Opleidingen Hoogleraar Kunstgeschiedenis

Zou je graag Hoogleraar Kunstgeschiedenis willen worden? Of ben je al Hoogleraar Kunstgeschiedenis en wil je jezelf verder ontwikkelen in jouw vakgebied? Hieronder vind je een een selectie aan opleidingen of cursussen voor de Hoogleraar Kunstgeschiedenis, samengesteld door onze opleidingspartner Springest. Als je hieronder een interessante opleiding, training of cursus hebt gevonden zal je doorklikken naar springest.nl.

 

Om hoogleraar kunstgeschiedenis moet je in eerste instantie de opleiding kunstgeschiedenis volgen. Dit kan aan verschillende universiteiten in Nederland. Deze studie duurt vier jaar en om deze studie te volgen is een diploma voortgezet wetenschappelijk onderwijs  (VWO) een vereiste. Na de studie van kunstgeschiedenis te hebben afgerond kan een afgestudeerde student vele kanten op. Hij/zij kan het beroepsleven ingaan maar kan er ook voor kiezen om werkzaam te blijven aan een universiteit. Een toekomstige hoogleraar kunstgeschiedenis zou bijvoorbeeld kunnen assisteren in werkgroepen aan de desbetreffende universiteit om zo ervaring op te doen.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat de toekomstige hoogleraar kunstgeschiedenis gaat promoveren. De hoogleraar kunstgeschiedenis moet hier voor een promotieonderzoek schrijven dat moet worden beoordeeld door andere hoogleraren binnen kunstgeschiedenis. Als de persoon in kwestie op deze manier een onderzoek heeft verricht en iets heeft toegevoegd aan het vak kunstgeschiedenis, dan is hij/zij bekwaam om te doceren aan de universiteit.  Uiteraard kan de hoogleraar kunstgeschiedenis nog vaker promoveren. Hoe vaker een hoogleraar kunstgeschiedenis promoveert, des te hoger in aanzien de leraar in kwestie staat. 

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Hoogleraar Kunstgeschiedenis

Er zijn geen opleidingen Hoogleraar Kunstgeschiedenis aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Hoogleraar Kunstgeschiedenis in werkt

Bekijk alle opleidingen Onderwijs