U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Forensisch Analist

Forensisch Analist worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een forensisch Analist? Lees de functieomschrijving.

 

Een Forensisch Analist is iemand die in op het plaats delict of in het laboratorium analyses uitvoert op materiaal dat is gevonden tijdens forensisch onderzoek. Daarna interpreteert hij de uitkomsten van het onderzoek.

De Forensisch Analist onderzoekt tot in detail de samenstelling van sporen op hun chemische samenstelling, om zo de identiteit vast te stellen van het materiaal. Op deze manier wordt uiteindelijk misschien duidelijkheid verschaft over bijvoorbeeld de identiteit van de verdachte of het slachtoffer.

Het kan ook zo zijn dat een Forensisch Analist digitale sporen en gegevens analyseert. Voorbeelden van digitale sporen zijn foto’s en bestanden, surfgedrag en e-mailverkeer.

De Forensisch Analist moet de resultaten van zijn analyses natuurlijk ook verwerken en doorgeven aan andere mensen die zich bezighouden met het onderzoek naar een misdrijf. 

Mensen vonden ons op: Job Forensisch Analist, Baan Forensisch Analist, Forensisch Analist Worden, Functie-eisen Forensisch Analist, Verantwoordelijkheden Forensisch Analist, Functieprofiel Forensisch Analist, Wat doet een Forensisch Analist, Werken als Forensisch Analist.

Forensisch Analist worden: Opleiding tot forensisch Analist

 

Om Forensisch Analist te worden, moet de vierjarige HBO-opleiding Forensisch Onderzoek worden gedaan. Deze studie bestaat uit theoretische vakken, maar ook uit praktijkopdrachten en stages. In het laatste jaar legt de student een ‘proeve van bekwaamheid’ af.

Na deze opleiding kan de student een master in binnen- of buitenland volgen, zoals Forensic Science.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Forensisch Analist, Forensisch Analist Worden, Opleidingsniveau Forensisch Analist, Scholing Forensisch Analist, Studie Forensisch Analist, Bijscholing Forensisch Analist, Omscholing Forensisch Analist.

Organisaties waar een forensisch Analist doorgaans werkzaam is

 

Een Forensisch Analist werkt bijvoorbeeld bij non-profit organisaties als het Nederlands Forensisch Instituut of de politie, of bij profit organisaties als een advocatenkantoor of een verzekeringsmaatschappij. 

Mensen vonden ons op: Studeren voor Forensisch Analist, Forensisch Analist Worden, Opleidingsniveau Forensisch Analist, Scholing Forensisch Analist, Studie Forensisch Analist, Bijscholing Forensisch Analist, Omscholing Forensisch Analist.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden forensisch Analist

 

Een Forensisch Analist kan rekenen op zo’n €2400,- tot €3800,- bruto per maand bij een fulltime werkaanstelling. Het precieze bedrag hangt af van zijn leeftijd, maar zeker ook van zijn ervaring.

De secundaire arbeidsvoorwaarden voor een Forensisch Analist hangen af van het bedrijf waar de Forensisch Analist werkzaam is. Voorbeelden van secundaire arbeidsvoorwaarden zijn vakantiedagen en –geld, een dertiende maand en een gunstige pensioensregeling.

Mensen vonden ons op: Salaris Forensisch Analist, Loon Forensisch Analist, Wat verdien je als Forensisch Analist, Salarisschaal Forensisch Analist, Salarisindicatie Forensisch Analist, Bonus Forensisch Analist, CAO Forensisch Analist, Brutoloon Forensisch Analist, Nettoloon Forensisch Analist, Vakantiedagen Forensisch Analist, Pensioen Forensisch Analist.

Competenties, skills & vaardigheden forensisch analist

 • Analytisch
 • Onderzoeksvaardigheden
 • Communicatief vaardig
 • Stressbestendig
 • Nauwkeurig
 • Inzichtelijk
Mensen vonden ons op: Kennis Forensisch Analist, Vaardigheden Forensisch Analist, Attitude Forensisch Analist, Kwalificaties Forensisch Analist, Competentieprofiel Forensisch Analist.

Boeken voor het beroep forensisch analist

Wil je meer weten over het beroep forensisch analist? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je forensisch analist bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken forensisch analist te komen.

Handboek Requirements | Nicole de Swart

leidraad voor analisten in agile, traditionele en hybride omgevingen - Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789463011112 | 288 pagina's

Handboek Requirements 2e druk is een boek van Nicole de Swart uitgegeven bij Eburon Business. ISBN 9789463011112 Wat wordt er van jou, als analist, verwacht en hoe maak je die verwachtingen waar? Zeker in een complexe omgeving valt het niet altijd mee om ...

Onbekend maar niet vergeten | Sybilla Claus

Hoe een forensisch rechercheur onbekende doden identificeert - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789026345968 | 264 pagina's

Hoe een cold case-rechercheur onbekende doden identificeert In Onbekend maar niet vergeten nemen Sybilla Claus en Carina van Leeuwen de lezer mee in de fascinerende wereld van het forensisch onderzoek. Als forensisch rechercheur bij het coldcaseteam van d...

Werken in gedwongen kader | Anneke Menger

methodiek voor het forensisch sociaal werk - Nederlands | Druk: 3 | Paperback | 9789088506581

Werken in gedwongen kader 3e druk is een boek van Anneke Menger uitgegeven bij Uitgeverij S.W.P. B.V.. ISBN 9789088506581 Een groeiend aantal professionals heeft te maken met cli nten bij wie bemoeienis is opgelegd door justiti le of gemeentelijke autorit...

Mensen vonden ons op: boeken voor Forensisch Analist, Forensisch Analist ebooks, boek Forensisch Analist.

Persoonstypen forensisch Analist

 

Persoonstypen die passen bij een Forensisch Analist zijn Waarnemer en Perfectionist.

Het is heel belangrijk dat een Forensisch Analist inzichtelijk is en uitkomsten van analyses goed kan interpreteren. Hij is onderzoekend, objectief en intellectueel (Waarnemer).

Vanzelfsprekend dient een Forensisch Analist ook heel nauwkeurig met zijn data om te gaan. Hij moet voorzichtig zijn en geen fouten maken tijdens de analyse, zodat er geen foute interpretaties ontstaan (Perfectionist).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Forensisch Analist, Karakter Forensisch Analist.

Netwerk forensisch Analist

Een Forensisch Analist komt niet alleen in contact met andere Forensisch Analisten, maar ook met andere Rechercheurs, zoals Forensisch Rechercheurs die sporenonderzoek doen. De Forensisch Analist krijgt leiding van een leidinggevende, bij wie hij tevens terecht kan bij vragen of problemen. Een Forensisch Analist kan bijvoorbeeld ook in contact komen met andere Laboranten of Politiemensen.

Mensen vonden ons op: Collega’s Forensisch Analist, Medewerkers Forensisch Analist.

Is het beroep forensisch Analist iets voor jou?

Zou je graag forensisch Analist willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als forensisch Analist bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Forensisch Analist, beroepskeuzetest Forensisch Analist, beroep Forensisch Analist kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden forensisch Analist

 

De banen voor een Forensisch Analist liggen niet voor het oprapen, maar met een goede studie en stage en het liefst een aantal jaar ervaring, moet het een Forensisch Analist wel lukken om een baan te vinden.

Een Forensisch Analist kan zich specialiseren, bijvoorbeeld in een bepaalde onderzoekstechniek. Ook kan hij leiding gaan geven aan andere Forensisch Analisten en/of leerlingen begeleiden. 

Arbeidsmarktperspectief score forensisch Analist

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep forensisch Analist. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Forensisch Analist, Promotie mogelijkheden Forensisch Analist, Carriere Forensisch Analist.

Solliciteren op de functie forensisch Analist

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als forensisch Analist dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor forensisch Analist belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als forensisch Analist. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Forensisch Analist, CV Forensisch Analist, sollicitatie Forensisch Analist.

Interviews met forensisch Analist

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen forensisch Analist

Vacatures forensisch analist

Op zoek naar een nieuwe baan als Forensisch Analist? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Forensisch Analist. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   Een Forensisch Analist is iemand die in op het plaats delict of in het laboratorium analyses uitvoert op materiaal dat is gevonden tijdens forensisch onderzoek. Daarna interpreteert hij de uitkomsten van het onderzoek. De Forensisch Analist onderzoekt tot in detail de samenstelling van sporen op hun chemische samenstelling, om zo de identiteit vast te stellen van het materiaal.

Beoordeling Forensisch Analist

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Forensisch Analist' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Forensisch Analist

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep