U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Meubelmaker

Meubelmaker worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een meubelmaker? Lees de functieomschrijving.

Een Meubelmaker vervaardigt verschillende soorten meubels, zoals tafels, stoelen, kasten en bedden. Een Meubelmaker maakt afgewerkte meubels uit hout, maar er worden ook andere materialen gebruikt, zoals metalen en kunststoffen. Er worden verschillende technieken toegepast door de Meubelmaker, bijvoorbeeld houtsnijden en inlegwerk. De Meubelmaker gebruikt hierbij verschillende machines en gereedschappen. Hij monteert de losse onderdelen en zorgt voor de afwerking van de meubels.

Een Meubelmaker werkt in een meubelmakerij of een meubelfabriek. In een meubelmakerij worden op kleine schaal meubels gemaakt, in een meubelfabriek worden vaak meubelseries gemaakt. Een ontwerpend Meubelmaker werkt in een atelier of werkplaats en ontwerpt nieuwe meubels op eigen initiatief of in opdracht. Een Meubelmaker kan ook worden ingezet als interieurbouwer, bijvoorbeeld in de botenindustrie waar het interieur van nieuwe boten wordt gemaakt. Er zijn ook Meubelmakers te vinden in de orgelbouw.

Mensen vonden ons op: Job Meubelmaker, Baan Meubelmaker, Meubelmaker Worden, Functie-eisen Meubelmaker, Verantwoordelijkheden Meubelmaker, Functieprofiel Meubelmaker, Wat doet een Meubelmaker, Werken als Meubelmaker.

Meubelmaker worden: Opleiding tot meubelmaker

Bij het beroep Meubelmaker sluit een opleiding aan op MBO niveau, bijvoorbeeld MBO (Allround of Ontwerpend) Meubelmaker, MBO (Scheeps)Interieurbouwer of MBO Machinaal Houtbewerker. Een opleiding tot Meubelmaker duurt normaal gesproken twee jaar en kan als dagopleiding of als praktijkgerichte opleiding gevolgd worden.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Meubelmaker, Meubelmaker Worden, Opleidingsniveau Meubelmaker, Scholing Meubelmaker, Studie Meubelmaker, Bijscholing Meubelmaker, Omscholing Meubelmaker.

Organisaties waar een meubelmaker doorgaans werkzaam is

Een Meubelmaker is werkzaam in het bedrijfsleven, meestal bij een meubelmakerij of een meubelfabriek.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Meubelmaker, Meubelmaker Worden, Opleidingsniveau Meubelmaker, Scholing Meubelmaker, Studie Meubelmaker, Bijscholing Meubelmaker, Omscholing Meubelmaker.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden meubelmaker

Het startsalaris van een Meubelmaker ligt op ongeveer €1500 bruto per maand. Aan de hand van leeftijd en ervaring kan dit oplopen tot €2100.

De arbeidsvoorwaarden van een Meubelmaker zijn meestal geregeld volgens de CAO Meubelindustrie en Meubileringsbedrijven. Hierin zijn onder andere de volgende arbeidsvoorwaarden vastgelegd:een reiskostenvergoeding, het recht op het behalen van een ervaringscertificaat, opleidingsmogelijkheden en een pensioenregeling.

Mensen vonden ons op: Salaris Meubelmaker, Loon Meubelmaker, Wat verdien je als Meubelmaker, Salarisschaal Meubelmaker, Salarisindicatie Meubelmaker, Bonus Meubelmaker, CAO Meubelmaker, Brutoloon Meubelmaker, Nettoloon Meubelmaker, Vakantiedagen Meubelmaker, Pensioen Meubelmaker.

Competenties, skills & vaardigheden meubelmaker

 • Resultaatgerichtheid
 • Creativiteit
 • Accuratesse
 • Rekenen
 • Meten
 • Technische kennis
 • Oog-handcoördinatie
Mensen vonden ons op: Kennis Meubelmaker, Vaardigheden Meubelmaker, Attitude Meubelmaker, Kwalificaties Meubelmaker, Competentieprofiel Meubelmaker.

Boeken voor het beroep meubelmaker

Wil je meer weten over het beroep meubelmaker? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je meubelmaker bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken meubelmaker te komen.

Goed gerei | Wido Smeets

Opkomst en ondergang van een (meubelmakers)familie - Nederlands | Druk: 1 | Paperback | 9789029505260 | 384 pagina's

In het aan de Belgische grens gelegen Maasdorp Wessem begint Leio Smeets tussen de twee wereldoorlogen een houtbedrijf dat hij uitbouwt tot een bloeiende fabriek waar moderne, fraai vormgegeven meubels worden gemaakt. In 1946 maakt hij zijn zes zonen mede...

De MeubelMaker / 2 Gereedschappen en handmachines | H.W.J. van Veldhoven

Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789060290552

De MeubelMaker / 2 Gereedschappen en handmachines...

De Meubelmaker deel 1 | W. Schoute

constructieleer - Nederlands | Druk: 2 | Paperback | 9789060290774 | 174 pagina's

De basis voor het maken van een goed meubel is de constructie die de meubelmaker af moet kunnen lezen van een constructietekening. Deze moet aan de nodige eisen voldoen want iedere meubelmaker met enige scholing dient zo'n tekening te kunnen begrijpen....

Mensen vonden ons op: boeken voor Meubelmaker, Meubelmaker ebooks, boek Meubelmaker.

Persoonstypen meubelmaker

Een Meubelmaker moet heel nauwkeurig en geconcentreerd kunnen werken (Perfectionist). Hij moet zorgvuldig omgaan met gereedschappen en machines en moet veilig en volgens voorschriften kunnen werken. Een Meubelmaker moet foutloos kunnen rekenen en meten. Bij repeterende handelingen moet de Meubelmaker geconcentreerd blijven. Een Meubelmaker kan goed zelfstandig werken en kritisch naar eigen werk kijken. Een Meubelmaker heeft veel specialistische kennis over technieken en materialen (Waarnemer).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Meubelmaker, Karakter Meubelmaker.

Netwerk meubelmaker

Een Meubelmaker werkt in principe zelfstandig. Een Meubelmaker die niet zelf ontwerpt, werkt samen met de ontwerper van de te maken meubels. De meubelmaker moet controleren of zijn ontwerp ook maakbaar, praktisch uitvoerbaar is. Daarnaast heeft de Meubelmaker contact met de leveranciers van zijn materialen. Zeer specialistische kennis over techieken of materialen kan een Meubelmaker verkrijgen bij een (technisch) specialist. Een ontwerpend Meubelmaker heeft veel contact met zijn opdrachtgever, wiens wensen hij moet inventariseren en aan wie hij zijn ontwerp presenteert.

Mensen vonden ons op: Collega’s Meubelmaker, Medewerkers Meubelmaker.

Is het beroep meubelmaker iets voor jou?

Zou je graag meubelmaker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als meubelmaker bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Meubelmaker, beroepskeuzetest Meubelmaker, beroep Meubelmaker kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden meubelmaker

Het arbeidsmarktperspectief van een Meubelmaker is relatief goed. Er is een structureel tekort aan vaklieden op MBO 3 en MBO 4 niveau. De bedrijfstaks meubelmakerij heeft nog meer behoefte aan vaklieden op HBO niveau.

Een Meubelmaker kan doorgroeien naar Meewerkend Leidinggevende of Werkvoorbereider. Een Meubelmaker kan zich ook verder ontwikkelen door een opleiding op HBO niveau te doen, zoals Technische Bedrijfskunde, Bouwkunde of Industrieel Product Ontwerpen.

 

Arbeidsmarktperspectief score meubelmaker

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep meubelmaker. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Meubelmaker, Promotie mogelijkheden Meubelmaker, Carriere Meubelmaker.

Solliciteren op de functie meubelmaker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als meubelmaker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor meubelmaker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als meubelmaker. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Meubelmaker, CV Meubelmaker, sollicitatie Meubelmaker.

Interviews met meubelmaker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen meubelmaker

Vacatures meubelmaker

Op zoek naar een nieuwe baan als Meubelmaker? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Meubelmaker. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. Een Meubelmaker vervaardigt verschillende soorten meubels, zoals tafels, stoelen, kasten en bedden. Een Meubelmaker maakt afgewerkte meubels uit hout, maar er worden ook andere materialen gebruikt, zoals metalen en kunststoffen. Er worden verschillende technieken toegepast door de Meubelmaker, bijvoorbeeld houtsnijden en inlegwerk.

Beoordeling Meubelmaker

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Meubelmaker' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Meubelmaker

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Er zijn nog geen reacties.

Reageer op dit beroep