Accountmanager Verzekeringen Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Accountmanager Verzekeringen? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep accountmanager verzekeringen. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je accountmanager verzekeringen wordt.

 

Wat is een Accountmanager Verzekeringen?

Een Accountmanager is de contactpersoon voor klanten/opdrachtgevers. Zijn taak is het verkopen van een of meer producten of de dienstverlening van de organisatie waarvoor hij werkt. Een Accountmanager is vooral gericht op het onderhouden van de relatie met over het algemeen vaste klanten/opdrachtgevers. De naam Accountmanager wordt veel gebruikt in het bedrijfsleven, doch de functie heeft niet altijd dezelfde inhoud. Taken, bevoegdheden, verantwoordelijkheden en doelstellingen kunnen per organisatie verschillen.

De Accountmanager (of Relatiebeheerder) Verzekeringen is het eerste aanspreekpunt voor klanten van zijn bedrijf. Hij gebruikt zijn specialistische kennis van het vakgebied om hen zo goed mogelijk te adviseren of informeren. De Accountmanager Verzekeringen kan particulieren bijstaan, maar heeft vooral te maken met zakelijke/MKB relaties. Hij heeft een eigen portefeuille die hij actief probeert uit te breiden door nieuwe klanten te werven of door bestaande klanten een groter pakket of nieuwe producten te verkopen. Dit kunnen schade- of levensverzekeringen zijn, maar ook andere financiële diensten.

De (financiële) administratie van klanten in zijn portefuille hoort ook bij zijn werkzaamheden.

Een Accountmanager Verzekeringen kan werken vanuit een kantoor en voornamelijk telefonisch contact hebben met (potentiële) klanten. Op een iets hoger niveau is de Accountmanager Verzekeringen actiever in acquisitie en netwerken en bezoekt klanten op locatie. Dan is hij dus het gezicht van zijn organisatie en wordt hij inhoudelijk gesteund door verzekeringsspecialisten van zijn afdeling.

Wil je werken als Accountmanager Verzekeringen?

Werk je al als Accountmanager Verzekeringen en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Accountmanager Verzekeringen worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Accountmanager Verzekeringen, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Accountmanager Verzekeringen in één oogopslag

Netwerk:

 • Cliënt
 • Specialist Verzekeringen

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van €1800 tot €2800

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

1


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Accountmanager Verzekeringen

Wat verdient een Accountmanager Verzekeringen?

Het salaris van een Accountmanager Verzekeringen ligt tussen de €1800 en €4000 bruto per maand. Het salaris is conform CAO en verder afhankelijk van werkgever, functie, opleiding en ervaring.

Eventuele secundaire arbeidsvoorwaarden zijn uitgebreide ontwikkelings- en scholingsmogelijkmogeljikheden, 8% vakantietoeslag en een 13de maand.

Salarisschaal Accountmanager Verzekeringen

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Accountmanager Verzekeringen

Op zoek naar een nieuwe baan als Accountmanager Verzekeringen? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Accountmanager Verzekeringen. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Accountmanager Verzekeringen vacatures

Relatiebeheerder verzekeringen
Kros Knipscheer AssurantieAdviseurs
Als relatiebeheerder verzekeringen heb je dagelijks contact met onze particuliere (en eventuele zakelijke) klanten. Zowel per telefoon of mail als adviesgesprekken. Naast advisering, breng je offertes uit en verricht je …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Accountmanager Verzekeringen

Wat is de toekomst van Accountmanager Verzekeringen?

Het aantal openstaande vacatures voor de Accountmanager Verzekeringen is niet heel groot, maar er zijn vacatures beschikbaar. Het aantal potentiële Accountmanagers is echter ook groot, door de verschillende opleidingsniveaus die voor de functie voldoen. Het behalen van WFT certificaten vergroot de mogelijkheden aanzienlijk.

Doorgroeimogelijkheden zijn er in de vorm van een seniorfunctie en meer verantwoordelijheden. Een Accountmanager kan bijvoorbeeld naast telefonisch klantencontact ook de taak krijgen klanten te bezoeken. Verder is het mogelijk om leidinggevende taken te krijgen en een team specialisten die moeten adviseren bij verzekeringen aan te sturen.

Baankans Accountmanager Verzekeringen

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

1


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Accountmanager Verzekeringen worden: Opleidingen tot Accountmanager Verzekeringen

Wil je accountmanager verzekeringen worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Accountmanager Verzekeringen? 

De Accountmanager Verzekeringen heeft minimaal MBO werk- en denkniveau met de nodige ervaring in een commerciële functie, of heeft een HBO opleiding gevolgd, bijvoorbeeld Marketing Management of Commerciële Economie.

Daarnaast moet hij in het bezit zijn van diverse WFT (Wet op Financieel Toezicht) diploma's, als WFT Basis en WFT Schade. Dit zijn cursussen in financiële dienstverlening. Ook het diploma Assurantie A is vaak vereist.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Accountmanager Verzekeringen

Er zijn geen opleidingen Accountmanager Verzekeringen aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Accountmanager Verzekeringen in werkt

Bekijk alle opleidingen Finance


Netwerk Accountmanager Verzekeringen

Met wie werkt een Accountmanager Verzekeringen samen? 

De Accountmanager Verzekeringen beheert een cliëntenportefeuille. Met deze cliënten heeft hij veel contact, telefonisch of face-to-face. Verder is hij actief nieuwe cliënten binnen aan het halen, waarvoor hij een uitgebreid netwerk aan bestaande relaties goed kan gebruiken.


Verder werkt hij in een team van meerdere specialisten, waarmee hij goed contact heeft over het afstemmen van de werkzaamheden. Hij rapporteert aan hoger management of de directie.


 • Cliënt
 • Specialist Verzekeringen
Accountmanager Verzekeringen


Organisaties waar een Accountmanager Verzekeringen werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Accountmanager Verzekeringen meestal werkt.

Waar werkt een Accountmanager Verzekeringen?

 • Verzekeringen
 • Overheid
 • Bedrijven

Meer weten over werken in de Accountancy & Finance?

Bekijk werken in Accountancy & Finance

Best beoordeelde werkgevers Accountmanager Verzekeringen

Waar kun je het beste werken als Accountmanager Verzekeringen? Hieronder vind je de best door de Accountmanager Verzekeringen beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Accountmanager Verzekeringen.

Competenties, Skills en Vaardigheden Accountmanager Verzekeringen:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Accountmanager Verzekeringen.

Welke competenties heeft een Accountmanager Verzekeringen nodig?

Een Accountmanager Verzekeringen heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Accountmanager Verzekeringen

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Accountmanager Verzekeringen passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Accountmanager Verzekeringen nodig? 

Het is van belang dat de Accountmanager Verzekeringen energiek is, omdat hij vaak voor meedere klanten tegelijk bezig is en hen allemaal optimaal bij moet staan. Ook moet hij zelfverzekerd zijn om overtuigend over te komen op zijn cliënten en eventueel werknemers. Door het vertrouwen van klanten te winnen behoudt de Accountmanager zijn bestaande relaties en zal hij nieuwe kunnen werven (Succesvolle werker).

Met vragen en klachten kunnen cliënten altijd bij de Relatiebeheerder Verzekeringen terecht. Deze is een dienstverlener pur sang. Hij heeft goed zicht op wat mensen van hem willen en is handig in het tevreden stellen van verschillende partijen (Bemiddelaar).

 

Bekijk de persoonstypen voor Accountmanager Verzekeringen


Bemiddelaar


Lees meer

Succesvolle werker


Lees meer

Interview met een Accountmanager Verzekeringen

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Accountmanager Verzekeringen

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Accountmanager Verzekeringen

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Accountmanager Verzekeringen

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Accountmanager Verzekeringen dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Accountmanager Verzekeringen belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Accountmanager Verzekeringen. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Accountmanager Verzekeringen iets voor je?

Zou je graag Accountmanager Verzekeringen willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Accountmanager Verzekeringen bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Accountmanager Verzekeringen

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar