Opleidingen Hoogleraar Taal en Communicatie

Zou je graag Hoogleraar Taal en Communicatie willen worden? Of ben je al Hoogleraar Taal en Communicatie en wil je jezelf verder ontwikkelen in jouw vakgebied? Hieronder vind je een een selectie aan opleidingen of cursussen voor de Hoogleraar Taal en Communicatie, samengesteld door onze opleidingspartner Springest. Als je hieronder een interessante opleiding, training of cursus hebt gevonden zal je doorklikken naar springest.nl.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Hoogleraar Taal en Communicatie

Er zijn geen opleidingen Hoogleraar Taal en Communicatie aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Hoogleraar Taal en Communicatie in werkt

Bekijk alle opleidingen Onderwijs

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Hoogleraar Taal en Communicatie

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig. Deze cursussen en traininingen zijn voor de competentie Hoogleraar Taal en Communicatie

Trainingen & cursussen Anticiperen
Anticiperen
Trainingen & cursussen Coachen
Trainingen & cursussen Discipline
Trainingen & cursussen Kritisch
Trainingen & cursussen Presenteren

Hoe word je een Hoogleraar Taal en Communicatie? 

 

Om hoogleraar Taal en communicatie moet je in eerste instantie de opleiding Taal en communicatie volgen. Dit kan aan verschillende universiteiten in Nederland. Deze studie duurt vier jaar en om deze studie te volgen is een diploma voortgezet wetenschappelijk onderwijs  (VWO) een vereiste. Na de studie van Taal en communicatie te hebben afgerond kan een afgestudeerde student vele kanten op. Hij/zij kan het beroepsleven ingaan maar kan er ook voor kiezen om werkzaam te blijven aan een universiteit. Een toekomstige hoogleraar Taal en communicatie zou bijvoorbeeld kunnen assisteren in werkgroepen aan de desbetreffende universiteit om zo ervaring op te doen.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat de toekomstige hoogleraar Taal en communicatie gaat promoveren. De hoogleraar Taal en communicatie moet hier voor een promotieonderzoek schrijven dat moet worden beoordeeld door andere hoogleraren binnen Taal en communicatie. Als de persoon in kwestie op deze manier een onderzoek heeft verricht en iets heeft toegevoegd aan het vak Taal en communicatie, dan is hij/zij bekwaam om te doceren aan de universiteit.  Uiteraard kan de hoogleraar Taal en communicatie nog vaker promoveren. Hoe vaker een hoogleraar Taal en communicatie promoveert, des te hoger in aanzien de leraar in kwestie staat.