U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Jachtbouwer

Jachtbouwer worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een jachtbouwer? Lees de functieomschrijving.

 

Een Jachtbouwer maakt en repareert rompen, dekken en onderdelen van jachten.

Aan de hand van een tekening maakt de Jachtbouwer eerst een constructie. Hier omheen bouwt hij later de kajuit, dekken, masten, machines, tanks en het interieur. De Jachtbouwer werkt met verschillende materialen, zoals kunststof, metaal en hout. Maakt de Jachtbouwer een metalen jacht, dan snijdt hij metaalplaten en last deze aan elkaar. Maakt de Jachtbouwer een houten jacht, dan zaagt hij de onderdelen op maat en lijmt en timmert de verschillende onderdelen vervolgens aan elkaar. Daarna werkt de Jachtbouwer het jacht mooi af. Hij schuurt het casco en brengt een beschermlaag aan.

Een Jachtbouwer kan tevens jachten repareren. Hij bedenkt dan samen met de andere teamleden hoe de problemen verholpen kunnen worden. De Jachtbouwer dicht bijvoorbeeld gaten met nieuwe stukken materiaal of hij vervangt onveilig geworden onderdelen.

De Jachtbouwer werkt in een werkplaats of buiten in een haven. Soms houdt de Jachtbouwer zich ook bezig met de inkoop van materialen en het contact met de opdrachtgever.

Mensen vonden ons op: Job Jachtbouwer, Baan Jachtbouwer, Jachtbouwer Worden, Functie-eisen Jachtbouwer, Verantwoordelijkheden Jachtbouwer, Functieprofiel Jachtbouwer, Wat doet een Jachtbouwer, Werken als Jachtbouwer.

Jachtbouwer worden: Opleiding tot jachtbouwer

 

Om Jachtbouwer te worden, moet de MBO-opleiding Scheeps- en Jachtbouwkundige of de HBO-opleiding Scheepsbouwkunde gedaan worden. Beide opleidingen duren vier jaar. Tijdens de opleiding leert de student de theorie en praktijk van verschillende scheepsbouwtechnieken. Zo wordt aandacht besteed aan het maken en lezen van bouwtekeningen, houtbewerken en lassen. Tevens leert de student om leiding te geven. Dit houdt onder andere in dat de Jachtbouwer ook werkvoorbereidingen en planningen op kan stellen. 

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Jachtbouwer, Jachtbouwer Worden, Opleidingsniveau Jachtbouwer, Scholing Jachtbouwer, Studie Jachtbouwer, Bijscholing Jachtbouwer, Omscholing Jachtbouwer.

Organisaties waar een jachtbouwer doorgaans werkzaam is

Een Jachtbouwer werkt bij een jachtbouwbedrijf, een rederij of een bergingsbedrijf. Deze bedrijven streven naar het maken van winst, en dus is de Jachtbouwer werkzaam in de profitsector.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Jachtbouwer, Jachtbouwer Worden, Opleidingsniveau Jachtbouwer, Scholing Jachtbouwer, Studie Jachtbouwer, Bijscholing Jachtbouwer, Omscholing Jachtbouwer.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden jachtbouwer

Een Jachtbouwer kan rekenen op zo’n €1600,- tot €2650,- bruto per maand. Het bedrag hangt bijvoorbeeld af van de leeftijd en ervaring van de Jachtbouwer.

Als secundaire arbeidsvoorwaarden gelden bijvoorbeeld een reiskostenvergoeding, vergoedingen voor gereedschappen en een veilige werkplek. 

Mensen vonden ons op: Salaris Jachtbouwer, Loon Jachtbouwer, Wat verdien je als Jachtbouwer, Salarisschaal Jachtbouwer, Salarisindicatie Jachtbouwer, Bonus Jachtbouwer, CAO Jachtbouwer, Brutoloon Jachtbouwer, Nettoloon Jachtbouwer, Vakantiedagen Jachtbouwer, Pensioen Jachtbouwer.

Competenties, skills & vaardigheden jachtbouwer

 • Ambitie
 • Technisch inzicht
 • Handig
 • Nauwkeurig
 • Zelfstandig
 • Goed kunnen samenwerken
 • Flexibel
Mensen vonden ons op: Kennis Jachtbouwer, Vaardigheden Jachtbouwer, Attitude Jachtbouwer, Kwalificaties Jachtbouwer, Competentieprofiel Jachtbouwer.

Boeken voor het beroep jachtbouwer

Wil je meer weten over het beroep jachtbouwer? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je jachtbouwer bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken jachtbouwer te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Jachtbouwer, Jachtbouwer ebooks, boek Jachtbouwer.

Persoonstypen jachtbouwer

Persoonstypen die passen bij een Jachtbouwer zijn Succesvolle Werker en Perfectionist.

Een Jachtbouwer is ambitieus, energiek, handig en hij werkt efficiënt en doelgericht (Succesvolle Werker).

Daarnaast is een Jachtbouwer nauwkeurig. Hij stelt hoge eisen aan de bouw van een jacht, omdat fouten fatale gevolgen kunnen hebben. Hij werkt daarom gedisciplineerd (Perfectionist).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Jachtbouwer, Karakter Jachtbouwer.

Netwerk jachtbouwer

Een Jachtbouwer werkt met een team aan de bouw van een jacht en heeft dus veel contact met collega’s. Hij wordt aangestuurd door een leidinggevende, bij wie hij ook terecht kan bij vragen en problemen. Verder komt een Jachtbouwer in aanraking met andere mensen die zich bezighouden met de bouw van het jacht, zoals Jachtinterieurbouwers, Jachtschilders en Monteurs. Tevens zal een Jachtbouwer contact hebben met de opdrachtgever. Samen bespreken ze de wensen van de klant en nemen de planning door.
 

Mensen vonden ons op: Collega’s Jachtbouwer, Medewerkers Jachtbouwer.

Is het beroep jachtbouwer iets voor jou?

Zou je graag jachtbouwer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als jachtbouwer bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Jachtbouwer, beroepskeuzetest Jachtbouwer, beroep Jachtbouwer kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden jachtbouwer

Het aantal vacatures voor Jachtbouwers of Scheepsbouwers is redelijk. Toch is het vinden van een baan lastiger in economisch slechte tijden dan in economisch goede tijden, ook in de jachtbouw. Vaak moet de werknemer flexibel zijn wat betreft bedrijfs- (en dus vaak) woonlocatie.

Een Jachtbouwer die de MBO-opleiding heeft afgerond, kan zijn kansen op de arbeidsmarkt vergroten door op HBO-niveau door te studeren. Verder geldt dat bij goed functioneren, het takenpakket van de Jachtbouwer uitgebreid zal worden. Hij kan dan bijvoorbeeld leidinggevende worden. Later kan hij eventueel zelf een jachtbouwbedrijf oprichten en personeel aannemen.
 

Arbeidsmarktperspectief score jachtbouwer

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep jachtbouwer. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Jachtbouwer, Promotie mogelijkheden Jachtbouwer, Carriere Jachtbouwer.

Solliciteren op de functie jachtbouwer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als jachtbouwer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor jachtbouwer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als jachtbouwer. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Jachtbouwer, CV Jachtbouwer, sollicitatie Jachtbouwer.

Interviews met jachtbouwer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen jachtbouwer

 • Scheepsbouwer
 • Scheepsbouwkundige

Vacatures jachtbouwer

Op zoek naar een nieuwe baan als Jachtbouwer? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Jachtbouwer. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner.   Een Jachtbouwer maakt en repareert rompen, dekken en onderdelen van jachten. Aan de hand van een tekening maakt de Jachtbouwer eerst een constructie. Hier omheen bouwt hij later de kajuit, dekken, masten, machines, tanks en het interieur.

Beoordeling Jachtbouwer

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Jachtbouwer' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Jachtbouwer

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep