Opleidingen Directeur Financiën

Zou je graag Directeur Financiën willen worden? Of ben je al Directeur Financiën en wil je jezelf verder ontwikkelen in jouw vakgebied? Hieronder vind je een een selectie aan opleidingen of cursussen voor de Directeur Financiën, samengesteld door onze opleidingspartner Springest. Als je hieronder een interessante opleiding, training of cursus hebt gevonden zal je doorklikken naar springest.nl.


De 1 beste opleidingen voor een Directeur Financiën:

Financieel Management voor Niet-financiële Managers of Beleidsmedewerkers - Dag

Financieel Management voor Niet-financiële Managers of Beleidsmedewerkers - Dag

Je bent directeur, manager of beleidsmedewerker en budgetbevoegd. Financiële planning is een zaak van elke manager en beleidsmedewerker. Maar je hoeft niet alles tot in de details te kennen. Je wordt omringd door specialisten, zoals controllers en financieel adviseurs. Het …

  • Onderwerp opleiding Directeur Financiën
  • Lesmethode Klassikaal
  • Prijs € 2.262,50
  • Duur 3 dagen
Beoordeling
per pagina

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Directeur Financiën

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig. Deze cursussen en traininingen zijn voor de competentie Directeur Financiën

Trainingen & cursussen Anticiperen
Anticiperen
Trainingen & cursussen Besluitvaardigheid
Besluitvaardigheid
Trainingen & cursussen Leiderschap
Leiderschap
Trainingen & cursussen Motiveren
Motiveren
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken

Hoe word je een Directeur Financiën? 

 

De directeur Financiën  heeft meestal een hbo of universitaire opleiding genoten in de richting van Economie, Bedrijfskunde of marketing. Er is geen specifieke opleiding die aan sluit bij dit beroep maar een directeur Financiën  dient wel kennis van zaken te hebben en in staat te zijn een bedrijfsstructuur te kennen en daarbij ook de markt waarop gewerkt wordt. Een economische achtergrond is dus wel een vereiste. Daarbij dient de directeur Financiën  verstand te hebben van het gebied waar hij/zij leiding in geeft, namelijk de Financiën . Het is van belang dat de directeur Financiën  een opleiding heeft genoten waarin hij/zij deze tak goed heeft leren kennen.
Echter, om een goede directeur te kunne zijn, zijn bepaalde eigenschappen het meest belangrijk. Het goed kunnen leiden en inzicht kunnen hebben in een bedrijf en de markt. Deze kwaliteiten kan iemand ook van nature in zich hebben. Dit is nog meer een vereiste dan de opleiding. Zonder hoge opleiding in de juiste richting maar met de juiste ervaring en kwaliteiten maakt de directeur Financiën  een kans. Met een goede studie maar zonder ervaring en kwaliteiten niet. 


Filter