Bierbrouwer Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Bierbrouwer? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep bierbrouwer. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je bierbrouwer wordt.

 

Wat is een Bierbrouwer?

 

Als bierbrouwer ben je de eindverantwoordelijke voor het produceren van bier. Je zorgt ervoor dat het gehele proces van water tot consumentenproduct soepel verloopt en beoordeelt zowel de kwaliteit van de ingrediënten als het water waarmee jouw bier gebrouwen gaat worden. Ook de machines en vaten vallen onder jouw verantwoordelijkheid om te zorgen voor een goed eindproduct; je bent bij het gehele proces aanwezig.

Het brouwen van bier kan een hobby zijn voor een thuisbrouwer, maar ook professioneel zijn er genoeg mogelijkheden. Als jouw bier in de smaak valt en je een ondernemende geest hebt, kun je je eigen bier op de markt brengen. Ook kun je als brouwer bij één van de al bestaande brouwerijen aan het werk.

Het meest gedronken bier ter wereld is het pils, het goudgele drankje dat over het algemeen ook wel als het standaardbiertje wordt gezien. Ook in Nederland is dit het meest gedronken bier; meer dan tachtig procent van alle gedronken bier in Nederland is pils.

Beginnende brouwers experimenteren vaker met speciale bieren, omdat er op de markt van pils al erg veel spelers zijn met multinational-status waarmee niet te concurreren valt, en een nieuw pils ook geen gat in de markt zou zijn. Als bierbrouwer die pils op commerciele schaal wil gaan brouwen is het dus verstandiger te solliciteren bij één van de al gevestigde brouwers, zoals Heineken, Grolsch, of InBev.

In België is het brouwersgilde nog veel sterker vertegenwoordigd en er zijn talloze lokale bieren voorhanden die commercieel zijn geëxploiteerd. In België en Nederland is ook het trappistenbier erg in trek; speciaalbier dat wordt gebrouwen in een klooster van de trappistenorde. Deze bieren vinden ook gretig aftrek bij het grote publiek. Als brouwer kun je worden ingehuurd om een abdijbier te brouwen, een bier dat in naam verbonden is met een abdij, maar niet door de paters zelf gebrouwen wordt en daarom geen trappist mag heten. Wil je werken als Bierbrouwer?

Werk je al als Bierbrouwer en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Bierbrouwer worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Bierbrouwer, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Bierbrouwer in één oogopslag

Competenties:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van onbekend

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Bierbrouwer

Wat verdient een Bierbrouwer?

Het salaris van een bierbrouwer loopt flink uiteen. Als je bij een bestaande grote brouwer aan de slag gaat hangt het af van ervaring, leeftijd en welke functie in het productieproces je uiteindelijk gaat bekleden. Als je voor jezelf begint hangt alles af van hoe goed je bier het gaat doen op de markt, en hoeveel je er zelf in geïnvesteerd hebt. Enkele Nederlandse bierbrouwers hebben hier bijvoorbeeld reeds vele miljoenen mee verdiend.

Salarisschaal Bierbrouwer

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.Vacatures Bierbrouwer

Er zijn geen vacatures Bierbrouwer aanwezig. Je kan wel meer informatie vinden over de branche waar een Bierbrouwer in werkt.

Meer weten over de sector waar een Bierbrouwer in werkt

Bekijk werken in Algemeen

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Bierbrouwer

Wat is de toekomst van Bierbrouwer?

 

Als bierbrouwer is er genoeg werk te vinden. De vraag voor de beginnende brouwer blijft of er behoefte is aan nieuwe soorten bier nu er al zoveel verschillende soorten zijn, en ook of het product kwalitatief mee kan doen in de competitieve biermarkt. In crisistijd wordt bier nog steeds evenveel afgenomen, al wordt er dan meer thuis geconsumeerd dan in de horeca. Ook stijgt dan de vraag naar goedkoop bier.

De doorgroeimogelijkheden voor een bierbrouwer zijn gemiddeld. Zo kan hij directeur of grootaandeelhouder van zijn merk worden, uitbreiden naar andere landen of andere taken verrichten binnen deze industrie, maar gezien de specifieke richting die de bierbrouwer in is geslagen, zijn directe verwante beroepen niet voordehand liggend. Hij kan zich echter wel verder ontwikkelen in de voedingssector.

Baankans Bierbrouwer

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Bierbrouwer worden: Opleidingen tot Bierbrouwer

Wil je bierbrouwer worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Bierbrouwer? 

 

Om bierbrouwer te worden bestaan er diverse cursussen, een volledige opleiding bestaat niet. Wel kun je uiteraard in de leer bij al werkzame brouwers, of voor jezelf beginnen en door ervaring steeds beter worden in het brouwen. Technische vaardigheden en goed ontwikkelde smaakpapillen zijn ook geen overbodige luxe in het vak. Als je uit wilt breiden zijn commerciele vaardigheden ook niet mis, en wellicht past dan een commerciele studie goed bij een voor zichzelf beginnend bierbrouwer. 

Onderzoekers met een scheikundige of andere exacte/ technische achtergrond zijn belangrijk voor het daadwerkelijke (chemische) proces van bierbrouwen. Ook kennis van voedselveiligheid van de grondstoffen en kwaliteitscontrole is een vereiste, waardoor er binnen een brouwerij veel vraag is naar mensen met een universitaire achtergrond. Verder zijn een goede beheersing van logistieke processen en kennis van (internationale) regelgeving van groot belang.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Bierbrouwer

Er zijn geen opleidingen Bierbrouwer aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Bierbrouwer in werkt

Bekijk alle opleidingen Algemeen


Netwerk Bierbrouwer

Met wie werkt een Bierbrouwer samen? 

 

De brouwer die onder contract staat heeft een netwerk dat zich min of meer beperkt tot de medewerkers van de brouwerij waar hij werkt. Er zijn echter ook allerlei brouwclubs waar de brouwer zich in zijn vrije tijd mee kan begaan, en brouwers onderling ervaringen kunnen uitdelen. Het netwerk van de zelfstandige bierbrouwer is breder; hij onderhoudt naast contact met andere bierbrouwers ook relaties met ondernemers, supermarkten en transportbedrijven om zijn product aan de man te brengen. Ook moet hij reclame maken om naamsbekendheid te verkrijgen. 


Bierbrouwer


Organisaties waar een Bierbrouwer werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Bierbrouwer meestal werkt.

Waar werkt een Bierbrouwer?

 

Een bierbrouwer is werkzaam in een brouwerij, in de regel in de profit-sector, die in grootte kan variëren van een enkele ruimte met een paar gistvaten tot enorme hallen met vele machines. 

Meer weten over werken in de Marketing & Product?

Bekijk werken in Marketing & Product

Best beoordeelde werkgevers Bierbrouwer

Waar kun je het beste werken als Bierbrouwer? Hieronder vind je de best door de Bierbrouwer beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Bierbrouwer.

Competenties, Skills en Vaardigheden Bierbrouwer:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Bierbrouwer.

Welke competenties heeft een Bierbrouwer nodig?

Een Bierbrouwer heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Bierbrouwer

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Bierbrouwer passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Bierbrouwer nodig? 

Een bierbrouwer is allereerst een eigen baas of ondernemer. Hij besluit met een eigen merk op de markt te komen en dient zich hiermee te kunnen onderscheiden; hij dient een ondernemersgeest te hebben. Omdat hij daadwerkelijk ook affiniteit met het product moet hebben, moet hij ook kunnen waarnemen wat voor hem de juiste vorm en smaak is die het bier moet aannemen. Hierbij moet hij kunnen proeven, verbeteren en weer de smaak waarnemen. Het hele proces van marketing, kwaliteitscontrole, innovatie en fiscaal/juridische aspecten die hierbij komen kijken moet hij ook kunnen reguleren (baas, waarnemer).

Bekijk de persoonstypen voor Bierbrouwer


Baas


Lees meer

Waarnemer


Lees meer

Interview met een Bierbrouwer

Fokke Roeland is bierbrouwer.

Ben je benieuwd wat een bierbrouwer allemaal doet op een dag? Fokke Roeland is bierbrouwer en vertelt je er alles over!

Lees de rest van het interview met een Bierbrouwer

Beoordeling van het beroep Bierbrouwer

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Bierbrouwer

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Bierbrouwer

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Bierbrouwer dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Bierbrouwer belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Bierbrouwer. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Bierbrouwer iets voor je?

Zou je graag Bierbrouwer willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Bierbrouwer bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Bierbrouwer

Lex

Er zijn wel degelijk opleidingen en diploma's te behalen om bierbrouwer of zelf brouwmeester te worden. De best beoordeelde en meeste opties bevinden zich echter in het buitenland: duitsland en engeland

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar