Opleidingen Arts Assistent Urologie

Zou je graag Arts Assistent Urologie willen worden? Of ben je al Arts Assistent Urologie en wil je jezelf verder ontwikkelen in jouw vakgebied? Hieronder vind je een een selectie aan opleidingen of cursussen voor de Arts Assistent Urologie, samengesteld door onze opleidingspartner Springest. Als je hieronder een interessante opleiding, training of cursus hebt gevonden zal je doorklikken naar springest.nl.

 

De Arts Assistent Urologie moet eerst zes jaar Medicijnen studeren aan een universiteit. Deze opleiding is een wetenschappelijke opleiding. De student moet hiervoor dus het VWO hebben afgerond. Ook zou de student eerst een propedeuse kunnen halen in een HBO variant van deze opleiding. ( HBO Verpleegkunde )  en dan kunnen beginnen met de wetenschappelijke opleiding. Daarbij is het zo’n populaire opleiding dat er een loting voor is. Het kan soms zijn dat de student een aantal keer uitgeloot wordt.
Van deze zesjarige opleiding geniet de student vier jaar intensief onderwijs en loopt hij/zij twee jaar coschappen op alle afdelingen in het ziekenhuis. Daarna kiest de student een specialisatie waar hij/zij arts assistent wil worden. Het kan zijn dat als de Arts assistent de specialisatie Urologie heeft gekozen hij/zij eerst nog een tijd Arts Assistent Urologie is zonder in opleiding te zijn. Echter, als er plaats is op de afdeling werkt de Arts Assistent Urologie meestal nog twee tot drie jaar op de afdeling in opleiding tot hij/zij specialist is.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Arts Assistent Urologie

Er zijn geen opleidingen Arts Assistent Urologie aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Arts Assistent Urologie in werkt

Bekijk alle opleidingen Gezondheidszorg & Farmacie