Opleidingen of training Abt Utrecht

Zoek je een opleiding Abt in Utrecht? Wij hebben op dit moment 0 opleidingen, trainingen en cursussen Abt die in de regio Utrecht gegeven worden. Misschien is een online opleiding volgen iets voor je? Er zijn tegenwoordig ook veel klassikale online opleidingen en trainingen te volgen. Jij volgt je opleiding dan vanuit Utrecht en je klasgenoten in een andere stad of regio.

Opleidingen Abt Utrecht

Zou je graag Abt willen worden? Of ben je al Abt en wil je jezelf verder ontwikkelen in jouw vakgebied? Hieronder vind je een een selectie aan opleidingen of cursussen voor de Abt in Utrecht, samengesteld door onze opleidingspartner Springest.


Er zijn geen opleidingen, trainingen en cursussen Abt in Utrecht

Er zijn geen opleidingen, trainingen en cursussen Abt in Utrecht aanwezig. Zet het regiofilter uit, of bekijk een andere regio

Bekijk alle opleidingen Abt

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Abt

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig. Deze cursussen en traininingen zijn voor de competentie Abt


Hoe word je een Abt? 

 

Er bestaat geen specifieke opleiding tot abt; een vereiste is dat je wel eerst monnik bent geworden, en daarna kun je je opwerken tot abt door gekozen te worden door de rest van de monniken. Om monnik te worden moet je allereerst erg religieus en katholiek zijn óf bereid dat te worden. De monnik in spé moet daarnaast jonger dan 50 jaar zijn, ongehuwd en geen financiële verplichtingen hebben. Een vooropleiding is niet nodig.

Als je besloten hebt om monnik te worden en de rest van je leven in het klooster wilt blijven wonen en werken, kun je je aanmelden bij het klooster. Dat kan tegenwoordig meestal zelfs al digitaal, maar ook telefonisch en rechtstreeks bij de abdij zelf. Je wordt dan eventueel aangenomen voor een oriëntatiegesprek waarin je je overtuiging aan kan geven. De toelating zal hoogstwaarschijnlijk zeer moeilijk worden gemaakt, want de monniken willen geen tijd en moeite steken in iemand die niet vol overtuiging voor het geloof kiest.


Filter