Forensisch Analist Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Forensisch Analist? Lees de functieomschrijving.

 

Een Forensisch Analist is iemand die in op het plaats delict of in het laboratorium analyses uitvoert op materiaal dat is gevonden tijdens forensisch onderzoek. Daarna interpreteert hij de uitkomsten van het onderzoek.

De Forensisch Analist onderzoekt tot in detail de samenstelling van sporen op hun chemische samenstelling, om zo de identiteit vast te stellen van het materiaal. Op deze manier wordt uiteindelijk misschien duidelijkheid verschaft over bijvoorbeeld de identiteit van de verdachte of het slachtoffer.

Het kan ook zo zijn dat een Forensisch Analist digitale sporen en gegevens analyseert. Voorbeelden van digitale sporen zijn foto’s en bestanden, surfgedrag en e-mailverkeer.

De Forensisch Analist moet de resultaten van zijn analyses natuurlijk ook verwerken en doorgeven aan andere mensen die zich bezighouden met het onderzoek naar een misdrijf. 

Wil je werken als Forensisch Analist?

Werk je al als Forensisch Analist en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Forensisch Analist worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Forensisch Analist, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Forensisch Analist in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Competenties:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Rechercheurs
 • Leidinggevende
 • Laboranten
 • Politiemensen

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €2400 tot €3800

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Forensisch Analist

Wat verdient een Forensisch Analist?

 

Een Forensisch Analist kan rekenen op zo’n €2400,- tot €3800,- bruto per maand bij een fulltime werkaanstelling. Het precieze bedrag hangt af van zijn leeftijd, maar zeker ook van zijn ervaring.

De secundaire arbeidsvoorwaarden voor een Forensisch Analist hangen af van het bedrijf waar de Forensisch Analist werkzaam is. Voorbeelden van secundaire arbeidsvoorwaarden zijn vakantiedagen en –geld, een dertiende maand en een gunstige pensioensregeling.

Salarisschaal Forensisch Analist

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Forensisch Analist

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Forensisch Analist

Hoe goed is de toekomst voor de Forensisch Analist? 

 

De banen voor een Forensisch Analist liggen niet voor het oprapen, maar met een goede studie en stage en het liefst een aantal jaar ervaring, moet het een Forensisch Analist wel lukken om een baan te vinden.

Een Forensisch Analist kan zich specialiseren, bijvoorbeeld in een bepaalde onderzoekstechniek. Ook kan hij leiding gaan geven aan andere Forensisch Analisten en/of leerlingen begeleiden. 

Baankans Forensisch Analist

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Forensisch Analist worden: Opleidingen tot Forensisch Analist

Hoe word je een Forensisch Analist? 

 

Om Forensisch Analist te worden, moet de vierjarige HBO-opleiding Forensisch Onderzoek worden gedaan. Deze studie bestaat uit theoretische vakken, maar ook uit praktijkopdrachten en stages. In het laatste jaar legt de student een ‘proeve van bekwaamheid’ af.

Na deze opleiding kan de student een master in binnen- of buitenland volgen, zoals Forensic Science.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Forensisch Analist

Meer opleidingen Forensisch Analist

Weet je nog niet of je Forensisch Analist wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Forensisch Analist of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Forensisch Analist

Met wie werkt een Forensisch Analist samen? 

Een Forensisch Analist komt niet alleen in contact met andere Forensisch Analisten, maar ook met andere Rechercheurs, zoals Forensisch Rechercheurs die sporenonderzoek doen. De Forensisch Analist krijgt leiding van een leidinggevende, bij wie hij tevens terecht kan bij vragen of problemen. Een Forensisch Analist kan bijvoorbeeld ook in contact komen met andere Laboranten of Politiemensen.


 • Rechercheurs
 • Leidinggevende
 • Laboranten
 • Politiemensen
Forensisch Analist


Organisaties waar een Forensisch Analist werkzaam is

Waar werkt een Forensisch Analist meestal? 

 

Een Forensisch Analist werkt bijvoorbeeld bij non-profit organisaties als het Nederlands Forensisch Instituut of de politie, of bij profit organisaties als een advocatenkantoor of een verzekeringsmaatschappij. 

Meer weten over werken in de Onderzoek & Wetenschap?

Bekijk werken in Onderzoek & Wetenschap

Best beoordeelde werkgevers Forensisch Analist

Waar kun je het beste werken als Forensisch Analist? Hieronder vindt je de best door de Forensisch Analist beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Forensisch Analist.

Competenties, Skills en Vaardigheden Forensisch Analist:

Welke competenties heeft een een Forensisch Analist nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Forensisch Analist

Wat voor persoonlijkheid heb je als Forensisch Analist nodig? 

 

Persoonstypen die passen bij een Forensisch Analist zijn Waarnemer en Perfectionist.

Het is heel belangrijk dat een Forensisch Analist inzichtelijk is en uitkomsten van analyses goed kan interpreteren. Hij is onderzoekend, objectief en intellectueel (Waarnemer).

Vanzelfsprekend dient een Forensisch Analist ook heel nauwkeurig met zijn data om te gaan. Hij moet voorzichtig zijn en geen fouten maken tijdens de analyse, zodat er geen foute interpretaties ontstaan (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Forensisch Analist


Perfectionist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Forensisch Analist

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Forensisch Analist

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Forensisch Analist

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Forensisch Analist

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Forensisch Analist dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Forensisch Analist belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Forensisch Analist. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Forensisch Analist iets voor je?

Zou je graag Forensisch Analist willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Forensisch Analist bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Forensisch Analist

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar