Opleidingen Belastingconsulent

Zou je graag Belastingconsulent willen worden? Of ben je al Belastingconsulent en wil je jezelf verder ontwikkelen in jouw vakgebied? Hieronder vind je een een selectie aan opleidingen of cursussen voor de Belastingconsulent, samengesteld door onze opleidingspartner Springest. Als je hieronder een interessante opleiding, training of cursus hebt gevonden zal je doorklikken naar springest.nl.


De 1 beste opleidingen voor een Belastingconsulent:

Fiscaal Adviseur

Fiscaal Adviseur

Werk je in de financiële sector en heb je veel te maken met belastingrecht? Wil je je carrière upgraden naar fiscaal adviseur? Of wil je gewoon meer weten over het (complexe) belastingrecht? Als fiscaal adviseur moet je alert zijn op …

  • Onderwerp opleiding Belastingconsulent
  • Lesmethode Klassikaal
  • Prijs € 3.850,00
  • Duur 10 maanden
per pagina

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Belastingconsulent

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig. Deze cursussen en traininingen zijn voor de competentie Belastingconsulent

Trainingen & cursussen Analytisch
Analytisch
Trainingen & cursussen Conceptueel denken
Conceptueel denken
Trainingen & cursussen Creativiteit
Creativiteit
Trainingen & cursussen Financieel bewustzijn
Financieel bewustzijn
Trainingen & cursussen Integriteit
Integriteit
Trainingen & cursussen Leervermogen
Leervermogen
Trainingen & cursussen Omgaan met details
Omgaan met details
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Sociabiliteit
Sociabiliteit

Hoe word je een Belastingconsulent? 

 

Er bestaan geen specifieke opleidingen to belastingconsulent. Wel is voor deze functie minimaal MBO werk- en denkniveau op juridisch of financieel gebied vereist. Ook kan er gevraagd worden naar een speciaal Diploma (CB) Belastingconsulent en/of CB-Belastingadviseur, of een afgeronde HEAO en/of SPD opleiding.

De Nederlandse Vereniging van belastingconsulenten is een organsatie gericht op MBO-afgestudeerden, maar voor de functie wordt ook dikwijls HBO-niveau gevraagd. De equivalent van deze functie op HBO-niveau is belastingadviseurs en op academisch niveau is deze functie vergelijkbaar met wat fiscalisten doen. Fiscalisten zijn in dit geval zowel fiscaal juristen als fiscaal economen.