Opleidingen Hoogleraar Culturele antropologie en ontwikkelingssociologie

Zou je graag Hoogleraar Culturele antropologie en ontwikkelingssociologie willen worden? Of ben je al Hoogleraar Culturele antropologie en ontwikkelingssociologie en wil je jezelf verder ontwikkelen in jouw vakgebied? Hieronder vind je een een selectie aan opleidingen of cursussen voor de Hoogleraar Culturele antropologie en ontwikkelingssociologie, samengesteld door onze opleidingspartner Springest. Als je hieronder een interessante opleiding, training of cursus hebt gevonden zal je doorklikken naar springest.nl.

Om hoogleraar Culturele antropologie en ontwikkelingssociologie moet je in eerste instantie de opleiding Culturele antropologie en ontwikkelingssociologie volgen. Dit kan aan verschillende universiteiten in Nederland. Deze studie duurt vier jaar en om deze studie te volgen is een diploma voortgezet wetenschappelijk onderwijs  (VWO) een vereiste. Na de studie van Culturele antropologie en ontwikkelingssociologie te hebben afgerond kan een afgestudeerde student vele kanten op. Hij/zij kan het beroepsleven ingaan maar kan er ook voor kiezen om werkzaam te blijven aan een universiteit. Een toekomstige hoogleraar Culturele antropologie en ontwikkelingssociologie zou bijvoorbeeld kunnen assisteren in werkgroepen aan de desbetreffende universiteit om zo ervaring op te doen.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat de toekomstige hoogleraar Culturele antropologie en ontwikkelingssociologie gaat promoveren. De hoogleraar Culturele antropologie en ontwikkelingssociologie moet hier voor een promotieonderzoek schrijven dat moet worden beoordeeld door andere hoogleraren binnen Culturele antropologie en ontwikkelingssociologie . Als de persoon in kwestie op deze manier een onderzoek heeft verricht en iets heeft toegevoegd aan het vak Culturele antropologie en ontwikkelingssociologie , dan is hij/zij bekwaam om te doceren aan de universiteit.  Uiteraard kan de hoogleraar Culturele antropologie en ontwikkelingssociologie nog vaker promoveren. Hoe vaker een hoogleraar Culturele antropologie en ontwikkelingssociologie promoveert, des te hoger in aanzien de leraar in kwestie staat.