U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Kozijnenmaker

Kozijnenmaker worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een kozijnenmaker? Lees de functieomschrijving.

Een kozijnenmaker produceert kozijnen. Hij of zij werkt voornamelijk met hout en kunststof. De kozijnenmaker weet hoe een kozijn (met de hand) vervaardigd wordt, en weet hoe de machines werken waarmee (delen van) kozijnen tegenwoordig op veel plekken vervaardigd worden (een pennenmachine bijvoorbeeld). Hij of zij doet vervolgens alles wat nodig is om van de aangeleverde materialen kozijnen te maken.

Mensen vonden ons op: Job Kozijnenmaker, Baan Kozijnenmaker, Kozijnenmaker Worden, Functie-eisen Kozijnenmaker, Verantwoordelijkheden Kozijnenmaker, Functieprofiel Kozijnenmaker, Wat doet een Kozijnenmaker, Werken als Kozijnenmaker.

Kozijnenmaker worden: Opleiding tot kozijnenmaker

Voor het beroep van kozijnenmaker is bovenop een middelbare schooldiploma (LBO of hoger) geen opleiding nodig. Soms wordt van de kozijnenmaker wel een rijbewijs verlangd.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Kozijnenmaker, Kozijnenmaker Worden, Opleidingsniveau Kozijnenmaker, Scholing Kozijnenmaker, Studie Kozijnenmaker, Bijscholing Kozijnenmaker, Omscholing Kozijnenmaker.

Organisaties waar een kozijnenmaker doorgaans werkzaam is

De kozijnenmaker werkt voor een bedrijf dat kozijnen produceert.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Kozijnenmaker, Kozijnenmaker Worden, Opleidingsniveau Kozijnenmaker, Scholing Kozijnenmaker, Studie Kozijnenmaker, Bijscholing Kozijnenmaker, Omscholing Kozijnenmaker.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden kozijnenmaker

Weinig vacatures voor dit beroep geven een duidelijke salarisindicatie. Sommigen geven de indicatie max. 1750 euro per maand, en veel meer dan dat zal een kozijnenmaker vaak ook niet verdienen.

Mensen vonden ons op: Salaris Kozijnenmaker, Loon Kozijnenmaker, Wat verdien je als Kozijnenmaker, Salarisschaal Kozijnenmaker, Salarisindicatie Kozijnenmaker, Bonus Kozijnenmaker, CAO Kozijnenmaker, Brutoloon Kozijnenmaker, Nettoloon Kozijnenmaker, Vakantiedagen Kozijnenmaker, Pensioen Kozijnenmaker.

Competenties, skills & vaardigheden kozijnenmaker

 • Resultaatgerichtheid
 • Accuratesse
 • Leervermogen
Mensen vonden ons op: Kennis Kozijnenmaker, Vaardigheden Kozijnenmaker, Attitude Kozijnenmaker, Kwalificaties Kozijnenmaker, Competentieprofiel Kozijnenmaker.

Boeken voor het beroep kozijnenmaker

Wil je meer weten over het beroep kozijnenmaker? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je kozijnenmaker bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken kozijnenmaker te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Kozijnenmaker, Kozijnenmaker ebooks, boek Kozijnenmaker.

Persoonstypen kozijnenmaker

Op dit beroep is geen specifiek persoonstype van toepassing.

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Kozijnenmaker, Karakter Kozijnenmaker.

Netwerk kozijnenmaker

De kozijnenmaker heeft geen in het bijzonder te vermelden netwerk. Andere kozijnenmakers, mogelijk glassnijders/glaszetters, schilders en dergelijke behoren tot de mogelijkheden, maar voor hetzelfde geld komen deze ook gewoon niet in contact met de kozijnenmaker.

Mensen vonden ons op: Collega’s Kozijnenmaker, Medewerkers Kozijnenmaker.

Is het beroep kozijnenmaker iets voor jou?

Zou je graag kozijnenmaker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als kozijnenmaker bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Kozijnenmaker, beroepskeuzetest Kozijnenmaker, beroep Kozijnenmaker kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden kozijnenmaker

Het arbeidsmarktperspectief voor de kozijnenmaker is momenteel redelijk. Er zijn vacatures, voor leerlingen en voor ervaren kozijnenmakers. De doorgroeimogelijkheden zijn daarentegen niet bijzonder goed. Andere beroepen die met hout en/of kunststof te maken hebben behoren hiertoe, of het beginnen van een eigen bedrijf, maar daar houden de mogelijkheden ook wel weer mee op.

Arbeidsmarktperspectief score kozijnenmaker

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep kozijnenmaker. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Kozijnenmaker, Promotie mogelijkheden Kozijnenmaker, Carriere Kozijnenmaker.

Solliciteren op de functie kozijnenmaker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als kozijnenmaker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor kozijnenmaker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als kozijnenmaker. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Kozijnenmaker, CV Kozijnenmaker, sollicitatie Kozijnenmaker.

Interviews met kozijnenmaker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen kozijnenmaker

Vacatures kozijnenmaker

Op zoek naar een nieuwe baan als Kozijnenmaker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Kozijnenmaker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een kozijnenmaker produceert kozijnen. Hij of zij werkt voornamelijk met hout en kunststof. De kozijnenmaker weet hoe een kozijn (met de hand) vervaardigd wordt, en weet hoe de machines werken waarmee (delen van) kozijnen tegenwoordig op veel plekken vervaardigd worden (een pennenmachine bijvoorbeeld).

Beoordeling Kozijnenmaker

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Kozijnenmaker' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Kozijnenmaker

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep