Forensisch Analist Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Forensisch Analist? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep forensisch analist. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je forensisch analist wordt.

 

Wat is een Forensisch Analist?

 

Een Forensisch Analist is iemand die in op het plaats delict of in het laboratorium analyses uitvoert op materiaal dat is gevonden tijdens forensisch onderzoek. Daarna interpreteert hij de uitkomsten van het onderzoek.

De Forensisch Analist onderzoekt tot in detail de samenstelling van sporen op hun chemische samenstelling, om zo de identiteit vast te stellen van het materiaal. Op deze manier wordt uiteindelijk misschien duidelijkheid verschaft over bijvoorbeeld de identiteit van de verdachte of het slachtoffer.

Het kan ook zo zijn dat een Forensisch Analist digitale sporen en gegevens analyseert. Voorbeelden van digitale sporen zijn foto’s en bestanden, surfgedrag en e-mailverkeer.

De Forensisch Analist moet de resultaten van zijn analyses natuurlijk ook verwerken en doorgeven aan andere mensen die zich bezighouden met het onderzoek naar een misdrijf. Wil je werken als Forensisch Analist?

Werk je al als Forensisch Analist en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Forensisch Analist worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Forensisch Analist, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Forensisch Analist in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Competenties:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Rechercheurs
 • Leidinggevende
 • Laboranten
 • Politiemensen

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2400 tot €3800

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Forensisch Analist

Wat verdient een Forensisch Analist?

 

Een Forensisch Analist kan rekenen op zo’n €2400,- tot €3800,- bruto per maand bij een fulltime werkaanstelling. Het precieze bedrag hangt af van zijn leeftijd, maar zeker ook van zijn ervaring.

De secundaire arbeidsvoorwaarden voor een Forensisch Analist hangen af van het bedrijf waar de Forensisch Analist werkzaam is. Voorbeelden van secundaire arbeidsvoorwaarden zijn vakantiedagen en –geld, een dertiende maand en een gunstige pensioensregeling.

Salarisschaal Forensisch Analist

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Forensisch Analist

Er zijn geen vacatures Forensisch Analist aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Forensisch Analist in werkt.

Meer weten over de sector waar een Forensisch Analist in werkt

Bekijk werken in Onderzoek

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Forensisch Analist

Wat is de toekomst van Forensisch Analist?

 

De banen voor een Forensisch Analist liggen niet voor het oprapen, maar met een goede studie en stage en het liefst een aantal jaar ervaring, moet het een Forensisch Analist wel lukken om een baan te vinden.

Een Forensisch Analist kan zich specialiseren, bijvoorbeeld in een bepaalde onderzoekstechniek. Ook kan hij leiding gaan geven aan andere Forensisch Analisten en/of leerlingen begeleiden. 

Baankans Forensisch Analist

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Forensisch Analist worden: Opleidingen tot Forensisch Analist

Wil je Forensisch Analist worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Forensisch Analist.

Hoe word je een Forensisch Analist? 

 

Om Forensisch Analist te worden, moet de vierjarige HBO-opleiding Forensisch Onderzoek worden gedaan. Deze studie bestaat uit theoretische vakken, maar ook uit praktijkopdrachten en stages. In het laatste jaar legt de student een ‘proeve van bekwaamheid’ af.

Na deze opleiding kan de student een master in binnen- of buitenland volgen, zoals Forensic Science.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Forensisch Analist

Er zijn geen opleidingen Forensisch Analist aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Forensisch Analist in werkt

Bekijk alle opleidingen Onderzoek

Omscholen of doorgroeien tot Forensisch Analist

Als je Forensisch Analist wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Forensisch Analist zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Forensisch Analist

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Forensisch Analist?

Competenties en Vaardigheden Forensisch Analist

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Forensisch Analist nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Forensisch Analist nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Forensisch Analist

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch

Persoonlijkheid van een Forensisch Analist

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Forensisch Analist. Als Forensisch Analist wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Forensisch Analist:


zie volledige beschrijving persoonstype Forensisch Analist

Vakkennis voor een Forensisch Analist

Het is voor een Forensisch Analist ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Forensisch Analist zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Forensisch Analist


Werkervaring Forensisch Analist

Het is voor een startend Forensisch Analist die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Forensisch Analist is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Laborant, Laboratorium Analist, Rechercheur, Forensisch Rechercheur .

Iets anders leren?

Is Forensisch Analist het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Forensisch Analist

Met wie werkt een Forensisch Analist samen? 

Een Forensisch Analist komt niet alleen in contact met andere Forensisch Analisten, maar ook met andere Rechercheurs, zoals Forensisch Rechercheurs die sporenonderzoek doen. De Forensisch Analist krijgt leiding van een leidinggevende, bij wie hij tevens terecht kan bij vragen of problemen. Een Forensisch Analist kan bijvoorbeeld ook in contact komen met andere Laboranten of Politiemensen.


 • Rechercheurs
 • Leidinggevende
 • Laboranten
 • Politiemensen
Forensisch Analist


Organisaties waar een Forensisch Analist werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Forensisch Analist meestal werkt.

Waar werkt een Forensisch Analist?

 

Een Forensisch Analist werkt bijvoorbeeld bij non-profit organisaties als het Nederlands Forensisch Instituut of de politie, of bij profit organisaties als een advocatenkantoor of een verzekeringsmaatschappij. 

Meer weten over werken in de Onderzoek & Wetenschap?

Bekijk werken in Onderzoek & Wetenschap

Best beoordeelde werkgevers Forensisch Analist

Waar kun je het beste werken als Forensisch Analist? Hieronder vind je de best door de Forensisch Analist beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Forensisch Analist.

Competenties, Skills en Vaardigheden Forensisch Analist:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Forensisch Analist.

Welke competenties heeft een Forensisch Analist nodig?

Een Forensisch Analist heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Forensisch Analist

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Forensisch Analist passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Forensisch Analist nodig? 

 

Persoonstypen die passen bij een Forensisch Analist zijn Waarnemer en Perfectionist.

Het is heel belangrijk dat een Forensisch Analist inzichtelijk is en uitkomsten van analyses goed kan interpreteren. Hij is onderzoekend, objectief en intellectueel (Waarnemer).

Vanzelfsprekend dient een Forensisch Analist ook heel nauwkeurig met zijn data om te gaan. Hij moet voorzichtig zijn en geen fouten maken tijdens de analyse, zodat er geen foute interpretaties ontstaan (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Forensisch Analist


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Forensisch Analist

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Forensisch Analist

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Forensisch Analist

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Forensisch Analist

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Forensisch Analist dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Forensisch Analist belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Forensisch Analist. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Forensisch Analist iets voor je?

Zou je graag Forensisch Analist willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Forensisch Analist bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Forensisch Analist

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar