Mysteryshopper Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Mysteryshopper? Lees de functieomschrijving.

De Mysteryshopper bezoekt anoniem winkels, horecagelegenheden en belt naar bedrijven. De Mysteryshopper doet net alsof de Mysteryshopper iets wil kopen en beoordeelt het bedrijf daarbij. Deze vorm van onderzoek wordt steeds vaker gebruikt.

Het personeel van de winkel of het bedrijf is niet op de hoogte van het bezoek van de Mysteryshopper. De Mysteryshopper gedraagt zich als een gewone klant en let tijdens het proces op vooraf opgestelde criteria. Hierbij let de Mysteryshopper bijvoorbeeld op de klantvriendelijkheid van het personeel, netheid van de winkel, wachttijden, hulpvaardigheid en deskundigheid. De Mysteryshopper maakt van de bevindingen een verslag. Vaak rapporteert de Mysteryshopper de bevindingen door het invullen van een vooraf opgesteld scoreformulier of door het schrijven van een verslag van het bezoek.

Bedrijven huren Mysteryshoppers in om op die manier goed te kunnen observeren hoe het er in de winkel of bij een bedrijf aan toe gaat. Er kan dan gekeken worden of een bepaald bedrijf beter uit de test komt dan een ander en waar verbeterpunten liggen. Een veelgehoord nadeel van de Mysteryshopper is dat het personeel niet weet dat wie de Mysteryshopper is. Het personeel kan zich hierdoor niet verdedigen bij  eventuele negatieve uitkomsten. Vaak wordt het Mysteryshoppen dan ook gebruikt voor de verbetering van de service en niet om het personeel te straffen.

Wil je werken als Mysteryshopper?

Werk je al als Mysteryshopper en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Mysteryshopper worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Mysteryshopper, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Mysteryshopper in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Mysteryshopper

Wat verdient een Mysteryshopper?

Vaak werkt de Mysteryshopper niet fulltime, maar ziet dit als een bijverdienste. De Mysteryshopper krijgt ook geen vast salaris, maar krijgt per klus een bepaalde bedrag betaald. Hierbij zijn de reiskosten en het aankoopbedrag van het te kopen product vaak inbegrepen.

Salarisschaal Mysteryshopper

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Mysteryshopper

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Mysteryshopper

Hoe goed is de toekomst voor de Mysteryshopper? 

Er zijn diverse bedrijven en bureaus die Mysteryshopper in dienst hebben. Er is voldoende werk in te vinden, maar het is slechts een bijbaan. Doorgroeimogelijkheden zijn dan ook nagenoeg niet aanwezig.

Baankans Mysteryshopper

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Mysteryshopper worden: Opleidingen tot Mysteryshopper

Hoe word je een Mysteryshopper? 

De Mysteryshopper heeft geen specifieke opleiding nodig. Mysteryshopper is dan ook vaak geen fulltime baan, maar wordt als bijbaan, freelance of als tijdsvulling gebruikt. Iedereen kan Mysteryshopper worden.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Mysteryshopper

Meer opleidingen Mysteryshopper

Weet je nog niet of je Mysteryshopper wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Mysteryshopper of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Mysteryshopper

Met wie werkt een Mysteryshopper samen? 

De Mysteryshopper werkt alleen, maar heeft wel te maken met het personeel in de winkel. De Mysteryshopper moet het personeel observeren en beoordelen. De Mysteryshopper moet hier verslag van uitbrengen bij het bedrijf waar de Mysteryshopper voor werkt.


Mysteryshopper


Organisaties waar een Mysteryshopper werkzaam is

Waar werkt een Mysteryshopper meestal? 

De Mysteryshopper kan voor een bedrijf werken dat de klanttevredenheid in de eigen winkels of horecagelegenheden wil verbeteren. Ook kan de Mysteryshopper voor een bedrijf werken dat meerdere winkels of horecagelegenheden aan een test onderwerpt en deze dan vergelijkt.

Meer weten over werken in de Onderzoek & Wetenschap?

Bekijk werken in Onderzoek & Wetenschap

Best beoordeelde werkgevers Mysteryshopper

Waar kun je het beste werken als Mysteryshopper? Hieronder vindt je de best door de Mysteryshopper beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Mysteryshopper.

Competenties, Skills en Vaardigheden Mysteryshopper:

Welke competenties heeft een een Mysteryshopper nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Mysteryshopper

Wat voor persoonlijkheid heb je als Mysteryshopper nodig? 

De Mysteryshopper moet van winkelen houden, net kunnen doen alsof de Mysteryshopper gewoon iets wil kopen maar ondertussen goed observeren wat er tijdens het verkoopproces allemaal gebeurt (Waarnemer). De Mysteryshopper moet een bepaalde mate van verantwoordelijkheid hebben en betrouwbaar zijn (Loyalist).

Bekijk de persoonstypen voor Mysteryshopper


Loyalist


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Mysteryshopper

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Mysteryshopper

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Mysteryshopper

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Mysteryshopper

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Mysteryshopper dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Mysteryshopper belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Mysteryshopper. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Mysteryshopper iets voor je?

Zou je graag Mysteryshopper willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Mysteryshopper bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Mysteryshopper

Bastiaan

Ik denk dat dit ook goed in de marketing categorie past? Had het niet verwacht in onderzoek 

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar