Hulpsinterklaas Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Hulpsinterklaas? Lees de functieomschrijving.

Een hulpsinterklaas is iemand die Sinterklaas speelt tijdens de laatste weken van november en de eerste week van december. De hulpsinterklaas kan op verschillende locaties werken en wordt vanzelfsprekend ingezet op plaatsen en locaties waar kinderen aanwezig zijn. De hulpsinterklaas kan worden ingehuurd tijdens, vaak door bedrijven voor hun werknemers georganiseerde middagen en/of avonden waar de kinderen van de werknemers van het bedrijf door de hulpsinterklaas op het podium worden geroepen om een cadeautje te krijgen. Daarnaast kan de hulpsinterklaas tijdens de intocht van Sinterklaas, in winkels, op markten, scholen en bij mensen thuis werkzaam zijn.

Voor de functie van hulpsinterklaas is het belangrijk dat degene die de hulpsinterklaas speelt goed of aardig kan acteren, communicatief vaardig is en leuk kan omgaan met kinderen. Daarnaast moet de hulpsinterklaas die tijdens de intocht werkt kunnen paardrijden en stressbestendig zijn.

De functie van hulpsinterklaas wordt over het algemeen door mensen met een acteerachtergrond vervuld. Ook kan het zo zijn dat mensen die graag hulpsinterklaas willen spelen door bedrijven worden ingehuurd. De meeste hulpsinterklazen werken zelfstandig, al zijn er ook hulpsinterklazen die via speciale Sinterklaascentrales worden ingezet. Deze centrales zijn in de weken waarin het Sinterklaasfeest centraal staat erg belangrijk omdat er op veel locaties om hulpsinterklazen worden gevraagd en zij door middel van boekingen voor hulpsinterklazen kunnen zorgen.

Wil je werken als Hulpsinterklaas?

Werk je al als Hulpsinterklaas en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Hulpsinterklaas worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Hulpsinterklaas, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Hulpsinterklaas in één oogopslag

Netwerk:

 • Verhuurbedrijven
 • Kinderen en ouders
 • De Sinterklaascentrale
 • Stichting Vrienden van Sinterklaas

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

9


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Hulpsinterklaas

Wat verdient een Hulpsinterklaas?

Het salaris van een hulpsinterklaas verschilt per persoon en of hij zelfstandig,bij een instelling of voor een Sinterklaascentrale of verhuurbedrijf werkzaam is. Hiervoor valt dus geen precieze indicatie te geven.

Salarisschaal Hulpsinterklaas

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Hulpsinterklaas

Op zoek naar een nieuwe baan als Hulpsinterklaas? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Hulpsinterklaas. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Hulpsinterklaas vacatures

Productiemedewerker in Ede!
PP personeelsdiensten
3 redenen waarom deze vacature van Productiemedewerker bij HSV in Ede een superbaan is:Snel aan het werk, met uitzicht op een vast contract.Leuke collega’s, je bent echt onderdeel van het …
Vrachtwagenchauffeur met C en/ of CE rijbewijs in Waddinxveen gezocht!
Tempo-Team
Ben jij op zoek naar een veelzijdige baan als vrachtwagenchauffeur in Waddinxveen? Lees dan snel verder. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het bevoorraden van winkels. Jouw dag ziet er als volgt …
Bijbaan duizendpoot
Work-On
VacaturebeschrijvingJij gaat ongeveer 16 uur per week werken binnen een bijzonder team in Utrecht. Je gaat verschillende taken op je nemen en dat maakt deze job ook zo leuk! Je …
Chauffeur
Tempo-Team
Voor de drukte rondom Sinterklaas, Kerst en Nieuwjaar zijn wij voor onze klant PostNL Pakketten, locatie Utrecht op zoek naar chauffeurs voor de weken 47 t/m 52.Voor deze weken zijn wij …
Junior Projectmedewerker Medische Zaken
Sedgwick Amstelveen
Junior Projectmedewerker Medische ZakenHeb je affiniteit met de verzekerings- of medische branche? Ben je op zoek naar een projectfunctie in een jong en gezellig team? Dan is deze functie …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Hulpsinterklaas

Hoe goed is de toekomst voor de Hulpsinterklaas? 

Alleen in de laatste weken van november en de eerste week van december is er werk voor de hulpsinterklaas. Ook zijn er geen doorgroeimogelijkheden.

Baankans Hulpsinterklaas

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

9


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Hulpsinterklaas worden: Opleidingen tot Hulpsinterklaas

Hoe word je een Hulpsinterklaas? 

Voor de functie van hulpsinterklaas is geen opleiding vereist. Wel kan een acteerachtergrond een pré zijn.

Ook kan de hulpsinterklaas zich bij de Stichting Vrienden van Sinterklaas laten keuren om zo als officiële hulpsinterklaas gecertificeerd te staan.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Hulpsinterklaas

Meer opleidingen Hulpsinterklaas

Weet je nog niet of je Hulpsinterklaas wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Hulpsinterklaas of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Hulpsinterklaas

Met wie werkt een Hulpsinterklaas samen? 

Het netwerk van de hulpsinterklaas hangt af van de hulpsinterklaas in kwestie. Hij kan in dienst zijn bij een Sinterklaascentrale of een verhuurbedrijf (die de boekingen voor hem regelt) of als zelfstandige werkzaam zijn. Ook kan hij zich inschrijven bij de Stichting Vrienden van Sinterklaas om zo een officieël keurmerk te verkrijgen

Elke hulpsinterklaas komt wel in aanraking met de kinderen en volwassenen op de locatie waar hij Sinterklaas speelt. Hij moet de kinderen overtuigen dat hij de echte Sinterklaas is, ze op hun gemak stellen en ze een hele leuke middag of avond bezorgen. De hulpsinterklaas is verantwoordelijk voor het geloof en het plezier van de kinderen in kwestie en moet daarom ten alle tijden goed in zijn rol zitten.


 • Verhuurbedrijven
 • Kinderen en ouders
 • De Sinterklaascentrale
 • Stichting Vrienden van Sinterklaas
Hulpsinterklaas


Organisaties waar een Hulpsinterklaas werkzaam is

Waar werkt een Hulpsinterklaas meestal? 

De hulpsinterklaas kan werkzaam zijn voor een verhuurbedrijf, voor de Sinterklaascentrale of als zelfstandige. Dit kan op profit en non-profit basis.

Meer weten over werken in de Bijzonder / Humor?

Bekijk werken in Bijzonder / Humor

Best beoordeelde werkgevers Hulpsinterklaas

Waar kun je het beste werken als Hulpsinterklaas? Hieronder vindt je de best door de Hulpsinterklaas beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Hulpsinterklaas.

Competenties, Skills en Vaardigheden Hulpsinterklaas:

Welke competenties heeft een een Hulpsinterklaas nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Hulpsinterklaas

Wat voor persoonlijkheid heb je als Hulpsinterklaas nodig? 

Een hulpsinterklaas houdt ervan om met en voor kinderen te werken en de kinderen blij te maken. Hij vind het leuk om zich één maand per jaar in een Sinterklaaspak te hijsen en voor Sinterklaas te spelen (levensgenieter).

Daarnaast is de hulpsinterklaas zelfstandig aan het werk, moet hij communicatief vaardig zijn en zelf behoorlijk wat in zijn act investeren (door bijvoorbeeld een eigen pak en baard te kopen, maken of huren). Hij moet ten alle tijde in zijn rol blijven en zo de kinderen overtuigen dat de echte Sinterklaas bij hun op bezoek is (succesvolle werker).

Bekijk de persoonstypen voor Hulpsinterklaas


Levensgenieter


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Hulpsinterklaas

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Hulpsinterklaas

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Hulpsinterklaas

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Hulpsinterklaas

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Hulpsinterklaas dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Hulpsinterklaas belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Hulpsinterklaas. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Hulpsinterklaas iets voor je?

Zou je graag Hulpsinterklaas willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Hulpsinterklaas bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Hulpsinterklaas

Lynn

ik droom er altijd al van om sinterklaas te worden

Lynn Hoogsteden

Het is mijn grootste droom om sinterklaas te worden!

Jeroen

Volhouden Lynn,ik ben begonnen als Hulpsinterklaas.Na 25 jr.gepromoveerd tot Sinterklaas en het is  prima bevallen.Sucses

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar