Opleidingen Hoogleraar Religiestudies

Zou je graag Hoogleraar Religiestudies willen worden? Of ben je al Hoogleraar Religiestudies en wil je jezelf verder ontwikkelen in jouw vakgebied? Hieronder vind je een een selectie aan opleidingen of cursussen voor de Hoogleraar Religiestudies, samengesteld door onze opleidingspartner Springest. Als je hieronder een interessante opleiding, training of cursus hebt gevonden zal je doorklikken naar springest.nl.

 

Om hoogleraar Religiestudies moet je in eerste instantie de opleiding Religiestudies volgen. Dit kan aan verschillende universiteiten in Nederland. Deze studie duurt vier jaar en om deze studie te volgen is een diploma voortgezet wetenschappelijk onderwijs  (VWO) een vereiste. Na de studie van Religiestudies te hebben afgerond kan een afgestudeerde student vele kanten op. Hij/zij kan het beroepsleven ingaan maar kan er ook voor kiezen om werkzaam te blijven aan een universiteit. Een toekomstige hoogleraar Religiestudies zou bijvoorbeeld kunnen assisteren in werkgroepen aan de desbetreffende universiteit om zo ervaring op te doen.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat de toekomstige hoogleraar Religiestudies gaat promoveren. De hoogleraar Religiestudies moet hier voor een promotieonderzoek schrijven dat moet worden beoordeeld door andere hoogleraren binnen Religiestudies. Als de persoon in kwestie op deze manier een onderzoek heeft verricht en iets heeft toegevoegd aan het vak Religiestudies, dan is hij/zij bekwaam om te doceren aan de universiteit.  Uiteraard kan de hoogleraar Religiestudies nog vaker promoveren. Hoe vaker een hoogleraar Religiestudies promoveert, des te hoger in aanzien de leraar in kwestie staat.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Hoogleraar Religiestudies

Er zijn geen opleidingen Hoogleraar Religiestudies aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Hoogleraar Religiestudies in werkt

Bekijk alle opleidingen Onderwijs