Wij zijn NationaleBeroepengids.nl

Sinds de oprichting in 2010 tot medio 2022 hebben we bijna 30 miljoen bezoekers geholpen met hun zoektocht naar informatie over beroepen, vacatures, opleidingen, salarissen, baankansen, carrière, arbeidsmarktoriëntatie, omscholen en nog veel meer.  

Waarom zijn wij opgericht? 

Nadat oprichter Robert van El jarenlang in recruitment had gewerkt, ontstond het idee om informatie over beroepen online voor iedereen beschikbaar te maken. Enerzijds merkte ik als Recruiter dat ik niet altijd de juiste informatie kreeg van opdrachtgevers. Vaak waren de functiebeschrijvingen summier, in jargon geschreven of juist een onrealistisch promotieverhaal.

Anderzijds merkte ik bij veel mensen dat ze vaak niet wisten wat een beroep precies inhield. Er werden toen -en nu nog veel meer- al veel Engelse termen gebruikt die de duidelijkheid niet altijd ten goede kwamen. Functietitels als Controller, Accountmanager en Copywriter doen niet bij iedereen meteen een bel rinkelen.

Vanuit dit idee zijn we in 2010 gestart en hebben we steeds meer informatieve elementen aan de beroepsbeschrijvingen toegevoegd, rekening houdend met de behoeften die we zagen bij onze bezoekers en inspelend op de actualiteit. 

Sindsdien is NationaleBeroepengids.nl hét startpunt voor beroepsinformatie, inspiratie en uitdaging om het beroep te kiezen dat echt bij je past.  

Naast uitgebreide informatie over beroepen bieden we ook tools aan, zoals onze beroepskeuzetest, omschoolwijzer en baansuggestie, om je te helpen de juiste beroeps- of omschoolkeuze te maken.

Wij zijn ervan overtuigd dat als je gelukkiger bent in je beroep je ook gelukkiger bent in je leven en we hopen hier een steentje aan bij te kunnen dragen.  

Mijlpalen

2010 - oprichting NationaleBeroepengids.nl

2013 - ruim 1 miljoen bezoekers per jaar

2016 - uitbreiding met opleidings- , vacature- en boekenpagina’s 

2017 - toevoeging arbeidsmarktdata

2019 - lancering nieuw design NationaleBeroepengids.nl

2020 - opleiding- en omschoolfocus → lancering Omschoolwijzer

2021 - lancering Baansuggestie

2021 - lancering salaris themapagina’s

2022 - lancering ervaringsniveau pagina’s   

Cijfers
 

sessies-per-jaar-nbg.png 

Team

Robert van El

Robert is oprichter en eigenaar van NationaleBeroepengids.nl. In 2004 is hij als ondernemer gestart. Naast recruitment, internet, websites en start-ups is hij ook actief als podcast host bij The Great Reskill 

profielfoto-robert.jpeg

Peter Koelewijn

Peter werkt ruim 7 jaar bij NationaleBeroepengids.nl en doet dit sinds enkele jaren vanaf het Indonesische eiland Lombok. Peter houdt zich bezig met de agile groeistrategie en de productontwikkeling van ons platform.

profielfoto-peter.jpeg

Daniël Kuipers

Daniël werkt vanuit zijn bedrijf online marketing agency voor NationaleBeroepengids.nl en houdt zich bezig met SEO en linkbuilding.

profielfoto-danie-l.jpeg

Loyals 

Stilstand is achteruitgang dus de doorontwikkeling van onze website en tools staat nooit stil. We worden hierin ondersteund door Loyals, een verbinder van technologie en creativiteit. 

loyals-logo.png 

Onze Toekomstplannen
 

Onze ambitie is om zoveel mogelijk mensen te helpen in hun beroepskeuze. In de komende jaren streven we ernaar onze content, data en beroependatabase verder uit te breiden en door te ontwikkelen. Tevens willen we de grens van 10 miljoen bezoekers per jaar bereiken en overtreffen.