Opleidingen Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging

Zou je graag Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging willen worden? Of ben je al Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging en wil je jezelf verder ontwikkelen in jouw vakgebied? Hieronder vind je een een selectie aan opleidingen of cursussen voor de Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging, samengesteld door onze opleidingspartner Springest. Als je hieronder een interessante opleiding, training of cursus hebt gevonden zal je doorklikken naar springest.nl.

Om Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging te worden, dient men te beschikken over een post-HBO-diploma IT Security Management. Binnen deze sector kan er gekozen worden voor verschillende specialisaties, bijvoorbeeld Ethisch Hacken of Beveiligingspenetratie of Information Security Management.

Om toegelaten te worden tot deze opleidingen zal men dienen te beschikken over een HBO/WO-diploma in een relevante richting. Afhankelijk van de onderwijsorganisatie zal er bepaald worden welke vooropleidingen als relevant worden geacht. Doorgaans worden opleidingen in de ICT en beveiliging geaccepteerd.

De opleiding zal zo'n 16 weken in beslag nemen en is part-time te volgen, waardoor het erg aantrekkelijk is voor personen die binnen hun organisatie door willen groeien naar een functie als Information Security Officer of voor personen die na hun HBO nog een korte specialisatie willen volgen.

Tijdens de opleiding wordt er ingegaan op praktische situaties, ondersteunt door relevante theoriëen. Zaken die aan bod komen lopen uiteen van het ontwikkelen van informatiebeveiliging en het opstellen van risico-analyses tot het adviseren van het management over veiligheidsgerelateerde zaken.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging

Er zijn geen opleidingen Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Beleidsmedewerker Informatiebeveiliging in werkt

Bekijk alle opleidingen ICT