Hulpsinterklaas Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Hulpsinterklaas? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep hulpsinterklaas. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je hulpsinterklaas wordt.

 

Wat is een Hulpsinterklaas?

Een hulpsinterklaas is iemand die Sinterklaas speelt tijdens de laatste weken van november en de eerste week van december. De hulpsinterklaas kan op verschillende locaties werken en wordt vanzelfsprekend ingezet op plaatsen en locaties waar kinderen aanwezig zijn. De hulpsinterklaas kan worden ingehuurd tijdens, vaak door bedrijven voor hun werknemers georganiseerde middagen en/of avonden waar de kinderen van de werknemers van het bedrijf door de hulpsinterklaas op het podium worden geroepen om een cadeautje te krijgen. Daarnaast kan de hulpsinterklaas tijdens de intocht van Sinterklaas, in winkels, op markten, scholen en bij mensen thuis werkzaam zijn.

Voor de functie van hulpsinterklaas is het belangrijk dat degene die de hulpsinterklaas speelt goed of aardig kan acteren, communicatief vaardig is en leuk kan omgaan met kinderen. Daarnaast moet de hulpsinterklaas die tijdens de intocht werkt kunnen paardrijden en stressbestendig zijn.

De functie van hulpsinterklaas wordt over het algemeen door mensen met een acteerachtergrond vervuld. Ook kan het zo zijn dat mensen die graag hulpsinterklaas willen spelen door bedrijven worden ingehuurd. De meeste hulpsinterklazen werken zelfstandig, al zijn er ook hulpsinterklazen die via speciale Sinterklaascentrales worden ingezet. Deze centrales zijn in de weken waarin het Sinterklaasfeest centraal staat erg belangrijk omdat er op veel locaties om hulpsinterklazen worden gevraagd en zij door middel van boekingen voor hulpsinterklazen kunnen zorgen.Wil je werken als Hulpsinterklaas?

Werk je al als Hulpsinterklaas en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Hulpsinterklaas worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Hulpsinterklaas, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Hulpsinterklaas in één oogopslag

Netwerk:

 • Verhuurbedrijven
 • Kinderen en ouders
 • De Sinterklaascentrale
 • Stichting Vrienden van Sinterklaas

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Hulpsinterklaas

Wat verdient een Hulpsinterklaas?

Het salaris van een hulpsinterklaas verschilt per persoon en of hij zelfstandig,bij een instelling of voor een Sinterklaascentrale of verhuurbedrijf werkzaam is. Hiervoor valt dus geen precieze indicatie te geven.

Salarisschaal Hulpsinterklaas

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Hulpsinterklaas

Er zijn geen vacatures Hulpsinterklaas aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Hulpsinterklaas in werkt.

Meer weten over de sector waar een Hulpsinterklaas in werkt

Bekijk werken in Kunst & Cultuur & Entertainment

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Hulpsinterklaas

Wat is de toekomst van Hulpsinterklaas?

Alleen in de laatste weken van november en de eerste week van december is er werk voor de hulpsinterklaas. Ook zijn er geen doorgroeimogelijkheden.

Baankans Hulpsinterklaas

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Hulpsinterklaas worden: Opleidingen tot Hulpsinterklaas

Wil je Hulpsinterklaas worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Hulpsinterklaas.

Hoe word je een Hulpsinterklaas? 

Voor de functie van hulpsinterklaas is geen opleiding vereist. Wel kan een acteerachtergrond een pré zijn.

Ook kan de hulpsinterklaas zich bij de Stichting Vrienden van Sinterklaas laten keuren om zo als officiële hulpsinterklaas gecertificeerd te staan.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Hulpsinterklaas

Er zijn geen opleidingen Hulpsinterklaas aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Hulpsinterklaas in werkt

Bekijk alle opleidingen Kunst & Cultuur & Entertainment

Omscholen of doorgroeien tot Hulpsinterklaas

Als je Hulpsinterklaas wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Hulpsinterklaas zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Hulpsinterklaas

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Hulpsinterklaas?

Competenties en Vaardigheden Hulpsinterklaas

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Hulpsinterklaas nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Hulpsinterklaas nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Hulpsinterklaas

Trainingen & cursussen Creativiteit
Creativiteit
Trainingen & cursussen Energie
Energie
Trainingen & cursussen Innovatief
Innovatief
Trainingen & cursussen Motiveren
Motiveren
Trainingen & cursussen Overtuigen
Overtuigen
Trainingen & cursussen Presenteren
Presenteren
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid

Persoonlijkheid van een Hulpsinterklaas

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Hulpsinterklaas. Als Hulpsinterklaas wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Hulpsinterklaas:


zie volledige beschrijving persoonstype Hulpsinterklaas

Vakkennis voor een Hulpsinterklaas

Het is voor een Hulpsinterklaas ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Hulpsinterklaas zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Hulpsinterklaas


Werkervaring Hulpsinterklaas

Het is voor een startend Hulpsinterklaas die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Hulpsinterklaas is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Hulpsinterklaas het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Hulpsinterklaas

Met wie werkt een Hulpsinterklaas samen? 

Het netwerk van de hulpsinterklaas hangt af van de hulpsinterklaas in kwestie. Hij kan in dienst zijn bij een Sinterklaascentrale of een verhuurbedrijf (die de boekingen voor hem regelt) of als zelfstandige werkzaam zijn. Ook kan hij zich inschrijven bij de Stichting Vrienden van Sinterklaas om zo een officieël keurmerk te verkrijgen

Elke hulpsinterklaas komt wel in aanraking met de kinderen en volwassenen op de locatie waar hij Sinterklaas speelt. Hij moet de kinderen overtuigen dat hij de echte Sinterklaas is, ze op hun gemak stellen en ze een hele leuke middag of avond bezorgen. De hulpsinterklaas is verantwoordelijk voor het geloof en het plezier van de kinderen in kwestie en moet daarom ten alle tijden goed in zijn rol zitten.


 • Verhuurbedrijven
 • Kinderen en ouders
 • De Sinterklaascentrale
 • Stichting Vrienden van Sinterklaas
Hulpsinterklaas


Organisaties waar een Hulpsinterklaas werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Hulpsinterklaas meestal werkt.

Waar werkt een Hulpsinterklaas?

De hulpsinterklaas kan werkzaam zijn voor een verhuurbedrijf, voor de Sinterklaascentrale of als zelfstandige. Dit kan op profit en non-profit basis.

Meer weten over werken in de Bijzonder / Humor?

Bekijk werken in Bijzonder / Humor

Best beoordeelde werkgevers Hulpsinterklaas

Waar kun je het beste werken als Hulpsinterklaas? Hieronder vind je de best door de Hulpsinterklaas beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Hulpsinterklaas.

Competenties, Skills en Vaardigheden Hulpsinterklaas:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Hulpsinterklaas.

Welke competenties heeft een Hulpsinterklaas nodig?

Een Hulpsinterklaas heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Hulpsinterklaas

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Hulpsinterklaas passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Hulpsinterklaas nodig? 

Een hulpsinterklaas houdt ervan om met en voor kinderen te werken en de kinderen blij te maken. Hij vind het leuk om zich één maand per jaar in een Sinterklaaspak te hijsen en voor Sinterklaas te spelen (levensgenieter).

Daarnaast is de hulpsinterklaas zelfstandig aan het werk, moet hij communicatief vaardig zijn en zelf behoorlijk wat in zijn act investeren (door bijvoorbeeld een eigen pak en baard te kopen, maken of huren). Hij moet ten alle tijde in zijn rol blijven en zo de kinderen overtuigen dat de echte Sinterklaas bij hun op bezoek is (succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Hulpsinterklaas


Levensgenieter


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Hulpsinterklaas

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Hulpsinterklaas

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Hulpsinterklaas

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Hulpsinterklaas

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Hulpsinterklaas dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Hulpsinterklaas belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Hulpsinterklaas. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Hulpsinterklaas iets voor je?

Zou je graag Hulpsinterklaas willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Hulpsinterklaas bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Hulpsinterklaas

Lynn

ik droom er altijd al van om sinterklaas te worden

Lynn Hoogsteden

Het is mijn grootste droom om sinterklaas te worden!

Jeroen

Volhouden Lynn,ik ben begonnen als Hulpsinterklaas.Na 25 jr.gepromoveerd tot Sinterklaas en het is  prima bevallen.Sucses

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar