Opleidingen Arts voor orthopedische geneeskunde

Zou je graag Arts voor orthopedische geneeskunde willen worden? Of ben je al Arts voor orthopedische geneeskunde en wil je jezelf verder ontwikkelen in jouw vakgebied? Hieronder vind je een een selectie aan opleidingen of cursussen voor de Arts voor orthopedische geneeskunde, samengesteld door onze opleidingspartner Springest. Als je hieronder een interessante opleiding, training of cursus hebt gevonden zal je doorklikken naar springest.nl.

De Arts voor orthopedische geneeskunde is specifiek opgeleid voor het geven van injectietherapieën. Door zijn specialisatie is hij ervaren in de orthopedische geneeskunde. De basis legt de Orthopedisch geneeskundige met de zes jaar durende studie geneeskunde (WO). Vaak studeren de artsen dan door tot Huisarts. Met een driejarige opleiding die bestaat uit werken en leren kunnen zij aan de slag als bevoegd Huisarts. De Arts voor orthopedische geneeskunde kiest ervoor om zich dan te richten op de orthopedische geneeskunde. Hij volgt daar specifiek een opleiding voor. Die bestaat uit een theorie- en een praktijkexamen. Hij loopt mee met een spreekuur tot een voldoende aantal aandoeningen de revue is gepasseerd. Daarmee kan hij zijn theorie gedeelte afsluiten. 

Het praktijk gedeelte is het geven van een zelfstandig spreekuur. Dit doet hij totdat voldoende ervaring is opgebouwd om met zijn vak examen te doen. Het praktijkexam wordt afgenomen bij een andere opleider,