Opleidingen Brigadier

Zou je graag Brigadier willen worden? Of ben je al Brigadier en wil je jezelf verder ontwikkelen in jouw vakgebied? Hieronder vind je een een selectie aan opleidingen of cursussen voor de Brigadier, samengesteld door onze opleidingspartner Springest. Als je hieronder een interessante opleiding, training of cursus hebt gevonden zal je doorklikken naar springest.nl.


Opleidingen, cursussen en trainingen tot Brigadier

Er zijn geen opleidingen Brigadier aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Brigadier in werkt

Bekijk alle opleidingen Overheid & Semi-overheid

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Brigadier

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig. Deze cursussen en traininingen zijn voor de competentie Brigadier

Trainingen & cursussen Conflicten beheersen
Conflicten beheersen
Trainingen & cursussen Discipline
Discipline
Trainingen & cursussen Integriteit
Integriteit
Trainingen & cursussen Leiderschap
Leiderschap
Trainingen & cursussen Stressbestendigheid
Stressbestendigheid

Hoe word je een Brigadier? 

Om Brigadier te kunnen worden bij de politie zal de gegadigde moeten doorgroeien binnen de politieorganisatie. Voor externen is het niet mogelijk te solliciteren.

Afhankelijk van het instapniveau (Surveillant, Agent of Hoofdagent) dient er een opleiding van zo'n twee tot vier jaar gevolgd te worden. Deze opleiding bestaat uit een theoretisch onderdeel in de schoolbanken, afgewisseld met de toepassing van het geleerde in de praktijk. Na afronding van de opleiding dient de toekomstige Brigadier een werkervaring van enkele jaren als Hoofdagent te hebben voordat hij kan solliciteren naar een functie als Brigadier. Wanneer de Brigadier in spé wordt toegelaten, dient hij  een interne politieopleiding van drie jaar te volgen.