Crecheleidster Salaris, Taken, Vacatures, Opleiding, Toekomst & Skills

Wat doet een Crecheleidster? Lees de functieomschrijving.

Vind het antwoord op al jouw vragen over het beroep crecheleidster. De functieomschrijving, over het loon, de baankans en hoe je crecheleidster wordt.

Wat is een Crecheleidster?

De Crècheleidster houdt zich bezig met kinderen die door hun ouders naar de crèche gebracht worden. Een crèche is een kinderopvang waar voor kinderen gezorgd wordt die vaak nog niet naar school gaan en waarvan de ouders op dat moment niet thuis zijn. De ouders brengen hun kind dan naar de crèche. De Crècheleidster neemt dan de zorg van de kinderen over van de ouders. Dit is meestal voor een halve of hele dag of voor bijvoorbeeld een aantal uren voor of na schooltijd.

Als de ouders beide werken en daardoor op bepaalde momenten geen tijd hebben om voor hun kind(eren) te zorgen, neemt de Crècheleidster de zorg voor het kind of de kinderen van de ouders over. De Crècheleidster geeft het kind eten, zorgt dat het kind kan spelen en  zo nodig slapen. De Crècheleidster voorziet dan in alle behoeften van het kind en neemt zo goed mogelijk de taken van de ouders over.

De Crècheleidster moet vooral goed met kinderen om kunnen gaan en weten wat er in allerlei situaties moet gebeuren. Vaak heeft de Crècheleidster de zorg over een aantal kinderen en werkt samen met andere Crècheleidsters. Samenwerken is daarom ook erg belangrijk. Ook moet de Crècheleidster goed communiceren met de ouders en hen op de hoogte houden over het kind. Als het kind bijvoorbeeld ziek is of als er iets gebeurd is, moeten de ouders dit te horen krijgen van de Crècheleidster.

Wil je werken als Crecheleidster?

Werk je al als Crecheleidster en zoek je een nieuwe baan? Of wil je Crecheleidster worden? Wil je het gemiddelde salaris weten? Op nationaleberoepengids.nl staat alles wat je nodig hebt. Hieronder vind je de vacatures en de opleidingen voor Crecheleidster, maar ook informatie over het salaris, de baankansen, de beste werkgevers en nog veel meer!


Alles over het beroep Crecheleidster in één oogopslag

Sector:

Beroepsgroep:

Persoonstype:

Netwerk:

Opleidingsniveau:

Salarisindicatie:

  • Van €1775 tot €2420

Baankans:

Aantal vacatures:

0

Aantal opleidingen:

Baankans

Huidige aantal vacatures

0


Salaris en Arbeidsvoorwaarden Crecheleidster

Wat verdient een Crecheleidster?

Als startsalaris kan een Crècheleidster rekenen op ongeveer 1775 euro. Dit bedrag kan oplopen tot 2420 euro. De Crècheleidster valt onder de CAO Kinderopvang.

Salarisschaal Crecheleidster

  • Maximaal
  • Gemiddeld
  • Minimaal
Bovenstaande bedragen zijn bruto maandsalarissen.

Vacatures Crecheleidster

Er zijn geen vacatures aanwezig.

Arbeidsmarktperspectief en doorgroeimogelijkheden Crecheleidster

Wat is de toekomst van Crecheleidster?

Veel ouders werken en maken daarom gebruik van de kinderopvang. Hierdoor is er voldoende werk voor de Crècheleidster. De doorgroeimogelijkheden zijn binnen een crèche of kinderopvang vaak beperkt. Wel kan (afhankelijk van de opleiding) soms later doorgestroomd worden naar een functie waarin meer opvoedkundig advies gegeven wordt.

Baankans Crecheleidster

Powered by arbeidsmarktkansen.nl

Huidige aantal vacatures

0


Wil je weten wat jouw arbeidsmarktwaarde is?

Plaats nu je cv en kom erachter

Crecheleidster worden: Opleidingen tot Crecheleidster

Wil je crecheleidster worden? Hieronder vind je de eisen, het ontwikkelingspad en de opleidingen.

Hoe word je een Crecheleidster? 

Er zijn diverse opleidingen die gevolgd kunnen worden om aan de slag te gaan als Crècheleidster. Zo kan de MBO opleiding Pedagogisch Medewerker Kinderopvang (niveau 3) of Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker Kinderopvang (niveau 4) gevolgd worden. Op HBO niveau kan bijvoorbeeld de opleiding Pedagogiek gevolgd worden. Hiernaast zijn er nog meer opleidingen mogelijk, deze zijn vaak minder specifiek maar volstaan naast ervaring en soms een korte interne opleiding vaak ook.

De 0 beste opleidingen, cursussen en traningen tot Crecheleidster

Meer opleidingen Crecheleidster

Weet je nog niet of je Crecheleidster wilt worden? Of wil je doorgroeien? Misschien is er wel een vervolgopleiding Crecheleidster of specialisatie cursus te vinden.

Zoek in alle opleidingen, cursussen en trainingen


Netwerk Crecheleidster

Met wie werkt een Crecheleidster samen? 

De Crècheleidster heeft in de dagelijkse werkzaamheden veel te maken met kinderen maar ook met de andere Crècheleidsters. Vaak wordt in een team van Crècheleidsters samengewerkt en voor de kinderen gezorgd. Ook het contact met de ouders is erg belangrijk. De Crècheleidster moet de ouders op de hoogte houden van de ontwikkelingen van hun kind.


Crecheleidster


Organisaties waar een Crecheleidster werkzaam is

Veel beroepen vind je vaak terug bij gelijksoortige bedrijven. Bekijk hieronder bij wat voor type organisatie een Crecheleidster meestal werkt.

Waar werkt een Crecheleidster?

De Crècheleidster werkt bij een crèche of kinderopvang. Hier kunnen ouders hun kind(eren) heen brengen als zij zelf een dag of halve dag moeten werken en hierdoor niet voor hun kind kunnen zorgen. Tegen betaling wordt de zorg voor hun kind(eren) dan overgenomen door de Crècheleidster. De Crècheleidster is werkzaam in de profit sector.


Best beoordeelde werkgevers Crecheleidster

Waar kun je het beste werken als Crecheleidster? Hieronder vind je de best door de Crecheleidster beoordeelde bedrijven, en/of die met de meeste vacatures.

Op dit moment zijn er geen bedrijven gevonden voor het beroep Crecheleidster.

Competenties, Skills en Vaardigheden Crecheleidster:

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig, dat geldt ook voor een Crecheleidster.

Welke competenties heeft een Crecheleidster nodig?

Een Crecheleidster heeft de volgende competenties nodig om zijn of haar beroep goed te kunnen uitoefenen.


Persoonstypen Crecheleidster

De meeste beroepen passen alleen bij bepaalde persoonlijkheden. Bekijk welke persoonstypen volgens het enneagram er bij Crecheleidster passen.

Wat voor persoonlijkheid heeft een Crecheleidster nodig? 

Het is voor de Crècheleidster belangrijk om verzorgend ingesteld te zijn. De dagelijkse zorg voor het kind ligt in handen van de Crècheleidster. De Crècheleidster moet warm en vriendelijk zijn en voor anderen willen zorgen (Gever). Ook moet de Crècheleidster geduldig en ruimdenkend zijn (Bemiddelaar).

Bekijk de persoonstypen voor Crecheleidster


Bemiddelaar


Lees meer

Gever


Lees meer

Interview met een Crecheleidster

Er zijn nog geen interviews geplaatst. Wil je worden geïnterviewd en jezelf of je bedrijf onder de aandacht brengen? Laat het ons weten en stuur een mail.


Beoordeling van het beroep Crecheleidster

Bekijk hoe onze bezoekers dit beroep beoordelen. Nog geen beoordeling? Help onze bezoekers en geef jouw beoordeling of mening over het beroep Crecheleidster

Functie inhoud:
Salaris en arbeidsvoorwaarden:
Doorgroeimogelijkheden:
Arbeidsmarktperspectief:
Bedankt voor uw feedback.

Solliciteren op de functie Crecheleidster

Wanneer je gaat solliciteren voor een baan als Crecheleidster dien je te letten op welke zaken er voor dit beroep specifiek gelden. Per beroepsgroep en functie verschilt bijvoorbeeld het taalgebruik en zijn bepaalde vaardigheden voor Crecheleidster belangrijker dan voor een ander beroep. Bij een sollicitatie is jouw CV een van de belangrijkste punten waar naar wordt gekeken, naast ook jouw motivatiebrief. Sta je op het punt te gaan solliciteren als Crecheleidster. Bekijk dan onze tips.

Bekijk onze CV en sollicitatietips

Is het beroep Crecheleidster iets voor je?

Zou je graag Crecheleidster willen worden? Of weet je nog niet welk beroep bij jou past? Als je wilt weten hoe je jouw eigenschappen en competenties kunt gebruiken op de arbeidsmarkt, vul dan onze beroepskeuze test in en kom erachter of een baan als Crecheleidster bij jou past.

Doe de gratis beroepskeuzetest

Actuele blogposts


reacties op Crecheleidster

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist

Het formulier kan nog niet worden verzonden omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.


Ga direct naar