Boeken FMCG Boeken FMCG

Boeken voor FMCG

Wil je verder verdiepen in de sector FMCG, dan vind je hieronder de beroepen die binnen deze beroepsgroep vallen en je kan per beroep boeken vinden die met dat beroep te maken hebben. Veel boeken over FMCG zullen voor meerdere beroepen relevant zijn, dus je kan een bepaald boek bij meerdere beroepen tegenkomen.

De afkorting FMCG staat voor Fast Moving Consumer Goods. Tot deze branche behoren de verkopers en vooral de producenten van de snel verkopende consumenten producten. Denk hierbij aan voedingsmiddelen, toiletartikelen en wasmiddelen, maar ook aan niet-duurzame producten zoals glaswerk, batterijen en gloeilampen. Fast moving houdt in dat de huishoudelijke producten snel aan vervanging toe zijn (in tegenstelling tot bijvoorbeeld keukenapparatuur). Wat betreft de voedingsmiddelen wordt er nog een onderscheid gemaakt tussen hele 'snelle' producten als een pak melk en de langzamere voedingsmiddelen als kruiden. Bedrijven die zich met FMCG bezighouden zijn bijvoorbeeld Unilever, Colgate-Palmolive en Coca Cola.     

Wat wordt er verdiend in de FMCG-sector?

Aangezien de economie weer aantrekt en mensen meer te besteden hebben, kan in deze branche genoeg geld worden verdiend. Aan de andere kant is er wel veel concurrentie. Vooral de grote bedrijven drukken hun stempel op de markt.

0 boeken voor FMCG

Actieve filters:
    per pagina
    Filter