Opleidingen Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP)

Opleidingen en cursussen

Vind een cursus of training. In samenwerking met Springest

Boeken

Advertenties

Ben je Jurist en moet je op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP)? Doe een cursus WBP.
 
Na een cursus WBP ben je op de hoogte van de nieuwe regels op dit gebied. Zo kan het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) meer macht krijgen om boetes uit te delen of extra controles uit te voeren bij bedrijven die een database willen aanleggen met privacygevoelige gegevens.
 
  • Privacy & Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) | Open inschrijving | € 655.0 | Niveau: MBO 4 | Max. deelnemers: 20 | Totale lesduur: 1.0 dagen
    Inleiding Werknemers hebben recht op hun privacy. Werkgevers mogen dus niet zomaar alles controleren of gegevens over hun personeel verstrekken aan derden. De Wet bescherming persoonsgegevens speelt hierbij een belangrijke rol. Voor iedereen met personeel in dienst organiseert Rendement de training 'Privacy van werknemers'. Tijdens deze ééndaagse praktijktraining hoort u wat er ten aanzien van d...
  • Privacy & Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) | Open inschrijving | € 3199.0 | Niveau: Post-HBO | Max. deelnemers: 15 | Totale lesduur: 4.0 dagen
    DE CURSUS VAN A TOT Z VOOR U ALS PRIVACY OFFICER 2.0 Deze cursus stoomt u in slechts vier dagen tijd klaar voor de functie van Privacy Officer 2.0.Uniek is dat u in deze cursus zowel ingaat op de praktische toepassing van regelgeving, maarook uitvoerig onderwerpen als communicatie met de toezichthouder en de (interne) klant ende technische basiskennis behandelt. De hoofdrol voor u als Privacy Offi...
  • Personeelszaken, Verbintenissenrecht / Contractrecht, P&O / P&A (Personeel & Organisatie / Arbeid), Privacy & Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), Ondernemen | E-Learning | € 23.97 | Niveau: MBO | Max. deelnemers: | Totale lesduur: 14.0 dagen
    Zelfs als je maar één naam op je loonlijst hebt staan, ben je verplicht een personeelsadministratie bij te houden. Misschien heb je het al ontdekt: daar komt best veel bij kijken. Veel ondernemers weten wel dat er volgens de 'Wet bescherming persoonsgegevens' specifieke eisen worden gesteld aan een professionele personeelsadministratie, maar wat deze precies inhouden? Behoefte aan een kort en bo...
  • Privacy & Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) | Open inschrijving | € 1995.0 | Niveau: | Max. deelnemers: 16 | Totale lesduur: 2.0 dagen
    OVERVIEW Nederlands:  In deze cursus doet u basiskennis op van privacy- en gegevensbeschermingswetten en van hun toepassing in de praktijk. U maakt kennis met gemeenschappelijke principes en benaderingen van privacy  en met de belangrijkste privacymodellen die wereldwijd worden toegepast. Ook krijgt u een introductie in informatiebeveiligingsconcepten en in het beheer en het toezicht op informat...
  • Europees Recht, Privacy & Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) | Open inschrijving | € 1995.0 | Niveau: | Max. deelnemers: 16 | Totale lesduur: 2.0 dagen
    OVERVIEW Nederlands: In deze cursus doet u basiskennis op van privacy- en gegevensbeschermingswetten en van hun toepassing in de praktijk. U komt meer te weten over gemeenschappelijke principes en benaderingen van privacy en over de belangrijkste privacymodellen die wereldwijd worden toegepast. Ook krijgt u een introductie in informatiebeveiligingsconcepten en in het beheer en het toezicht op info...
  • Privacy & Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) | Open inschrijving | € 1995.0 | Niveau: | Max. deelnemers: 16 | Totale lesduur: 2.0 dagen
    OVERVIEW Nederlands: In deze cursus doet u basiskennis op van privacy- en gegevensbeschermingswetten en van hun toepassing in de praktijk. U maakt kennis met gemeenschappelijke principes en benaderingen van privacy en met de belangrijkste privacymodellen die wereldwijd worden toegepast. Ook krijgt u een introductie in informatiebeveiligingsconcepten en in het beheer en het toezicht op informatiebe...
  • Sociaal domein, Sociaal zekerheidsrecht, Privacy & Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) | Open inschrijving | € 375.0 | Niveau: HBO | Max. deelnemers: 16 | Totale lesduur: 1.0 dagen
    Privacy in het sociaal domein Wegwijs in het gebruik van persoonsgegevens in het Sociaal Domein De Autoriteit Persoonsgegevens berichtte in april van dit jaar het volgende: “Nederlandse gemeenten weten onvoldoende welke persoonsgegevens van hun burgers zij in het sociaal domein mogen verwerken en welke regels daarvoor gelden. Bovendien informeren gemeenten hun burgers niet goed over het gebruik ...
  • Data protection, Privacy & Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) | Open inschrijving | € 1295.0 | Niveau: MBO 4 | Max. deelnemers: 13 | Totale lesduur: 2.0 dagen
    Inleiding Vanaf 24 mei 2016 is de General Data Protection Regulation (GDPR), of in het Nederlands de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG), van kracht. Vanaf 25 mei 2018 is het dan ook voor elk bedrijf verplicht om aan deze wet- en regelgeving te voldoen. Privacy wet- & regelgeving (o.a. de AVG/GDPR) is voor ieder bedrijf van belang en er wordt steeds strikter op naleving gecontroleer...
  • Data protection, Privacy & Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) | Open inschrijving | € 3450.0 | Niveau: HBO | Max. deelnemers: 13 | Totale lesduur: 5.0 dagen
    Inleiding Sinds 24 mei 2016 is de General Data Protection Regulation (GDPR), of in het Nederlands de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), van kracht. Vanaf 25 mei 2018 is het dan ook voor elk bedrijf verplicht om aan deze wet- en regelgeving te voldoen. In deze cursus leert u in vijf dagen welke impact de Europese wet- en regelgeving, de General Data Protection Regulation (GDPR), o...
  • Privacy & Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) | Open inschrijving | € 3995.0 | Niveau: | Max. deelnemers: 16 | Totale lesduur: 4.0 dagen
    OVERVIEW Nederlands: Bent u klaar voor de AVG? In 2018 gaat de algemene verordening gegevensbescherming (AVG) in. Bent u er klaar voor? Een van de verplichtingen die de AVG met zich meebrengt is het aanstellen van een deskundige functionaris voor gegevensbescherming, ook wel Data Protection Officer (DPO) genoemd. Deze moet monitoren of wetten en regels worden nageleefd, de interne activiteiten ron...