager Kwaliteit is er steeds op gericht om de processen in het bedrijf te optimaliseren en dus steeds veranderingen aan te brengen die de organisatie meer succesvol zullen maken. Hierbij denkt hij vooral vanuit het oogpunt van de klant en hoe er meer winst uit deze klant gehaald kan worden (Succesvolle werker). Om goed de kwalitatieve mogelijkheden en knelpunten in het bedrijf te kunnen ontdekken is het belangrijk dat de Manager Kwaliteit goed let op wat er allemaal gebeurt in de processen. Vanuit deze waarnemingen kan hij de verbeterpunten vinden, waarbij niet alleen aan winst moet worden gedacht, maar de kwaliteit van de producten  (Waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Manager Kwaliteit


Succesvolle werker


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Manager Kwaliteit

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Manager Kwaliteit

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Manager Kwaliteit

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Manager Kwaliteit

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Manager Kwaliteit dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Manager Kwaliteit belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Manager Kwaliteit. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Manager Kwaliteit iets voor je?

Zou je graag Manager Kwaliteit willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Manager Kwaliteit bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Manager Kwaliteit

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar