Opleidingen Hoogleraar Wijsbegeerte

Zou je graag Hoogleraar Wijsbegeerte willen worden? Of ben je al Hoogleraar Wijsbegeerte en wil je jezelf verder ontwikkelen in jouw vakgebied? Hieronder vind je een een selectie aan opleidingen of cursussen voor de Hoogleraar Wijsbegeerte, samengesteld door onze opleidingspartner Springest. Als je hieronder een interessante opleiding, training of cursus hebt gevonden zal je doorklikken naar springest.nl.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Hoogleraar Wijsbegeerte

Er zijn geen opleidingen Hoogleraar Wijsbegeerte aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Hoogleraar Wijsbegeerte in werkt

Bekijk alle opleidingen Onderwijs

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Hoogleraar Wijsbegeerte

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig. Deze cursussen en traininingen zijn voor de competentie Hoogleraar Wijsbegeerte

Trainingen & cursussen Anticiperen
Anticiperen
Trainingen & cursussen Discipline
Discipline
Trainingen & cursussen Kritisch
Kritisch
Trainingen & cursussen Motiveren
Motiveren
Trainingen & cursussen Presenteren
Presenteren

Hoe word je een Hoogleraar Wijsbegeerte? 

 

Om hoogleraar wijsbegeerte moet je in eerste instantie de opleiding wijsbegeerte volgen. Dit kan aan verschillende universiteiten in Nederland. Deze studie duurt vier jaar en om deze studie te volgen is een diploma voortgezet wetenschappelijk onderwijs  (VWO) een vereiste. Na de studie van wijsbegeerte te hebben afgerond kan een afgestudeerde student vele kanten op. Hij/zij kan het beroepsleven ingaan maar kan er ook voor kiezen om werkzaam te blijven aan een universiteit. Een toekomstige hoogleraar wijsbegeerte zou bijvoorbeeld kunnen assisteren in werkgroepen aan de desbetreffende universiteit om zo ervaring op te doen.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat de toekomstige hoogleraar wijsbegeerte gaat promoveren. De hoogleraar wijsbegeerte moet hier voor een promotieonderzoek schrijven dat moet worden beoordeeld door andere hoogleraren binnen wijsbegeerte. Als de persoon in kwestie op deze manier een onderzoek heeft verricht en iets heeft toegevoegd aan het vak wijsbegeerte, dan is hij/zij bekwaam om te doceren aan de universiteit.  Uiteraard kan de hoogleraar wijsbegeerte nog vaker promoveren. Hoe vaker een hoogleraar wijsbegeerte promoveert, des te hoger in aanzien de leraar in kwestie staat.