Bierbrouwer Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Bierbrouwer? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep bierbrouwer. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je bierbrouwer wordt.

 

Wat is een Bierbrouwer?

 

Als bierbrouwer ben je de eindverantwoordelijke voor het produceren van bier. Je zorgt ervoor dat het gehele proces van water tot consumentenproduct soepel verloopt en beoordeelt zowel de kwaliteit van de ingrediënten als het water waarmee jouw bier gebrouwen gaat worden. Ook de machines en vaten vallen onder jouw verantwoordelijkheid om te zorgen voor een goed eindproduct; je bent bij het gehele proces aanwezig.

Het brouwen van bier kan een hobby zijn voor een thuisbrouwer, maar ook professioneel zijn er genoeg mogelijkheden. Als jouw bier in de smaak valt en je een ondernemende geest hebt, kun je je eigen bier op de markt brengen. Ook kun je als brouwer bij één van de al bestaande brouwerijen aan het werk.

Het meest gedronken bier ter wereld is het pils, het goudgele drankje dat over het algemeen ook wel als het standaardbiertje wordt gezien. Ook in Nederland is dit het meest gedronken bier; meer dan tachtig procent van alle gedronken bier in Nederland is pils.

Beginnende brouwers experimenteren vaker met speciale bieren, omdat er op de markt van pils al erg veel spelers zijn met multinational-status waarmee niet te concurreren valt, en een nieuw pils ook geen gat in de markt zou zijn. Als bierbrouwer die pils op commerciele schaal wil gaan brouwen is het dus verstandiger te solliciteren bij één van de al gevestigde brouwers, zoals Heineken, Grolsch, of InBev.

In België is het brouwersgilde nog veel sterker vertegenwoordigd en er zijn talloze lokale bieren voorhanden die commercieel zijn geëxploiteerd. In België en Nederland is ook het trappistenbier erg in trek; speciaalbier dat wordt gebrouwen in een klooster van de trappistenorde. Deze bieren vinden ook gretig aftrek bij het grote publiek. Als brouwer kun je worden ingehuurd om een abdijbier te brouwen, een bier dat in naam verbonden is met een abdij, maar niet door de paters zelf gebrouwen wordt en daarom geen trappist mag heten. 

Vind kansrijke banen die bij jouw persoonlijkheid en competenties passen

Wil je een baan vinden die echt bij jou past? Wil je omscholen maar weet je nog niet wat? Met baansuggestie krijg je actuele vacatures te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je kan ervoor kiezen om kansrijke banen en ook omschoolvacatures de voorrang te geven. Na 3 stappen krijg je gelijk jouw unieke baansuggesties te zien die horen bij jouw persoonlijke baanprofiel. Doe nu inspiratie op voor de ontwikkeling van jouw loopbaan!

Bekijk jouw persoonlijke baansuggesties

Wil je werken als Bierbrouwer?

Werk je al als Bierbrouwer en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Bierbrouwer worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Bierbrouwer, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Bierbrouwer in één oogopslag

Competenties:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

3


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Bierbrouwer

Wat verdient een Bierbrouwer?

Het salaris van een bierbrouwer loopt flink uiteen. Als je bij een bestaande grote brouwer aan de slag gaat hangt het af van ervaring, leeftijd en welke functie in het productieproces je uiteindelijk gaat bekleden. Als je voor jezelf begint hangt alles af van hoe goed je bier het gaat doen op de markt, en hoeveel je er zelf in geïnvesteerd hebt. Enkele Nederlandse bierbrouwers hebben hier bijvoorbeeld reeds vele miljoenen mee verdiend.

Salarisschaal Bierbrouwer

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Wil je jouw salaris verhogen?

Bekijk dan welke banen echt bij jouw passen met onze tool BaansuggestieVacatures Bierbrouwer

Op zoek naar een nieuwe baan als Bierbrouwer? Samen met onze vacature partners bieden wij je een groot aanbod aan actuele vacatures voor Bierbrouwer. Wanneer je hieronder een voor jou geschikte vacature vindt zal je doorklikken naar onze vacaturepartner.

De top 5 Bierbrouwer vacatures

Vacature Servicemonteur bierbottelmachines bierbrouwers in Europa
ProfMatch
Ben jij ook gek op bier en technisch goed onderlegt? Als internationaal servicemonteur ga jij volautomatische bierbottel- en verpakkingsinstallaties installeren en afstellen op locatie bij de middelgrote bierbrouwers in heel …
Vacature Servicemonteur bierbottelmachines bierbrouwers in Europa
ProfMatch
Ben jij ook gek op bier en technisch goed onderlegt? Als internationaal servicemonteur ga jij volautomatische bierbottel- en verpakkingsinstallaties installeren en afstellen op locatie bij de middelgrote bierbrouwers in heel …
Vacature Servicemonteur bierbottelmachines bierbrouwers in Europa
ProfMatch
Ben jij ook gek op bier en technisch goed onderlegt? Als internationaal servicemonteur ga jij volautomatische bierbottel- en verpakkingsinstallaties installeren en afstellen op locatie bij de middelgrote bierbrouwers in heel …

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Bierbrouwer

Wat zijn de baankansen voor een Bierbrouwer?

 

Als bierbrouwer is er genoeg werk te vinden. De vraag voor de beginnende brouwer blijft of er behoefte is aan nieuwe soorten bier nu er al zoveel verschillende soorten zijn, en ook of het product kwalitatief mee kan doen in de competitieve biermarkt. In crisistijd wordt bier nog steeds evenveel afgenomen, al wordt er dan meer thuis geconsumeerd dan in de horeca. Ook stijgt dan de vraag naar goedkoop bier.

De doorgroeimogelijkheden voor een bierbrouwer zijn gemiddeld. Zo kan hij directeur of grootaandeelhouder van zijn merk worden, uitbreiden naar andere landen of andere taken verrichten binnen deze industrie, maar gezien de specifieke richting die de bierbrouwer in is geslagen, zijn directe verwante beroepen niet voordehand liggend. Hij kan zich echter wel verder ontwikkelen in de voedingssector.

De actuele kans op werk voor een Bierbrouwer

Het beroep Bierbrouwer is onderdeel van de beroepsfamilie Procesoperators voedingsmiddelenindustrie. De kans op werk voor de beroepsfamilie Procesoperators voedingsmiddelenindustrie is in de huidige periode gemiddeld

Huidige aantal vacatures

3

Baankans Bierbrouwer

logo uwv

Deze indicatie is gebaseerd op de spanningsindicator van het UWV. De kans op werk voor de afzonderlijke beroepen binnen deze beroepsfamilie kan verschillen


Bierbrouwer worden: Opleidingen tot Bierbrouwer

Wil je Bierbrouwer worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen voor de Bierbrouwer.

Hoe word je een Bierbrouwer? 

 

Om bierbrouwer te worden bestaan er diverse cursussen, een volledige opleiding bestaat niet. Wel kun je uiteraard in de leer bij al werkzame brouwers, of voor jezelf beginnen en door ervaring steeds beter worden in het brouwen. Technische vaardigheden en goed ontwikkelde smaakpapillen zijn ook geen overbodige luxe in het vak. Als je uit wilt breiden zijn commerciele vaardigheden ook niet mis, en wellicht past dan een commerciele studie goed bij een voor zichzelf beginnend bierbrouwer. 

Onderzoekers met een scheikundige of andere exacte/ technische achtergrond zijn belangrijk voor het daadwerkelijke (chemische) proces van bierbrouwen. Ook kennis van voedselveiligheid van de grondstoffen en kwaliteitscontrole is een vereiste, waardoor er binnen een brouwerij veel vraag is naar mensen met een universitaire achtergrond. Verder zijn een goede beheersing van logistieke processen en kennis van (internationale) regelgeving van groot belang.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Bierbrouwer

Er zijn geen opleidingen Bierbrouwer aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Bierbrouwer in werkt

Bekijk alle opleidingen Algemeen

Omscholen tot Bierbrouwer

Als je je wilt omscholen tot Bierbrouwer is het mogelijk dat er meerdere wegen zijn. Het komt namelijk steeds vaker voor dat er specifieke vacatures met omscholing zijn. Op dat moment wordt het leertraject hiervoor door de werkgever georganiseerd. Als er op dit moment omschoolvacatures voor Bierbrouwer zijn vind je die hieronder.

Bepaal jouw omschoolkeuze met Baansuggestie

Met baansuggestie krijg je kansrijke banen te zien die passen bij jouw interesse, competenties en persoonlijkheid. Je vindt ook direct omschoolvacatures als deze er zijn. Je kunt nu inspiratie op doen en jouw omschoolkeuze bepalen op basis van wat bij jou past! Bekijk jouw baansuggesties!

Vacatures met (Om)scholing

Omscholen met salaris is natuurlijk wel zo prettig, je verdient gelijk vanaf het begin van je nieuwe baan. Ook worden vaak de opleidingskosten door de werkgever betaald. Wij kennen totaal 4 verschillende typen (om)scholingsvacatures. Directe omscholing, Opleidingsvacatures (BBL, Beroepsbegeleidende Leerweg), Leerling vacatures en Traineeships. Als er voor Bierbrouwer dit type vacatures zijn vind je ze hieronder.

Op dit moment zijn er geen omschoolvacatures voor Bierbrouwer

Zelfstandig omscholen of doorgroeien tot Bierbrouwer

Als je Bierbrouwer wilt worden vanuit een bestaande baan, dus je wilt omscholen of doorgroeien naar Bierbrouwer zijn de volgende zaken belangrijk:

Interesse en Motivatie Bierbrouwer

Om je werk goed te kunnen doen moet je het leuk vinden. Je moet jouw beroep inhoudelijk interessant vinden en het moet bij jouw motivatie passen. De inhoudelijke beschrijving van het beroep vind je bij Wat doet een Bierbrouwer?

Competenties en Vaardigheden Bierbrouwer

Naast de interesse is het belangrijk dat je de competenties hebt die een Bierbrouwer nodig heeft om succesvol te zijn. Sommige competenties zal je van nature hebben en andere hebben misschien training nodig? Hieronder vind je cursussen en trainingen voor de ontwikkeling van de competenties die een Bierbrouwer nodig heeft.

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Bierbrouwer

Persoonlijkheid van een Bierbrouwer

Voor ieder beroep is het belangrijk dat het bij jou als persoon past. Hieronder vind je de twee belangrijkste persoontypen voor het beroep Bierbrouwer. Als Bierbrouwer wilt worden moet minimaal één van de persoonlijkheidstypen sterk bij je passen, het tweede persoonstype moet in ieder geval herkenning geven.

De persoonstypen Bierbrouwer:


zie volledige beschrijving persoonstype Bierbrouwer

Vakkennis voor een Bierbrouwer

Het is voor een Bierbrouwer ook erg handig en vaak ook vereist om de specifieke vakkennis en inhoud te snappen. Veel vakgerichte opleidingen tot Bierbrouwer zijn een combinatie van theoretische achtergrond en praktijkgerichte kennis en vaardigheden.

Online Trainingen & Opleidingen Bierbrouwer


Werkervaring Bierbrouwer

Het is voor een startend Bierbrouwer die net van school komt minder belangrijk dat ze de nodige ervaring heeft. Maar voor iemand die zich wil omscholen of doorgroeit tot Bierbrouwer is het cruciaal dat er wel relevante ervaring is. Dit kan ervaring zijn in een beroep dat overeenkomsten vertoont, zoals .

Iets anders leren?

Is Bierbrouwer het misschien toch niet voor je? Je kan via deze zoekbalk ruim 30.000 opleidingen, trainingen en cursussen vinden van zeker 1000 onderwerpen.
Netwerk Bierbrouwer

Met wie werkt een Bierbrouwer samen? 

 

De brouwer die onder contract staat heeft een netwerk dat zich min of meer beperkt tot de medewerkers van de brouwerij waar hij werkt. Er zijn echter ook allerlei brouwclubs waar de brouwer zich in zijn vrije tijd mee kan begaan, en brouwers onderling ervaringen kunnen uitdelen. Het netwerk van de zelfstandige bierbrouwer is breder; hij onderhoudt naast contact met andere bierbrouwers ook relaties met ondernemers, supermarkten en transportbedrijven om zijn product aan de man te brengen. Ook moet hij reclame maken om naamsbekendheid te verkrijgen. 


Bierbrouwer


Organisaties waar een Bierbrouwer werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Bierbrouwer meestal werkt.

Waar werkt een Bierbrouwer?

 

Een bierbrouwer is werkzaam in een brouwerij, in de regel in de profit-sector, die in grootte kan variëren van een enkele ruimte met een paar gistvaten tot enorme hallen met vele machines. 

Meer weten over werken in de Marketing & Product?

Bekijk werken in Marketing & Product

Best beoordeelde werkgevers Bierbrouwer

Waar kun je het beste werken als Bierbrouwer? Hieronder vind je de best door de Bierbrouwer beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Bierbrouwer.

Competenties, Skills en Vaardigheden Bierbrouwer:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Bierbrouwer.

Welke competenties heeft een Bierbrouwer nodig?

Een Bierbrouwer heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Bierbrouwer

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Bierbrouwer passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Bierbrouwer nodig? 

Een bierbrouwer is allereerst een eigen baas of ondernemer. Hij besluit met een eigen merk op de markt te komen en dient zich hiermee te kunnen onderscheiden; hij dient een ondernemersgeest te hebben. Omdat hij daadwerkelijk ook affiniteit met het product moet hebben, moet hij ook kunnen waarnemen wat voor hem de juiste vorm en smaak is die het bier moet aannemen. Hierbij moet hij kunnen proeven, verbeteren en weer de smaak waarnemen. Het hele proces van marketing, kwaliteitscontrole, innovatie en fiscaal/juridische aspecten die hierbij komen kijken moet hij ook kunnen reguleren (baas, waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Bierbrouwer


Baas


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Bierbrouwer

Fokke Roeland is bierbrouwer.

Ben je benieuwd wat een bierbrouwer allemaal doet op een dag? Fokke Roeland is bierbrouwer en vertelt je er alles over!

Lees de rest van het interview met een Bierbrouwer

Beoordeling van het beroep Bierbrouwer

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Bierbrouwer

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Bierbrouwer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Bierbrouwer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Bierbrouwer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Bierbrouwer. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Bierbrouwer iets voor je?

Zou je graag Bierbrouwer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Bierbrouwer bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Bierbrouwer

Lex

Er zijn wel degelijk opleidingen en diploma's te behalen om bierbrouwer of zelf brouwmeester te worden. De best beoordeelde en meeste opties bevinden zich echter in het buitenland: duitsland en engeland

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar