Arts voor orthopedische geneeskunde Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Arts voor orthopedische geneeskunde? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep arts voor orthopedische geneeskunde. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je arts voor orthopedische geneeskunde wordt.

 

Wat is een Arts voor orthopedische geneeskunde?

Een Arts voor orthopedische geneeskunde is een arts die gespecialiseerd is in klachten van het bewegingsapparaat. Een Arts voor orthopedische geneeskunde is geen Orthopedisch chirurg of Orthopeed. Operatieve behandelingen behoren ook niet tot de werkzaamheden van de arts. 

Een Orthopedisch geneeskundige is een arts, die speciaal getraind is in onderzoek en niet-chirurgische behandeling van het bewegingsapparaat. Het bewegingsapparaat is het menselijk skelet en wat daar aan vast zit. Denk dus aan spieren, pezen, zenuwen en gewrichten. De Arts voor orthopedische geneeskunde kijkt naar functiestoornissen van dat bewegingsapparaat en daaruit voortvloeiende klachten. Functiestoornissen betekent dat een bewegingsapparaat niet meer goed functioneert zonder dat het direct is gebroken of gescheurd. De meeste klachten aan het bewegingsapparaat zijn relatief kleine klachten. Daardoor blijven patiënten tussen Huisarts en Medisch specialist in hangen. De Orthopedisch geneeskundige probeert daar de hepende hand te bieden. Veel aandoeningen zijn daadwerkelijk te verhelpen met slechts eenvoudige therapeutische maatregelen. 

De Arts voor orthopedische geneeskunde houdt spreekuren. Een patiënt wordt meestal verwezen door een Huisarts of Fysiotherapeut. De diagnose bestaat uit een gedegen gesprek over de klachten, een anamnese genoemd, en een systematisch lichamelijk onderzoek. Soms wordt ook aanvullend onderzoek aangevraagd en beoordeeld. De Arts voor orthopedische geneeskunde geeft zorgvuldig uitleg over de diagnose en de mogelijkheden voor behandeling zoals oefeningen, leefregels, medicatie, of lokale injecties. De orthopedische geneeskunde staat het meest bekend vanwege de toepassing van injectietherapie. De aandoeningen waarmee de Arts voor orthopedische geneeskunde te maken krijgt zijn aandoeningen waar duidelijk te zien is wat er aan de hand is, zoals tennisellebogen, maar ook aandoeningen waar niet direct duidelijk is wat er aan de hand is. Bij bijvoorbeeld pijn in de schouder komen patiënten dan voor een second opinion voor die klachten. 

Het vak van de Orthopedisch geneeskundige is een heel dankbaar beroep. Veel klachten zijn goed te verhelpen. Ook wanneer behandeling niet direct aanslaat zijn veel patiënten toch blij met de goede uitleg over de aandoening. Wil je werken als Arts voor orthopedische geneeskunde?

Werk je al als Arts voor orthopedische geneeskunde en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Arts voor orthopedische geneeskunde worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Arts voor orthopedische geneeskunde, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Arts voor orthopedische geneeskunde in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

 • Huisarts
 • Fysiotherapeut
 • Medisch specialist
 • Orthopedisch Chirurg
 • Orthopedisch Technoloog

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

 • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Arts voor orthopedische geneeskunde

Wat verdient een Arts voor orthopedische geneeskunde?

Het inkomen van een Arts voor orthopedische geneeskunde hangt af van het aantal verrichte consulten. De Orthopedisch geneeskundige werkt zelfstandig en stelt zelf zijn prijzen vast. De arts is vrij in vaststelling van de tarieven.  De prijs voor een consult ligt bij het eerste consult rond de 85 euro. De vervolgconsulten liggen rond de 55 euro. Er zijn ook contracten met verzekeraars waarbij bepaalde tarieven zijn afgesproken. De tarieven worden periodiek aangepast. 

Salarisschaal Arts voor orthopedische geneeskunde

 • Maximaal
 • Gemiddeld
 • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Arts voor orthopedische geneeskunde

Er zijn geen vacatures Arts voor orthopedische geneeskunde aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Arts voor orthopedische geneeskunde in werkt.

Meer weten over de sector waar een Arts voor orthopedische geneeskunde in werkt

Bekijk werken in Gezondheidszorg & Farmacie

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Arts voor orthopedische geneeskunde

Wat is de toekomst van Arts voor orthopedische geneeskunde?

De Arts voor orthopedische geneeskunde creeërt in principe zijn eigen werk. Hij is zelfstandige en kan dus aan de slag zodra hij de juiste ervaringen en kennis heeft opgedaan. Na zijn opleiding hoeft hij zich alleen maar in te schrijven en hij is een geregistreerd Arts voor orthopedische geneeskunde. Of er veel vraag is naar een Orthopedisch geneeskundige is de vraag. Het is een relatief jong beroep dat nog niet heel bekend is bij het grote publiek. Orthopedische geneeskunde is ook geen algemeen erkend specialisme. Toch kan dit ook kansen bieden voor de nieuwbakken Arts voor orthopedische geneeskunde omdat er nog niet veel concurrenten zijn. 

De orthopedische geneeskunde is een specialisme waarin eigen specifieke interesses een plek kunnen krijgen. Voorbeelden daarvan zijn het uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek, het ontwikkelen van bepaalde vormen van oefentherapie bij bekkenklachten of het ontwikkelen van (na)scholing voor (huis)artsen. Voor de Arts orthopedische geneeskunde zijn er dus veel mogelijkheden om in zijn werk te groeien en zich te blijven ontwikkelen op meerdere vlakken. Het vak van Orthopedisch geneeskundige is een onzeker bestaan maar biedt ook interessante perspectieven. 

Baankans Arts voor orthopedische geneeskunde

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Benieuwd hoe (andere) werkgevers jou waarderen? Plaats je CV bij onze vacaturepartners en vind uit hoe je in de markt ligt!

Plaats je CV nu direct op Monsterboard Plaats je CV op Nationale Vacaturebank

Arts voor orthopedische geneeskunde worden: Opleidingen tot Arts voor orthopedische geneeskunde

Wil je Arts voor orthopedische geneeskunde worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Arts voor orthopedische geneeskunde.

Hoe word je een Arts voor orthopedische geneeskunde? 

De Arts voor orthopedische geneeskunde is specifiek opgeleid voor het geven van injectietherapieën. Door zijn specialisatie is hij ervaren in de orthopedische geneeskunde. De basis legt de Orthopedisch geneeskundige met de zes jaar durende studie geneeskunde (WO). Vaak studeren de artsen dan door tot Huisarts. Met een driejarige opleiding die bestaat uit werken en leren kunnen zij aan de slag als bevoegd Huisarts. De Arts voor orthopedische geneeskunde kiest ervoor om zich dan te richten op de orthopedische geneeskunde. Hij volgt daar specifiek een opleiding voor. Die bestaat uit een theorie- en een praktijkexamen. Hij loopt mee met een spreekuur tot een voldoende aantal aandoeningen de revue is gepasseerd. Daarmee kan hij zijn theorie gedeelte afsluiten. 

Het praktijk gedeelte is het geven van een zelfstandig spreekuur. Dit doet hij totdat voldoende ervaring is opgebouwd om met zijn vak examen te doen. Het praktijkexam wordt afgenomen bij een andere opleider, 

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Arts voor orthopedische geneeskunde

Er zijn geen opleidingen Arts voor orthopedische geneeskunde aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Arts voor orthopedische geneeskunde in werkt

Bekijk alle opleidingen Gezondheidszorg & Farmacie

Omscholen of doorgroeien tot Arts voor orthopedische geneeskunde

Als je Arts voor orthopedische geneeskunde wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Arts voor orthopedische geneeskunde zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Arts voor orthopedische geneeskunde

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Arts voor orthopedische geneeskunde?

Competenties en Vaardigheden Arts voor orthopedische geneeskunde

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Arts voor orthopedische geneeskunde nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Arts voor orthopedische geneeskunde nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Arts voor orthopedische geneeskunde

Trainingen & cursussen Accuratesse
Accuratesse
Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Integriteit
Integriteit
Trainingen & cursussen Luisteren
Luisteren
Trainingen & cursussen Uitdrukkingsvaardigheid
Uitdrukkingsvaardigheid

Persoonlijkheid van een Arts voor orthopedische geneeskunde

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Arts voor orthopedische geneeskunde. Als Arts voor orthopedische geneeskunde wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Arts voor orthopedische geneeskunde:


zie volledige beschrijving persoonstype Arts voor orthopedische geneeskunde

Vakkennis voor een Arts voor orthopedische geneeskunde

Het is voor een Arts voor orthopedische geneeskunde ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Arts voor orthopedische geneeskunde zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Arts voor orthopedische geneeskunde


Werkervaring Arts voor orthopedische geneeskunde

Het is voor een startend Arts voor orthopedische geneeskunde die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Arts voor orthopedische geneeskunde is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals Orthopedisch Chirurg, Orthopedisch Technoloog, Orthopeed .

Iets anders leren?

Is Arts voor orthopedische geneeskunde het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Arts voor orthopedische geneeskunde

Met wie werkt een Arts voor orthopedische geneeskunde samen? 

De Arts voor orthopedische geneeskunde werkt in principe zelfstandig of is werkzaam in een gezondheidscentrum. Hij is eigen baas en hoeft dus niet aan een meerdere te rapporteren. Veel patiënten van de Arts voor orthopedische geneeskunde worden verwezen door de Huisarts of Fysiotherapeut. De Orthopedisch geneeskundige heeft dus contact met deze twee collega's in de zorg. Eveneens kan hij weer doorverwijzen naar een Medisch specialist of chirurg. Op het vakgebied van orthopedie werkt de Arts voor orthopedisch geneeskunde samen met de Orthopedisch Chirurg. Als laatste is het ook nog mogelijk dat hij de Orthopedisch Technoloog tot zijn netwerk rekent. De technoloog meet orthopedische producten aan. 

Met deze beroepen komt de Arts voor orthopedische geneeskunde sporadisch mee in aanraking. Hij blijft een zelfstandig acterend arts. 


 • Huisarts
 • Fysiotherapeut
 • Medisch specialist
 • Orthopedisch Chirurg
 • Orthopedisch Technoloog
Arts voor orthopedische geneeskunde


Organisaties waar een Arts voor orthopedische geneeskunde werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Arts voor orthopedische geneeskunde meestal werkt.

Waar werkt een Arts voor orthopedische geneeskunde?

De Arts voor orthopedische geneeskunde is een zelfstandige. Dat betekent dat hij zijn eigen boontjes moet doppen. Hij heeft geen vast inkomen maar is afhankelijk van het aantal consulten en behandelingen dat hij geeft. Hij kan zelf zijn tarieven vaststellen en streeft dan ook naar winsten om zijn praktijk goed te laten draaien. Toch moet dat niet ten koste gaan van de kwaliteit van zijn zorgverlening. Als dat achteruit holt zal hij slechte reclame krijgen en minder patiënten. Zijn inkomen zal dan ook drastisch minderen. 

Meer weten over werken in de Gezondheidszorg?

Bekijk werken in Gezondheidszorg

Best beoordeelde werkgevers Arts voor orthopedische geneeskunde

Waar kun je het beste werken als Arts voor orthopedische geneeskunde? Hieronder vind je de best door de Arts voor orthopedische geneeskunde beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Arts voor orthopedische geneeskunde.

Competenties, Skills en Vaardigheden Arts voor orthopedische geneeskunde:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Arts voor orthopedische geneeskunde.

Welke competenties heeft een Arts voor orthopedische geneeskunde nodig?

Een Arts voor orthopedische geneeskunde heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Arts voor orthopedische geneeskunde

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Arts voor orthopedische geneeskunde passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Arts voor orthopedische geneeskunde nodig? 

De Arts voor orthopedische geneeskunde is werkzaam in de zorg en dus een behulpzaam persoon. Hij heeft een rustig karakter, is ondersteunend en kan zeer goed luisteren. Hij is sociaal erg vaardig en gebruikt zijn communicatieve vaardigheden om de klachten grondig te analyseren. Hij is een praktisch ingesteld persoon waardoor hij in staat is patiënten goed te helpen met diverse klachten. Hij kan zich zelf goed uitdrukken in schriftelijke vorm maar ook in het uitleggen van diagnoses en oplossingen. (Gever

De Arts voor orthopedische geneeskunde is een precies persoon. Hij werkt zeer accuraat en dat is ook zeker geen overbodige luxe omdat bij zijn injectietherapieën veel precisie is vereist. Hij is gedisciplineerd in zijn werkzaamheden en streeft naar het geven van goede zorg. Hij is veeleisend en eist dat ook van de mensen om zich heen. De Orthopedisch geneeskundige heeft integriteit hoog in zijn vaandel staan en is een vertrouwenspersoon richting zijn patiënten. Voorop staat de behulpzaamheid van de Arts voor orthopedische geneeskunde (Gever) daarnaast is de integriteit en accuratesse van vitaal belang. (Perfectionist)

Bekijk de persoonstypen voor Arts voor orthopedische geneeskunde


Gever


Lees meer

Perfectionist


Lees meer

Interview met een Arts voor orthopedische geneeskunde

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Arts voor orthopedische geneeskunde

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Arts voor orthopedische geneeskunde

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Arts voor orthopedische geneeskunde

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Arts voor orthopedische geneeskunde dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Arts voor orthopedische geneeskunde belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Arts voor orthopedische geneeskunde. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Arts voor orthopedische geneeskunde iets voor je?

Zou je graag Arts voor orthopedische geneeskunde willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Arts voor orthopedische geneeskunde bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Arts voor orthopedische geneeskunde

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar