Jachtbouwer Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Jachtbouwer? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep jachtbouwer. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je jachtbouwer wordt.

Wat is een Jachtbouwer?

 

Een Jachtbouwer maakt en repareert rompen, dekken en onderdelen van jachten.

Aan de hand van een tekening maakt de Jachtbouwer eerst een constructie. Hier omheen bouwt hij later de kajuit, dekken, masten, machines, tanks en het interieur. De Jachtbouwer werkt met verschillende materialen, zoals kunststof, metaal en hout. Maakt de Jachtbouwer een metalen jacht, dan snijdt hij metaalplaten en last deze aan elkaar. Maakt de Jachtbouwer een houten jacht, dan zaagt hij de onderdelen op maat en lijmt en timmert de verschillende onderdelen vervolgens aan elkaar. Daarna werkt de Jachtbouwer het jacht mooi af. Hij schuurt het casco en brengt een beschermlaag aan.

Een Jachtbouwer kan tevens jachten repareren. Hij bedenkt dan samen met de andere teamleden hoe de problemen verholpen kunnen worden. De Jachtbouwer dicht bijvoorbeeld gaten met nieuwe stukken materiaal of hij vervangt onveilig geworden onderdelen.

De Jachtbouwer werkt in een werkplaats of buiten in een haven. Soms houdt de Jachtbouwer zich ook bezig met de inkoop van materialen en het contact met de opdrachtgever.

Wil je werken als Jachtbouwer?

Werk je al als Jachtbouwer en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Jachtbouwer worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Jachtbouwer, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Jachtbouwer in één oogopslag

Competenties:

Netwerk:

 • Collega’s
 • Leidinggevende
 • Jachtinterieurbouwers
 • Jachtschilders
 • Monteurs
 • Opdrachtgevers

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1600 tot €2650

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Jachtbouwer

Wat verdient een Jachtbouwer?

Een Jachtbouwer kan rekenen op zo’n €1600,- tot €2650,- bruto per maand. Het bedrag hangt bijvoorbeeld af van de leeftijd en ervaring van de Jachtbouwer.

Als secundaire arbeidsvoorwaarden gelden bijvoorbeeld een reiskostenvergoeding, vergoedingen voor gereedschappen en een veilige werkplek. 

Salarisschaal Jachtbouwer

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Jachtbouwer

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Jachtbouwer

Wat is de toekomst van Jachtbouwer?

Het aantal vacatures voor Jachtbouwers of Scheepsbouwers is redelijk. Toch is het vinden van een baan lastiger in economisch slechte tijden dan in economisch goede tijden, ook in de jachtbouw. Vaak moet de werknemer flexibel zijn wat betreft bedrijfs- (en dus vaak) woonlocatie.

Een Jachtbouwer die de MBO-opleiding heeft afgerond, kan zijn kansen op de arbeidsmarkt vergroten door op HBO-niveau door te studeren. Verder geldt dat bij goed functioneren, het takenpakket van de Jachtbouwer uitgebreid zal worden. Hij kan dan bijvoorbeeld leidinggevende worden. Later kan hij eventueel zelf een jachtbouwbedrijf oprichten en personeel aannemen.
 

Baankans Jachtbouwer

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Jachtbouwer worden: Opleidingen tot Jachtbouwer

Wil je jachtbouwer worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Jachtbouwer? 

 

Om Jachtbouwer te worden, moet de MBO-opleiding Scheeps- en Jachtbouwkundige of de HBO-opleiding Scheepsbouwkunde gedaan worden. Beide opleidingen duren vier jaar. Tijdens de opleiding leert de student de theorie en praktijk van verschillende scheepsbouwtechnieken. Zo wordt aandacht besteed aan het maken en lezen van bouwtekeningen, houtbewerken en lassen. Tevens leert de student om leiding te geven. Dit houdt onder andere in dat de Jachtbouwer ook werkvoorbereidingen en planningen op kan stellen. 

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Jachtbouwer

Meer opleidingen Jachtbouwer

Weet je nog niet of je Jachtbouwer wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Jachtbouwer of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Jachtbouwer

Met wie werkt een Jachtbouwer samen? 

Een Jachtbouwer werkt met een team aan de bouw van een jacht en heeft dus veel contact met collega’s. Hij wordt aangestuurd door een leidinggevende, bij wie hij ook terecht kan bij vragen en problemen. Verder komt een Jachtbouwer in aanraking met andere mensen die zich bezighouden met de bouw van het jacht, zoals Jachtinterieurbouwers, Jachtschilders en Monteurs. Tevens zal een Jachtbouwer contact hebben met de opdrachtgever. Samen bespreken ze de wensen van de klant en nemen de planning door.
 


 • Collega’s
 • Leidinggevende
 • Jachtinterieurbouwers
 • Jachtschilders
 • Monteurs
 • Opdrachtgevers
Jachtbouwer


Organisaties waar een Jachtbouwer werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Jachtbouwer meestal werkt.

Waar werkt een Jachtbouwer?

Een Jachtbouwer werkt bij een jachtbouwbedrijf, een rederij of een bergingsbedrijf. Deze bedrijven streven naar het maken van winst, en dus is de Jachtbouwer werkzaam in de profitsector.

Meer weten over werken in de Installatie, Onderhoud & Reparatie?

Bekijk werken in Installatie, Onderhoud & Reparatie

Best beoordeelde werkgevers Jachtbouwer

Waar kun je het beste werken als Jachtbouwer? Hieronder vind je de best door de Jachtbouwer beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Jachtbouwer.

Competenties, Skills en Vaardigheden Jachtbouwer:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Jachtbouwer.

Welke competenties heeft een Jachtbouwer nodig?

Een Jachtbouwer heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Jachtbouwer

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Jachtbouwer passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Jachtbouwer nodig? 

Persoonstypen die passen bij een Jachtbouwer zijn Succesvolle Werker en Perfectionist.

Een Jachtbouwer is ambitieus, energiek, handig en hij werkt efficiënt en doelgericht (Succesvolle Werker).

Daarnaast is een Jachtbouwer nauwkeurig. Hij stelt hoge eisen aan de bouw van een jacht, omdat fouten fatale gevolgen kunnen hebben. Hij werkt daarom gedisciplineerd (Perfectionist).

Bekijk de persoonstypen voor Jachtbouwer


Perfectionist


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Jachtbouwer

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Jachtbouwer

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Jachtbouwer

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Jachtbouwer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Jachtbouwer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Jachtbouwer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Jachtbouwer. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Jachtbouwer iets voor je?

Zou je graag Jachtbouwer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Jachtbouwer bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Jachtbouwer

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar