U bevindt zich hier: Home » Beroepen » Mysteryshopper

Mysteryshopper worden: Competenties, Opleidingen, Vacatures en Salaris

Wat doet een mysteryshopper? Lees de functieomschrijving.

De Mysteryshopper bezoekt anoniem winkels, horecagelegenheden en belt naar bedrijven. De Mysteryshopper doet net alsof de Mysteryshopper iets wil kopen en beoordeelt het bedrijf daarbij. Deze vorm van onderzoek wordt steeds vaker gebruikt.

Het personeel van de winkel of het bedrijf is niet op de hoogte van het bezoek van de Mysteryshopper. De Mysteryshopper gedraagt zich als een gewone klant en let tijdens het proces op vooraf opgestelde criteria. Hierbij let de Mysteryshopper bijvoorbeeld op de klantvriendelijkheid van het personeel, netheid van de winkel, wachttijden, hulpvaardigheid en deskundigheid. De Mysteryshopper maakt van de bevindingen een verslag. Vaak rapporteert de Mysteryshopper de bevindingen door het invullen van een vooraf opgesteld scoreformulier of door het schrijven van een verslag van het bezoek.

Bedrijven huren Mysteryshoppers in om op die manier goed te kunnen observeren hoe het er in de winkel of bij een bedrijf aan toe gaat. Er kan dan gekeken worden of een bepaald bedrijf beter uit de test komt dan een ander en waar verbeterpunten liggen. Een veelgehoord nadeel van de Mysteryshopper is dat het personeel niet weet dat wie de Mysteryshopper is. Het personeel kan zich hierdoor niet verdedigen bij  eventuele negatieve uitkomsten. Vaak wordt het Mysteryshoppen dan ook gebruikt voor de verbetering van de service en niet om het personeel te straffen.

Mensen vonden ons op: Job Mysteryshopper, Baan Mysteryshopper, Mysteryshopper Worden, Functie-eisen Mysteryshopper, Verantwoordelijkheden Mysteryshopper, Functieprofiel Mysteryshopper, Wat doet een Mysteryshopper, Werken als Mysteryshopper.

Mysteryshopper worden: Opleiding tot mysteryshopper

De Mysteryshopper heeft geen specifieke opleiding nodig. Mysteryshopper is dan ook vaak geen fulltime baan, maar wordt als bijbaan, freelance of als tijdsvulling gebruikt. Iedereen kan Mysteryshopper worden.

Opleidingen, cursussen en trainingen:

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Staat de opleiding, cursus of training die je zoekt er niet tussen? Kijk dan bij onze partner Springest.nl.
Mensen vonden ons op: Studeren voor Mysteryshopper, Mysteryshopper Worden, Opleidingsniveau Mysteryshopper, Scholing Mysteryshopper, Studie Mysteryshopper, Bijscholing Mysteryshopper, Omscholing Mysteryshopper.

Organisaties waar een mysteryshopper doorgaans werkzaam is

De Mysteryshopper kan voor een bedrijf werken dat de klanttevredenheid in de eigen winkels of horecagelegenheden wil verbeteren. Ook kan de Mysteryshopper voor een bedrijf werken dat meerdere winkels of horecagelegenheden aan een test onderwerpt en deze dan vergelijkt.

Mensen vonden ons op: Studeren voor Mysteryshopper, Mysteryshopper Worden, Opleidingsniveau Mysteryshopper, Scholing Mysteryshopper, Studie Mysteryshopper, Bijscholing Mysteryshopper, Omscholing Mysteryshopper.

Salaris en Arbeidsvoorwaarden mysteryshopper

Vaak werkt de Mysteryshopper niet fulltime, maar ziet dit als een bijverdienste. De Mysteryshopper krijgt ook geen vast salaris, maar krijgt per klus een bepaalde bedrag betaald. Hierbij zijn de reiskosten en het aankoopbedrag van het te kopen product vaak inbegrepen.

Mensen vonden ons op: Salaris Mysteryshopper, Loon Mysteryshopper, Wat verdien je als Mysteryshopper, Salarisschaal Mysteryshopper, Salarisindicatie Mysteryshopper, Bonus Mysteryshopper, CAO Mysteryshopper, Brutoloon Mysteryshopper, Nettoloon Mysteryshopper, Vakantiedagen Mysteryshopper, Pensioen Mysteryshopper.

Competenties, skills & vaardigheden mysteryshopper

 • Analytisch
 • Kritisch
 • Oordeelsvorming
 • Sociabiliteit
 • Inzicht in omgeving
Mensen vonden ons op: Kennis Mysteryshopper, Vaardigheden Mysteryshopper, Attitude Mysteryshopper, Kwalificaties Mysteryshopper, Competentieprofiel Mysteryshopper.

Boeken voor het beroep mysteryshopper

Wil je meer weten over het beroep mysteryshopper? Hieronder vind je diverse boeken, Ebooks of DVD's waarin je meer te weten kan komen over de functie en de inhoud. Ook kunnen er boeken tussen staan die interessant zijn wanneer je mysteryshopper bent en jezelf verder wilt ontwikkelen binnen je vakgebied.

Als je tussen de hieronderstaande boeken geen geschikte kan vinden, klik dan op de link onderaan dit kader om op de pagina met meer boeken mysteryshopper te komen.

Mensen vonden ons op: boeken voor Mysteryshopper, Mysteryshopper ebooks, boek Mysteryshopper.

Persoonstypen mysteryshopper

De Mysteryshopper moet van winkelen houden, net kunnen doen alsof de Mysteryshopper gewoon iets wil kopen maar ondertussen goed observeren wat er tijdens het verkoopproces allemaal gebeurt (Waarnemer). De Mysteryshopper moet een bepaalde mate van verantwoordelijkheid hebben en betrouwbaar zijn (Loyalist).

Mensen vonden ons op: Persoonlijkheid Mysteryshopper, Karakter Mysteryshopper.

Netwerk mysteryshopper

De Mysteryshopper werkt alleen, maar heeft wel te maken met het personeel in de winkel. De Mysteryshopper moet het personeel observeren en beoordelen. De Mysteryshopper moet hier verslag van uitbrengen bij het bedrijf waar de Mysteryshopper voor werkt.

Mensen vonden ons op: Collega’s Mysteryshopper, Medewerkers Mysteryshopper.

Is het beroep mysteryshopper iets voor jou?

Zou je graag mysteryshopper willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als mysteryshopper bij jou past.

Mensen vonden ons op: beroepskeuze Mysteryshopper, beroepskeuzetest Mysteryshopper, beroep Mysteryshopper kiezen.

Arbeidsmarktperspectief en Doorgroeimogelijkheden mysteryshopper

Er zijn diverse bedrijven en bureaus die Mysteryshopper in dienst hebben. Er is voldoende werk in te vinden, maar het is slechts een bijbaan. Doorgroeimogelijkheden zijn dan ook nagenoeg niet aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief score mysteryshopper

Hieronder vind je de score voor het arbeidsmarktperspectief voor het beroep mysteryshopper. We hebben 5 scores: Zeer Goed, Goed, Redelijk, Matig en Slecht.

Zeer goed
Powered by arbeidsmarktkansen.nl & Intelligence Group
Mensen vonden ons op: Vooruitzichten Mysteryshopper, Promotie mogelijkheden Mysteryshopper, Carriere Mysteryshopper.

Solliciteren op de functie mysteryshopper

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als mysteryshopper dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor mysteryshopper belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als mysteryshopper. Bekijk dan onze tips.

Mensen vonden ons op: solliciteren als Mysteryshopper, CV Mysteryshopper, sollicitatie Mysteryshopper.

Interviews met mysteryshopper

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.

Verwante beroepen mysteryshopper

Vacatures mysteryshopper

Op zoek naar een nieuwe baan als Mysteryshopper? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Mysteryshopper. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vind zal je doorklikken naar de vacaturepartner. De Mysteryshopper bezoekt anoniem winkels, horecagelegenheden en belt naar bedrijven. De Mysteryshopper doet net alsof de Mysteryshopper iets wil kopen en beoordeelt het bedrijf daarbij. Deze vorm van onderzoek wordt steeds vaker gebruikt.

Beoordeling Mysteryshopper

Lees hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef je mening bij het blok 'Beoordeel zelf het beroep Mysteryshopper' hieronder.

 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Beoordeel zelf het beroep Mysteryshopper

Geef een score van 1 ster (zeer slecht) tot 5 sterren (zeer goed) door met je muis te klikken bij de 4 keuzeopties die worden getoond.
 • Functie-inhoud
 • Salaris en arbeidsvoorwaarden
 • Doorgroeimogelijkeden
 • Arbeidsmarktperspectief

Reacties

Ik denk dat dit ook goed in de marketing categorie past? Had het niet verwacht in onderzoek 

Door: Bastiaan

Reageer op dit beroep