Opleidingen Directeur Primair Onderwijs

Zou je graag Directeur Primair Onderwijs willen worden? Of ben je al Directeur Primair Onderwijs en wil je jezelf verder ontwikkelen in jouw vakgebied? Hieronder vind je een een selectie aan opleidingen of cursussen voor de Directeur Primair Onderwijs, samengesteld door onze opleidingspartner Springest. Als je hieronder een interessante opleiding, training of cursus hebt gevonden zal je doorklikken naar springest.nl.

Opleidingen, cursussen en trainingen tot Directeur Primair Onderwijs

Er zijn geen opleidingen Directeur Primair Onderwijs aanwezig. Je kan wel verder kijken naar de opleidingen van de sector waar een Directeur Primair Onderwijs in werkt

Bekijk alle opleidingen Onderwijs

Competentiegerichte cursussen en trainingen voor de Directeur Primair Onderwijs

Voor ieder beroep heb je specifieke vaardigheden en kennis nodig. Deze cursussen en traininingen zijn voor de competentie Directeur Primair Onderwijs

Trainingen & cursussen Innovatief
Innovatief
Trainingen & cursussen Leiderschap
Leiderschap
Trainingen & cursussen Netwerken
Netwerken
Trainingen & cursussen Plannen en organiseren
Plannen en organiseren
Trainingen & cursussen Samenwerken
Samenwerken

Hoe word je een Directeur Primair Onderwijs? 

In veel gevallen zal de Directeur eerst leraar geweest zijn en dus een lesbevoegdheid hebben voor primair speciaal onderwijs.

Voor mensen met een dergelijk HBO diploma bestaat de masteropleiding Integraal Leiderschap voor Schoolleiders, die opleidt tot Onderwijskundig Teamleider.

Aangezien de Directeur geen onderwijzende taken uitvoert is het denkbaar dat iemand zonder lesbevoegdheid, maar met leidinggevende ervaring, de eenjarige Opleiding tot Schoolleider voor zij-instromers uit het bedrijfsleven doet en zo het onderwijs in stroomt.