U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Hulpsinterklaas

Hulpsinterklaas worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een hulpsinterklaas? Lees de functieomschrijving.

Een hulpsinterklaas is iemand die Sinterklaas speelt tijdens de laatste weken van november en de eerste week van december. De hulpsinterklaas kan op verschillende locaties werken en wordt vanzelfsprekend ingezet op plaatsen en locaties waar kinderen aanwezig zijn. De hulpsinterklaas kan worden ingehuurd tijdens, vaak door bedrijven voor hun werknemers georganiseerde middagen en/of avonden waar de kinderen van de werknemers van het bedrijf door de hulpsinterklaas op het podium worden geroepen om een cadeautje te krijgen. Daarnaast kan de hulpsinterklaas tijdens de intocht van Sinterklaas, in winkels, op markten, scholen en bij mensen thuis werkzaam zijn.

Voor de functie van hulpsinterklaas is het belangrijk dat degene die de hulpsinterklaas speelt goed of aardig kan acteren, communicatief vaardig is en leuk kan omgaan met kinderen. Daarnaast moet de hulpsinterklaas die tijdens de intocht werkt kunnen paardrijden en stressbestendig zijn.

De functie van hulpsinterklaas wordt over het algemeen door mensen met een acteerachtergrond vervuld. Ook kan het zo zijn dat mensen die graag hulpsinterklaas willen spelen door bedrijven worden ingehuurd. De meeste hulpsinterklazen werken zelfstandig, al zijn er ook hulpsinterklazen die via speciale Sinterklaascentrales worden ingezet. Deze centrales zijn in de weken waarin het Sinterklaasfeest centraal staat erg belangrijk omdat er op veel locaties om hulpsinterklazen worden gevraagd en zij door middel van boekingen voor hulpsinterklazen kunnen zorgen.

Mensen vonden ons op: Job Hulpsinterklaas, Baan Hulpsinterklaas, Hulpsinterklaas Worden, Functie-eisen Hulpsinterklaas, Verantwoordelijkheden Hulpsinterklaas, Functieprofiel Hulpsinterklaas, Wat doet een Hulpsinterklaas, Werken als Hulpsinterklaas.

Hulpsinterklaas worden: Opleiding tot hulpsinterklaas

Voor de functie van hulpsinterklaas is geen opleiding vereist. Wel kan een acteerachtergrond een pré zijn.

Ook kan de hulpsinterklaas zich bij de Stichting Vrienden van Sinterklaas laten keuren om zo als officiële hulpsinterklaas gecertificeerd te staan.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Hulpsinterklaas, Hulpsinterklaas Worden, Opleidingsniveau Hulpsinterklaas, Scholing Hulpsinterklaas, Studie Hulpsinterklaas, Bijscholing Hulpsinterklaas, Omscholing Hulpsinterklaas.

Organisaties waar een hulpsinterklaas doorgaans werkzaam is

De hulpsinterklaas kan werkzaam zijn voor een verhuurbedrijf, voor de Sinterklaascentrale of als zelfstandige. Dit kan op profit en non-profit basis.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Hulpsinterklaas, Hulpsinterklaas Worden, Opleidingsniveau Hulpsinterklaas, Scholing Hulpsinterklaas, Studie Hulpsinterklaas, Bijscholing Hulpsinterklaas, Omscholing Hulpsinterklaas.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden hulpsinterklaas

Het salaris van een hulpsinterklaas verschilt per persoon en of hij zelfstandig,bij een instelling of voor een Sinterklaascentrale of verhuurbedrijf werkzaam is. Hiervoor valt dus geen precieze indicatie te geven.

Mensen vonden ons op: Salaris Hulpsinterklaas, Loon Hulpsinterklaas, Wat verdien je als Hulpsinterklaas, Salarisschaal Hulpsinterklaas, Salarisindicatie Hulpsinterklaas, Bonus Hulpsinterklaas, CAO Hulpsinterklaas, Brutoloon Hulpsinterklaas, Nettoloon Hulpsinterklaas, Vakantiedagen Hulpsinterklaas, Pensioen Hulpsinterklaas.

Competenties, skills & vaardigheden hulpsinterklaas

 • Energie
 • Samenwerken
 • Stressbestendigheid
 • Creativiteit
 • Motiveren
 • Innovatief
 • Presenteren
 • Overtuigen
 • Goed in de omgang met kinderen
 • Communicatief vaardig
Mensen vonden ons op: Kennis Hulpsinterklaas, Vaardigheden Hulpsinterklaas, Attitude Hulpsinterklaas, Kwalificaties Hulpsinterklaas, Competentieprofiel Hulpsinterklaas.

Boeken voor het beroep hulpsinterklaas

Wil je meer weten over het beroep hulpsinterklaas? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je hulpsinterklaas bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken hulpsinterklaas te komen.

Paulus de boskabouter Gouden Klassiekers 1 - Paulus de hulpsinterklaas | Jean Dulieu

Nederlands | Druk: 13 | Hardcover | 9789064470486 | 104 pagina's

Het sinterklaasfeest nadert als de goedheiligman Paulus vraagt om in het grote bos voor hulpsinterklaas te spelen. Alle dieren zijn verschrikkelijk zenuwachtig over de komst van de Sint en Paulus niet minder. Op kousenvoeten en met een hark in plaats van ...

Handboek voor hulpsinterklazen | Jos Brink

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789020971545 | 143 pagina's

'Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan!' zingen de kinderen en kindgebleven volwassenen, tegenwoordig met verschillende culturele achtergronden, opeengepakt aan de kade om de enige echte Sint Nicolaas te verwelkomen. Vol verwachting klopt hun ha...

Het geheim van de hulpsinterklaas | Anna van Praag

Nederlands | Druk: 1 | Hardcover | 9789025855758 | 112 pagina's

Lucas, Massimo en Oxa zijn de Bende van Drie. Samen lossen ze alles op. Zelfs Sinterklaas komen ze te hulp. Als hun meester ziek op bed ligt, is de school zijn hulpsinterklaas kwijt. Massimo bedenkt een masterplan om het sinterklaasfeest te redden. Maar d...

Mensen vonden ons op: boeken voor Hulpsinterklaas, Hulpsinterklaas ebooks, boek Hulpsinterklaas.

Persoonstypen hulpsinterklaas

Een hulpsinterklaas houdt ervan om met en voor kinderen te werken en de kinderen blij te maken. Hij vind het leuk om zich één maand per jaar in een Sinterklaaspak te hijsen en voor Sinterklaas te spelen (levensgenieter).

Daarnaast is de hulpsinterklaas zelfstandig aan het werk, moet hij communicatief vaardig zijn en zelf behoorlijk wat in zijn act investeren (door bijvoorbeeld een eigen pak en baard te kopen, maken of huren). Hij moet ten alle tijde in zijn rol blijven en zo de kinderen overtuigen dat de echte Sinterklaas bij hun op bezoek is (succesvolle werker).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Hulpsinterklaas, Karakter Hulpsinterklaas.

Netwerk hulpsinterklaas

Het netwerk van de hulpsinterklaas hangt af van de hulpsinterklaas in kwestie. Hij kan in dienst zijn bij een Sinterklaascentrale of een verhuurbedrijf (die de boekingen voor hem regelt) of als zelfstandige werkzaam zijn. Ook kan hij zich inschrijven bij de Stichting Vrienden van Sinterklaas om zo een officieël keurmerk te verkrijgen

Elke hulpsinterklaas komt wel in aanraking met de kinderen en volwassenen op de locatie waar hij Sinterklaas speelt. Hij moet de kinderen overtuigen dat hij de echte Sinterklaas is, ze op hun gemak stellen en ze een hele leuke middag of avond bezorgen. De hulpsinterklaas is verantwoordelijk voor het geloof en het plezier van de kinderen in kwestie en moet daarom ten alle tijden goed in zijn rol zitten.

Mensen vonden ons op: Collega’s Hulpsinterklaas, Medewerkers Hulpsinterklaas.

Is het beroep hulpsinterklaas iets voor jou?

Zou je graag hulpsinterklaas willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als hulpsinterklaas bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Hulpsinterklaas, beroepskeuzetest Hulpsinterklaas, beroep Hulpsinterklaas kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden hulpsinterklaas

Alleen in de laatste weken van november en de eerste week van december is er werk voor de hulpsinterklaas. Ook zijn er geen doorgroeimogelijkheden.

Arbeidsmarktperspectief score hulpsinterklaas

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep hulpsinterklaas. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Hulpsinterklaas, Promotie mogelijkheden Hulpsinterklaas, Carriere Hulpsinterklaas.

Solliciteren op de functie hulpsinterklaas

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als hulpsinterklaas dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor hulpsinterklaas belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als hulpsinterklaas. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Hulpsinterklaas, CV Hulpsinterklaas, sollicitatie Hulpsinterklaas.

Interviews met hulpsinterklaas

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen hulpsinterklaas

 • Acteur

Vacatures hulpsinterklaas

Op zoek naar een nieuwe baan als Hulpsinterklaas? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Hulpsinterklaas. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een hulpsinterklaas is iemand die Sinterklaas speelt tijdens de laatste weken van november en de eerste week van december. De hulpsinterklaas kan op verschillende locaties werken en wordt vanzelfsprekend ingezet op plaatsen en locaties waar kinderen aanwezig zijn. De hulpsinterklaas kan worden ingehuurd tijdens, vaak door bedrijven voor hun werknemers georganiseerde middagen en/of avonden waar de kinderen van de werknemers van het bedrijf door de hulpsinterklaas op het podium worden geroepen om een cadeautje te krijgen.

Beoordeling Hulpsinterklaas

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Hulpsinterklaas' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Hulpsinterklaas

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

ik droom er altijd al van om sinterklaas te worden

Door: Lynn

Het is mijn grootste droom om sinterklaas te worden!

Door: Lynn Hoogsteden

Volhouden Lynn,ik ben begonnen als Hulpsinterklaas.Na 25 jr.gepromoveerd tot Sinterklaas en het is  prima bevallen.Sucses

Door: Jeroen

Reageer op dit beroep