Buikspreker Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Buikspreker? Lees de functieomschrijving.

Een Buikspreker is een performer die met een (hand)pop een act opvoert. Hij voert tijdens deze act zowel voor hemzelf als voor de pop het woord, waarbij hij de tekst van de pop zo uitspreekt dat aan zijn mond niet te zien is dat hij dit doet. Tegelijk beweegt hij de mond van de pop zo dat het lijkt alsof deze spreekt en wordt de aandacht afgeleid van zijn eigen mond. Een Buikspreker moet altijd een beetje smokkelen omdat het onmogelijk is om alle letters van het alfabet zonder gebruik van lippen uit te spreken.

Een Buikspreker heeft meestal een vaste pop waar hij (lang) mee speelt. Vrijwel altijd heeft de buikspreker een hele persoonlijkheid voor de pop verzonnen en heeft de pop zo een eigen identiteit op het podium. De interactie tussen pop en Buikspreker is slechts een deel van de show. Belangrijker nog is de interactie tussen pop (en Buikspreker) en publiek. Door via de pop te spreken kan de Buikspreker makkelijker grenzen opzoeken. De poppen zijn dan ook vaak ondeugend of hebben een ongezouten mening en daarmee de lachers op hun hand.

Overtuigend kunnen buikspreken vergt jarenlange training. Naast het beheersen van een goede speltechniek moet een Buikspreker ook een goed verhaal neer kunnen zetten voor een gevarieerd publiek. Beroepsbuiksprekers zijn in Nederland een zeldzaamheid. Er zijn er ongeveer veertien actief.

Wil je werken als Buikspreker?

Werk je al als Buikspreker en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Buikspreker worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vindt je de vacatures en de opleidingen voor Buikspreker, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!

Bekijk de vacatures Bekijk de opleidingen Bekijk salarisinfo Vind de beste werkgevers

Alles over het beroep Buikspreker in één oogopslag

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

  • Leraar
  • Impressario

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €200 tot €500

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Buikspreker

Wat verdient een Buikspreker?

Buiksprekers worden voornamelijk ingehuurd om op te treden op feesten en partijen. De kosten verbonden aan zo'n optreden lopen uiteen en zijn afhankelijk van onder andere de duur van het optreden, reistijd, inhoudelijke voorbereiding en soort publiek.

Er zijn Buiksprekers die €300 tot €400 rekenen voor een optreden van 45 min. tot een uur (excl. reiskosten). Anderen hanteren een minimum van €500.

Workshops buikspreken kosten minimaal ca. €200 (anderhalf uur).

Het inkomen van een Buikspreker is dus erg afhankelijk van het aantal boekingen dat hij per maand binnenhaalt.

Salarisschaal Buikspreker

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Buikspreker

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Buikspreker

Hoe goed is de toekomst voor de Buikspreker? 

Er is geen vast werk voor Buiksprekers, noch zijn er doorgroeimogelijkheden. De Buikspreker is qua acquisitie meestal volledig op zichzelf aangewezen en deelt zijn potentiële klanten met allerhande andere entertainers. Er bestaan dus geen garanties voor het hebben van werk en inkomen.

Baankans Buikspreker

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Buikspreker worden: Opleidingen tot Buikspreker

Hoe word je een Buikspreker? 

Er is geen school die opleidingen biedt in buikspreken. Buiksprekers zijn voornamelijk auto-didacten met als belangrijkste lesmateriaal de spiegel. Sommigen geven cursussen, maar richten zich voornamelijk op een jong publiek. Voor volwassenen is het aantal workshops dat wordt aangeboden zeer beperkt, en bovendien bedoeld als vermaak en niet als training.

De 1 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Buikspreker

Spreken als Obama
“Maak van een lastig verhaal geen gladde boodschap. U klinkt leuk, maar zegt niks. Word geen buikspreker maar laat uw hart spreken en zorg ervoor dat u meer warmte uitstraalt …
Meer opleidingen Buikspreker

Weet je nog niet of je Buikspreker wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Buikspreker of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Buikspreker

Met wie werkt een Buikspreker samen? 

Het netwerk van een Buikspreker is wisselend. Veel Buiksprekers bieden optredens en cursussen voor basisschoolleerlingen. Zo krijgen ze te maken met leraren en ondersteunend personeel, leerlingen en ouders. Op bruiloften met bruiloftsgasten, op borrels met diverse professionals. Sommigen werken alleen, anderen via een impressariaat.


  • Leraar
  • Impressario
Buikspreker


Organisaties waar een Buikspreker werkzaam is

Waar werkt een Buikspreker meestal? 

Een Buikspreker werkt over het algemeen alleen. De belangrijkste organisaties waardoor hij wordt ingehuurd zijn scholen (publieke sector). Verder wordt hij geboekt voor feesten en partijen in particuliere kring.

Meer weten over werken in de Bijzonder / Humor?

Bekijk werken in Bijzonder / Humor

Best beoordeelde werkgevers Buikspreker

Waar kun je het beste werken als Buikspreker? Hieronder vindt je de best door de Buikspreker beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Buikspreker.

Competenties, Skills en Vaardigheden Buikspreker:

Welke competenties heeft een een Buikspreker nodig? Hieronder vind je ze met de beschrijving ervan.


Persoonstypen Buikspreker

Wat voor persoonlijkheid heb je als Buikspreker nodig? 

De Buikspreker is een individualist. Hij werkt alleen, of eigenlijk met een fictief personage. Als hij optreedt is zichtbaar dat hij anders is dan anderen; hij heeft een bijzonder vak. Creativiteit is hierin erg belangrijk, maar ook het vermogen mensen te lezen en hierop in te spelen (Romanticus). Het losse van zijn werk, de afwisseling in publiek en locatie, bevalt hem goed, net als het eigen baas zijn. Zijn enthousiasme voor zijn vak draagt hij zonder moeite over op publiek (Levensgenieter).

Bekijk de persoonstypen voor Buikspreker


Levensgenieter


Lees meer

Romanticus


Lees meer

Interview met een Buikspreker

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Buikspreker

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Buikspreker

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Buikspreker

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Buikspreker dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Buikspreker belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Buikspreker. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Buikspreker iets voor je?

Zou je graag Buikspreker willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Buikspreker bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Buikspreker

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar