Opleidingen Leraar Duits

Zou je graag Leraar Duits willen worden? Of ben je al Leraar Duits en wil je jezelf verder ontwikkelen in jouw vakgebied? Hieronder vind je een een selectie aan opleidingen of cursussen voor de Leraar Duits, samengesteld door onze opleidingspartner Springest. Als je hieronder een interessante opleiding, training of cursus hebt gevonden zal je doorklikken naar springest.nl.


Opleidingen, cursussen en trainingen tot Leraar Duits

Er zijn geen opleidingen Leraar Duits aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Leraar Duits in werkt

Bekijk alle opleidingen Onderwijs

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Leraar Duits

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig. Deze cursussen en traininingen zijn voor de competentie Leraar Duits

Trainingen & cursussen Coachen
Coachen
Trainingen & cursussen Inzicht in omgeving
Inzicht in omgeving
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Presenteren
Presenteren
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid

Hoe word je een Leraar Duits? 

De meeste Docenten Duits hebben een 1e of 2e graads HBO Opleiding Duitse Taal gevolgd (tegenwoordig  Bachelor / Master of Education in German Language). Ook is het mogelijk een WO Onderwijsmaster Duits te volgen aan de Universiteit (gelijk aan een 1e graads opleiding). Wanneer er een gebrek heerst aan voldoende instromend personeel dan kan een directie overwegen iemand op basis van ervaring aan te nemen. De kandidaat moet dan wel aantoonbare taalkundige en/of onderwijskwaliteiten bezitten. Een taalcursus is in elk geval het minimum om ergens Duits te kunnen geven, hetzij prive of hetzij op een onderwijsinstituut.

Met een 1e graads bevoegdheid mag je aan alle klassen lesgeven en verdien je meer dan wanneer je een 2e graads bevoegdheid hebt. Een 2e graads docent mag alleen aan de jaargangen 1 t/m 3 lesgeven met uitzondering van VMBO waarbij men wel alle jaren mag onderwijzen.


Filter