Opleidingen Bierbrouwer

Zou je graag Bierbrouwer willen worden? Of ben je al Bierbrouwer en wil je jezelf verder ontwikkelen in jouw vakgebied? Hieronder vind je een een selectie aan opleidingen of cursussen voor de Bierbrouwer, samengesteld door onze opleidingspartner Springest. Als je hieronder een interessante opleiding, training of cursus hebt gevonden zal je doorklikken naar springest.nl.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Bierbrouwer

Er zijn geen opleidingen Bierbrouwer aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Bierbrouwer in werkt

Bekijk alle opleidingen Algemeen

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Bierbrouwer

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig. Deze cursussen en traininingen zijn voor de competentie Bierbrouwer


Hoe word je een Bierbrouwer? 

 

Om bierbrouwer te worden bestaan er diverse cursussen, een volledige opleiding bestaat niet. Wel kun je uiteraard in de leer bij al werkzame brouwers, of voor jezelf beginnen en door ervaring steeds beter worden in het brouwen. Technische vaardigheden en goed ontwikkelde smaakpapillen zijn ook geen overbodige luxe in het vak. Als je uit wilt breiden zijn commerciele vaardigheden ook niet mis, en wellicht past dan een commerciele studie goed bij een voor zichzelf beginnend bierbrouwer. 

Onderzoekers met een scheikundige of andere exacte/ technische achtergrond zijn belangrijk voor het daadwerkelijke (chemische) proces van bierbrouwen. Ook kennis van voedselveiligheid van de grondstoffen en kwaliteitscontrole is een vereiste, waardoor er binnen een brouwerij veel vraag is naar mensen met een universitaire achtergrond. Verder zijn een goede beheersing van logistieke processen en kennis van (internationale) regelgeving van groot belang.