Basketbaltrainer Worden Opleiding, Baankans, Omscholen en Training

Basketbaltrainer worden: Opleidingen tot Basketbaltrainer

Wil je Basketbaltrainer worden? Op deze pagina vind je het ontwikkelingspad, de opleidingen Basketbaltrainer, de omschool informatie, het online aanbod en ook de competentie trainingen en cursussen voor een Basketbaltrainer.

Hoe word je een Basketbaltrainer? 

 

De basketbaltrainer kan in principe les geven in basketbal als hij/zij de sport zelf beoefent. Het is wel zaak dat de  basketbaltrainer over het juiste niveau beschikt in het beoefenen van de sport. Alleen dan kan de basketbaltrainer de juiste aanwijzingen geven en de techniek goed overbrengen. Hoe hoger het niveau van de pupillen van de  basketbaltrainer, hoe hoger het niveau van de  basketbaltrainer zelf moet zijn. 

Echter, als de basketbaltrainer  fulltime lesgeeft en ook op hoog niveau, dan is het wel op zijn plaats dat de basketbaltrainer een sport achtergrond heeft. Zo zou de basketbaltrainer het CIOS afgerond kunnen hebben. Dit is een MBO sportopleiding. Of de ALO, een HBO sportopleiding. 

Op deze opleidingen leer je niet alleen meer van het menselijk lichaam en wat sporten met een lichaam doet, ook word je er al in getraind om les te geven en om je te specialiseren in een bepaalde sportrichting. De  basketbaltrainer  zou na het afronden van een van deze twee opleidingen beschikken over waardevolle algemene kennis die hem/haar in staat zal stellen de techniek beter over te brengen en op de juiste manier les te geven.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Basketbaltrainer

Er zijn geen opleidingen Basketbaltrainer aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Basketbaltrainer in werkt

Bekijk meer opleidingen Onderwijs

Is het verstandig om Basketbaltrainer te worden?

Voordat je aan een opleiding Basketbaltrainer begint is het een goed idee om eerst te bepalen of er goede baankansen zijn voor nu en in de toekomst. Je wilt namelijk misschien geen Basketbaltrainer worden als de baankansen matig of slecht zijn.

Wat is de toekomst van Basketbaltrainer?

 

Voor de basketbaltrainer is er weinig kans om door te groeien naar een ander beroep in dezelfde branche. Dit komt omdat het beroep van basketbaltrainer  redelijk op zich zelf staat. Wel kan de basketbaltrainer doorgroeien naar een hoger niveau. Als de basketbaltrainer een aantal jaren lesgeeft aan een bepaald niveau en hierin ervaring opdoet in de sport zelf maar ook in het overbrengen van de sport, dan is het goed mogelijk dat de basketbaltrainer  gevraagd zal worden door de clubvoorzitter om een hogere groep te gaan trainen. De basketbaltrainer zal dan ook meer gaan verdienen.

De actuele kans op werk voor een Basketbaltrainer

Het beroep Basketbaltrainer is onderdeel van de beroepsfamilie Sporttrainers en zweminstructeurs. De kans op werk voor de beroepsfamilie Sporttrainers en zweminstructeurs is in de huidige periode matig

Huidige aantal vacatures

0

Baankans Basketbaltrainer

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Omscholen tot Basketbaltrainer

Als je je wilt omscholen tot Basketbaltrainer is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt jouw opleiding Basketbaltrainer door de werkgever georganiseerd. Wanneer er omschoolvacatures Basketbaltrainer zijn vind je die hier direct onder.

Vacatures met (Om)scholing tot Basketbaltrainer

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) opleidingsvacatures, Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Basketbaltrainer dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Basketbaltrainer

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Basketbaltrainer

Als je Basketbaltrainer wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Basketbaltrainer zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Basketbaltrainer

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Basketbaltrainer?

Competenties en Vaardigheden Basketbaltrainer

Naast de interesse en motivatie is het belangrijk dat je over de competenties beschikt die een Basketbaltrainer nodig heeft om succesvol te werken. Sommige van deze competenties zal je van nature hebben, maar de meeste kan je gewoon aanleren. Hieronder vind je de opleidingen, cursussen en trainingen voor de competenties die een Basketbaltrainer nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Basketbaltrainer

Trainingen & cursussen Coachen
Coachen
Trainingen & cursussen Energie
Energie
Trainingen & cursussen Leiderschap
Leiderschap
Trainingen & cursussen Motiveren
Motiveren
Trainingen & cursussen Presenteren
Presenteren

Persoonlijkheid van een Basketbaltrainer

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Basketbaltrainer. Als Basketbaltrainer wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Basketbaltrainer:


zie volledige beschrijving persoonstype Basketbaltrainer

Vakkennis voor een Basketbaltrainer

Het is voor een Basketbaltrainer ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen Basketbaltrainer zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Training & Opleidingen Basketbaltrainer


Werkervaring Basketbaltrainer

Het is voor een startend Basketbaltrainer die net de opleiding heeft afgerond minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Basketbaltrainer is het een pluspunt wanneer er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoalsGeen opleiding Basketbaltrainer, maar iets anders?

Is een opleiding Basketbaltrainer het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.


Weten hoe het is om als Basketbaltrainer te werken? Lees het interview

Wanneer je overweegt om een Basketbaltrainer te worden is het een goed idee om te lezen hoe het is om als Basketbaltrainer te werken. Bekijk hier het interview.
Er is helaas nog geen interview geplaatst. Wil je worden geïnterviewd of ken je iemand waarvan je het interview zou willen lezen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Ben jij geschikt om Basketbaltrainer te worden?

Zou je graag Basketbaltrainer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, ga dan naar onze Baansuggestie tool en vind kansrijke vacatures die bij jouw baanprofiel passen. Zo kom je erachter of een opleiding Basketbaltrainer voor jou een goede keuze is. Misschien zijn er zelfs omschoolvacatures... bekijk het nu!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties!

Ga direct naar